גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; הביטקוין ירד אל מתחת ל-95 אלף דולר

מניית גאוזי נופלת בנאסד"ק ביותר מ-30% לשפל של כל הזמנים, לאחר שהחברה דיווחה שבית המשפט המסחרי בצרפת הורה על פתיחת הליכי חדלות פירעון ● וולמארט יורדת ביותר מ-1% לאחר שמנכ"ל החברה, דאג מקמילן, הודיע ​​כי יפרוש מתפקידו ב-1 בפברואר ● הביטקוין ממשיך לרדת ● ארה"ב ודרום קוריאה פרסמו את פרטי הסכם הסחר ביניהן, הכולל השקעה קוריאנית של 350 מיליארד דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer
וול סטריט / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

נעילה מעורבת בוול סטריט ביומו האחרון של שבוע המסחר. הדאו ירד בכ-0.6%, S&P 500 ננעל בירידות קלות, נאסד"ק הוסיף 0.1% לאחר שלושה ימים רצופים של ירידות. ימים אלו כמעט גרמו לנאסד"ק לסיים את השבוע בירידות ולעצור רצף עליות של שבעה שבועות, אבל ההתאוששות היום החזירה אותו להמשך הרצף. מדד S&P 500 עלה ב-0.5% בממוצע שבועי, מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.7% השבוע.

הביטקוין רושם גם הוא ירידות משמעותיות כשבשעה זו הוא נסחר מתחת ל-95 אלף דולר, ומחירו עומד על 94,778 דולר.

יצרנית מכשירי החשמל ווירפול זינקה ב-7% לאחר שחברת אפלוסה של דיוויד טפר חשפה כי הגדילה משמעותית של אחזקותיה בחברה. וירלפול הפכה לאחזקה השלישית בגודלה של הקרן, עם שווי של יותר מ-430 מיליון דולר.

חברת הביוטכנולוגיה Scholar Rock שבסיסה בקיימברידג', מסצ'וסטס, זינקה ב-24% לאחר שדיווחה כי קיימה פגישה עם ה-FDA השבוע בנוגע לבקשה לרישיון תרופות עבור טיפול באטרופיה שרירית בעמוד השדרה. גורמים רשמיים מחברת Catalent Indiana של נובו נורדיסק שנכחו בפגישה אמרו כי הטיפול יהיה מוכן לבדיקה חוזרת עד סוף השנה.

21:25

הדאו יורד בשעה זו בכ-0.4%, בעוד S&P 500 ונאסד"ק מוסיפים 0.3% ו-0.5%, בהתאמה.

שמונה מניות במדד S&P 500 נסחרו בשיאים חדשים של כל הזמנים:

Assurant נסחרת בשיא כל הזמנים, מאז ההנפקה ב-2004;
Hartford Financial נסחרת בשיא כל הזמנים מאז ההנפקה בדצמבר 1995;
לואוס נסחרת בשיא מאז 1972; קרדינל הלת' נסחרת בשיאים חדשים של כל הזמנים מאז ההנפקה ב-1983; Cencora נסחרת בשיא מאז ההנפקה באפריל 1995;

HCA נסחרת בשיא חדש מאז ההנפקה במרץ 2011; Ventas נסחרת בשיא מאז פיצולה מוונקור ב-1998; וולטאואר נסחרת בשיאים חדשים של כל הזמנים מאז 1985.

19:35

נעילה אדומה בבורסות אירופה: פוטסי ירד ביותר מ-1%, דאקס השיל מערכו 0.7%, קאק איבד 0.7%.

בבורסות וול סטריט המסחר מתנהל במגמה מעורבת. דאו יורד ב-0.2%, S&P 500 ונאסד"ק מתרוממים ב-0.5% ו-0.8%, בהתאמה.

מניית סידארה מזנקת ב-105% לאחר שמרק רוכשת את החברה תמורת קרוב ל-9.2 מיליארד דולר במזומן. מרק עולה ב-1%. מניית וורנר ברדרס דיסקברי , חברת האם של HBO ו-CNN עולה ב-4% לאחר שהוול סטריט ג'ורנל דיווח כי פרמאונט סקיידאנס, נטפליקס וקומקאסט מתכוננות להצעות עבור חברת המדיה. וורנר ברוס דיסקברי קבע מועד אחרון להגשת הצעות בסיבוב הראשון ב-20 בנובמבר, כך לפי הג'ורנל.

18:05

הנאסד"ק עולה בשעה זו בכ-0.2%, הדאו יורד בכ-0.6% וה-S&P 500 יציב.

מניית אורקל עולה ביותר מ-2%. וולמארט יורדת ביותר מ-1% לאחר שמנכ"ל החברה, דאג מקמילן, הודיע ​​כי יפרוש מתפקידו ב-1 בפברואר. יחליף אותו ג'ון פורנר.

17:10

הירידות בוול סטריט התמתנו מעט. הדאו יורד בשעה זו בכ-1.1%, S&P 500 יורד בכ-0.7%, נאסד"ק יורד בשיעור דומה.

ארה"ב ושוויץ הגיעו להסכם להורדת מכסים ל-15%, כך אמר נציג הסחר של ארה"ב וכן פורסם ב-X של ממשלת שווייץ.

נפתח הליך חדלות פירעון בצרפת לחברות בנות של גאוזי; החברה מתכננת לערער, המניה נופלת.

מניית גאוזי נופלת בנאסד"ק ביותר מ-30% לשפל של כל הזמנים, לאחר שהחברה דיווחה שבית המשפט המסחרי בליון, צרפת, הורה על פתיחת הליכי חדלות פירעון במדינה זו בנוגע לשלוש חברות בנות של גאוזי. בעקבות זאת, גאוזי גם דוחה את פרסום הדוחות הכספיים שלה. החברה מציינת בדיווח כי כנהוג בהליך זה, בית המשפט הורה על מינוי מנהלים ונציג לנושים, שיהיו אחראיים לייעץ לחברות בתהליך.

גאוזי עצמה, לפי הדיווח, "חולקת בתוקף על החלטת בית המשפט הצרפתי ומתכננת שהחברות הבנות שלה יערערו על הקביעה בהקדם האפשרי, תוך שהיא משתפת פעולה עם המנהלים על מנת לפתור את הנושא במהירות. החברה והחברות הבנות ממשיכות לפעול כרגיל כדי לענות על הביקוש הגדל של הלקוחות", מסרה החברה. להערכתה, יש לחברות הבנות, בתמיכת גאוזי, מספיק אמצעים לעמוד בחובות ככל שיגיעו לפירעון. החברה גם פועלת למנוע מצב של הפרת מסגרות החוב שלה בעקבות ההליך שנפתח.

מנכ"ל גאוזי והמייסד המשותף של החברה, אייל פסו, מסר: במהלך שלוש וחצי השנים האחרונות, גאוזי השקיעה מעל 50 מיליון דולר בעובדים, בנכסים ובתפעול בצרפת. אנו חולקים באופן מהותי על ההחלטה הזו, שאינה מוצדקת לדעתנו, ומתכננים לערער בהקדם האפשרי. גאוזי החלה מיד לעבוד עם המנהלים שמונו על-ידי בית המשפט במטרה לפתור את הנושא תוך הבטחת המשכיות עסקית עבור העובדים, הלקוחות וכל בעלי העניין הנוספים".

במהלך יום המסחר שוויה של גאוזי ירד לכ-50 מיליון דולר, פחות משנה וחצי לאחר שהונפקה לראשונה לפי שווי של 319 מיליון דולר. החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לשלוט במעבר אור דרך זכוכית, ומפתחת במקביל גם מערכות עזר לנהגי רכב מסחרי.

16:35

בורסות וול סטריט נפתחו באדום בוהק. מדד הדאו ג'ונס יורד עם פתיחת המסחר ב-1.1%, S&P 500 משיל מערכו 1%, נאסד"ק רושם ירידות של כ-1.3%.

המדדים רשמו אתמול את הביצועים הגרועים ביותר שלהם מאז 10 באוקטובר, כשמדד הדאו איבד כ-800 נקודות, והנאסד"ק ירד ביותר מ-2%.

מניות טק מושכות מטה את המדדים, בהמשך לירידות שנרשמו אתמול. אנבידיה יורדת בכ-1.5%, אדוונס מיקרו דיוויס יורדת ביותר מ-3%. טסלה יורדת ביותר מ-2.5%, פלנטיר טכנולוג'יס יורדת בכ-1.7%.

הביטקוין רושם גם הוא ירידות משמעותיות כשמוקדם יותר ירד מתחת ל-95 אלף דולר, כשבשעה זו מחירו עומד על 95,523 דולר.

13:34

המגמה השלילית בבורסות אירופה נמשכת ומתגברת: הפוטסי נופל בכ-1.6%, מדד הקאק בירידה של כ-1.3%, והדאקס מאבד 1.4% מערכו.

תשואות הא"גח הממשלתיות של ארה"ב נותרות ללא שינוי משמעותי: התשואה ל-10 שנים עולה בנקודת בסיס אחת לרמה של 4.11% התשואה לשנתיים נמצאת ברמה של 3.5% - ללא שינוי.

12:20

מניית פארק פלאזה (PPHE Hotel Group) קופצת בלונדון בקרוב ל-11% לאחר הפרסום בבלומברג כי בעלי המניות, בראשות אלי פפושדו, בוחנים אפשרות למכירת החברה.

11:25

הביטקוין ממשיך בנפילה, כאשר גל של "בריחה מסיכון" ששוטף את השווקים גרם למשקיעים למשוך כמעט 900 מיליון דולר מקרנות המשקיעות בטוקן.

שוק הקריפטו ממשיך להיות תחת לחץ לאחר ש-19 מיליארד דולר בליקווידציות ב-10 באוקטובר מחקו למעלה מטריליון דולר משווי השוק הכולל של כל המטבעות הקריפטוגרפיים, לפי נתוני CoinGecko. הליקווידציות נמשכות, ויותר ממיליארד דולר של פוזיציות ממונפות נמחקו ב-24 השעות האחרונות, לפי CoinGlass.

הנכס הדיגיטלי הגדול בעולם צנח היום עד 2.8% מתחת ל-96 אלף דולר היום לפני שתיקן חלק מהירידות, והוא כעת יותר מ־20% מתחת לשיא שנקבע בתחילת אוקטובר (126,000 דולר למטבע). אנליסטים אומרים ששוק הקריפטו נכנס באופן רשמי ל"שוק דובי" ומציינים זרימות חלשות ל־ETF-ים, ומכירות מתמשכות מצד מחזיקים לטווח ארוך, והשתתפות נמוכה מצד משקיעים קמעונאיים.

חלק מהכאב החריף ביותר מופיע במניות הצמודות לעולם הקריפטו. מניותיה של Strategy Inc., שהיו במשך זמן רב אחת הדרכים המועדפות על סוחרים קמעונאיים לקבל חשיפה לביטקוין, צללו בשבועות האחרונים. פרמיית ה־NAV הגדולה שהייתה למניה - המחיר העודף שמשקיעים היו מוכנים לשלם מעל לשווי הבסיס כדי "להצטרף למועדון" - נעלמה כמעט לחלוטין, ומחקה מיליארדי דולרים מהון המשקיעים.

ולמרות זאת מייקל סיילור, המנכ"ל והמייסד של סטרטג’י, המחזיקה הציבורית הגדולה בעולם בביטקוין, אופטימי. סיילור אמר בראיון בכנס ההשקעות של Yahoo Finance כי "אין לי ספק שביטקוין יהפוך לנכס גדול מזהב עד שנת 2035". כיום שווי השוק של ביטקוין עומד על כ-2.04 טריליון דולר, לעומת כ-29.2 טריליון דולר לזהב. לכן, כדי שביטקוין יעבור את הזהב, מחירו יצטרך לטפס לרמה של יותר מ-1.4 מיליון דולר למטבע, לפי החישוב של יאהו פייננס

10:30

בורסות אירופה נפתחו הבוקר במגמה שלילית על רקע חששות מפני בועה בתחום הבינה המלאכותית. משווי יתר בתחום ה-AI. הפוטסי יורד בכ-1%, מדד הקאק בירידה של כ-0.4%, והדאקס מאבד 0.7% מערכו.

בורסות אסיה ננעלו בירידות: הניקיי איבד 1.7%, האנג סאנג הוריד מערכו 1.8%, שנזן השיל 1.9%, ומדד הקוספי נפל ב-3.8%.

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים גם הם בירידות שערים: הדאו ג'ונס יורד ב-0.1%, ה-S&P 500 יורד ב-0.3%, והנאסד"ק משיל מערכו 0.6%.

09:00

כשבועיים לאחר הפגישה בין נשיא דרום קוריאה, לי ג’ה־מיונג, לבין נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, בה הסכימו על עסקה שתפחית את המכסים האמריקאים על מוצרים קוריאנים מרמה של 25% ל־15%, ארה"ב ודרום קוריאה פרסמו הבוקר את פרטי הסכם הסחר ביניהן, הכולל השקעה קוריאנית של כ-150 מיליארד דולר בענף בניית הספינות האמריקאי, וכן 200 מיליארד דולר נוספים שיוקצו לתעשיות נוספות.

לי ג’ה־מיונג: ״תחרות טובה מחייבת שותפים מצוינים, ואני מאמין שההחלטה הרציונלית של הנשיא טראמפ מילאה תפקיד משמעותי בהשגת הסכם בעל משמעות".

במסגרת ההסכם, אמר לי, דרום קוריאה תבנה צוללות בעלות הנעה גרעינית, ותקים שותפויות חדשות עם ארה״ב בתחומי בניית הספינות, הבינה המלאכותית והתעשייה הגרעינית.

08:30

בורסות אסיה במגמה שלילית הבוקר, לאחר נעילה עגומה בוול סטריט בהובלת מניות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית ובעקבות הספקות לגבי הורדות ריבית מצד הפד.

הקוספי מאבד 3.81% מערכו, מדד הניקיי יורד ב-1.76%, ההנג סאנג מאבד 1.65%, והשנזן נחלש ב-1.11%.

קרן ההשקעות היפנית סופטבנק צנחה עד 8% בתחילת המסחר, ביום השלישי ברציפות של ירידות, לאחר שהודיעה ביום שלישי כי מכרה את כל החזקתה באנבידיה. מניית סמסונג אלקטרוניקס , אחת מהמשמעותיות במדד, איבדה למעלה מ־3%.

סין תפרסם היום נתונים על מכירות קמעונאיות, תפוקה תעשייתית והשקעות בנכסים קבועים לחודש אוקטובר.

אמש, וול סטריט רשמה יום ירידות חד, כשמדד דאו ג'ונס נפל ב־ 809 נקודות (1.7%) - בדרך ליום הגרוע ביותר מאז 10 באוקטובר. מדד S&P 500 ירד ב־ 1.6%, בהובלת ירידות במגזרי התקשורת והטכנולוגיה, כשמניית דיסני צנחה בכ־ 8% בעקבות תוצאות מעורבות לרבעון הפיסקלי הרביעי. מדד נאסד"ק איבד 2.5%, כשהלחץ נמשך בעיקר על מניות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית, ובראשן אנבידיה , ברודקום ואלפאבית (גוגל). מדד הפחד זינק בכ-20%.

טסלה הודיעה אמש על ריקול לכ-10,500 יחידות של Powerwall 2, מערכת סוללה לגיבוי חשמל לשימוש ביתי, בעקבות תקלה בטיחותית, כך על פי הודעת נציבות בטיחות המוצרים האמריקנית (CPSC). לפי ההודעה, תאי ליתיום-יון פגומים עלולים לגרום למערכת להפסיק לפעול בזמן שימוש רגיל, מה שעלול להביא ל התחממות יתר, פליטת עשן או התלקחות, ולגרום לפציעות או נזקי רכוש.

תשואות האג״ח ל־10 שנים רושמות עלייה של 4.1%, בעוד תשואות האג"ח לשנתיים רושמות ירידה של 3.5%.

בשוק הסחורות, הזהב נמצא בירידה קלה של 0.39% ומחירו עומד על 4,177 דולר לאונקייה.

עוד כתבות

הדמיית הפרויקט בראשון לציון / הדמיה: A-studio

בראשון לציון מקדמים: מגדל בן 50 קומות במרכז העיר

שתי תוכניות ענק בראשל"צ מתוכננות ע"י הוועדה המחוזית מרכז ● רובי קפיטל תממן את פרויקט הפינוי-בינוי הראשון בשטחים ● עיריית ת"א מחמירה את דרישות הבטיחות באתרי עבודה ובנייה ● וגם: חברת מיינדספייס, המציעה חללי עבודה להשכרה, פותחת מתחם עבודה חדש בפ"ת ● חדשות השבוע בנדל"ן

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

הקצין הבכיר שנחקר במחלקה לחקירות שוטרים: ראש להב 433 - ניצב מני בנימין

החשדות נגד ניצב בנימין: הפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה ● לאחר שהמפכ"ל דני לוי מינה ממלא מקום זמני לראש היחידה - השר בן גביר דרש לבטל את המינוי ובכך נוצרה מתיחות נוספת בין השניים ● בתוך כך, הניצב נחקר במשך שעות והורחק מכל מתקני המשטרה

אינפלציה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל לוחץ מטה, הטיסות והפירות דוחפים מעלה: מה צפוי היום במדד

בשוק מעריכים כי המחירים עלו בכ-0.5% באוקטובר, וזאת על רקע צפי להשפעות מקזזות ● גם רכיב ההלבשה וההנעלה זוכה לחודש חזק עם תחילת החורף - "זה עשוי להיות הגורם הדומיננטי החודש", אומר יוני פנינג מבנק מזרחי ● וגם: איך המדד ישפיע על החלטת הריבית בסוף החודש?

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה השנתי באוקטובר ללא שינוי - 2.5%; מחירי הדירות יורדים חודש שביעי ברציפות

מדד המחירים לצרכן עלה באוקטובר ב-0.5%, כאשר עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות ופירות והלבשה והנעלה ● מחירי הדירות ירדו באוגוסט-ספטמבר ב-0.3% בהובלת מחוזות חיפה ומרכז ● יוני פנינג, מזרחי טפחות: "הסתברות של 90% להורדת ריבית על ידי בנק ישראל" ● הדולר מתחזק מול השקל

אדמירל (במיל') גארי ראפהד / צילום: נעמה קליין

"זה לא הזמן לנוח": האדמירל האמריקאי שמפציר בישראל להתכונן לעימות הבא מול איראן

אדמירל (מיל') גארי ראפהד, מפקד צי ארה"ב לשעבר, מזהיר כי האיום הימי של איראן ושלוחותיה רחוק מלהסתיים ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלון מול החות'ים, על הלייזר שצפוי לשנות את מאזן ההגנה ועל עתיד שיתוף הפעולה הביטחוני עם ישראל ● ויש לו אזהרה: "דווקא עכשיו, כשהרובים שותקים, זה לא הזמן לנוח"

נדל''ן בתל אביב / צילום: Shutterstock

שוק הנדל"ן התל אביבי חזר 4 שנים לאחור

נתוני הלמ"ס מראים כי לא רק שמחירי הדירות יורדים: הציבור מחפש היום דירות זולות ● זאת בעוד שבשוק, במיוחד במרכז הארץ, יש היצע דירות יקרות ● חוסר איזון כזה לא יכול להגמר טוב

מתקן התפלה באשקלון / צילום: יח''צ

מחיר המים יעלה פחות מהצפוי בינואר - אך ההתייקרות הגדולה פשוט נדחית

רשות המים קבעה עלייה של כ־2.5%, שמסתכמת אמנם בתוספת שלושה שקלים בחודש למשק בבית ממוצע - אך מדובר במחיר הגבוה ביותר שנרשם בעשור האחרון ● ואולם, במקור המחיר צפוי היה לטפס בשיעור גבוה יותר של כ־7%, שהתמתן בעקבות דחייה של עלויות התפלה והשקעות לשנים הבאות

חדלות פירעון / אילוסטרציה: Shutterstock

האם קיימת זכות "למכר עצמי" של דירה ממושכנת בהליך חדלות פירעון?

פסק דין שניתן לאחרונה מדגיש כי חייבים ונושים צריכים להבין שהליך חדלות פירעון משנה את מסגרת הזכויות והשליטה בנכסים

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

ארון החטוף החלל הועבר לישראל

ישראל רוצה לגבש הסכם סיוע ביטחוני חדש וארוך טווח עם ארה"ב ● זעזוע בעולם מאלימות המתנחלים - והביקורת החריפה על אוזלת-היד של הרשויות ● דיווחים פלסטיניים: תקיפות מהאוויר בעיר עזה, כוחות צה"ל פתחו באש בח'אן יונס ● דיווח מלבנון: מטוסי חיל האוויר של צה"ל הפציצו בעיירה עייתרון ● עדכונים שוטפים

מזומן שנתפס על ידי משטרת ישראל. יש אתגרים באכיפה / צילום: דוברות משטרת ישראל

ההגבלות החדשות על החזקת מזומן בחוק ההסדרים: מה הן כוללות?

ההצעה הכלולה בפרק המאבק בהון השחור מבקשת לקבוע איסור פלילי על החזקת מזומן מעל סכום של 200 אלף שקל ● המתנגדים טוענים כי החוק יפגע קשות בפרטיות ויגביל את החופש הכלכלי ● בינתיים, כלל לא ברור איך תתבצע האכיפה ● מנתחים את חוק ההסדרים

סל התרופות / צילום: Shutterstock, Quality Stock Arts

באין שר בריאות, הרכב ועדת סל הבריאות יעלה להצעת מחליטים בממשלה

ההרכב דומה לזה שדן בסל של 2025 ● הועדה צפויה להשלים את עבודתה בתחילת 2026 ● בין התרופות שיבחנו על ידי ועדת הסל השנה נמצאות תרופות לטיפול בסכיזופרניה, אלצהיימר, בסוכרת וכתמיד תרופות לטיפול בסרטן, תרופות לדלקות עור ומעי וחיסונים רבים לצד רבות נוספות

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

ההפסד הגדול של החוסכים בקופות הגמל להשקעה

המכה לקופות הגמל להשקעה ● שר האוצר מדבר על הורדת מסים שכבר התקזזה ● ואם הממשלה לא מטפלת, הערים ייכנסו לתמונה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ליאור סושרד בקמפיין לפרויקט UTOPIA / צילום: אייל נבו

כמה שילם ליאור סושרד על דירה בפרויקט שהוא מקדם בשדה דב?

המנטליסט רכש דירת 3 חדרים בפרויקט שאותו הוא מפרסם בשדה דב - עסקה שבוצעה בנפרד מהתקשרותו ועל פי ההערכות מיועדת להשקעה ● קרן Awz מקנדה תקים מפעל שבבים באשקלון בהשקעה מיידית של 5 מיליארד שקל ● בהאקתון השיקומי של עמותת Restart פותחו פתרונות מותאמים לעשרות פצועי ופצועות צה"ל ● וגם: בתחילת 2026 ייפתח בזכרון יעקב המלון החדש מבית רשת גורדוניה ● אירועים ומינויים

GAC HYPTEC HT / צילום: יח''צ

הרכב הסיני הזה מזכיר את טסלה Y, וזול ממנה בעשרות אלפי שקלים

AION HT, הקרוס-אובר החשמלי הגדול של GAC, מציב את טסלה Y על הכוונת, אבל זול ממנה בעשרות אלפי שקלים ● יש לו תא נוסעים מאובזר ויוקרתי, ואיכות נסיעה טובה, אם כי מערכת ההנעה צנועה למדי

סשימי טונה אדומה עם קרם פרש ותאנים / צילום: נמרוד סונדרס

באזור המוסכים התל אביבי מסתתרת הברקה שפויה וכיפית

אנשי "סניור" מארחים בגובה העיניים, ודווקא בגלל שאין להם יומרה להביא בשורה קולינרית, החוויה בה לא שגרתית, וכל מנה טובה ומדויקת

סניף של fifth third bank. דיווח על מחיקה של מאות מיליוני דולרים / צילום: Shutterstock

קריסות גדולות עוד לפנינו: האם האשראי הפרטי יהפוך למשבר הסאב־פריים הבא?

שני בנקים בארה"ב מחקו כ־400 מיליון דולר וקרנות נסגרות, בעקבות חשיפות למלווים בעייתיים באשראי פרטי ● קרן המטבע תדלקה את החששות עם הערכה שהבנקים בעולם חשופים לתחום ב־4.5 טריליון דולר ● איפה טמונה הסכנה העיקרית, ומה תהיה ההשפעה בישראל?

יעל אבירם רוזנפלד / צילום: כפיר זיו

מנהלת הגיוס של אנבידיה בישראל: "הג'וניורים הם השקעה לטווח ארוך"

יעל אבירם רוזנפלד, שמובילה את תחום הגיוס של ענקית השבבים בישראל, מגלה מה החברה מחפשת דווקא במועמדים צעירים - ומדוע סקרנות, גמישות ויכולת למידה חשובות יותר מניסיון ● בראיון לגלובס היא מדברת על האיזון בין טכנולוגיה לאנושיות, ועל החוסן שנדרש כדי להחזיק מעמד בעולם שמשתנה כל הזמן

צילום: ap, Alex Brandon

הלחץ האמריקאי לנורמליזציה עם סעודיה: "מצפים להתקדמות"

דיווח: שרי החוץ של האיחוד האירופי ידונו בשבוע הבא בהצעה להכשיר 3,000 שוטרים פלסטינים שיוצבו ברצועת עזה ● 4 תושבי ירושלים נעצרו בחשד שהשתייכו לדאעש ● רוסיה העלתה במועצת הביטחון הצעה לסיום המלחמה בעזה - שסותרת את ההצעה האמריקאית ● משרד רה"מ הודיע על השבתו של גודארד, שנרצח ב-7 באוקטובר ונחטף לעזה ● 3 חטופים חללים נותרו בעזה ● עדכונים שוטפים

פרנץ' טוסט בגוטל'ה / צילום: מיכל אורדן

כך הפך יישוב קטן וחינני בישראל לעיירה תוססת עם סודות מקומיים

ארוחות בוקר שמשתרך אליהן תור ארוך, קוראת בקלפים, 3,000 זוגות נעליים מיניאטוריות מכל העולם וחנות קונספט לכלים נדירים ● ביקור באבן יהודה ● חגית אברון תופרת יום

ההשכלה הטכנולוגית קריטית למשק / צילום: Shutterstock, NDAB Creativity

ההשכלה הטכנולוגית קריטית למשק, אבל השורות לא מתרחבות

במשך עשרות שנים המכללות הטכנולוגיות נמצאות במשבר ● החלטה מ־2023 ניסתה לשנות את המגמה, אבל גם היא לא הביאה לשינוי ממשי בשטח ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי התוכנית לחיזוק ההשכלה הטכנולוגית