גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בוול סטריט; מניות השבבים זינקו בעקבות הדוחות של TSMC

הנאסד"ק עלה בכ-0.3% ● מניית TSMC קפצה במעל 4% אחרי הדוחות ומשכה עמה מעלה את אנבידיה, AMD וחברות נוספות בסקטור ● בנקי ההשקעות מורגן סטנלי וגולדמן זאקס טיפסו בעקבות הדוחות ● מניית בלקרוק זינקו, לאחר שבית ההשקעות דיווח על שיא של נכסים מנוהלים בגובה מעל 14 טריליון דולר ● על רקע צפירת ההרגעה של טראמפ, מחירי הנפט ירדו במעל 4%

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer
וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

וול סטריט ננעלה בעליות, לאחר שרשמה לפני כן יומיים רצופים של ירידות. הנאסד"ק וה-S&P 500 התקדמו שניהם בכ-0.3%, בעוד הדאו ג'ונס הוסיף לערכו כ-0.6%.

סקטור השבבים בלט לחיוב, בעקבות התוצאות החזקות של TSMC , שדיווחה על זינוק של 35% ברווח הנקי ופרסמה תחזית גבוהה מן הצפוי של הוצאות ההון שלה בשנת 2026. קים פורסט, ראש מחלקת ההשקעות ב-Bokeh Capital Partners, אמרה ל-CNBC כי "התוצאות של TSMC, ויותר חשוב מכך, תוכניות הוצאת ההון שלה, מכוונות לאשש את ביטחונם של המשקיעים בכך שהמסחר ב-AI אינו בהכרח בועה בנקודה הנוכחית. הם הולכים להוציא כסף, הרבה כסף, כדי לבנות את הקיבולת שלהם".

שמות מרכזיים בסקטורי השבבים וה-AI סיימו את היום בעליות, ביניהם אנבידיה , AMD , מיקרון , ASML וברודקום . גם מניות של חברות אחסון מידע כמו ווסטרן דיגיטל וסנדיסק בלטו לחיוב. מנגד, פלנטיר , אלפאבית ואורקל סיימו את היום בירידות.

מניות הבנקים, שפתחו את עונת הדוחות בוול סטריט, רשמו עליות נאות אתמול. מניית בנק ההשקעות גולדמן זאקס טיפס במעל 4%, לאחר הרווח שלו ברבעון הרביעי עקף את תחזיות השוק. מורגן סטנלי זינק בקרוב ל-6%, לאחר שהתוצאות הכספיות שלו עקפו את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה. שתי המניות עלו לשיאים חדשים של 52 שבועות.

מניית ענקית התרופות אלי לילי ירדה בקרוב ל-4%, לאחר שברויטרס דווח כי מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) דחה את החלטתו לגבי גלולת ההרזיה שהיא מפתחת עד ה-10 באפריל. לא צוינה בדיווח סיבה ברורה לדחייה, אך החברה ציינה בעבר כי היא צופה שה-FDA יאשר את התרופה מתישהו במהלך הרבעון השני. לפי הדיווח, גם החלטות בנוגע לתרופות של דיסק מדיסין וסאנופי נדחו.

21:30

הסכם סחר עצום בין ארה"ב וטייוואן: מחלקת המסחר האמריקאית הודיעה היום כי ארה"ב וטייוואן הגיעו להסכם במסגרתו מכסי ארה"ב סחורות מטייוואן יירדו לשיעור של 15%, בתמורה לכך שחברות שבבים טייוואניות יגדילו את ההשקעות ב-500 מיליארד דולר - כך לפי בלומברג.

לפי הדיווח, תעשיית הטכנולוגיה בטייוואן תתחייב לבצע השקעות ישירות בארה"ב בגובה 250 מיליארד דולר, לטובת הרחבת הפעילות בתחומי השבבים המתקדמים, האנרגיה וה-AI. טיוואן הסכימה לספק 250 מיליארד דולר נוספים בערבויות אשראי, לטובת השקעות נוספות בשרשרת האספקה של שבבים בארה"ב.

21:05

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל בעליות שערים. מדד הנאסד"ק עולה בכ-0.7%, ה-S&P 500 מטפס בכ-0.5% והדאו ג'ונס מתחזק בכ-0.8%. המסחר מתנהל בעוד שבשעות האחרונות הולכים ומתרבים הדיווחים מהם משתמע כי ארה"ב נסוגה לעת זו מתוכניתה לתקוף באיראן, אם כי האפשרות עדיין נמצאת על השולחן.

מניית ענקית התרופות אלי לילי יורדת בקרוב ל-4%, לאחר שברויטרס דווח כי מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) דחה את החלטתו לגבי גלולת ההרזיה שהיא מפתחת עד ה-10 באפריל. לא צוינה בדיווח סיבה ברורה לדחייה, אך החברה ציינה בעבר כי היא צופה שה-FDA יאשר את התרופה מתישהו במהלך הרבעון השני. לפי הדיווח, גם החלטות בנוגע לתרופות של דיסק מדיסין וסאנופי נדחו.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות רושמות עליות כעת (כלומר, המחירים יורדים), לאחר שנתוני תביעות האבטלה הראשוניות הצביעו על שיפור מסוים במצבו של שוק העבודה. מספר תביעות האבטלה הראשוניות בשבוע שהסתיים בתאריך ה-10 בינואר עמד על 198 אלף - מתחת לצפי הכלכלנים, שעמד על 215 אלף.

התשואה לעשר שנים עולה כעת בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 4.15%; התשואה לשנתים עולה ביותר מ-4 נקודות בסיס לרמה של 3.55%.

19:30

העליות בוול סטריט נמשכות. מדד הנאסד"ק עולה בכ-0.9%, ה-S&P 500 מוסיף לערכו כ-0.7% והדאו ג'ונס מתקדם בכ-0.8%. מניות השבבים ממשיכות להוביל את העליות, בעקבות הדוחות החזקים של ענקית השבבים TSMC , שקופצת במעל 7%. אנבידיה ו-AMD קופצות בכ-3% ובכ-5%, בהתאמה; ASML מתרוממת במעל 6%.

מניות בנקי ההשקעות מורגן סטנלי וגולדמן זאקס ממשיכות גם הן לבלוט לחיוב, לאחר שהבנקים פרסמו תוצאות כספיות שעקפו את תחזיות האנליסטים.

העליות הרוחביות מגיעות גם לאחר נתוני התביעות הראשוניות לדמי אבטלה, שהצביעו על יציבות בשוק העבודה. מספר תביעות האבטלה הראשוניות בשבוע שהסתיים בתאריך ה-10 בינואר עמד על 198 אלף - מתחת לצפי הכלכלנים, שעמד על 215 אלף.

17:50

העליות בוול סטריט נמשכות. מדד הנאסד"ק עולה כעת בכ-0.6%, בעוד מדדי ה-S&P 500 והדאו ג'ונס מוסיפים לערכם כ-0.5%.

ה-S&P 500 נסחר כעת סביב 6,960 נקודות, לא רחוק מרף ה-7,000 נקודות. יונתן קרינסקי, אסטרטג טכני ראשי ב-BTIG, אמר ל-CNBC כי היסטורית, המדד נוטה לספוג לחצים לקראת הגעה ל"מספר עגול וגדול", כפי שקרה לקראת רמת ה-6,000 נקודות ב-2024, רמת ה-5,000 נקודות ב-2022, רמת ה-3,000 נקודות ב-2018 ורמת ה-2,000 נקודות ב-2014. קרינסקי מעריך שהתחנה הבאה של ה-S&P 500 תהיה הממוצע הנע ל-50 יום של מדד הדגל, שעומד על 6,823 נקודות - כלומר, צופה לו ירידה של כ-2% בטווח הזמן הקרוב.

מניית פרייטוס קופצת במעל 20% אחרי דיווח שהשיגה ב-2025 תוצאות תפעוליות גבוהות מתחזיות החברה. פרייטוס דיווחה שה-GBV (שווי ההזמנות שבוצעו דרכה) צמח ב-27% ברמה הרבעונית וב-44% ברמה השנתית, והגיע ב-2025 לסך של כמעט 1.3 מיליארד דולר. הדוחות והנתונים הפיננסים לתקופה זו יפורסמו ב-23 בפברואר. פרייטוס פיתחה מערכת לתמחור אוטומטי של הובלת סחורות, ומאפשרת ללקוחות להשוות תעריפי הובלה ולבצע הזמנות שירותי שילוח.

16:55

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל בעליות. מדד הנאסד"ק מטפס בכ-0.8%, בהובלת מניות השבבים, ה-S&P 500 מוסיף לערכו כ-0.6% והדאו ג'ונס מתקדם בכ-0.3%.

את העליות מובילות מניות השבבים, שזוכות לרוח גבית בעקבות הדוחות הכספיים החזקים שפרסמה TSMC , שחקנית מרכזית בסקטור. החברה דיווחה על עלייה של 35% ברווח ברבעון הרביעי, תוצאה שעקפה את התחזיות וקבעה שיא חדש, על רקע המשך הביקוש החזק לשבבים עבור יישומי בינה מלאכותית. בין מניות השבבים שזוכות לרוח גבית ניתן למצוא את אנבידיה , מיקרון , ASML , ברודקום , ו-AMD .

מניית בלקרוק מזנקת בכ-4%, לאחר שבית ההשקעות פרסם דוחות כספיים שעקפו את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, וכן דיווח על שיא בנכסים המנוהלים, שהגיעו למעל 14 טריליון דולר. מניות בנקי ההשקעות מורגן סטנלי וגולדמן זאקס גרופ גם נסחרות בעליות, לאחר שפרסמו דוחות שעקפו את ציפיות האנליסטים.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט רושמים כעת ירידות חדות של עד 4.5%, על רקע הדיווחים לפיהם ייתכן שתקיפה אמריקאית באיראן יורדת מהפרק בשלב זה. מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-59.2 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-63.6 דולר.

16:35

עליות בפתיחה בוול סטריט. מדד הנאסד"ק קופץ בכ-0.9%, ה-S&P 500 מוסיף לערכו כ-0.6% והדאו ג'ונס מתקדם בכ-0.3%.

15:15

החוזים בוול סטריט מגלים התאוששות לאחר יומיים רצופים של ירידות בניו יורק, לראשונה השנה. נאסד"ק עולה כעת בכ-1% בעקבות התוצאות הרבעוניות הטובות מהצפוי של ענקית השבבים הטאיוונית TSMC.

חברת בלקרוק גייסה 342 מיליארד דולר של כספי לקוחות ברבעון הרביעי, מה שהביא את נכסי החברה לשיא של 14 טריליון דולר, זאת תוך שילוב שורה של רכישות שביצעה לאחרונה במטרה להפוך לשחקנית מרכזית בשווקים הפרטיים.

המשקיעים הזרימו נטו 268 מיליארד דולר לקרנות ההשקעה ארוכות הטווח של החברה, כולל 181 מיליארד דולר לעסקי קרנות הסל (ETF), שהיקפן הכולל הגיע כעת ל־ 5.5 טריליון דולר , כך מסרה BlackRock ביום חמישי בהודעה שצורפה לדוחות השנתיים והרבעוניים. הסכום שגויס בשלושת החודשים האחרונים של השנה העלה את סך הגיוסים השנתיים - כולל קרנות כספיות וניהול מזומנים - ל־ 698 מיליארד דולר , שיא חדש.

"ברחבי העולם, הלקוחות מבקשים לעשות יותר עם BlackRock," אמר המנכ״ל לארי פינק בהודעה. "צבר העסקים שלנו התרחב על פני מוצרים ואזורים שונים, וכולל מנדטים בשווקים ציבוריים ופרטיים, טכנולוגיה ונתונים, וערוצי לקוחות מגוונים."

הרווח המתואם למניה של BlackRock ברבעון עלה ב־ 10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והגיע ל־ 13.16 דולר , מעל תחזית האנליסטים הממוצעת שעמדה על 12.28 דולר . ההכנסות עלו ב־ 23% והסתכמו ב־ 7 מיליארד דולר לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה.

ההוצאות התפעוליות ברבעון עלו ל־ 5.3 מיליארד דולר , על רקע המשך ההתרחבות האגרסיבית של BlackRock לשווקים הפרטיים.

מנהלת הנכסים נמצאת בעיצומו של תהליך טרנספורמציה - משחקנית דומיננטית בשוקי המניות, האג״ח והשווקים הציבוריים, לאחת החברות הגדולות בעולם בתחום האשראי הפרטי ותשתיות . פינק השקיע כ־ 28 מיליארד דולר ברכישת Global Infrastructure Partners , ‏ HPS Investment Partners ו־ Preqin , באחת מסדרות העסקאות הגדולות בתולדות החברה, במטרה לבסס את מעמדה ככוח מוביל בהשקעות ובנתונים בשווקים הפרטיים.

14:30

מניית מאנדיי נפלה ביום ד' ב-6.4% לשפל של למעלה משנתיים, שמשקף לחברה שווי של 6.7 מיליארד דולר. בסקירה של האנליסט ברנט ת'יל מג'פריס הוא כותב כי אחרי שהמניה נפלה 41% ב-12 החודשים האחרונים,

מאנדיי נסחרת במכפיל EV/Sales של 3.5. "בעוד שכל סקטור התוכנה נפגע, התזוזה במאנדיי חמורה יותר", אומר האנליסט. להערכתו החששות המרכזיים בשוק בנוגע למאנדיי - מוגזמים, ביניהם החשש מפגיעת ה-AI בפעילות החברה ומההאטה בצמיחה. המלצתו נשארת ללא שינוי, "קנייה" במחיר יעד של 260 דולר - כמעט פי 2 מהמחיר הנוכחי.

14:00

חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן הודיעה אתמול (ד') על הסכם פשרה עם רשות המיסים בישראל, שמסיים חילוקי דעות שנגעו לתקופה שבין ינואר 2021 עד ינואר 2025. סנטינל וואן מציינת שהכירה ב-136 מיליון דולר ברבעון שהסתיים בחודש מאי שעבר, וצופה הוצאת מס נוספת בסך 14 מיליון דולר בדוחות הקרובים. במקביל, בעקבות רכישת Prompt מישראל לאחרונה, החברה צופה הוצאת מס נוספת של 30 מיליון דולר.

ההסכם קובע שהתשלומים יבוצעו עד 2030 ויתרות שלא ישולמו יצברו ריבית שנתית של 7%.

11:49

בסקירת השווקים היומית של UBS יש התייחסות מעניינת לזהב כאפיק השקעה. "הזהב המשיך את המגמה החיובית החזקה שלו והגיע לשיאים חדשים, על רקע חוסר הוודאות הפוליטי והגאו-פוליטי המתמשך".

"אבל למרות העלייה המשמעותית, אנו מעריכים שמחירי הזהב יעלו עוד יותר. אנו צופים כי מחיר הזהב (bullion) יגיע ל-5,000 דולר לאונקיה בחודשים הקרובים, וזאת על רקע ביקוש לגידור הנובע מחששות מאקרו-כלכליים, מדיניות וסיכונים גאו-פוליטיים".

מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי של UBS: "מכיוון שהביקוש לזהב מצד בנקים מרכזיים ומשקיעים צפוי לגדול עוד יותר השנה, אנו נותרים בפוזיציית 'לונג' על הזהב ורואים ערך בהקצאה של אחוז חד-ספרתי בינוני למתכת היקרה בתוך תיק השקעות מגוון היטב. בעוד שאנו מציינים את סיכוני הירידה לאור הפרמיה הגבוהה הנוכחית, מחיר הזהב עשוי לטפס אף מעבר לתחזית שלנו, לרמה של 5,400 דולר לאונקיה, במידה והסיכונים הפוליטיים או הפיננסיים יתגברו".

10:43

המסחר באירופה מתנהל במגמה שלילית הבוקר - ירידות קטנות נרשמות כעת בבורסות פריז, לונדון ופרנקפורט.

יצרנית ציוד השבבים ההולנדית ASML מזנקת בכ־7%, כאשר משקיעים מגיבים לתוצאות חזקות מהצפוי של חברת TSMC הטייוואנית.

TSMC דיווחה על עלייה של 35% ברווח ברבעון הרביעי , תוצאה שעקפה את התחזיות וקבעה שיא חדש, על רקע המשך הביקוש החזק לשבבים עבור יישומי בינה מלאכותית.

מניית ASM International עולה בכ־9.7%, בעוד שמניית BE Semiconductor ב־5.4%.

במקביל, משקיעים בוחנים את תוצאות הפגישה עתירת החשיבות שנערכה ביום רביעי בין בכירים מארה״ב, דנמרק וגרינלנד, שעסקה בסוגיית הבעלות על האי הארקטי. נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, רואה בטריטוריה הדנית האוטונומית למחצה נכס קריטי לביטחון הלאומי, ואף איים להשתלט עליה בכוח אם יידרש.

פגישה שנערכה ביום רביעי בבית הלבן בין נציגים מגרינלנד, דנמרק וארה״ב הסתיימה ב־ "מחלוקת יסודית" בנוגע לבעלות על האי, כך מסר גורם דני לאחר הפגישה, אך ציין כי שני הצדדים ימשיכו בשיחות.

לקראת המגעים, טראמפ הקשיח את עמדתו בנוגע לרכישת הטריטוריה, וכתב ברשתות החברתיות כי כל תוצאה שאינה הפיכת גרינלנד לחלק מארצות הברית היא "בלתי מתקבלת על הדעת" .

08:50

באסיה מגמה מעורבת הבוקר. מדד קוספי בדרום קוריאה עולה ב־0.6%, הבנק המרכזי של דרום קוריאה הותיר את ריבית הייחוס ללא שינוי ברמה של 2.50% , בהתאם לציפיות רויטרס, זאת על רקע היחלשות הוון הקוריאני לאחרונה, שצמצמה את מרחב התמרון להקלה מוניטרית.

ביפן, מדד ניקיי 225 יורד ב־1.05%, מניית Toyota Industries מזנקת ב־5.8% לאחר ש־ Toyota Motor הודיעה מאוחר ביום רביעי כי הסכימה להעלות את הצעת הרכישה שלה. בהונג קונג, מדד האנג סנג יורד ב־0.6%, כך גם מדד שנגחאי בסין.

מניית Trip.com צונחת בעד 21% לאחר שרגולטור השוק בסין פתח בחקירה נגד פלטפורמת התיירות המקוונת בחשד להתנהגות מונופוליסטית.

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים כעת בירידות קלות של עד 0.2%.

הבוקר, חברת TSMC, יצרנית השבבים בהזמנה הגדולה בעולם, דיווחה על זינוק של 35% ברווח הנקי ברבעון הרביעי תוצאה שעלתה על תחזיות השוק והובילה לשיא חדש, הודות לביקוש הגובר לשבבים המשמשים ליישומי בינה מלאכותית.

החברה שלקוחותיה כוללים את אנבידיה ו־אפל, רשמה רווח נקי של 505.7 מיליארד דולר טייוואני (כ־16.01 מיליארד דולר) בתקופה שבין אוקטובר לדצמבר. התוצאה עקפה את התחזית.

אתמול נרשם בניו יורק רצף הירידות הראשון של שנת 2026, שני ימי ירידות, לאחר סבב נתונים כלכליים שגרתי ולצד פרסום דוחות של הבנקים הגדולים, כאשר סיכונים גאו־פוליטיים העיבו על השוק אך במקביל דחפו לעליות במחירי הנפט והזהב. מדד הפחד (VIX) זינק בכ-10%.

נאסד"ק ירד ב-1.1%, S&P 500 ב-0.5% ודאו ג'ונס ב-0.1%. מנגד, מדד ראסל 2000 עלה ב-0.6%.

"אנשים מחפשים תירוצים למכור טכנולוגיה ולקנות את שאר השוק", אמר ג’יי האטפילד, מנכ״ל Infrastructure Capital Advisors. השילוב בין זאת לבין מחירי השיא של מניות הטכנולוגיה הותיר את המשקיעים זהירים לגבי השאלה האם ניתן להמשיך ולהסתמך על מגזר הטכנולוגיה כמקור לתשואות עודפות, אמר האטפילד.

עם זאת, ריצ’רד סטיינברג, אסטרטג בכיר לשווקים גלובליים ב־Focus Partners Wealth, אמר כי לדעתו מניות הטכנולוגיה נמצאות בהאטה זמנית ולא במגמת ירידה. "הטכנולוגיה עדיין צפויה להציג צמיחה חזקה מאוד ברווחים ב־2026," אמר.

מניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות - אנבידיה ירדה ב-1.5%, מיקרוסופט , טסלה ואמזון ירדו אף הן.

רק אתמול אישרה ארה"ב באופן רשמי את ייצוא שבבי ה-H200 של אנבידיה לסין תחת תנאים מסוימים. רויטרס דיווחה שפקידי ממשל סינים הנחו חברות טכנולוגיה מקומיות שלא לרכוש את שבבי ה-H200 אלא אם הדבר הכרחי לחלוטין. אנבידיה לא הגיבה באופן מיידי לבקשת תגובה על הדיווח.

מנגד מגזר האנרגיה זינק בכ-2.5%. בלטו בו שברון ואקסון מובייל . העליות הן על רקע עליית מחירי הנפט.

המגזר הבנקאי המשיך לעמוד במוקד תשומת-לב המשקיעים על רקע דוחות כספיים שפירסמו בנק אוף אמריקה, וולס פרגו וסיטי. המסחר גם התנהל על רקע נתוני אינפלציה, מכירות קמעונאיות ומכירות בתים גבוהים מהתחזיות שפורסמו אתמול (ד') בארה"ב. הדולר נחלש קלות מול מטבעות מרכזיים בעולם, והתשואה על האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסוגה.

בעוד שמניות השבבים יורדות היום, רובן ככולן, מניית אינטל עלתה שוב אתמול (במעל 2.5%) לאחר ששלשום זינקה ב-8%.

אתמול KeyBanc Capital Markets שדרגה מניות אינטל ו-AMD להמלצת משקל יתר (Overweight), תוך ציון ביקוש חזק מהצפוי למרכזי נתונים והידוק בהיצע הזיכרונות ברחבי תעשיית השבבים.

מניית אורקל ירדה בכ-5% לאחר שהוגשה נגדה תביעה על ידי מחזיקי איגרות חוב הטוענים כי ספגו הפסדים מכיוון שהחברה, בהנהגת המיליארדר לארי אליסון, לא חשפה כי היא תיאלץ למכור חוב נוסף בהיקף משמעותי כדי להקים את תשתית הבינה המלאכותית שלה.

מחיר הביטקוין חזר לעלות מעל לרמה של 97 אלף דולר, לאחר שסטרטג'י רכשה ביטקוין נוסף בהיקף של 1.3 מיליארד דולר, הרכישה הגדולה ביותר שלה מאז יולי. מניית סטרטג'י, הנחשבת בעיני רבים כהשקעה ממונפת על מחיר הביטקוין, המניה זינקה בכ־7% בעקבות החדשות.

בשוק החוב האמריקאי, תשואת איגרות החוב הממשלתיות לעשר שנים ירדה בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 4.15%, כאשר ברקע פרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב לחודש דצמבר, שהצביע על כך שהאינפלציה עלתה בקצב שנתי של 2.7%, וכן החששות מפני פגיעה פוטנציאלית בעצמאות הפדרל ריזרב, לאחר החקירה הפלילית שנפתחה נגד היו"ר ג'רום פאוול.

מחיר נפט ברנט ירדו הבוקר בעד 3.1% ונסחר מתחת ל־65 דולר לחבית, לאחר שזינק בכ־11% במהלך השבוע האחרון. במקביל, מחיר נפט WTI נסחר סביב 60 דולר לחבית. הנשיא טראמפ אמר כי קיבל הבטחות שאיראן תפסיק להרוג מפגינים, מה שהפחית את הסבירות לתגובה צבאית מיידית מצד ארה״ב להפגנות נגד ממשלתו של המנהיג העליון, אייתולה עלי חמינאי, וכן צמצם את החשש לשיבושים בייצור הנפט האיראני ובנתיבי שיט מרכזיים.

עם זאת, המצב באיראן נותר תנודתי. הרשויות סגרו זמנית את המרחב האווירי סביב טהרן, בעוד שארה״ב העבירה מחדש חלק מאנשיה בקטר ובסביבת בסיסים צבאיים אמריקאים נוספים באזור.

בארה"ב פורסם בשלישי מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר. האינפלציה עלתה ב-0.3%, מה ששיקף קצב עלייה שנתי של 2.7%, בהתאם לצפי. אינפלציית הליבה, שאינה כוללת את הסעיפים התנודתיים יותר של מזון ואנרגיה, עלתה ב-0.2% וב-2.6% בחישוב שנתי - מתחת לצפי. אך עדיין, האינפלציה נותרת עקשנית מעל יעד ה־2% של הפדרל ריזרב מזה זמן מה.

אתמול פורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות, שלפיהן מתברר שהצרכנים הגדילו את הוצאותיהם בנובמבר לעומת אוקטובר, עם כניסת עונת הקניות לחגים לשיאה.

עוד כתבות

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכר דירה כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● תשעה הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן במיצרי הורמוז / צילום: ap, Zachary Pearson

בזו אחר זו: חברות הספנות הגדולות עוצרות את הפעילות במיצרי הורמוז

חברות כמו מארסק והפג-לויד, כמו גם MSC ו-CMA CGM, הורו לספינותיהם להישאר במים בטוחים ולא להתקרב לאזור המלחמה הפעיל של המפרץ הפרסי ● עפ"י דיווחים, ישנן כרגע 170 ספינות שתקועות במפרץ ● כיצד יושפעו מחירי הנפט?

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור, ונתב"ג מושבת לפחות עד יום שלישי, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, בארה"ב ובאסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך ייראה מבצע החילוץ, ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

שדרות / צילום: Shutterstock

העיר בה לא נשמעה אפילו אזעקה אחת במערכה הנוכחית מול איראן

לפי נתוני אזעקות שנאספו מאז פתיחת המערכה, שדרות לא חוותה ולו התרעה אחת, בעוד שבגוש דן ובצפון נרשמו עשרות אזעקות בתוך יום וחצי בלבד ● כך נראית מפת ההתראות במערכה מול איראן

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המהנדס שטוען: "זו הסיבה שתל אביב הפכה למוקד פגיעות"

לדברי המהנדס ישראל דוד, הסכנה היא במיוחד לבניינים 60 עד 80 שנה, שנבנו "בלי מיגון ובלי חוסן קונסטרוקטיבי" ● וגם איפה הוא מעדיף להישאר בזמן אזעקה?

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

בצלאל מכליס ואלי גליקמן / צילום: אסף שילה ישראל סאן, איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

המניה שמחקה 60% משוויה ואלו שירוויחו מהמלחמה

מחר יגיבו השווקים לראשונה לפעולה הצבאית הישראלית-אמריקאית נגד איראן ● על רקע המבצע, גלובס מסמן את הישראליות בוול סטריט שצפויות לבלוט בשבוע המסחר, וגם את אלו שעשו תנועות משמעותיות במהלך סוף השבוע החולף

כוחות ביטחון בנלון בדובאי שנפגע בתקיפה איראנית / צילום: ap, Altaf Qadri

"ניהול סיכונים קר": למה מדינות המפרץ לא תוקפות את איראן בחזרה?

אלה רוזנברג, חוקרת מומחית לכלכלה איראן ומימון טרור במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסבירה כי מדינות המפרץ מנהלות אסטרטגיה של גידור סיכונים והן אינן בוטחות בהתמדה האמריקאית לאורך זמן ● יחד עם זאת, היא מציינת כי הן "בוחרות לסייע מתחת לרדאר"

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

100 דולר לחבית? כך עלולה סגירת הורמוז לשנות את שוק הנפט העולמי

התקיפה הובילה לצניחה של 70% בתנועת המיכליות בעורק התחבורה הראשי, ולעלייה של 50% בפרמיות הביטוח ● המומחים מעריכים כי השוק כבר תמחר את רוב הסיכונים, בעוד אופ"ק מגדילה התפוקה כדי למתן את המחיר ● כעת - כל העיניים נשואות לפתיחת המסחר

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של ynet, נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות, וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה כי זיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

פגיעה של טיל איראני בבניין בתל אביב / צילום: כב''ה

הבית שלכם נפגע במלחמה? זה הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות

אנשים שביתם נפגע בעם כלביא נותנים טיפים לנפגעים החדשים ● מה כדאי לדעת לפני שמטפלים בבית שנפגע מטיל איראני ומה אומרים המומחים? ● גלובס עושה סדר

קיבלתם סמס מפיקוד העורף? תיזהרו - מדובר בקישור זדוני

מערך הסייבר הלאומי מזהיר מהודעות SMS המתחזות לפיקוד העורף ומכילות קישורים זדוניים. הקישורים מפנים להורדת אפליקציות מזיקות שעלולות לאפשר גישה למידע אישי ● המערך ממליץ: לא ללחוץ על קישורים, לעדכן אפליקציות רק דרך Google Play ו-App Store, ולבדוק עדכונים רק בערוצים הרשמיים של פיקוד העורף ● במקרה של פעילות חשודה ניתן לפנות למוקד 119

אילוסטרציה: Shutterstock

בזמן ההפצצות: מתקפת הסייבר באפליקציית התפילות הפופולרית באיראן

במקביל לגל התקיפות, מיליוני איראנים קיבלו דרך אפליקציית תפילות מסרים המבטיחים חנינה לחיילים שיניחו את נשקם ● בישראל שומרים על עמימות, אך ההערכה היא כי מדובר במבצע מתוכנן היטב

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד 7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר אמש בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שלישי ● עם זאת, חברות התעופה החלו להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן בנובמבר / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המדינה המפתיעה שתמכה בתקיפה באיראן והסכסוך שיכול להגיע לקיצו

"סעודיה שוקלת צעדיה מחדש לאחר המתקפה האיראנית", אומר לגלובס מומחה למפרץ הערבי ● מה מנחה את ריאד, איך משפיע המשבר מול איחוד האמירויות ולמה יורש העצר הסעודי מעדיף שהמשטר יפול?

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המבצע באיראן יפגוש את השווקים: מה צפוי מחר במסחר?

המבצע הצבאי נגד איראן יעמוד במרכז תשומת לבם של המשקיעים ● הכלכלנים מעריכים: הבורסה תחווה תנודתיות בטווח הזמן הקצר, ותזכה לזריקת עידוד בטווח היותר ארוך ● המערכה מול איראן תופסת את וול סטריט בנקודה רגישה במיוחד ● וגם: תנועת הספינות במיצרי הורמוז נחתכה בחדות, ומה עלול לקרות למחיר הנפט? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר