גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רגע אחרי שהממשלה אישרה את עסקת הענק למצרים - ניו-מד רוצה לתת למנכ"ל עוד 8 מיליון שקל

המחזיקה הגדולה במאגר לוויתן, ניו-מד אנרג'י של קבוצת דלק, רוצה להעניק למנכ"ל החברה יוסי אבו אופציות בהיקף של 8.1 מיליון שקל, כשהמנה הראשונה היא כבר "בתוך הכסף" ● כזכור, ניו-מד כבר ביצעה "אובר-רולינג" פעמיים בשנים האחרונות כדי לאשר לאבו תגמול למרות התנגדות אסיפת בעלי המניות

יוסי אבו, מנכ"ל ניו-מד אנרג'י / צילום: ענבל מרמרי
יוסי אבו, מנכ"ל ניו-מד אנרג'י / צילום: ענבל מרמרי

רגע אחרי אישור הממשלה את עסקת הענק ליצוא גז למצרים ממאגר לוויתן, בהיקף של 35 מיליארד דולר (112 מיליארד שקל), חברת ניו-מד אנרג'י , השותפה הגדולה במאגר הגז לוויתן (45.3%), מבקשת לכנס אסיפת בעלי מניות כדי לאשר למנכ"ל החברה יוסי אבו תגמול הוני בדמות 1.5 מיליון אופציות בשווי של 8.1 מיליון שקל - כאשר המנה הראשונה כבר נמצאת "בתוך הכסף".

מי ירוויח ומה זה יעשה למחירי החשמל בישראל: כל מה שכדאי לדעת על עסקת הגז הענקית עם מצרים
"בשביל מה לקנות דירה ולקבל 2.5% אם אפשר לקבל 4% רק על דיבידנדים בבורסה?"
"אנחנו עם של בכיינים. רבים ממי שעוזבים היום, יחזרו": אביגדור קפלן מציג את הפתרונות לבעיות הכי בוערות בישראל

על פי ההצעה, האופציות יבשילו ב-3 מנות שוות, כאשר מחיר המימוש של המנה הראשונה הוא 16.7 שקל, ומחיר המניה בשוק עומד על 17 שקל. מחיר המימוש של שתי המנות הבאות יהיה גבוה בכ-5% בכל שנה.

כך, שכר הבסיס של אבו, מנכ"ל ניו-מד מזה 15 שנה, יעמוד על 3.4 מיליון שקל לשנה והוא לא יסתיים כאן. על פי החברה, בשנת 2025 צפוי אבו ליהנות גם מהמשך מדיניות התגמול הקודמת עם תשלום מבוסס מניות בהיקף של 1.5 מיליון שקל נוספים, וכן סכום לא ברור של מענק שהחברה בחרה שלא לחשוף. לדבריה, "הבונוס השנתי יינתן בהנחה של עמידה ביעדים ובמבחנים הכמותיים שייקבעו מראש עבור כל שנה, בכפוף למדיניות התגמול".

האסיפה גם תתבקש לאשר את הארכת תקופת ההעסקה שלו כמנכ"ל עד אפריל 2030, כלומר ב-3 שנים נוספות.

"מומחיות נדירה בשוק המקומי"

לדברי החברה, עדכון "תנאי הכהונה נערכו בסיוע יועץ חיצוני המתמחה בנושא תגמול לנושאי משרה. בפני ועדת התגמול ודירקטוריון השותף הכללי הוצגה עבודת השוואה שהכין היועץ החיצוני, המשווה בין תגמול המנכ"ל לבין תגמול מנכ"לים בתאגידים הרשומים למסחר בבורסה ובבורסות זרות, בעלי מאפיינים דומים מבחינת היקף פעילות ושווי שוק.

"תנאי כהונתו והעסקתו של המנכ"ל ובכלל זה התגמול ההוני המובא לאישור, הם ראויים לאור כישוריו של המנכ"ל, ניסיונו המקצועי, האחריות והסמכויות המופקדים בידיו, בשים לב לאתגרים העומדים בפניו ובפני השותפות".

עוד טענו בחברה כי "תחום הפעילות של השותפות - חיפוש, פיתוח והפקה של גז טבעי, קונדנסט ונפט וקידום שימוש בתשתיות ליצוא גז טבעי, הוא תחום בעל מאפיינים ייחודיים המחייבים מומחיות רבה שהיא נדירה בשוק המקומי. לאור האתגרים העסקיים והרגולטוריים מולם ניצבת השותפות, וכן המומחיות הייחודית שצבר מר אבו בתחום עיסוקה של השותפות, הן בהיבט המסחרי והן בהיבט הרגולטורי, החליטו הארגונים המוסמכים של השותף הכללי לחדש את תנאי כהונתו והעסקתו של מר אבו ולהעניק לו את האופציות המוצעות, וזאת על מנת לשמר את המשך כהונתו כמנכ"ל השותפות בשנים הקרובות".

לא פחות מעניין מכך, בחברה ציינו כי אבו "מגלה בעבודתו אוסף רב-גוני וייחודי של תכונות אישיות וכישורים יוצאי דופן אשר מתקיימת בהם התאמה גבוהה במיוחד לאוסף התכונות הנדרש ממנכ"ל השותפות, בשים לב לסוג, אופי והיקף עסקיה של השותפות.

"למר אבו קשרים ייחודיים אמיצים וקרובים עם ראשי מדינות וגורמי ממשל בכירים ביותר במדינות אליהם מתבצע יצוא הגז אשר הובילו לחתימת הסכמי יצוא 11 בהיקפים של מיליארדי דולר בשנים רבות".

ניו-מד כבר אישרה פעמיים את השכר של אבו - למרות התנגדות המשקיעים

כזכור, אבו הוא אחד הנהנים הגדולים מהצלחתה של החברה, ובחברה כבר אישרו לאבו תוספת שכר פעמיים בעבר, גם כאשר אסיפת בעלי המניות התנגדה לכך. בתחילת השנה אסיפת בעלי המניות התנגדה לאישור הקצאה של 5% ממניות החברה הבת החדשה שמקימה ניו-מד בבולגריה, אך במהלך של "אובר-רולינג" אישרה החברה את הטבת השכר לאבו.

בכך היה מדובר בפעם השנייה בתוך שנים ספורות שזה קורה. בשנת 2022 ביצעה החברה מהלך דומה של "אובר-רולינג", כאשר אסיפת בעלי המניות לא אישרה תגמול של מיליוני שקלים לאבו, אך בחברה בחרו בכל זאת לאשר לו את השכר החדש.

נזכיר כי בשנה שעברה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הגדירה לראשונה כללים מתי דירקטוריון יוכל לאשר שכר למנכ"ל בניגוד לעמדת המוסדיים. היא הדגישה שניתן לבצע "אובר-רולינג" רק במקרים חריגים - כולל אם המוסדיים התנגדו פומבית לשכר אבל תמכו בו מאחורי הקלעים. הכללים הופיעו גם בעמדה חדשה של רשות ניירות ערך.

נציין כי בשנה שעברה עמד שכרו של אבו על 2.4 מיליון דולר (8.9 מיליון שקל). שכר הבסיס עמד על 3.4 מיליון שקל, סכום המענק עמד על 3.3 מיליון שקל וכן עוד תגמול מבוסס מניות בהיקף של כמעט 2 מיליון שקל ותגמול נוסף אחר של כ-200 אלף שקל.

בעלי המניות מורווחים ב-10 מיליארד שקל מאז ביטול עסקת הענק

אך לא רק אבו נהנה מהצלחת החברה אלא גם בעלי המניות. מניית ניו-מד אנרג'י נסחרת כיום במחיר של 17 שקל למניה ושווי שוק של כמעט 21 מיליארד שקל, כשהיא משלימה זינוק של 530% במהלך חמש השנים האחרונות.

במרץ 2023 הייתה אמורה לצאת לדרך עסקת ענק. במסגרתה הציעו ענקיות האנרגיה בריטיש פטרוליום (BP) הבריטית ואדנוק (ADNOC) מאיחוד האמירויות לרכוש חצי מניו-מד, לפי שווי של 14.1 מיליארד שקל. התוכנית הייתה להפוך את ניו-מד לפרטית, לאחר שהציבור ימכור לשתי המשקיעות הזרות 45% מיחידות ההשתתפות שלה, וקבוצת דלק תמכור 5% מהיחידות (ותרד ל-50% החזקה - בדומה לשותפות הזרות). השווי הימם את המשקיעים בניו-מד, שכן מדובר היה בפרמיה של 70% ביחס למחיר השוק באותה עת, ואכן יחידת ההשתתפות של ניו-מד זינקה באותו יום בבורסה ב-37%.

אלא שבחברה ביקשו להעלות את השווי, רגע לפני פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". שבוע לאחר מכן פרצה המלחמה, וכבר ניתן היה לחוש שהעסקה לא תושלם. במשך מספר חודשים הכחישו החברות את עובדת ביטול העסקה, אך במרץ 2024 כבר נאלצו להודות שהעסקה לא תצא לפועל. אלא שמשקיעי החברה יכולים רק לחייך. השווי כאמור זינק וביחס ליום ביטול העסקה במרץ 2024 מניית ניו-מד אנרג'י כבר הכפילה את השווי והמשקיעים מורווחים ב-10 מיליארד שקל, בעיקר יצחק תשובה כמובן, שמחזיק בשליטה בניו-מד דרך קבוצת דלק, חברת ההחזקות שלו (54.2%).

עוד כתבות

שמואל אלפסי, מנכ''ל אמנת / צילום: יח''צ

המניה שקפצה 50% בחודש והרווח של יורשי המייסד

מנייתה של אמנת, חברת ניהול הפרויקטים וה־IT, נסקה בכמעט 50% בחודש האחרון ● אשתקד, לפני הקפיצה הגדולה, רכש המייסד אברהם (לולו) אסף ז"ל מניות משותפו תמורת 22 מיליון שקל

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט / צילום: מרי רון

הבכיר שמזהיר: הסיבות להתרחק מהסקטור הלוהט שטס ב-370%

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט, מאמין בבורסה בת"א, גם אחרי תשואה של 100% בשנתיים ● הוא מעריך שמבין שני הסקטורים המצטיינים של השנה יש הזדמנות רק בבנקים ● ממליץ על מניות אנרגיה: "לא יודע אם ג'מיני ינצח את ChatGPT, אבל שניהם יצטרכו חשמל" ● ולמה כדאי להתרחק ממדד הביטוח?

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

המהלך של רשות ני"ע שירחיב את האכיפה למנהלים בחברות פרטיות

ועדת האכיפה המינהלית הטילה עיצומים של כמיליון שקל על חברה פרטית לקנאביס רפואי בשל טעויות בדוחות ● בהחלטתה קבעה הוועדה כי לראשונה סמנכ"ל הכספים ורואה החשבון המבקר נושאים באחריות לכשל ● ההחלטה עשויה להשפיע על לפחות 10% מהחברות בבורסה

עליה בארנונה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בתל אביב, ירושלים ורחובות: אושרו העלאות חריגות בארנונה

לאחר הודעת הממשלה כי גם ב־2026 תוכלנה הרשויות להגיש בקשות חריגות להעלאת ארנונה, מספר עיריות מרכזיות - בהן תל אביב, ירושלים, רחובות, ראשון לציון ורעננה - קיבלו אישור להעלאות בתעריפים

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בטהרן, ארכיון / צילום: ap

ההיערכות בישראל לעימות עם איראן, והמסר: לא ניקח סיכון

רה"מ קיים פגישה משולשת עם ראש ממשלת יוון ונשיא קפריסין, כחלק מניסיון לבסס ציר אנטי-טורקי ● ארה"ב פועלת לכינוס ועידה לשיקום רצועת עזה ● הבכיר האמריקאי מאיים: "כנראה שאיראן לא הבינה את המסר" ● ניסוי הטילים באיראן והאיומים: "נגיב באופן נחרץ לכל פעולה עוינת" ● ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הקמת ועדת החקירה הפוליטית לחקר אירועי ה-7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

סניף של מסעדת ''נונו מימי'' / צילום: ליאור ממון

בדרך להנפקה? שתי קבוצות מסעדות מושכות את המוסדיים, למרות הסיכונים בענף

למרות הסיכונים המיוחסים לעסקי המסעדנות, השקעות שביצעו מוסדיים ובעלי הון ברשתות "נונו מימי" ו"קיסו" מעידות על עניין גובר בתחום ● גורם בשוק: "הכול זה ניהול, וכשיש הנהלה איכותית, הביזנס דופק כמו שצריך, והתוצאות יפות" ● וגם: איזה רווח נדרש כדי להנפיק?

אלוף במיל' אלי שרביט / צילום: ישראל הדרי

חברה ביטחונית נוספת בדרך לת"א: רפאל רוצה להנפיק חברה בת בשווי של רבע מיליארד שקל

המועמדת להנפקה: חברת ההגנה התת-ימית DSIT אותה רכשה רפאל לפני עשור לפי שווי של 15 מיליון דולר בלבד ● נשיא החברה הוא האלוף במיל' אלי שרביט, מפקד חיל הים לשעבר, שהיה מועמד לתפקיד ראש השב"כ, אך מינויו בוטל

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל / צילום: תמר מצפי

בצעד חריג, רמ"י רכשה קרקע בירושלים ב־30 מיליון שקל

רשות מקרקעי ישראל רכשה זכויות בקרקע פנויה בת 17.2 דונם בצפון רמות במכרז של כונסי נכסים, בסכום של 30 מיליון שקל ● הצעד יוצא הדופן מאפשר לקדם תוכניות בניין עיר ולשווק את השטח במכרזים

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

שווי של כ־8 מיליארד דולר: יצרנית השבבים שמאתגרת את אנבידה נערכת להנפקה

לפי רויטרס, חברת סריבראס, המפתחת מעבדים למודלים גדולים של בינה מלאכותית ופועלת בשוק שנשלט בידי אנבידיה, נערכת להגשת תשקיף לקראת הנפקה ראשונית בוול סטריט ברבעון השני של 2026 ● הנפקה קודמת שתוכננה ב-2024 ירדה מהפרק בשל השקעת מיעוט של קבוצת G42 מאבו דאבי, אולם זו נעדרת מהתשקיף החדש

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות, שלומי יוסף

ביהמ"ש קיבל את בקשת המשטרה: ארנון בר-דוד יורחק מההסתדרות עד מרץ 2026

לטענת המשטרה, ארנון בר-דוד רקם מנגנון שוחדי שמטרתו לעשות במשאבי ההסתדרות כבשלו ● השופטת דורית סבן-נוי קבעה כי החזרתו לתפקידו כיו"ר ההסתדרות תקל עליו לבצע עבירה דומה, ויהיה בה כדי לאפשר השפעה על עדים ושיבוש של החקירה ● בנוסף, ביהמ"ש האריך ב-90 יום גם את ההגבלות על עזרא גבאי, החשוד המרכזי הנוסף בפרשה

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסחר תנודתי בתל אביב; מדד הבנקים יורד בכ-1%

השקל מתחזק ונסחר ב-3.19 שקלים, שפל של כ-4 שנים ● משרד האוצר פירסם הבוקר תזכיר חוק להטלת מס בשיעור של 15% על הבנקים ● זוז אסטרטגיה קיבלה מכתב התראה מהנהלת נאסד"ק ● מיטב: הורדת הריבית בישראל תתרחש כנראה רק בפברואר ● שנת שיא בקיצוצי כח אדם בארה"ב, AI אחראי לכמעט 55 אלף פיטורים ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, כך מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

המכס האמריקאי על ישראל יישאר 15%: "זה האפס החדש"

גובה המכס הכללי שיוטל על סחורות מישראל לא ישתנה לעומת השלב הקודם של תוכנית המכסים האמריקאית ● החידוש בהכרזה צפוי להיות בהחרגות ובהקלות שיינתנו למוצרים מענפים מסוימים - כגון תעשיות ביטחוניות ויהלומים ● בכירה במשרד הכלכלה: "ישראל כבר הלכה כברת דרך גדולה לכיוון האמריקאים; מקווה שנצליח להשיג הקלות נוספות"

אילוסטרציה: Shutterstock

לידיעת בעלי חברות ארנק: ביהמ"ש קובע מתי יחול מס שולי של כ-50% ומתי מס חברות של 23%

רו"ח סיפק שירותים לפירמת ראיית חשבון באמצעות חברה בבעלותו ● ביהמ"ש המחוזי קיבל את ערעורו על קביעת פקיד השומה כי הוא בעל "חברת ארנק", ועל כן יש למסותו במס השולי הגבוה משמעותית ממס החברות ● לפסק הדין יש השלכות על בעלי מקצועות חופשיים הפועלים באמצעות שותפויות וחברות בבעלותם

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

השינויים שצפויים בענף החיסכון ב־2026 / צילום: Shutterstock

מקופות הגמל למדרגות המס: השינויים שישפיעו על הכסף שלנו ב־2026

תקרת ההפקדה לגמל להשקעה תעלה, "חיסכון לכל ילד" ייצא מהקפאה והפטור ממס על הקצבאות לפנסיה יגדל מעט ● הבשורה הרעה: דמי הניהול בחלק מקרנות הנאמנות עשויים לעלות ● כל מה שצריך לדעת לקראת 2026

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

יו''ר ועדת החוקה ח''כ שמחה רוטמן הבוקר הזה, כאן ב', 30.11.25 / צילום: יונתן בלום

רוטמן מאשים את לפיד שבגללו המחירים עלו בחדות. מה הוא שכח לציין?

טכנית, רוטמן צודק: תחת ממשלת בנט־לפיד נרשמה עליית המחירים השנתית הגבוהה בעשור האחרון ● אבל באותה שנה קרה משהו ששם את הכול בהקשר שונה לגמרי ● המשרוקית של גלובס

ביל אקמן ואילון מאסק / צילום: Richard Brian, Evan Vucci

ביל אקמן מציע לאילון מאסק להנפיק יחד את SpaceX בדרך לא שגרתית

מייסד קרן הגידור פרשינג סקוור מציע לאיש העשיר בעולם לצרף את חברת החלל שלו לבורסה במודל ייחודי - SPARC ● המודל, לפי אקמן, כולל מיזוג לחברה ציבורית ללא עלויות חתמים או תיווך, ועם תגמול למשקיעי טסלה ● וגם: המיליארדר היהודי שהגיב לאקמן: "תעמוד בתור"

קניון הזהב בראשון לציון / הדמיה: ולדי קובליוב

אחרי רכישת השליטה בידי מליסרון: קניון הזהב עובר שיפוץ ב-180 מיליון שקל

במקביל להקמת קומה חדשה, גם האגף הוותיק של קניון הזהב עובר חידוש, ובנוסף מתבצע שיפוץ מקיף של כלל חזיתות הקניון ● בהודעת הקניון צוין כי המהלך נועד לשמר ולחזק את מעמדו ולהתאים אותו למציאות הקמעונאית המשתנה

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחת ל-3.2 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר יומיים רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הנו האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?