גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבנק הבינלאומי שממליץ: הגדילו חשיפה למניות וחפשו הזדמנויות בסין

ב־UBS מעריכים המשך תנופה בשוקי המניות הסיניים בשנה הקרובה ● בדויטשה בנק דווקא סבורים כי סין עלולה לאבד מומנטום בגלל משבר הנדל"ן וצופים קאמבק של הדולר; ולמרות האופטימיות בג'יי.פי מורגן לגבי הצמיחה הגלובלית, הם מזהים גם סכנת מיתון ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב
ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

UBS: להגדיל חשיפה למניות ולחפש הזדמנויות בסין

בבנק השוויצרי UBS מסמנים את 2026 כשנת "מהירות המילוט": שנת מבחן שבה השווקים ינסו להשיג מומנטום כדי להתגבר על משקולות של חוב עולמי, דמוגרפיה מאתגרת ותהליכי דה־גלובליזציה.

האם אחרי שנה פנטסטית הגיע הזמן להקטין חשיפה למניות?
בנגלדש הכריזה על יום אבל לאומי, והאיומים של סין מחריפים

הכוחות המניעים העיקריים הם מהפכת ה־AI, תמיכה פיסקלית והקלה במדיניות המוניטרית. האם הם יספיקו?

ב־UBS מציינים כי חדשנות מונעת AI דחפה את השווקים ב־2025; מגזר טכנולוגיות המידע לבדו מהווה 28% ממדד המניות העולמי MSCI AC World. מגמות חזקות בהוצאות ההון והאצה בקצב האימוץ צפויות להמשיך לתמוך בצמיחת מניות הקשורות ל־AI. עם זאת, ב־UBS מדגישים גם ארבעה סיכונים לכלכלה העולמית: האטה או אכזבה בקצב התקדמות או אימוץ טכנולוגיות AI; התעוררות מחודשת של אינפלציה; החרפה ביריבות האסטרטגית בין ארה"ב לסין; ועליית חששות מחוב ריבוני או חוב פרטי.

1קטר ה־AI יוסיף למשוך: בבנק מעריכים כי גם ב־2026 AI תהווה מנוע הצמיחה העיקרי בשווקים הגלובליים. "תוך מודעות לסיכוני בועה, ניתן להקצות עד 30% מתיק מניות מפוזר למגמות מבניות, כגון בינה מלאכותית, כלכלת הגיל השלישי וכן אנרגיה ומשאבים", הם כותבים.

2להגדיל חשיפה למניות: הסביבה הכלכלית תומכת בשוקי המניות, הצפויים לעלות בכ־15% עד סוף 2026. בארה"ב, צמיחה יציבה ומדיניות פיסקלית ומוניטרית תומכות צפויות להיטיב עם מגזרי הטכנולוגיה, השירותים הציבוריים, הבריאות והבנקים, עם סבירות לעלייה גם בשוקי סין, יפן ואירופה. אך כדי לגדר סיכונים בבנק ממליצים על החזקת סכום נזיל כדי להימנע ממכירה כפויה בירידות ועל חשיפה לאג"ח איכותיות ולזהב לצורך יציבות - ובנוסף, לגוון את התיק באמצעות השקעות אלטרנטיביות.

3חפשו הזדמנויות בסין: ב־UBS מציינים כי "מגזר הטכנולוגיה של סין בולט כהזדמנות מובילה ברמה גלובלית. נזילות חזקה, זרימת משקיעים פרטיים ועלייה צפויה של 37% ברווחי החברות ב־2026 צפויות להמשיך ולתמוך בתנופה בשוקי המניות הסיניים. חשיפה רחבה יותר לאסיה, במיוחד להודו וסינגפור, יכולה להוסיף יתרונות פיזור, כמו גם חשיפה לשווקים מתעוררים".

4הסחורות יספקו תשואות אטקרטיביות: בבנק צופים תשואות אטרקטיביות בשוק הסחורות על רקע "חוסר איזון בין היצע לביקוש, סיכונים גיאו־פוליטיים מוגברים ומגמות ארוכות טווח כמו המעבר העולמי לאנרגיה נקייה". הם מצביעים על "הזדמנויות ספציפיות בנחושת, אלומיניום ובסחורות חקלאיות, בעוד שהזהב נותר נכס מגוון בעל ערך".

5הדולר ייחלש, אלו המטבעות המועדפים: ב־UBS צופים כי הדולר האמריקאי ייחלש על רקע הפחתות הריבית הצפויות. בבנק מעדיפים בין השאר את האירו, על רקע צמצום פערי הריביות והתאוששות מדורגת בכלכלת היבשת, את הדולר האוסטרלי בין היתר הודות ליצוא לסין ואת הקרונה הנורווגית בשל הקורלציה לתחום האנרגיה.

ומה לגבי קריפטו? בבנק זהירים ומסויגים, מצביעים על התנודתיות הרבה וכותבים כי "עבור אלו המאמינים בפוטנציאל לטווח ארוך, הקצאה קטנה בשיטת 'קנה והחזק' עשויה להיות הולמת". הם מדגישים כי יש לעשות זאת "כך שגם הפסד מוחלט לא ישפיע באופן מהותי".

דויטשה בנק: שוק הנדל"ן יכביד על סין. ומי תככב?

הנחת המוצא של הבנק הגדול בגרמניה היא שהכלכלה העולמית תשדר חסינות גם ב־2026. אבל הם מציינים כי נדרש ניהול סיכונים אקטיבי על רקע שורת גורמי סיכון מוכרים וחדשים כאחד. בין היתר, המצב במזרח התיכון, ההתפתחויות במלחמת רוסיה־אוקראינה והמתיחות בין סין לטייוואן. החששות מפני התעוררות מחודשת של האינפלציה נותרו גם הם דחופים. גם בתחזית שלהם מילות המפתח הן בינה מלאכותית ותנודתיות.

1לא רואים סימני בועת AI: להערכתם, ההתפתחויות הנוכחיות ב־AI נשענות על נתוני יסוד איתנים. החברות מייצרות רווחים משמעותיים ותזרימי מזומנים חזקים, המאפשרים להן לממן את השקעות הענק מתוך נזילות קיימת. הבנק צופה צמיחה בשיעור דו־ספרתי ברווחי החברות בכל אזורי השוק המרכזיים, אך מזהיר כי אכזבה מהציפיות עלולה להוביל להשפעה מיידית על שוקי ההון ולגרור תיקוני מחירים. לסיכום, הבנק רואה במגזר צמיחה מבנית ולא בועה פיננסית, אך ממליץ למשקיעים להיזהר בבחירת החברות הספציפיות.

2ארה"ב תוביל את הצמיחה העולמית: התפוגגות השלכות השבתת הממשל והאי־ודאות סביב מדיניות הסחר צפויות לתמוך בצמיחת הכלכלה האמריקאית. בין היתר יתרמו לצמיחה הצרכנים החזקים, מאזני החברות האיתנים, המשך השקעות הענק ב־AI וחבילת צעדים פיסקליים. בנוסף, בבנק מצפים כי הפדרל ריזרב יבצע שלוש הורדות ריבית של 25 נקודות בסיס כל אחת ב־2026, מה שיביא את הריבית ל־3.00%-3.25% ויקל עוד יותר על תנאי המימון.

3באירופה יתמקדו בצעדים מוניטריים ופיסקליים: בשל מבנה הכלכלה, באירופה ייהנו פחות מהשקעות הענק ב־AI. חסמי סחר מתמשכים בשוק המשותף מעכבים עוד יותר את פוטנציאל הצמיחה, בעוד הרפורמות המבניות מתקדמות לאט מדי לפי הבנק. לכן, המיקוד יהיה בצעדים מוניטריים ופיסקליים שאמורים לתמוך בצמיחה בטווח הקצר והבינוני. גרמניה צפויה להפיק תועלת מהשקעות רחבות היקף בתשתיות ובביטחון. זהו סימן חיובי לאחר חמש שנות קיפאון כלכלי, שאמור לסייע גם למדינות כמו צ'כיה ופולין ללכת בעקבותיה.

4שוק הנדל"ן יכביד על סין. יפן תככב: כלכלת סין, על אף הפוגת הסחר מול ארה"ב ותעשיית ה־AI החדשנית, עשויה לאבד מומנטום. זאת בעיקר בשל משבר הנדל"ן המתמשך, המעיב על רמת הצריכה של משקי הבית. לעומת זאת, ביפן ראשת הממשלה מובילה תוכנית להרחבת ההוצאות הממשלתיות, הקלות במס והשקעות המיועדות להמריץ את השוק המקומי - והעניין של משקיעים בינלאומיים כבר רשם עלייה משמעותית.

5הדולר יעשה קאמבק: 2025 הייתה שלילית במיוחד לדולר האמריקאי, שנחלש בחדות מול סל המטבעות, ובשיא איבד כמעט 15% מול האירו. בדויטשה בנק טוענים כי מוקדם להספיד אותו וצופים כי בסוף 2026 רמתו מול האירו תהיה דומה לזו הנוכחית. בעדו פועלות העליות בוול סטריט, השקעות עתק ב־AI ורגיעה יחסית בעימות מול סין. מנגד, על עוצמתו עלולים להכביד צמצום פערי הריביות מול אירופה והשקעות גדולות מתוכננות ביבשת, החוב התופח והחשש לעצמאות הבנק המרכזי. להערכתם הכוחות הללו מבטלים זה את זה נכון לעכשיו.

ג'יי.פי מורגן: סיכוי של 35% למיתון בארה"ב ובעולם

בבנק הגדול ביותר בארה"ב מעריכים כי 2026 תוגדר על ידי התנגשות בין מדיניות מוניטרית לא אחידה של הבנקים המרכזיים, התרחבות מגזר ה־AI והתגברות הקיטוב בשווקים בין חברות הפעילות בתחום לאלו שאינן. גורמים אלו, עם סדר היום המדיני המתפתח בארה"ב, ימשיכו לעצב מחדש את הנוף המאקרו־כלכלי והפיננסי העולמי.

השורה התחתונה אופטימית. הם צופים צמיחה גלובלית עמידה, בעיקר הודות לגורמים הכוללים תמיכה מוקדמת של תמריצים ממשלתיים, לצד הקלה בנטל הריבית. עם זאת, הסיכונים לירידות נותרים גבוהים, "בהינתן סנטימנט עסקי חלש וההאטה המתמשכת בשוק העבודה".

1השווקים שיעלו בשיעור דו־ספרתי: בבנק אופטימיים לגבי מניות גלובליות ל־2026, וצופים עליות דו־ספרתיות בשווקים המפותחים והמתעוררים. תחזית "שורית" זו נתמכת בצמיחה חזקה ברווחים ובהקלה במדיניות המוניטרית. הם מציינים כגורם חיובי את ההשקעות האדירות והצמיחה המהירה ברווחים בזכות AI: "המומנטום הזה מתפשט גיאוגרפית ולאורך רשימה מגוונת של תעשיות - מטכנולוגיה ותשתיות ועד בנקים, בריאות ולוגיסטיקה".

2השילוב שעלול להוביל למיתון: למרות תחזית הצמיחה, בבנק מזהירים מהאטה בצריכה הפרטית ברבעון האחרון של 2025, ומעריכים כי קיים סיכון של 35% למיתון בארה"ב ובעולם ב־2026. במחלקת המחקר טוענים כי נוצר חוסר איזון בצמיחה, וכי הביקוש עבר לכיוון השקעות טכנולוגיות בעוד שהגידול במקומות עבודה נעצר. עם זאת, צמיחת התמ"ג העולמית צפויה לקבל דחיפה במחצית הראשונה של השנה הודות לתמריצים פיסקליים.

עוד הם מוסיפים כי האינפלציה "הדביקה" צפויה להישאר נושא מרכזי. "האינפלציה התייצבה סביב 3% וכרגע היא לא מראה סימני ירידה משמעותיים", הם מציינים.

3פערי הריביות יתרחבו: הצפי הוא שהצמיחה ברוב השווקים המפותחים תהיה קרובה או מעל הפוטנציאל ב־2026, והדבר עשוי להרחיב את הפערים בין ריביות הבנקים המרכזיים. עוד מוסיפים בבנק כי תשואות האג"ח בשווקים המפותחים צפויות לעלות בהדרגה. אג"ח ארה"ב ל־10 שנים עשויות להגיע ל־4.35% עד הרבעון הרביעי. נכון לכתיבת שורות אלו, התשואה היא 4.15%.

4הדולר ייחלש: התחזית כלפי המטבע האמריקאי שלילית, לאחר שאיבד ב־2025 כ־9% בהשוואה לסל המטבעות. "השילוב של פד המודאג מרפיון בשוק העבודה וסביבת סיכון התומכת במטבעות בעלי תשואה גבוהה אמור להוביל לדולר נמוך יותר באופן כללי. מנגד, קיימת אופטימיות מתונה לגבי האירו, הנתמך בצמיחה בגוש האירו ובהרחבה פיסקלית בגרמניה", מציינים בבנק.

5מחיר הזהב יגיע ל־5,000 דולר לאונקייה: מחלקת המחקר נותרת "שורית" לגבי הזהב, על רקע הגברת הרכישות מצד בנקים מרכזיים וביקוש חזק מצד משקיעים. להערכתם, מחירי הזהב צפויים לזנק ל־5,000 דולר לאונקיה עד הרבעון הרביעי של 2026, ולעמוד על ממוצע של 4,753 דולר לאורך השנה. בנוגע לנפט, הצפי הוא שלא נראה תנודות משמעותיות ביחס למחירו הנוכחי. התחזית היא ל־58 דולר לחבית מסוג ברנט.

עוד כתבות

קיר סטארמר בהצהרתו על המצב במזרח התיכון / צילום: ap, Jonathan Brady

יבשת חצויה: חילוקי הדעות באירופה ומי הוציאו הודעות גינוי נגד ישראל וארה"ב

אירופה ניצבת מול המלחמה באיראן ללא עמדה אחידה: חלק מהמדינות מגנות את טהרן, אחרות מבקרות את ישראל וארה"ב, ורובן קוראות להרגעת הרוחות ● בעוד האיחוד האירופי עצמו נדחק לשוליים ומסתפק בהצהרות זהירות על דיפלומטיה וחוק בינלאומי

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

"אנשים ברחוב מחייכים זה לזה": איך העם האיראני מגיב למלחמה

הפעולה הצבאית של ארה"ב וישראל עוררה בהלה למזון, מים ומחסה ● חלק מאזרחי איראן מודאגים, אך רובם התעודדו מן הדיווח על מותו של מנהיג המדינה: "אני בוכה משמחה. עוד דיקטטור איננו"

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

40 שנות דיכוי וטרור: חמינאי חוסל

באיראן הודיעו רשמית כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

אילוסטרציה: כפיר סיון

החנות נפגעה מטיל, הבעלים שרק סיים מילואים ראה מרחוק איך בוזזים אותה

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● כל מה שקרה השבוע בתעשיות הביטחוניות עוד לפני שפרצה מלחמה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ אסר שימוש בקלוד, אך הוא כיכב במתקפה על איראן

שעות לאחר שהנשיא הורה להפסיק את ההתקשרויות עם החברה ולהגדירה כסיכון בשרשרת האספקה, נעשה שימוש במודל קלוד בתקיפה באיראן ● במקביל חתמה OpenAI על הסכם חדש עם הפנטגון, בצל ביטול החוזים עם אנתרופיק

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

עשרה סנט הפכו למיליון דולר: שישה חשבונות בפולימרקט ידעו בדיוק מתי להמר על מלחמה

חשבונות חדשים בפלטפורמת החיזוי פולימרקט רכשו חוזים במחיר של כעשרה סנט זמן קצר לפני הדיווחים הראשונים על פיצוצים בטהרן ● במקביל, היקף המסחר הכולל בחוזים שעסקו באפשרות של תקיפה חצה 529 מיליון דולר ועורר מחדש חששות לשימוש במידע פנים

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

כותרות העיתונים בעולם

הטיסה הדחופה והזעם בבית הלבן: כך קיבל טראמפ את ההחלטה לצאת למלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה גרם לטראמפ להחליט לתקוף אתמול, נסיך הכתר הסעודי היה בין הדוחפים לתקיפה, ומי עשוי להחליף את חמינאי שחוסל • כותרות העיתונים בעולם

בית משפט השלום - חיפה / צילום: פאול אורלייב

מתכונת חירום בבתי המשפט: יקיימו מחר דיונים דחופים בלבד

החל ממחר יפעלו בתי המשפט במתכונת מצומצמת ויתקיימו בהם הליכים דחופים בלבד ● בעליון יתקיימו רק מספר דיונים מול שופט יחיד, ובשאר הארץ יתקיימו הליכים בבתי משפט הכלולים ברשימה שעליה הודיעה הרשות השופטת

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור, ונתב"ג מושבת לפחות עד יום שלישי, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, בארה"ב ובאסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך ייראה מבצע החילוץ, ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן במיצרי הורמוז / צילום: ap, Zachary Pearson

בזו אחר זו: חברות הספנות הגדולות עוצרות את הפעילות במיצרי הורמוז

חברות כמו מארסק והפג-לויד, כמו גם MSC ו-CMA CGM, הורו לספינותיהם להישאר במים בטוחים ולא להתקרב לאזור המלחמה הפעיל של המפרץ הפרסי ● עפ"י דיווחים, ישנן כרגע 170 ספינות שתקועות במפרץ ● כיצד יושפעו מחירי הנפט?

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

אזור הפגיעה בגוש דן / צילום: מד''א

הרוגה ו-20 פצועים בפגיעה ישירה בת"א

אחד נפצע קשה, היתר בינוני וקל ● גופת המנהיג העליון אותרה בין ההריסות. התיעוד הוצג לנתניהו ● טראמפ אישר שחמינאי חוסל ● אזעקות רבות לשטח ישראל משעות הבוקר • משמרות המהפכה תקפו עם כטב"מים וטילים בסיסים אמריקאיים במזרח התיכון; בדובאי, כוויית ובחריין נרשמו פגיעות ישירות • חיל האוויר ביצע את מטס התקיפה הגדול ביותר אי-פעם • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock

בזמן ההפצצות: מתקפת הסייבר באפליקציית התפילות הפופולרית באיראן

במקביל לגל התקיפות, מיליוני איראנים קיבלו דרך אפליקציית תפילות מסרים המבטיחים חנינה לחיילים שיניחו את נשקם ● בישראל שומרים על עמימות, אך ההערכה היא כי מדובר במבצע מתוכנן היטב

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"תם עידן באיראן": המומחים מעריכים - כך המשטר האיראני יקרוס

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של ynet, נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות, וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה כי זיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

קיבלתם סמס מפיקוד העורף? תיזהרו - מדובר בקישור זדוני

מערך הסייבר הלאומי מזהיר מהודעות SMS המתחזות לפיקוד העורף ומכילות קישורים זדוניים. הקישורים מפנים להורדת אפליקציות מזיקות שעלולות לאפשר גישה למידע אישי ● המערך ממליץ: לא ללחוץ על קישורים, לעדכן אפליקציות רק דרך Google Play ו-App Store, ולבדוק עדכונים רק בערוצים הרשמיים של פיקוד העורף ● במקרה של פעילות חשודה ניתן לפנות למוקד 119

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

"טרם חלה התקדמות": בית המשפט העליון מרים דגל בסוגיית גיוס החרדים

על אף שהדיון בוטל, בעקבות המצב הביטחוני, בית המשפט העליון הבהיר למדינה את החשיבות והנחיצות של פתרון סוגיית גיוס החרדים: "הצורך הולך וגובר" ● העליון אף מתח ביקורת על המדינה, בכך שאינה הציגה את התשתית העובדתית והמשפטית לגבי צעדי האכיפה ● מועד חדש ייקבע לדיון