גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לא לבעלי לב חלש": מה צופים מומחי ההשקעות לוול סטריט ב-2026?

מומחי השקעות בוול סטריט מנסים להעריך את כיוון השוק ב־2026 ● רובם מעריכים שנה חיובית, גם אם תנודתית, בזמן שאחד מזהיר מסיכון למיתון שידחוף את S&P 500 כלפי מטה ● BDO: "זה לא שוק לבעלי לב חלש. המניות מתומחרות לשלמות, ויש אפס מרווח לטעויות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

שנת 2025 תסתיים בעוד כשבועיים, ולפחות כפי שזה נראה כיום (ובהנחה שלא יקרה משהו חריג עד סוף השנה), היא תסיים דרכה כעוד שנה חיובית בשוק המניות האמריקאי - שנה השלישית ברציפות שבה מדד S&P 500 רושם עלייה בשיעור דו־ספרתי - 15.9% ב־2025 עד כה, לעומת 23.3% ב־2024 ו־24.2% ב־2023.

העלייה בשנה הנוכחית מגיעה על אף החששות שגברו לאחרונה מבועה שהתנפחה בשוק מניות הטכנולוגיה, בדגש על ה־AI, וכי לא בטוח שההחזר על ההשקעות הגדולות על התשתיות והטכנולוגיה בתחום מצדיק שוויים כאלה. כעת מנסים המומחים להעריך איך תיראה שנת 2026, ורובם, כך נראה, מחזיקים בעמדות שוריות למדי.

המשקיעים בוול סטריט מתרחקים מענקיות הטכנולוגיה - וזו החלופה
החוב של אורקל תופח, המניה צנחה, ועסקה אחת מדאיגה את השוק כולו

תום לי מחברת המחקר Fundtrust, אחד האנליסטים הבכירים בוול סטריט, התראיין בשבוע שעבר ל־cnbc והעריך שמדד S&P 500 יגיע בסוף שנת 2026 לרמה של 7,700 נקודות - עלייה של כ־13% מהרמה הנוכחית. במילים אחרות מדובר בעוד שנה חיובית, אך קצב העלייה מתון יותר מהשנים שלפניה.

יותר מכך: לא הכול יילך חלק. להערכת לי, השנה החדשה תיפתח בראלי, תמשיך ב"מערבולת" שייתכן שתגיע אף לשוק דובי (ירידה של 20% מהשיא), אך בהמשך תסתיים באופן חזק עם ראלי נוסף.

"מכפיל גבוה, אך מוצדק"

רו"ח ליאור שחר, שותף וראש אשכול הייטק ב־BDO, התייחס לדברים וטען בשיחה עם גלובס כי "המניות כיום מתומחרות לשלמות (priced to perfection), זה לא שוק לבעלי לב חלש. חברות הטכנולוגיה ברודקום ואורקל למשל הציגו בשבוע שעבר תוצאות כספיות טובות, אבל התחזיות שסיפקו לא היו לרוחם של המשקיעים והמניות נפלו. משקיעים צריכים להבין שיש בשוק היום אפס מרווח לטעויות".

גם שחר מעריך עלייה ב־S&P 500 ב־2026 ומסביר כי למרות שמכפיל הרווח של חברות המדד גבוה היסטורית, כ־31, הוא מגובה בצמיחה גדולה ברווח למניה בשנה הקרובה ומוצדק לטעמו. לכך הוא מוסיף את הבינה המלאכותית, שתורמת זרמי הכנסות לחברות הטכנולוגיה, ומגבירה פריון ורווחיות בעוד סקטורים; ואת סביבת הריבית היורדת (גם אם לא בקצב שקיוו בשוק) - גורמים שיתמכו בעלייה חד־ספרתית להערכתו במדד, אחרי העליות החזקות בשנים האחרונות.

לדברי שחר, בשנה הקרובה חברות ה־S&P אמורות, לפי התחזיות, להציג צמיחה של 15%־20% ברווח למניה. "לטעמי, זה בהחלט מצדיק מכפיל שהוא גבוה, 31, למרות שהמכפיל ההיסטורי הוא 18. המחירים נראים גבוהים, אבל הם מגובים בצמיחה וברווחיות", אומר שחר. עם זאת, הוא מדגיש שוב שהמשקיעים חייבים לקחת בחשבון שצפויה תנודתיות גבוהה.

בראיון ל־cnbc הזכיר לי מ־Fundtrust את גורמי אי־הוודאות בשוק: פסיקת בית המשפט העליון בתחילת 2026 בנוגע למכסים - בית המשפט אמור לפסוק בנושא לאחר שערכאה נמוכה יותר פסלה אותם וטראמפ ערער; וכן מינוי יו"ר חדש לבנק הפדרלי בארה"ב.

בהקשר זה שחר אומר כי "כל נושא המכסים עדיין בסימן שאלה, והפסיקה יכולה להשפיע על רווחיות החברות ועל האינפלציה וזה עדיין לא מתומחר בשוק". עם זאת להערכתו הנושא הזה והשאלה מי יעמוד בראשות הפד ישפיעו על התנודתיות בשוק, אך לא על המגמה הכללית שתהיה חיובית ב־2026.

בלקרוק "בעד סיכונים"

גם כלכלני ענקית ההשקעות בלקרוק פרסמו השבוע את התחזיות שלהם ל־2026 וכתבו כי "הכלכלה העולמית והשווקים הפיננסיים עוברים טרנספורמציה על־ידי מגה־כוחות, במיוחד AI".

בבלקרוק ממשיכים להיות"בעד סיכונים" ורואים בנושא ה־AI מנוע מרכזי לשוק המניות האמריקאי. על רקע זה, הם נשארים עם המלצה של משקל יתר למניות האמריקאיות, כשהם מזכירים גם את העלייה בתיאבון לסיכון בעקבות הורדות הריבית. "רווחים חזקים, שנובעות בחלקם מ־AI, נתמכים על־ידי סביבת מאקרו־כלכלה חיובית: המשך הקלה של הפד, אופטימיות כלכלית ופחות אי־ודאות בנוגע למדיניות בעיקר בנושא הסחר", כותבים כלכלני בלקרוק. במקביל לגישה החיובית בנוגע לשוק האמריקאי, בבלקרוק מחזיקים בגישה נייטרלית בכל הנוגע להשקעות במניות באירופה ובשווקים מתעוררים, וחיוביים בנוגע למניות היפניות.

גם בבנק ג'יי.פי מורגן התייחסו לאחרונה למה שצפוי להערכתם ב־2026 והם מחזיקים בעמדה חיובית בנוגע לשוקי המניות הגלובליים. כלכלני הבנק צופים עליות בשיעור דו־ספרתי גם בשווקים מפותחים וגם בשווקים מתעוררים ב־2026. זאת על רקע צמיחה ברווחי החברות, סביבת ריביות נמוכה יותר והמשך עליית ה־AI. אסטרטג השווקים הראשי בבנק, דוברבקו לקוס־בוג'ס, הוסיף עם זאת שה־AI עלול להגביר את הקיטוב בתוך הכלכלה - מה שיכול להוביל לתנודות חדות בסנטימנט גם אם המגמות הבסיסיות לא משתנות.

בדומה לכך, במורגן סטנלי ציינו שסביר להניח ששנת 2026 תהיה שנה חיובית לשוק המניות האמריקאי. בבחינה היסטורית של ביצועי מדד S&P 500 הם מצאו ששנה רביעית לשוק שורי היא בדרך כלל שנה חיובית, עם עלייה ממוצעת של 13.7%, והוסיפו כי "רוחות גביות בשוק מרמזות על סבירות לשנה חזקה נוספת".

סטיפל: סיכויים למיתון

כמו גופים אחרים, גם בבנק ההשקעות Stifel צופים תנודתיות ב־2026, אך התחזית שלהם למדד S&P 500 מייצגת גם אפשרות לירידה בשוק עד סוף השנה הבאה. ב־Yahoo Finance נכתב השבוע כי האסטרטג בארי באניסטר מסטיפל כתב בעדכון ללקוחות כי הם בוחנים "פוטנציאל אפסייד לעומת סיכון לדאונסייד".

בתרחיש של אפסייד, סטיפל מעריכים עלייה דו־ספרתית נמוכה ברווח למניה בחברות מדד S&P 500, בשילוב מכפיל נורמלי בשוק (המכפיל הממוצע ההיסטורי, כאמור, הוא כ־18). תרחיש כזה יביא את המדד לרמה של 7,500 נקודות או עלייה שנתית שמוערכת על־ידם בכ־9% (זאת בדומה לעלייה השנתית הממוצעת במדד ב־60 השנים האחרונות), כך מציין באניסטר.

לעומת זאת בתרחיש דאונסייד הוא מציג הסתברות של 25% למיתון, מה שידחוף את מדד S&P 500 כלפי מטה לכיוון של 6,500 נקודות, ירידה של קרוב ל־5% לעומת הרמה הנוכחית שלו. בסטיפל מזהירים ששוק העבודה נראה חלש וכי ירידה בביקוש עלולה לחשוף את הפגיעות בשוק.

בסטיפל מדגישים גם את סיכוני התמחור: "מכפיל הרווח לא חשוב - עד שהוא הופך לדבר היחיד שחשוב" (ייתכן שמדובר ברמז לכך שבשלב מסוים המשקיעים מתחילים לשים לב למכפילים גבוהים היסטורית ונבהלים, שח"ו)). לכן הוא ממליץ לגדר את החשיפה לענקיות הטכנולוגיה ולהיחשף למניות צמיחה ומניות ערך דפנסיביות מסקטורים כמו בריאות וצריכה בסיסית.

עוד כתבות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

נושאת המטוסים האמריקאית פורד בדרכה לחופי ישראל / צילום: Reuters, Stelios Misinas

הדד־ליין של טראמפ לאיראן מתקרב, ובאוצר כבר נערכים לפרוץ את תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי במשרד האוצר מקיימים דיונים והערכות באשר להשלכות הכלכליות של מערכה נוספת מול איראן ● "זה עניין של שבועות עד שייפרץ התקציב", אומר גורם המעורה בפרטים ● בקרוב יפקע האולטימטום שנתן טראמפ למשטר האייתולות במטרה להגיע להסכם

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

התלונה לשב"כ וביטול טיסות הביזנס: הסכסוך שמאחורי קנס הענק של אל על

לגלובס נודע כי מאחורי הקנס בסך 110 מיליון שקל שקיבלה אל על מרשות התחרות בגין חסימת האנגרים, התנהל קרב שכלל האשמות של ארקיע למשרד רה"מ על אפליה באבטחת טיסות וביטול טיסות בביזנס לבכירים בשתי החברות ● מקורות בענף: אל על פעלה לסכל את התחרות, וחלק מההאשמות לא נכללו בהחלטת הרשות ● אל על: "דוחים מכל וכל את הטענה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במאבק מול הנגיד, סמוטריץ' הבטיח הורדות מסים. מה קרה בפועל?

סמוטריץ' לא מרוצה מההתנהלות של בנק ישראל, אבל מה עם החלק שלו במשוואה? ● האם הורדות המסים שהוא הבטיח אכן קרו? ● המשרוקית של גלובס

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצוללת בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק צוללת במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ההערכה בישראל: תקיפה אמריקאית באיראן - בלתי נמנעת

הבית הלבן: "דיפלומטיה היא תמיד האפשרות הראשונה, אבל טראמפ מוכן גם להשתמש בכוח קטלני"; שר ההגנה האיראני: לא מחפשים מלחמה ● דיווח: ארה"ב תוכל לתקוף באיראן רק 5-4 ימים ברצף; טהרן מאיימת: "תיזהרו מטעות בחישוב"● דיווח: ישראל איימה על לבנון - "נתקוף בעוצמה אם חיזבאללה יתערב"; שר החוץ הלבנוני התריע: "חוששים מתקיפות ישראליות, שואפים לפעול דיפלומטית"● דיווחים שוטפים

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

כותרות העיתונים בעולם

ארדואן מחריף את המלחמה נגד ישראל. האם ארה"ב תתערב?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מחקר חדש טוען שארה"ב צריכה להסתמך יותר על ישראל, מכון מחקר אמריקאי קורא לארה"ב לעצור את הצעדים האנטי ישראליים של טורקיה, והתגברות האנטישמיות באיטליה • כותרות העיתונים בעולם

שכונת פארק הים שתוקם בשטח ''מטווח 24'' במערב ראשון לציון / הדמיה: עיריית ראשון לציון

"שדה דב" של ראשון לציון: מהו "מטווח 24", וכמה יעלה לגור שם?

השבוע נסגרו שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות במתחם "מטווח 24" במערב ראשון לציון, בו צפויות להיבנות כ-1,100 יחידות דיור ● אילו חברות זכו במכרזים, מתי היזמים יכולים לעלות על הקרקע, ומה אומרים מחירי הקרקע במתחם על מחירי הדירות שייבנו? ● גלובס עושה סדר

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

שעה ו־47 דקות: הצד הכלכלי של הנאום הארוך בתולדות ארה"ב

בנאום "מצב האומה" המסורתי, ניסה נשיא ארה"ב להציג תמונת ניצחון, למרות הקשיים מבית ומחוץ איתם הוא מתמודד ● טראמפ קרא להקמת פנסיה בגיבוי ממשלתי לכל העובדים שאין להם תוכנית פנסיונית דרך העבודה, והבטיח שהמכסים יחזרו, ואף יחליפו את מס ההכנסה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

שר האוצר חתם על הצו לאחר שהכנסת פסלה אמש את הצו הקודם שהוציא, שכלל פטור ממע"מ לחבילות בסכום של עד 150 דולר ● הכניסה לתוקף של הצו החדש: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות לנצח" ● איגוד לשכות המסחר: "מחר בבוקר נגיש לבג"ץ בקשה לצו מניעה"

מהו תיק ההשקעות האופטימלי? / אילוסטרציה: Shutterstock

תרחיש של פעם ב-25 שנה והסכנה לתיק המניות שלכם

ענקית המדדים MSCI חוששת שתיק המורכב מ־60% מניות ו־40% אג"ח עלול להוביל להפסדים בשנת 2026 - גם בעקבות אירוע נדיר שכמעט לא נראה ב־25 השנים האחרונות ● עם זאת, בשוק המקומי מעריכים כי הגדלת החשיפה למניות בטווח הארוך נכונה למשקיעים הישראלים

מכונת בדיקת שבבים של קווליטא / צילום: אתר החברה

לאחר זינוק של 4,000% בחמש שנים: הגיוס הענק של מניית השבבים בת"א

קווליטאו גייסה כ–225 מיליון שקל על רקע הביקוש גובר למערכות שאותן היא מייצרת, המשמשות לבדיקת השבבים של חלק מענקיות התחום ● וגם: טדי שגיא נכנס לבורסה עם אולטרייד מחזור

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט התאוששה בהובלת מניות התוכנה; AMD זינקה ב-9%

נאסד"ק עלה ב-1% ● מנכ״ל ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דיימון, מזהיר כי האווירה בשווקים מזכירה באופן מדאיג את השנים שלפני המשבר הפיננסי העולמי ● AMD זינקה בעקבות עסקת ענק שחתמה עם מטא ● הביטקוין בדרך לחודש הגרוע ביותר מאז יוני 2022 ורצף של חמישה חודשי ירידות, הארוך ביותר מאז 2018

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת בטקס חגיגי בהשתתפות יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה ובן זוגו, ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו / צילום: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט

ממזון ועד הייטק: המשלחת ההודית תיפגש עם שורת חברות תעשייה וטכנולוגיה בישראל

הערב ייפגשו שורה של חברות ישראליות בתחום התעשייה והטכנולוגיה עם נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו ומשלחת אנשי העסקים שמתלווה אליו ● רשימת החברות עמן נפגשים ההודים נבחרה על ידי ההודים עצמם ותואמה על ידם ישירות ללא מעורבות ישירה של גורמים רשמיים

דירה בשיפוצים / צילום: כדיה לוי

החשש ממלחמה מגיע לתחום השיפוצים: ירידה של 25% בהזמנות לקראת פסח

הציפייה להסלמה ביטחונית עוצרת את תנופת ההתחדשות של משקי הבית: הציבור חושש להיתקע עם "בית מפורק" בחירום, וקבלני השיפוצים מדווחים על טלפונים דוממים בשיא העונה ● במקביל, האיום האיראני מאלץ את ענף הבנייה לדרוש פתרונות להפעלת מנופים מהקרקע