גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה
הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

צל אורנים, השכונה הפסטורלית והחדשה בקריית טבעון, יושבת בעמק ירוק שבין מורדות העיירה ממזרח, ומכללת אורנים הוותיקה מדרום. מצפון לה פרדס הדרים הגובל בשדה ריק, זרוע דשא ופרחים שכיף לטייל בו בבוקר חורפי לאחר הגשם טרי שירד רק שעות קודם לכן. ממערב זורם הקישון במלוא געשו, ולאורכו נבנים בימים אלה טיילת ושביל אופניים, ניטעים עצים ומוקמים גשרים למעבר בעלי חיים, כחלק מפרויקט השיקום האקולוגי של הרשויות מסביב.

מקום שני אחרי ארה"ב: האם ישראל הופכת למעצמת דיפ טק?
החברה שהקימה הישראלית רוכשת את המתחרה בעסקת מיליארדים

בבוקר יום שלישי השבוע, יום ראשון לחופש חנוכה בבתי הספר, התמלאה עגלת הקפה השכונתית "קפה ברטה" במשפחות עם ילדים. מעטים מהם דמיינו כי יומיים לאחר מכן תכריז המועצה המקומית על בניית קמפוס ענק על 90 דונם ששטחו הבנוי יגיע ל־160 מ"ר, שצפוי לאכלס 10,000 מעובדי אנבידיה בתוך כעשור. לא מדובר במבנה משרדים רגיל, אלא בהעתק מדויק של מטה החברה החדש של אנבידיה בעמק הסיליקון, מבנה שמזכיר חללית בשטחים ירוקים, מוקף בחורש עצים ובמסעדות ובתי קפה, כשהצלע המזרחית של הכרמל מתנוססת ממול.

לא סתם קריית טבעון זכתה: אנבידיה חיפשה מקום להיראות בו ולהציב מבנה מרשים שלא ניתן יהיה להחביא מפני הנוסעים על כבישי העמק. הבנייה צפויה להתחיל בעוד כשנה והאכלוס רק ב־2031; הילדים שגדלים כיום בשכונה יהיו כבר בני 10 לפחות כשמרכז אנבידיה יקום. נכון לשלב זה, הקמפוס שיוקם יהיה השני בגודלו ובחשיבותו בעולם עבור החברה שמניעה את גלגלי הבינה המלאכותית ומספקת את המוח מאחורי עבודת החישוב של ChatGPT, קלוד וקופיילוט.

הקמפוס בקריית טבעון לא רק צפוי לשים את ישראל על המפה של ענקית השבבים, אלא הוא גם עשוי להפוך אותה למעסיקה הפרטית הגדולה בארץ בתוך כעשור. מעמד זה שייך כיום לאינטל, חברת השבבים הדועכת שלא הצליחה להשתלב במהפכת ה־AI.

"הקמפוס החדש יוביל לקפיצה במחירי הנדל"ן"

אולם, לא כולם מרוצים מהגעתה של אנבידיה למועצה המקומית. בן זלץ, יליד קריית טבעון המתגורר בעיירה ובעל סוכנות תיווך נדל"ן מקומית, מספר כי שוכרי הדירות - שהם כשליש מהתושבים בשכונת צל אורנים - חוששים מעליית מחירי הדיור ומתקופת הבנייה הממושכת שתגיע לאזור. "לעומתם, בעלי הדירות מבסוטים - המחירים בשכונה כבר הספיקו לעלות מאז שהיא נבנתה והקמפוס החדש של אנבידיה יביא איתה עלייה חדה נוספת במחירים", אומר זלץ.

השטח עליו יוקם הקמפוס החדש של אנבידיה / צילום: ט.ג. הפקות

בשכונה נותרו רק דירות בודדות למכירה, כאשר מחירה של דירת שלושה חדרים עולה כ־2 מיליון שקל, ודירת גן ופנטהאוז בת שישה חדרים עולה 3.7 מיליון שקל; רק לפני ארבע שנים מחירה של אותה הדירה עמד על 2.7 מיליון שקל בלבד.

שכונת צל אורנים אמנם זכתה בחברה בעלת השווי הגבוה בעולם כשכנה צמודה, אבל הרעיון להקים אותה דווקא היה שנוי במחלוקת. אוכלוסיית קריית טבעון הוותיקה שמורכבת בעיקר מבעלי מקצועות חופשיים מאשכול סוציואקונומי גבוה שהתגוררו בווילות מרווחות, ראו בשכונה החדשה בעלת הבנייה הרוויה כמקור לכניסה של סוג חדש של תושבים.

"היה חשש מכניסה של אוכלוסייה חלשה יותר, במיוחד כאשר לא מעט דירות הוצעו במסגרת מחיר למשתכן", אומר זלץ. "אבל השכונה הפתיעה לטובה: הדירות נבנות בגימור איכותי מאוד, האזור נגיש מאוד לאוכלוסייה המבוגרת אבל גם למשפחות עם ילדים, והמחירים נוחים".

בן זלץ, בעל סוכנות תיווך נדל''ן בקריית טבעון / צילום: בן זלץ

המפסידה הגדולה שוויתרה על הקרקע

השטח שעליו נבנתה השכונה ועליו ייבנה הקמפוס של אנבידיה כלל לא היה שייך לקריית טבעון, שבסופו של דבר זכתה בו מן ההפקר. השטח השתייך עד 2019 לשכנה מהצפון, המועצה האזורית זבולון וקיבוץ שער העמקים. האחרונה ביקשה לשמר לעצמה בכל מחיר את מכללת אורנים - המכללה מרשת סמינר הקיבוצים שממוקמת בשולי קריית טבעון - במסגרת דיון על שינוי גבולות שנערך במשרד הפנים. בתמורה, היא מסרה לידי קריית טבעון את השטח המדובר ובכך ויתרה על אדמה שהייתה יכולה להיות שווה לה מיליוני שקלים בשנה.

השבוע חשפנו בגלובס כי המדינה והמועצה המקומית העניקו הנחות מופלגות לענקית השבבים כדי להביאה לקריית טבעון: אנבידיה תשלם כ־90 מיליון שקל על קרקע של כ־90 דונם - מחיר נמוך ביחס לציפיות השוק שצפו תשלום של כמה מאות מיליוני שקלים. כך, תשלום ארנונה המופחת ב־50% צפוי לעמוד על כ־7.5 מיליון שקל בשנה. למרות ההנחה, מדובר על הכפלת ההכנסות משטחי מסחר של המועצה.

עידו גרינבלום, ראש המועצה המקומית קריית טבעון, לא מתחרט על ההנחה הגדולה בארנונה שהעניק לאנבידיה. "נקודת המוצא היא שלעיתים עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ, שתביא איתה עוד ציפורים בהמשך ותייצר תנועה משמעותית לאזור", הוא אומר.

עידו גרינבלום, ראש מועצת קריית טבעון / צילום: נועה אבן חיים

הקרקע של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) שתשווק לאנבידיה (90 דונם) בנויה בפועל משמונה מגרשים שונים שניתן היה לשווק בנפרד. "אם אנבידיה לא הייתה מגיעה לכאן, שיווק ובנייה של שמונה מגרשים קטנים יותר היה לוקח 15־20 שנה. כך שאמנם הענקנו הנחה גדולה, אבל השטח כולו נמכר בבת אחת ובתוך 4.5 שנים נרוויח ממנו ארנונה".

זו גם התשובה של גרינבלום לתושבי צל אורנים, החוששים מהבנייה הממושכת בשנים הקרובות: "התוכנית לאזור התעסוקה הייתה קיימת כבר בשלב אכלוס השכונה והיא לא הגיעה לתושבים בהפתעה. כולנו מעדיפים לגור ליד שדה, אבל בין החלופות שהיו יכולים להיות, כמו שמונה מבנים שהיו נבנים בנפרד ולאורך שנים רבות, אנבידיה תבנה בבת אחת קמפוס שיהיה אסתטי למדי ויתחבר לסביבה שלו".

האם היישוב ישנה את אופיו השקט והמופנם?

למרות שאנבידיה הכריזה באופן רשמי על הקמת הקמפוס רק בחמישי, בקריית טבעון התושבים רואים את העסקה כעובדה מוגמרת כבר תקופה, במיוחד לאחר שרמ"י ומשרד השיכון הודיעו על מכירת השטח לענקית הבינלאומית כבר לפני כחודש.

"כולם מדברים על העסקה כסגורה, זו שיחת היום", אומר זלץ. "יש כבר טלפונים של אנשים שמחפשים לקנות כדי ליהנות מהעליות, ועם זאת - המוכרים עדיין יושבים על הגדר וממתינים לראות את קצב ההתפתחויות בקמפוס. אין ספק שזה יהיה המקום שבו עובדי אנבידיה ירצו לגור בעתיד".

שמוליק שמחון, חבר מועצת קריית טבעון / צילום: אסף גלעד

ללא ספק, קריית טבעון, יישוב ותיק ומבוסס בן 20 אלף תושבים בלבד שממוקם בין האשכול הסוציואקונומי השמיני לתשיעי, ישנה את פניו. "במקור זו עיירה שמורכבת מדוקטורים ופרופסורים שעובדים ברפאל ובאלביט, ויש כאן קהילה גדולה של רופאים ואנשי הייטק", מספר זלץ. "בשנים האחרונות הגיעו אליה גם חברי הקהילה האנתרופוסופית מכל הארץ. קריית טבעון היא יישוב לא קטן, אבל גם לא גדול; היא מקום של וילות ולא של עיר, שבה כולם מכירים את כולם".

עם זאת, ההבנה היא שהיישוב צפוי לאבד במשהו את הצביון הכפרי שלו. צביקה שפיס, מלונאי שמתגורר במרכז היישוב ומשמש בתפקידים ניהוליים במתנ"ס ובוועד ההורים המקומי, מסביר: "הצביון של קריית טבעון נשאר כך רק בדימוי. היא כבר מזמן לא המקום שבו גדלתי, והיא כבר מזמן לא רק עיירה של וילות. כבר כעת היא נמצאת בתנופת בנייה של שכונות שבחלקן מבנים של 8־10 קומות. היא אמנם לא תוכל לקלוט 8,000־10,000 משפחות חדשות, אבל המעבר של אנבידיה יגרום לה לעבור תנופת בנייה אדירה.

"לכן, אני חושב שבטווח הקרוב יהיה חוסר שביעות רצון בקרב התושבים, ואולי חלקם יעזבו, אבל בטווח הארוך תושבים ובעלי דירות ירוויחו מעליית ערך הנדל"ן. אני צופה שרק ההודעה על החתימה של אנבידיה לבדה תעלה את מחירי הנדל"ן בשיעור שינוע בין 10% ל־15%".

ראש המועצה גרינבלום סבור שגם אם הצביון המקומי ישתנה, הוא ייעשה בהדרגה ולאורך תקופה ארוכה. "תוכנית המתאר תייצר שינוי מאוד הדרגתי, בפריסה על פני שנים ובאופן מתון", הוא אומר. "נעשה כל מה שאפשר כדי לתת מענה למשפחות צעירות ונאזן בין האופי המקומי לפיתוח. האם אני חושש? בלאו הכי האזור הזה היה מיועד לתעסוקה, כך שלא מדובר בגורם לא צפוי שנחת על העיר".

האתגרים שבדרך? מחסור בתשתיות וקשיי גישה

בעיה נוספת שרבים רואים סביב הקמת הקמפוס החדש בקריית טבעון נוגעת לתשתיות. "אין לנו הרבה עתודות קרקע, וכבר היום יש פקקים רבים בשעות הבוקר באזור שער העמקים ובכבישים המרכזיים שיורדים מעיירה", מספר זלץ.

גם הגישה באמצעות תחבורה ציבורית היא מוגבלת למדי: תחנת הרכבת היחידה באזור, תחנת כפר יהושע על קו רכבת העמק, דורשת מהבאים מהמרכז חילופי רכבות בחיפה וגם לאחר מכן עליהם לעשות את הדרך לאורך חמישה ק"מ מהתחנה למתחם החדש של אנבידיה. בנוסף, הירידה מכביש 6 אל השטח נעשית כרגע דרך כיכר תנועה אחת וכביש צר.

גרינבלום, שמודע למגבלת התשתיות, שוקד בימים אלה יחד עם ראשי רשויות סמוכים יוזמה להצעת החלטה ממשלתית שתקדם בניית כבישים, תקדם את מוסדות ההשכלה שבאזור, תתניע מחדש את מאמצי פינוי חוות מכלי הנפט של תש"ן בשטח המועצה, ותבנה תחנת רכבת חדשה בצומת שער העמקים. "מדובר באירוע לאומי והחלטת ממשלה כזו צריכה לגעת בכל אספקט של החיים כאן: תחבורה, תיכונים ואוניברסיטאות, ושילוב של אוכלוסיות של חרדים ובדואים בעולמות ההייטק, כי מדובר באינטרס לאומי", הוא אומר.

"אין ספק שההחלטה תהפוך את עמק יזרעאל לעמק הסיליקון - אבל קריית טבעון לא תוכל לקלוט 10,000 איש, כי אין לה עתודות קרקע", אומר שפיס. "לכן, האזור כולו - יקנעם, רמת ישי, תל חנן ונשר - ידרוש גם העלאה בהשקעות בבתי ספר יסודיים, חטיבות ביניים ותיכונים".

וזה לא הסוף - אנבידיה התפשרה על שטח הקרקע שהיא חיפשה, וקנתה לבסוף 90 דונם בלבד מתוך עד 120 מבוקשים. לפיכך, ייתכן והיא תדרוש להתרחב באזור בעתיד. חבר המועצה שמוליק שמחון, שהיה מאדריכלי המשא ומתן על הקרקע של הענקית הבינלומית אל מול המועצה האזורית זבולון, סבור כי "קריית טבעון לא תוכל להישאר בגודלה הנוכחי והיא זקוקה לשטחים נוספים לבנייה כדי לגדול ולשמור על הצביון הכפרי. מועצות מקומיות שכנות כמו זבולון ויזרעאל יצטרכו לשחרר לנו קרקעות מאחר והיישובים שלהם בלאו הכי נמצאים אצלנו".

עוד כתבות

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

40 שנות דיכוי וטרור: בישראל בטוחים - חמינאי חוסל

גורם בכיר בישראל ואחריו גם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיעו כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכ"ד כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כמה זמן לוקח לכטב"מים להגיע מאיראן לישראל וכמה לטיל בליסטי?

איראן הודיעה כי גל של עשרות כטב״מים נמצא בדרכו לישראל ● כמה זמן ייקח להם להגיע, מה ההבדל בין סוגי הטילים השונים ומה כולל מערך ההגנה האווירית של ישראל? ● גלובס עושה סדר

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

''אחרי המסיבה''. הצעקה שמטלטלת הכול / צילום: באדיבות סלקום טי.וי

הדרמה שנחשבת לאחת הטובות של השנה ומגיעה מניו זילנד

"אחרי המסיבה" היא מיני־סדרה ניו זילנדית שהגיעה למסך הישראלי ומציעה דרמה מטלטלת על אמת שנאמרת בקול רם מדי עבור קהילה שמעדיפה שקט ● מורה לביולוגיה מאשימה את בעלה בהטרדת נער, חייה מתפרקים והעיירה כולה נאלצת לבחור צד