גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  טכנולוגיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה
הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

צל אורנים, השכונה הפסטורלית והחדשה בקריית טבעון, יושבת בעמק ירוק שבין מורדות העיירה ממזרח, ומכללת אורנים הוותיקה מדרום. מצפון לה פרדס הדרים הגובל בשדה ריק, זרוע דשא ופרחים שכיף לטייל בו בבוקר חורפי לאחר הגשם טרי שירד רק שעות קודם לכן. ממערב זורם הקישון במלוא געשו, ולאורכו נבנים בימים אלה טיילת ושביל אופניים, ניטעים עצים ומוקמים גשרים למעבר בעלי חיים, כחלק מפרויקט השיקום האקולוגי של הרשויות מסביב.

מקום שני אחרי ארה"ב: האם ישראל הופכת למעצמת דיפ טק?
החברה שהקימה הישראלית רוכשת את המתחרה בעסקת מיליארדים

בבוקר יום שלישי השבוע, יום ראשון לחופש חנוכה בבתי הספר, התמלאה עגלת הקפה השכונתית "קפה ברטה" במשפחות עם ילדים. מעטים מהם דמיינו כי יומיים לאחר מכן תכריז המועצה המקומית על בניית קמפוס ענק על 90 דונם ששטחו הבנוי יגיע ל־160 מ"ר, שצפוי לאכלס 10,000 מעובדי אנבידיה בתוך כעשור. לא מדובר במבנה משרדים רגיל, אלא בהעתק מדויק של מטה החברה החדש של אנבידיה בעמק הסיליקון, מבנה שמזכיר חללית בשטחים ירוקים, מוקף בחורש עצים ובמסעדות ובתי קפה, כשהצלע המזרחית של הכרמל מתנוססת ממול.

לא סתם קריית טבעון זכתה: אנבידיה חיפשה מקום להיראות בו ולהציב מבנה מרשים שלא ניתן יהיה להחביא מפני הנוסעים על כבישי העמק. הבנייה צפויה להתחיל בעוד כשנה והאכלוס רק ב־2031; הילדים שגדלים כיום בשכונה יהיו כבר בני 10 לפחות כשמרכז אנבידיה יקום. נכון לשלב זה, הקמפוס שיוקם יהיה השני בגודלו ובחשיבותו בעולם עבור החברה שמניעה את גלגלי הבינה המלאכותית ומספקת את המוח מאחורי עבודת החישוב של ChatGPT, קלוד וקופיילוט.

הקמפוס בקריית טבעון לא רק צפוי לשים את ישראל על המפה של ענקית השבבים, אלא הוא גם עשוי להפוך אותה למעסיקה הפרטית הגדולה בארץ בתוך כעשור. מעמד זה שייך כיום לאינטל, חברת השבבים הדועכת שלא הצליחה להשתלב במהפכת ה־AI.

"הקמפוס החדש יוביל לקפיצה במחירי הנדל"ן"

אולם, לא כולם מרוצים מהגעתה של אנבידיה למועצה המקומית. בן זלץ, יליד קריית טבעון המתגורר בעיירה ובעל סוכנות תיווך נדל"ן מקומית, מספר כי שוכרי הדירות - שהם כשליש מהתושבים בשכונת צל אורנים - חוששים מעליית מחירי הדיור ומתקופת הבנייה הממושכת שתגיע לאזור. "לעומתם, בעלי הדירות מבסוטים - המחירים בשכונה כבר הספיקו לעלות מאז שהיא נבנתה והקמפוס החדש של אנבידיה יביא איתה עלייה חדה נוספת במחירים", אומר זלץ.

השטח עליו יוקם הקמפוס החדש של אנבידיה / צילום: ט.ג. הפקות

בשכונה נותרו רק דירות בודדות למכירה, כאשר מחירה של דירת שלושה חדרים עולה כ־2 מיליון שקל, ודירת גן ופנטהאוז בת שישה חדרים עולה 3.7 מיליון שקל; רק לפני ארבע שנים מחירה של אותה הדירה עמד על 2.7 מיליון שקל בלבד.

שכונת צל אורנים אמנם זכתה בחברה בעלת השווי הגבוה בעולם כשכנה צמודה, אבל הרעיון להקים אותה דווקא היה שנוי במחלוקת. אוכלוסיית קריית טבעון הוותיקה שמורכבת בעיקר מבעלי מקצועות חופשיים מאשכול סוציואקונומי גבוה שהתגוררו בווילות מרווחות, ראו בשכונה החדשה בעלת הבנייה הרוויה כמקור לכניסה של סוג חדש של תושבים.

"היה חשש מכניסה של אוכלוסייה חלשה יותר, במיוחד כאשר לא מעט דירות הוצעו במסגרת מחיר למשתכן", אומר זלץ. "אבל השכונה הפתיעה לטובה: הדירות נבנות בגימור איכותי מאוד, האזור נגיש מאוד לאוכלוסייה המבוגרת אבל גם למשפחות עם ילדים, והמחירים נוחים".

בן זלץ, בעל סוכנות תיווך נדל''ן בקריית טבעון / צילום: בן זלץ

המפסידה הגדולה שוויתרה על הקרקע

השטח שעליו נבנתה השכונה ועליו ייבנה הקמפוס של אנבידיה כלל לא היה שייך לקריית טבעון, שבסופו של דבר זכתה בו מן ההפקר. השטח השתייך עד 2019 לשכנה מהצפון, המועצה האזורית זבולון וקיבוץ שער העמקים. האחרונה ביקשה לשמר לעצמה בכל מחיר את מכללת אורנים - המכללה מרשת סמינר הקיבוצים שממוקמת בשולי קריית טבעון - במסגרת דיון על שינוי גבולות שנערך במשרד הפנים. בתמורה, היא מסרה לידי קריית טבעון את השטח המדובר ובכך ויתרה על אדמה שהייתה יכולה להיות שווה לה מיליוני שקלים בשנה.

השבוע חשפנו בגלובס כי המדינה והמועצה המקומית העניקו הנחות מופלגות לענקית השבבים כדי להביאה לקריית טבעון: אנבידיה תשלם כ־90 מיליון שקל על קרקע של כ־90 דונם - מחיר נמוך ביחס לציפיות השוק שצפו תשלום של כמה מאות מיליוני שקלים. כך, תשלום ארנונה המופחת ב־50% צפוי לעמוד על כ־7.5 מיליון שקל בשנה. למרות ההנחה, מדובר על הכפלת ההכנסות משטחי מסחר של המועצה.

עידו גרינבלום, ראש המועצה המקומית קריית טבעון, לא מתחרט על ההנחה הגדולה בארנונה שהעניק לאנבידיה. "נקודת המוצא היא שלעיתים עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ, שתביא איתה עוד ציפורים בהמשך ותייצר תנועה משמעותית לאזור", הוא אומר.

עידו גרינבלום, ראש מועצת קריית טבעון / צילום: נועה אבן חיים

הקרקע של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) שתשווק לאנבידיה (90 דונם) בנויה בפועל משמונה מגרשים שונים שניתן היה לשווק בנפרד. "אם אנבידיה לא הייתה מגיעה לכאן, שיווק ובנייה של שמונה מגרשים קטנים יותר היה לוקח 15־20 שנה. כך שאמנם הענקנו הנחה גדולה, אבל השטח כולו נמכר בבת אחת ובתוך 4.5 שנים נרוויח ממנו ארנונה".

זו גם התשובה של גרינבלום לתושבי צל אורנים, החוששים מהבנייה הממושכת בשנים הקרובות: "התוכנית לאזור התעסוקה הייתה קיימת כבר בשלב אכלוס השכונה והיא לא הגיעה לתושבים בהפתעה. כולנו מעדיפים לגור ליד שדה, אבל בין החלופות שהיו יכולים להיות, כמו שמונה מבנים שהיו נבנים בנפרד ולאורך שנים רבות, אנבידיה תבנה בבת אחת קמפוס שיהיה אסתטי למדי ויתחבר לסביבה שלו".

האם היישוב ישנה את אופיו השקט והמופנם?

למרות שאנבידיה הכריזה באופן רשמי על הקמת הקמפוס רק בחמישי, בקריית טבעון התושבים רואים את העסקה כעובדה מוגמרת כבר תקופה, במיוחד לאחר שרמ"י ומשרד השיכון הודיעו על מכירת השטח לענקית הבינלאומית כבר לפני כחודש.

"כולם מדברים על העסקה כסגורה, זו שיחת היום", אומר זלץ. "יש כבר טלפונים של אנשים שמחפשים לקנות כדי ליהנות מהעליות, ועם זאת - המוכרים עדיין יושבים על הגדר וממתינים לראות את קצב ההתפתחויות בקמפוס. אין ספק שזה יהיה המקום שבו עובדי אנבידיה ירצו לגור בעתיד".

שמוליק שמחון, חבר מועצת קריית טבעון / צילום: אסף גלעד

ללא ספק, קריית טבעון, יישוב ותיק ומבוסס בן 20 אלף תושבים בלבד שממוקם בין האשכול הסוציואקונומי השמיני לתשיעי, ישנה את פניו. "במקור זו עיירה שמורכבת מדוקטורים ופרופסורים שעובדים ברפאל ובאלביט, ויש כאן קהילה גדולה של רופאים ואנשי הייטק", מספר זלץ. "בשנים האחרונות הגיעו אליה גם חברי הקהילה האנתרופוסופית מכל הארץ. קריית טבעון היא יישוב לא קטן, אבל גם לא גדול; היא מקום של וילות ולא של עיר, שבה כולם מכירים את כולם".

עם זאת, ההבנה היא שהיישוב צפוי לאבד במשהו את הצביון הכפרי שלו. צביקה שפיס, מלונאי שמתגורר במרכז היישוב ומשמש בתפקידים ניהוליים במתנ"ס ובוועד ההורים המקומי, מסביר: "הצביון של קריית טבעון נשאר כך רק בדימוי. היא כבר מזמן לא המקום שבו גדלתי, והיא כבר מזמן לא רק עיירה של וילות. כבר כעת היא נמצאת בתנופת בנייה של שכונות שבחלקן מבנים של 8־10 קומות. היא אמנם לא תוכל לקלוט 8,000־10,000 משפחות חדשות, אבל המעבר של אנבידיה יגרום לה לעבור תנופת בנייה אדירה.

"לכן, אני חושב שבטווח הקרוב יהיה חוסר שביעות רצון בקרב התושבים, ואולי חלקם יעזבו, אבל בטווח הארוך תושבים ובעלי דירות ירוויחו מעליית ערך הנדל"ן. אני צופה שרק ההודעה על החתימה של אנבידיה לבדה תעלה את מחירי הנדל"ן בשיעור שינוע בין 10% ל־15%".

ראש המועצה גרינבלום סבור שגם אם הצביון המקומי ישתנה, הוא ייעשה בהדרגה ולאורך תקופה ארוכה. "תוכנית המתאר תייצר שינוי מאוד הדרגתי, בפריסה על פני שנים ובאופן מתון", הוא אומר. "נעשה כל מה שאפשר כדי לתת מענה למשפחות צעירות ונאזן בין האופי המקומי לפיתוח. האם אני חושש? בלאו הכי האזור הזה היה מיועד לתעסוקה, כך שלא מדובר בגורם לא צפוי שנחת על העיר".

האתגרים שבדרך? מחסור בתשתיות וקשיי גישה

בעיה נוספת שרבים רואים סביב הקמת הקמפוס החדש בקריית טבעון נוגעת לתשתיות. "אין לנו הרבה עתודות קרקע, וכבר היום יש פקקים רבים בשעות הבוקר באזור שער העמקים ובכבישים המרכזיים שיורדים מעיירה", מספר זלץ.

גם הגישה באמצעות תחבורה ציבורית היא מוגבלת למדי: תחנת הרכבת היחידה באזור, תחנת כפר יהושע על קו רכבת העמק, דורשת מהבאים מהמרכז חילופי רכבות בחיפה וגם לאחר מכן עליהם לעשות את הדרך לאורך חמישה ק"מ מהתחנה למתחם החדש של אנבידיה. בנוסף, הירידה מכביש 6 אל השטח נעשית כרגע דרך כיכר תנועה אחת וכביש צר.

גרינבלום, שמודע למגבלת התשתיות, שוקד בימים אלה יחד עם ראשי רשויות סמוכים יוזמה להצעת החלטה ממשלתית שתקדם בניית כבישים, תקדם את מוסדות ההשכלה שבאזור, תתניע מחדש את מאמצי פינוי חוות מכלי הנפט של תש"ן בשטח המועצה, ותבנה תחנת רכבת חדשה בצומת שער העמקים. "מדובר באירוע לאומי והחלטת ממשלה כזו צריכה לגעת בכל אספקט של החיים כאן: תחבורה, תיכונים ואוניברסיטאות, ושילוב של אוכלוסיות של חרדים ובדואים בעולמות ההייטק, כי מדובר באינטרס לאומי", הוא אומר.

"אין ספק שההחלטה תהפוך את עמק יזרעאל לעמק הסיליקון - אבל קריית טבעון לא תוכל לקלוט 10,000 איש, כי אין לה עתודות קרקע", אומר שפיס. "לכן, האזור כולו - יקנעם, רמת ישי, תל חנן ונשר - ידרוש גם העלאה בהשקעות בבתי ספר יסודיים, חטיבות ביניים ותיכונים".

וזה לא הסוף - אנבידיה התפשרה על שטח הקרקע שהיא חיפשה, וקנתה לבסוף 90 דונם בלבד מתוך עד 120 מבוקשים. לפיכך, ייתכן והיא תדרוש להתרחב באזור בעתיד. חבר המועצה שמוליק שמחון, שהיה מאדריכלי המשא ומתן על הקרקע של הענקית הבינלומית אל מול המועצה האזורית זבולון, סבור כי "קריית טבעון לא תוכל להישאר בגודלה הנוכחי והיא זקוקה לשטחים נוספים לבנייה כדי לגדול ולשמור על הצביון הכפרי. מועצות מקומיות שכנות כמו זבולון ויזרעאל יצטרכו לשחרר לנו קרקעות מאחר והיישובים שלהם בלאו הכי נמצאים אצלנו".

עוד כתבות

אלשיה סילברסטון ב''דם אירי''. חוזרת להיות ילדה צילום: באדיבות יס

הסדרה בכיכובה של אלישיה סילברסטון מעלה שאלות על מה שעובר בדם

"דם אירי" דרמת מתח חדשה מגוללת את סיפורה של עורכת דין שמקבלת חבילה מסתורית מאביה שמשנה את חייה ● הסדרה בוחנת מחדש איך היחס כלפי האמת והסתרתה לצד התורשה מההורים יכולה לעצב או להרוס חיים

אילון מאסק, מייסד spaceX / צילום: Reuters, Mark Schiefelbein

חברת הביטוח הישראלית היחידה שהשתתפה, והמספרים מאחורי ההנפקה ההיסטורית

הנפקת SpaceX של אילון מאסק ייצרה רווחים של מאות מיליארדי דולרים למשקיעים המוקדמים בחברה, ובראשם גוגל, לצד 4,400 עובדים מיליונרים ● משקיעי הריטייל הישראלים השתתפו בהנפקה: "מספרים שלא פגשנו אף פעם"; אבל מגדל היא הגוף המוסדי היחיד שנכנס

צילום: Reuters, Mark Schiefelbein

מה אומרים המשקיעים על יום המסחר הראשון של SpaceX?

חברת הרקטות, המחשוב והלוויינים סיפקה את ההנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה, עם היקף מסחר של למעלה מ-500 מיליון מניות ומחיר סגירה של מעל 160 דולר ● אך האם אילון מאסק צפוי לשמור על המומנטום שנוצר לחברה ומה אומרים האנליסטים?

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בקשה לביזיון בית המשפט נגד יריב לוין: "מפר באופן בוטה פסק הדין"

בקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט נגד שר המשפטים יריב לוין הוגשה היום, לאחר שפרסם מועמדים רק לבתי המשפט בבאר שבע וחיפה, בניגוד לקביעת בג"ץ ● התנועה לאיכות השלטון: "שר המשפטים ממשיך באותו מחדל ונמנע מקידום מינוי שופטים בבתי המשפט המחוזיים".

יובל רכבי / צילום: אלירן אביטל

"גיליתי שאני לא אוהב עסקים": השותף השקט של אלי וניר ברקת לאקזיט המיליארדים הצפוי במיטב

בזמן שהכותרות עוסקות במימוש שמקדמים אלי וניר ברקת בבית ההשקעות הגדול בישראל, שותפם הוותיק של השניים, יובל רכבי, משקיף מהצד מביתו במושב בית זית ● הדרך של שלושת חברי הילדות מפיצוח "וירוס ירושלים", דרך ההימור המוצלח על צ'ק פוינט ועד לשותפות בשליטה במיטב

בית החולים החרדי ''מעייני הישועה'' / צילום: דוברות ההסתדרות

משרד הבריאות: כשלים משמעותיים ב'טיפול חמלה' בתרופה שסומנה כהבטחה בתחום האיידס והסרטן

ועדת בדיקה של משרד הבריאות בחנה כשלים באישור של 'טיפול חמלה' בתרופה לאיידס וסרטן ● נמצא כי הטיפול בוצע שלא כדין, תוך ליקויים משמעותיים ● התרופה פותחה על ידי חברת 'קוד פארמה', שבבעלות איש העסקים ציון עיני

אילוסטרציה: Shutterstock

המסחר הקוונטי: איך המתמטיקאים כבשו את וול סטריט

הרבה כספים זרמו בשווקים מאז נולדה שיטת המסחר הקוואנטי, המבוססת על מודלים מתמטיים, ניתוח נתונים וסטטיסטיקה, וחותרת לנצל דפוסים כדי לגרוף רווחים ● השיטה צברה תאוצה ופופולריות אבל גם היא עמדה במבחן קשה, שממנו נלמד לקח חשוב: אפילו המודלים המתוחכמים ביותר אינם יכולים לכוח עתיק שמלווה את וול סטריט מאז הקמתה - הפחד ● כתבה רביעית בסדרה

דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock

טראמפ מאשר שההסכם ייחתם מחר, ומתייחס גם לסוגיית הגרעין

טראמפ: מיד לאחר החתימה על ההסכם עם איראן מחר, מצר הורמוז ייפתח לכולם ● בכיר אמריקני: הנשיא טראמפ יקיים ביום שלישי בצרפת סדרת פגישות נפרדות עם מנהיגים מהמזרח התיכון ● דיווח ב-CNN: איראן מלכדה והקריסה מנהרות עם אורניום מחשש למבצע קומנדו אמריקאי ● עדכונים שוטפים 

בית זיקוק לנפט בקובטאו, ברזיל / צילום: Shutterstock

המדינות שהחליפו את המפרציות וגרפו מיליארדים ממשבר הנפט העולמי

חסימת מצר הורמוז טלטלה את שוק האנרגיה והקפיצה את מחירי הנפט לשיאים ● אבל בזמן שהיבואניות באסיה ובאירופה משלמות את המחיר, יצואניות מחוץ למפרץ הפרסי נהנות מרווחי עתק ● עבור שחקניות כמו ארה"ב ונורווגיה זו קופת מזומנים חסרת תקדים, עבור אחרות כמו רוסיה וברזיל זו הזדמנות לחזק מעמד בינלאומי ומקומי ● בכל מקרה, אומרים המומחים, מדובר במרוץ לנצל את הרגע לפני שהשוק ישתנה שוב

הנפקת אודיטי טק / צילום: 2023 Nasdaq, Inc. / Vanja Savic

אורן הולצמן הקים אימפריית יופי שהפכה אותו למיליארדר, ואז הכל השתבש

התמקדות באונליין, הנפקה בוול סטריט ונסיקה לשווי של יותר מ־4 מיליארד דולר, הפכו את חברת האיפור איל מקיאג' לסיפור הצלחה עולמי ואת בעליה, הולצמן, לעשיר מופלג ● אלא שבשנה האחרונה מניית החברה קרסה ביותר מ־80% - בעקבות מה שהגדירה "שיבוש באלגוריתם של שותפת הפרסום המרכזית" ● מומחית לתוכן ומיתוג: "אם אתה בונה את כל העסק על קרקע שלא בבעלותך, היא יכולה להישמט תחתיך"

50 אלף שב''חים בישראל: בעיית אכיפה או עצימת עיניים? / צילום: Reuters, Aruallan

"יש לי עשרות פלסטינים בבני ברק, למתי אתה צריך?": מאחורי תעשיית השב"חים

גל פשיטות וצווי סגירה נגד העסקת שוהים בלתי חוקיים שוטף את המסעדות ואתרי הבנייה בחודשים האחרונים ● אלא שמה שנראה כמסע אכיפה מסיבי, רחוק מלהילחם בתופעה ● במציאות המחסור בעובדים, העלויות הנמוכות של פועלים פלסטינים והגדר הפרוצה מזינים בקביעות את הכלכלה האפורה ● ובעלי עסק נקלעים לטרלול של קבלני כוח האדם

משחק קוג'ו / איור: Shutterstock

איפה באמת נולד משחק הכדורגל?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: יש הרבה תביעות בעלות על המצאת הכדורגל, אבל פיפ"א מכירה רק באחת

היצירה של ווילנד נצבעת כחול. הלוויתנים נמחקו לטובת קמפיין / צילום: מתוך חשבון האינסטגרם של האומן

פיפ"א מחקה יצירת אומנות והדגימה מה עושים היום בשביל כסף

לקראת מונדיאל 2026 נמחקה יצירת אומנות שהפכה לסמל מקומי בדאלאס, לטובת שטחי פרסום עבור פיפ"א ונותני החסות שלה ● כעת תביעה תקדימית שהגיש האומן עשויה לבחון את גבולות ההגנה על אומנות ציבורית מול האינטרסים הכלכליים של אירוע הספורט הגדול בעולם

חשש מתנים חולי כלבת / צילום: Shutterstock

מחלה עם 100% תמותה: מה מוביל להתפרצות הכלבת בישראל, ומה אפשר לעשות?

המקרה בסוף השבוע בכנרת בו תנים תקפו נופשים, האירה שוב את בעיית הכלבת המתעצמת בישראל ● איך מתמודדת המדינה עם האתגר, ומה אתם צריכים לדעת גם אם לא ננשכתם ואפילו אם אין לכם כלב?

פרויקט ''RAYK בורוכוב'' / הדמיה: 3DVISION

ב-24 מיליון שקל: איש עסקים קנה שמונה דירות בירושלים

איש עסקים ישראלי צרפתי רכש 8 דירות בפרויקט "RAYK בורוכוב" בקריית יובל בירושלים ● האיש רכש את הדירות להשקעה ושילם סכום כולל של 24 מיליון שקל ● בשנים האחרונות עלו המחירים לתושבי חוץ במידה ניכרת בגלל התחזקות השקל

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

לא שילם דמי תיווך על דירת מגורים ב־3 מיליון שקל, ויאלץ לשלם כפול

המעסיק קיזז את הרווחים מהפיצויים לעובדות – מה קבע בית הדין? ● לא שילם דמי תיווך על דירת מגורים ב־3 מיליון שקל, ויאלץ לשלם כפול • וגם: בית הדין הרבני הצמיד את הכתובה למדד והבעל ישלם כ־700 אלף שקל ● 3 פסקי דין בשבוע

אייל רביד, מנכ''ל רשת ויקטורי / צילום: עומר וידר

אייל רביד: "ויקטורי לא לבד. עוד רשתות כנראה יצטרכו לדווח שמכרו לעזה"

בעקבות דרישת רשות ניירות ערך, ויקטורי חשפה כי מכירות בהיקף של כ־99 מיליון שקל לרצועת עזה תרמו משמעותית לתוצאות הרבעון הראשון ● מהנתונים עולה כי בנטרול המכירות הללו, קצב הצמיחה בפעילות הליבה של הרשת היה נמוך משמעותית מזה שהוצג בדוחות

תערוכת יורוסאטורי / צילום: Reuters, Artur Widak via Reuters Connect

צרפת מתנערת מחברות הנשק הישראליות. מי יחליף אותן

אלביט מערכות החלה בשיתוף פעולה עם החברה הביטחונית החמה ביותר בעולם • נשיא צרפת עמנואל מקרון עורר זעם עם החלטתו, שוב, להגביל את נוכחות החברות הישראליות בתערוכת יורוסאטורי היוקרתית ● וגם: מדוע ארה"ב חוזרת לייצר TNT? ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שאול שניידר, יו''ר נמל אשדוד / צילום: אבישג שאר ישוב

יו"ר נמל אשדוד: "עובדים בודדים מגיעים לשכר של 60 אלף שקל והם תכף כבר לא יהיו"

"שכר היסוד הממוצע בנמל אשדוד נמוך בטירוף - 16-15 אלף שקל. רק עובדים בודדים מגיעים ל־60 אלף שקל, גבוה מהמנכ"ל. הם מדור המייסדים - ותכף כבר לא יהיו" ● שיחה קצרה עם שאול שניידר, יו"ר נמל אשדוד

סמוטריץ' מעל אחוז החסימה, ומה הפער בין בנט לאייזנקוט

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת • מי מתחזק, מי נחלש ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בים המחנות? • והפעם: המאבק על ראשות האופוזיציה מתחמם