גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; הביטקוין ירד אל מתחת ל-95 אלף דולר

מניית גאוזי נופלת בנאסד"ק ביותר מ-30% לשפל של כל הזמנים, לאחר שהחברה דיווחה שבית המשפט המסחרי בצרפת הורה על פתיחת הליכי חדלות פירעון ● וולמארט יורדת ביותר מ-1% לאחר שמנכ"ל החברה, דאג מקמילן, הודיע ​​כי יפרוש מתפקידו ב-1 בפברואר ● הביטקוין ממשיך לרדת ● ארה"ב ודרום קוריאה פרסמו את פרטי הסכם הסחר ביניהן, הכולל השקעה קוריאנית של 350 מיליארד דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer
וול סטריט / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

נעילה מעורבת בוול סטריט ביומו האחרון של שבוע המסחר. הדאו ירד בכ-0.6%, S&P 500 ננעל בירידות קלות, נאסד"ק הוסיף 0.1% לאחר שלושה ימים רצופים של ירידות. ימים אלו כמעט גרמו לנאסד"ק לסיים את השבוע בירידות ולעצור רצף עליות של שבעה שבועות, אבל ההתאוששות היום החזירה אותו להמשך הרצף. מדד S&P 500 עלה ב-0.5% בממוצע שבועי, מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.7% השבוע.

הביטקוין רושם גם הוא ירידות משמעותיות כשבשעה זו הוא נסחר מתחת ל-95 אלף דולר, ומחירו עומד על 94,778 דולר.

יצרנית מכשירי החשמל ווירפול זינקה ב-7% לאחר שחברת אפלוסה של דיוויד טפר חשפה כי הגדילה משמעותית של אחזקותיה בחברה. וירלפול הפכה לאחזקה השלישית בגודלה של הקרן, עם שווי של יותר מ-430 מיליון דולר.

חברת הביוטכנולוגיה Scholar Rock שבסיסה בקיימברידג', מסצ'וסטס, זינקה ב-24% לאחר שדיווחה כי קיימה פגישה עם ה-FDA השבוע בנוגע לבקשה לרישיון תרופות עבור טיפול באטרופיה שרירית בעמוד השדרה. גורמים רשמיים מחברת Catalent Indiana של נובו נורדיסק שנכחו בפגישה אמרו כי הטיפול יהיה מוכן לבדיקה חוזרת עד סוף השנה.

21:25

הדאו יורד בשעה זו בכ-0.4%, בעוד S&P 500 ונאסד"ק מוסיפים 0.3% ו-0.5%, בהתאמה.

שמונה מניות במדד S&P 500 נסחרו בשיאים חדשים של כל הזמנים:

Assurant נסחרת בשיא כל הזמנים, מאז ההנפקה ב-2004;
Hartford Financial נסחרת בשיא כל הזמנים מאז ההנפקה בדצמבר 1995;
לואוס נסחרת בשיא מאז 1972; קרדינל הלת' נסחרת בשיאים חדשים של כל הזמנים מאז ההנפקה ב-1983; Cencora נסחרת בשיא מאז ההנפקה באפריל 1995;

HCA נסחרת בשיא חדש מאז ההנפקה במרץ 2011; Ventas נסחרת בשיא מאז פיצולה מוונקור ב-1998; וולטאואר נסחרת בשיאים חדשים של כל הזמנים מאז 1985.

19:35

נעילה אדומה בבורסות אירופה: פוטסי ירד ביותר מ-1%, דאקס השיל מערכו 0.7%, קאק איבד 0.7%.

בבורסות וול סטריט המסחר מתנהל במגמה מעורבת. דאו יורד ב-0.2%, S&P 500 ונאסד"ק מתרוממים ב-0.5% ו-0.8%, בהתאמה.

מניית סידארה מזנקת ב-105% לאחר שמרק רוכשת את החברה תמורת קרוב ל-9.2 מיליארד דולר במזומן. מרק עולה ב-1%. מניית וורנר ברדרס דיסקברי , חברת האם של HBO ו-CNN עולה ב-4% לאחר שהוול סטריט ג'ורנל דיווח כי פרמאונט סקיידאנס, נטפליקס וקומקאסט מתכוננות להצעות עבור חברת המדיה. וורנר ברוס דיסקברי קבע מועד אחרון להגשת הצעות בסיבוב הראשון ב-20 בנובמבר, כך לפי הג'ורנל.

18:05

הנאסד"ק עולה בשעה זו בכ-0.2%, הדאו יורד בכ-0.6% וה-S&P 500 יציב.

מניית אורקל עולה ביותר מ-2%. וולמארט יורדת ביותר מ-1% לאחר שמנכ"ל החברה, דאג מקמילן, הודיע ​​כי יפרוש מתפקידו ב-1 בפברואר. יחליף אותו ג'ון פורנר.

17:10

הירידות בוול סטריט התמתנו מעט. הדאו יורד בשעה זו בכ-1.1%, S&P 500 יורד בכ-0.7%, נאסד"ק יורד בשיעור דומה.

ארה"ב ושוויץ הגיעו להסכם להורדת מכסים ל-15%, כך אמר נציג הסחר של ארה"ב וכן פורסם ב-X של ממשלת שווייץ.

נפתח הליך חדלות פירעון בצרפת לחברות בנות של גאוזי; החברה מתכננת לערער, המניה נופלת.

מניית גאוזי נופלת בנאסד"ק ביותר מ-30% לשפל של כל הזמנים, לאחר שהחברה דיווחה שבית המשפט המסחרי בליון, צרפת, הורה על פתיחת הליכי חדלות פירעון במדינה זו בנוגע לשלוש חברות בנות של גאוזי. בעקבות זאת, גאוזי גם דוחה את פרסום הדוחות הכספיים שלה. החברה מציינת בדיווח כי כנהוג בהליך זה, בית המשפט הורה על מינוי מנהלים ונציג לנושים, שיהיו אחראיים לייעץ לחברות בתהליך.

גאוזי עצמה, לפי הדיווח, "חולקת בתוקף על החלטת בית המשפט הצרפתי ומתכננת שהחברות הבנות שלה יערערו על הקביעה בהקדם האפשרי, תוך שהיא משתפת פעולה עם המנהלים על מנת לפתור את הנושא במהירות. החברה והחברות הבנות ממשיכות לפעול כרגיל כדי לענות על הביקוש הגדל של הלקוחות", מסרה החברה. להערכתה, יש לחברות הבנות, בתמיכת גאוזי, מספיק אמצעים לעמוד בחובות ככל שיגיעו לפירעון. החברה גם פועלת למנוע מצב של הפרת מסגרות החוב שלה בעקבות ההליך שנפתח.

מנכ"ל גאוזי והמייסד המשותף של החברה, אייל פסו, מסר: במהלך שלוש וחצי השנים האחרונות, גאוזי השקיעה מעל 50 מיליון דולר בעובדים, בנכסים ובתפעול בצרפת. אנו חולקים באופן מהותי על ההחלטה הזו, שאינה מוצדקת לדעתנו, ומתכננים לערער בהקדם האפשרי. גאוזי החלה מיד לעבוד עם המנהלים שמונו על-ידי בית המשפט במטרה לפתור את הנושא תוך הבטחת המשכיות עסקית עבור העובדים, הלקוחות וכל בעלי העניין הנוספים".

במהלך יום המסחר שוויה של גאוזי ירד לכ-50 מיליון דולר, פחות משנה וחצי לאחר שהונפקה לראשונה לפי שווי של 319 מיליון דולר. החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לשלוט במעבר אור דרך זכוכית, ומפתחת במקביל גם מערכות עזר לנהגי רכב מסחרי.

16:35

בורסות וול סטריט נפתחו באדום בוהק. מדד הדאו ג'ונס יורד עם פתיחת המסחר ב-1.1%, S&P 500 משיל מערכו 1%, נאסד"ק רושם ירידות של כ-1.3%.

המדדים רשמו אתמול את הביצועים הגרועים ביותר שלהם מאז 10 באוקטובר, כשמדד הדאו איבד כ-800 נקודות, והנאסד"ק ירד ביותר מ-2%.

מניות טק מושכות מטה את המדדים, בהמשך לירידות שנרשמו אתמול. אנבידיה יורדת בכ-1.5%, אדוונס מיקרו דיוויס יורדת ביותר מ-3%. טסלה יורדת ביותר מ-2.5%, פלנטיר טכנולוג'יס יורדת בכ-1.7%.

הביטקוין רושם גם הוא ירידות משמעותיות כשמוקדם יותר ירד מתחת ל-95 אלף דולר, כשבשעה זו מחירו עומד על 95,523 דולר.

13:34

המגמה השלילית בבורסות אירופה נמשכת ומתגברת: הפוטסי נופל בכ-1.6%, מדד הקאק בירידה של כ-1.3%, והדאקס מאבד 1.4% מערכו.

תשואות הא"גח הממשלתיות של ארה"ב נותרות ללא שינוי משמעותי: התשואה ל-10 שנים עולה בנקודת בסיס אחת לרמה של 4.11% התשואה לשנתיים נמצאת ברמה של 3.5% - ללא שינוי.

12:20

מניית פארק פלאזה (PPHE Hotel Group) קופצת בלונדון בקרוב ל-11% לאחר הפרסום בבלומברג כי בעלי המניות, בראשות אלי פפושדו, בוחנים אפשרות למכירת החברה.

11:25

הביטקוין ממשיך בנפילה, כאשר גל של "בריחה מסיכון" ששוטף את השווקים גרם למשקיעים למשוך כמעט 900 מיליון דולר מקרנות המשקיעות בטוקן.

שוק הקריפטו ממשיך להיות תחת לחץ לאחר ש-19 מיליארד דולר בליקווידציות ב-10 באוקטובר מחקו למעלה מטריליון דולר משווי השוק הכולל של כל המטבעות הקריפטוגרפיים, לפי נתוני CoinGecko. הליקווידציות נמשכות, ויותר ממיליארד דולר של פוזיציות ממונפות נמחקו ב-24 השעות האחרונות, לפי CoinGlass.

הנכס הדיגיטלי הגדול בעולם צנח היום עד 2.8% מתחת ל-96 אלף דולר היום לפני שתיקן חלק מהירידות, והוא כעת יותר מ־20% מתחת לשיא שנקבע בתחילת אוקטובר (126,000 דולר למטבע). אנליסטים אומרים ששוק הקריפטו נכנס באופן רשמי ל"שוק דובי" ומציינים זרימות חלשות ל־ETF-ים, ומכירות מתמשכות מצד מחזיקים לטווח ארוך, והשתתפות נמוכה מצד משקיעים קמעונאיים.

חלק מהכאב החריף ביותר מופיע במניות הצמודות לעולם הקריפטו. מניותיה של Strategy Inc., שהיו במשך זמן רב אחת הדרכים המועדפות על סוחרים קמעונאיים לקבל חשיפה לביטקוין, צללו בשבועות האחרונים. פרמיית ה־NAV הגדולה שהייתה למניה - המחיר העודף שמשקיעים היו מוכנים לשלם מעל לשווי הבסיס כדי "להצטרף למועדון" - נעלמה כמעט לחלוטין, ומחקה מיליארדי דולרים מהון המשקיעים.

ולמרות זאת מייקל סיילור, המנכ"ל והמייסד של סטרטג’י, המחזיקה הציבורית הגדולה בעולם בביטקוין, אופטימי. סיילור אמר בראיון בכנס ההשקעות של Yahoo Finance כי "אין לי ספק שביטקוין יהפוך לנכס גדול מזהב עד שנת 2035". כיום שווי השוק של ביטקוין עומד על כ-2.04 טריליון דולר, לעומת כ-29.2 טריליון דולר לזהב. לכן, כדי שביטקוין יעבור את הזהב, מחירו יצטרך לטפס לרמה של יותר מ-1.4 מיליון דולר למטבע, לפי החישוב של יאהו פייננס

10:30

בורסות אירופה נפתחו הבוקר במגמה שלילית על רקע חששות מפני בועה בתחום הבינה המלאכותית. משווי יתר בתחום ה-AI. הפוטסי יורד בכ-1%, מדד הקאק בירידה של כ-0.4%, והדאקס מאבד 0.7% מערכו.

בורסות אסיה ננעלו בירידות: הניקיי איבד 1.7%, האנג סאנג הוריד מערכו 1.8%, שנזן השיל 1.9%, ומדד הקוספי נפל ב-3.8%.

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים גם הם בירידות שערים: הדאו ג'ונס יורד ב-0.1%, ה-S&P 500 יורד ב-0.3%, והנאסד"ק משיל מערכו 0.6%.

09:00

כשבועיים לאחר הפגישה בין נשיא דרום קוריאה, לי ג’ה־מיונג, לבין נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, בה הסכימו על עסקה שתפחית את המכסים האמריקאים על מוצרים קוריאנים מרמה של 25% ל־15%, ארה"ב ודרום קוריאה פרסמו הבוקר את פרטי הסכם הסחר ביניהן, הכולל השקעה קוריאנית של כ-150 מיליארד דולר בענף בניית הספינות האמריקאי, וכן 200 מיליארד דולר נוספים שיוקצו לתעשיות נוספות.

לי ג’ה־מיונג: ״תחרות טובה מחייבת שותפים מצוינים, ואני מאמין שההחלטה הרציונלית של הנשיא טראמפ מילאה תפקיד משמעותי בהשגת הסכם בעל משמעות".

במסגרת ההסכם, אמר לי, דרום קוריאה תבנה צוללות בעלות הנעה גרעינית, ותקים שותפויות חדשות עם ארה״ב בתחומי בניית הספינות, הבינה המלאכותית והתעשייה הגרעינית.

08:30

בורסות אסיה במגמה שלילית הבוקר, לאחר נעילה עגומה בוול סטריט בהובלת מניות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית ובעקבות הספקות לגבי הורדות ריבית מצד הפד.

הקוספי מאבד 3.81% מערכו, מדד הניקיי יורד ב-1.76%, ההנג סאנג מאבד 1.65%, והשנזן נחלש ב-1.11%.

קרן ההשקעות היפנית סופטבנק צנחה עד 8% בתחילת המסחר, ביום השלישי ברציפות של ירידות, לאחר שהודיעה ביום שלישי כי מכרה את כל החזקתה באנבידיה. מניית סמסונג אלקטרוניקס , אחת מהמשמעותיות במדד, איבדה למעלה מ־3%.

סין תפרסם היום נתונים על מכירות קמעונאיות, תפוקה תעשייתית והשקעות בנכסים קבועים לחודש אוקטובר.

אמש, וול סטריט רשמה יום ירידות חד, כשמדד דאו ג'ונס נפל ב־ 809 נקודות (1.7%) - בדרך ליום הגרוע ביותר מאז 10 באוקטובר. מדד S&P 500 ירד ב־ 1.6%, בהובלת ירידות במגזרי התקשורת והטכנולוגיה, כשמניית דיסני צנחה בכ־ 8% בעקבות תוצאות מעורבות לרבעון הפיסקלי הרביעי. מדד נאסד"ק איבד 2.5%, כשהלחץ נמשך בעיקר על מניות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית, ובראשן אנבידיה , ברודקום ואלפאבית (גוגל). מדד הפחד זינק בכ-20%.

טסלה הודיעה אמש על ריקול לכ-10,500 יחידות של Powerwall 2, מערכת סוללה לגיבוי חשמל לשימוש ביתי, בעקבות תקלה בטיחותית, כך על פי הודעת נציבות בטיחות המוצרים האמריקנית (CPSC). לפי ההודעה, תאי ליתיום-יון פגומים עלולים לגרום למערכת להפסיק לפעול בזמן שימוש רגיל, מה שעלול להביא ל התחממות יתר, פליטת עשן או התלקחות, ולגרום לפציעות או נזקי רכוש.

תשואות האג״ח ל־10 שנים רושמות עלייה של 4.1%, בעוד תשואות האג"ח לשנתיים רושמות ירידה של 3.5%.

בשוק הסחורות, הזהב נמצא בירידה קלה של 0.39% ומחירו עומד על 4,177 דולר לאונקייה.

עוד כתבות

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-9%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה