גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ד"ר יפעת בן חי שגב עוזבת את חדשות 13, אך הפלונטר עדיין לא הותר

דירקטוריון חדשות 13 מתנהל זה זמן רב ללא יכולת הכרעה, בשל דד-לוק שיצרו שניים מחבריה ● ההתפטרות העכשווית עשויה לפתור זאת ולהוביל למינוי מנכ"לית קבועה

ד''ר יפעת בן חי שגב / צילום: איל יצהר
ד''ר יפעת בן חי שגב / צילום: איל יצהר

השבוע הודיעה ד"ר יפעת בן חי שגב על סיום כהונתה כדירקטורית מטעם הרשות השנייה בדירקטוריון חדשות 13, בשל סיבות אישיות. ההחלטה הזו תוביל לפתרון בדד-לוק שנוצר בדירקטוריון בשנים האחרונות, בעיקר בנוגע למינוי מנכ"ל קבוע לחברה - אך לא רק.

בלעדי | האם ליגות הכדורסל ייפרדו מערוץ הספורט אחרי 30 שנה?
ועד עובדי חדשות 13: הודיעו לנו על קיצוץ

בדירקטוריון חדשות 13, כמו ביתר חברות החדשות הפועלות על-פי החוק הקיים (ולפני החקיקה ששר התקשורת ד"ר שלמה קרעי מעוניין להעביר), ישנם נציגים מטעם הציבור הממונים על-ידי הרשות השנייה. בחדשות 13 הנציגים הם ד"ר יפעת בן חי שגב, אברהם נתן ואייל דה פאו, כאשר זה זמן רב לא מונה נציג רביעי.

בהחלטות מסוימות של הדירקטוריון נדרש רוב של יותר מ-75%, ובהן מינוי מנכ"ל. בשל העובדה שד"ר בן חי שגב ונתן התנגדו למינוי של טלי בן עובדיה למנכ"לית, בחדשות 13 אין מנכ"ל קבוע כבר למעלה משנה. ההערכות בשוק הן שכעת יהיה לדירקטוריון הרבה יותר קל לפעול, עם כוכבית חשובה.

טלי בן עובדיה / צילום: כפיר זיו

שאלת דה פאו

בקיץ 2024 מונתה יוליה שמאלוב-ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13 במינוי שנוי במחלוקת, אך תוך חודשים ספורים הסתיימה כהונתה בעקבות הסערה שחוללה.

בדירקטוריון חדשות 13 רצו למנות את טלי בן עובדיה למנכ"לית קבועה לערוץ, אך בשל ההתנגדות העזה של שני הדירקטורים מטעם הציבור, לא ניתן היה למנות אותה בהליך רגיל - שכן לכל אחד מהדירקטורים הללו יש כ-13% כוח הצבעה, ואם שניהם מתנגדים, לא ניתן להגיע לסף הנדרש. בדירקטוריון ניסו למצוא פתרון, ובנובמבר 2024 מונתה בן עובדיה במינוי זמני.

המהלך גרר ביקורת קשה, ובעמותת "הצלחה", לדוגמה, פנו לגורמים הרלוונטיים בשאלות האם המינוי עומד בדרישות הסף. ברשות השנייה הוציאו מכתבים לרשת 13 ובהמשך אף הציבו תנאי: למנות מנכ"ל קבוע תוך 10 ימים או לשלם קנסות. עם זאת, הדד-ליין עבר, ועדיין לא בוצע מינוי מנכ"ל קבוע.

כעת עשוי להיות הרוב הנדרש כדי למנות את בן עובדיה לתפקיד, כיוון שלדירקטורים הנותרים מטעם הציבור יש 20% כוח הצבעה. על פניו, אם כל הדירקטוריון יצביע כמקשה אחת, יוכלו להגיע ל-80% בהצבעה, ולהעביר את המינוי הקבוע.

עם זאת, עו"ד אלעד מן מעמותת "הצלחה", שהגיש את ההסתייגות מהמהלכים סביב מינוי המנכ"לית הזמנית, מסביר כי "אף אחד עדיין לא נתן את דעתו על הטענות שיו"ר דירקטוריון חדשות 13, אייל דה פאו, גם הוא מינוי של הרשות השנייה, נגוע וצריך לצאת מהדירקטוריון.

"בשל כל התזוזות שהיו שם, דה פאו קיבל הרבה כסף כשהחליף כממלא-מקום את שמאלוב-ברקוביץ'. אין פלא שהוא מצביע יחד עם שאר חברי הדירקטוריון. אחרי הפניות שלנו, ברשות השנייה הוציאו הנחיות על שכר דירקטורים, הקובעות מה מותר ומה אסור".

לדבריו, "כעת חסרים שני דירקטורים מטעם הציבור בחדשות 13, ולכן יהיה אפשר לטעון שמינוי מנכ"ל במצב כזה הוא הליך בעייתי למדי".

תוכנית הקיצוצים

בן חי שגב הייתה הסמן שתמך בהחלטות רבות שהיו קשות לדירקטוריון, כמו למשל גיבוי למינוי של יוליה שמאלוב-ברקוביץ', ואף התנגדות להדחתה במכתב רדיקלי ששלחה לשאר חברי הדירקטוריון, כפי שפרסמנו בשנה שעברה בגלובס. בין היתר נאמר שם כי חברת החדשות "חולה זמן רב", וכי שרשרת האירועים בעניין שמאלוב-ברקוביץ' רק החמירה את "המצב החולני" שלה.

לשיטתה, שנתפסה כשנויה במחלוקת, אירועים אלה העמידו "מציאות אנרכית" בהתחלפות התפקידים בין הנהלת החברה לבין העובדים - משמע, החברה מנוהלת על-ידי העובדים.

בן חי שגב הסבירה כי החולי של החברה התבטא בחילופים חוזרים ונשנים של מנכ"לים בחמש השנים האחרונות, לצד רמת האמון הנמוכה של הצופים שמובילה לנתוני רייטינג נמוכים. לדבריה, כל הכאוס שהתחולל בחברה דאז רק דרדר אותה עוד יותר.

בחדשות 13 מתמודדים עדיין עם בעיות משמעותיות - כאלה הקשורות גם לחברת-האם, רשת 13. במאי האחרון קיבל המנכ"ל אמיליאנו קלמזוק מהבעלים לן בלווטניק את הערוץ, וחיפש משקיעים שיפעלו בערוץ יחד איתו. עם זאת, חודשים רבים אחרי ההודעה וחתימה על מזכר הבנות בנושא, קלמזוק עדיין לא הציג את המשקיעים המדוברים.

אמיליאנו קלמזוק / צילום: אור גפן

בשבועות האחרונים פורסמו ידיעות על תוכנית קיצוצים שמתכננים ברשת 13 לחברת החדשות, מהלך שהעובדים מתנגדים אליו, כמובן. בין היתר עלתה הצעה שככל שהמהדורה המרכזית תרד ברייטינג, כך בחברה יקצצו את תקציב החדשות, שעומד כיום על 96 מיליון שקל, בצורה לינארית.

כלומר, גם אם כל השוק יירד, אבל חדשות 13 יישארו במקום, הדבר ייחשב שהיעדים לא התממשו, ויבוצע קיצוץ. כרגע נרשמת מתיחות בין הצדדים סביב הנושא. מנגד, בחברת החדשות סבורים כי יש להגדיל את התקציב, ולא להוריד אותו.

ממועצת הרשות השנייה נמסר בתגובה כי היא "נמצאת בעיצומו של תהליך בחירת דירקטורים בגופי השידורים השונים. התהליך צפוי להסתיים בשבועות הקרובים".

לא נמסרה תגובה מרשת 13, חדשות 13, ד"ר יפעת בן חי שגב, אמיליאנו קלמזוק או אייל דה פאו.

עוד כתבות

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה