גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה אדומה בוול סטריט; הכסף צנח בכמעט 30%, מחיר הזהב בירידה

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בירידות ביומו האחרון של שבוע המסחר מעבר לים. מדד דאו ירד בכ-0.4%, S&P 500 איבד 0.4%, נאסד"ק ננעל בירידות של כ-0.9%.

למרות הירידות היום, המדדים העיקריים סגרו חודש של עליות. S&P 500 והדאו ג'ונס עלו שניהם ביותר מ-1% בינואר, נאסד"ק התרומם ב- 0.7%. מדד ראסל 2000 זינק ביותר מ-5% החודש.

מחיר הכסף ירד ב-28% לכ-85 דולר לאונקיה. הזהב צנח גם הוא בכ-9% למחיר של 4,687 דולר לאונקיה.

21:25

מדד דאו יורד בשעה זו בכ-0.4%, S&P 500 מאבד 0.3%, נאסד"ק רושם ירידות של כ-0.6%.

ענקית הנפט שברון עולה בכ-2.5% לאחר שפרסמה דוחות שעלו על ציפיות האנליסטים - הודות לשיא בייצור נפט. החברה רשמה רווח מתואם של 1.52 דולר למניה, והיכתה את התחזיות שעמדו על 1.45 דולר למניה.

ויזה יורדת בכ-2% למרות תוצאות חזקות לרבעון. ויזה דיווחה על רווח של 3.17 דולר למניה, ועל הכנסות של 10.9 מיליארד דולר. אלו היו גבוהים מהתחזיות שעמדו על 3.14 דולר רווח למניה ו-10.69 מיליארד דולר הכנסות.

19:40

מעמיקות הירידות בבורסות ארה"ב: מדד דאו יורד בכ-0.9%, S&P 500 מאבד 0.6%, נאסד"ק רושם ירידות של כ-0.7%.

הכסף בדרך לירידה החדה ביותר מזה 14 שנים. המתכת נסחרת במחיר של 98.71 דולר לאונקיה, ירידה של כמעט 14% - הירידה הגדולה ביותר שלו ביום אחד מאז 23 בספטמבר 2011. לצד זאת, מחירי הכסף נסגרו לאחרונה בשיא של 115.504 דולר ביום שני ונסחרו בעלייה של כמעט 39% לחודש, בדרך לביצועים החודשיים הטובים ביותר שלהם מאז דצמבר 1979.

הזהב ירד ב-4.9% ל-5,090.80 דולר לאונקיה לאחר שסגר אתמול שיא של 5,354.80 דולר. הוא עדיין עלה בכ-17% לחודש, שצפוי להיות החודש הטוב ביותר שלו מאז אוגוסט 1982.

בורסות אירופה ננעלו בעליות. דאקס עלה ביותר מ-0.9%, קאק עלה ב-0.6%, פוטסי רשם עליות של כ-0.5%.

18:00

נמשכות הירידות בוול סטריט. דאו יורד בכ-0.5%, S&P 500 משיל מערכו 0.3%, נאסד"ק יורד בכ-0.4%.

אפל יורדת ביותר מ-1% אחרי שהיכתה את התחזיות אמש. החברה דיווחה על הכנסות של 143.8 מיליארד דולר, לעומת תחזיות האנליסטים שעמדו על 138.48 מיליארד דולרים. בשורת הרווח למניה, החברה דיווחה על 2.84 דולר למניה, לעומת תחזיות האנליסטים שעמדו על 2.67 דולר למניה.

בנוסף, דירקטוריון אפל הכריז על דיבידנד בסך 0.26 דולר למניה, שישולם ב-12 בפברואר.

אפל הציגה תוצאות חזקות במיוחד בסין, כולל טייוואן והונג קונג: המכירות באזור זינקו ב־ 38% ברבעון והגיעו ל־ 25.53 מיליארד דולר. הכנסות אפל ממכירות האייפון הגיעו לשיא כל הזמנים של 85.3 מיליארד דולר ברבעון , הרבה מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 78.3 מיליארד דולר בלבד.

מניית נובו נורדיסק יורדת בכ-1%, כשגלולת Wegovy נרשמה 26,109 פעמים בשבוע שהסתיים ב-23 בינואר, על פי נתונים של חוקר IQVIA שפורסמו על ידי UBS. האנליסט מתיו ווסטון אמר כי קצב הביקוש בשבוע השני המלא של נתוני התרופה "עולה על השקות דומות להזרקה להשמנת יתר".

גם כי מרשמי Zepbound של איליי לילי עלו ב-1.6%, כולל בקבוקונים במחירים נמוכים יותר. המניה עולה בכ-0.8%.

16:30

ירידות בפתיחת המסחר בוול סטריט; דאו יורד בכ-0.1%, S&P 500 משיל מערכו 0.2%, נאסד"ק יורד בכ-0.5%.

מניית סנדיסק שמזנקת ב-20% תחגוג בקרוב שנה מאז שחזרה להיסחר בוול סטריט (אחרי שפוצלה מחברת ווסטרן דיגיטל). תוך פחות משנה המניה זינקה מ-35 דולר ל-540 דולר וזינקה בטרום מסחר לשיא של מעל 640 דולר - יותר מפי 18 מתחילת המסחר בפברואר שעבר.

סנדיסק שהוקמה על ידי אלי הררי ומנוהלת על ידי דיוויד גוקלר עוסקת בתחום שבבי הזיכרון. בדוחות שפרסמה אחרי המסחר אתמול היא סיפקה תחזית חזקה בעקבות הביקושים הגבוהים לפתרונות אחסון.

בעקבות הדוחות, האנליסט סי.ג'יי מיוז מבנק ההשקעות קנטור הקפיץ את מחיר היעד למניה מ-550 דולר ל-800 דולר (בהמלצת תשואת יתר), וציין את הגידול המשמעותי במחיר המכירה הממוצע ואת חוזק הביקושים בתחום הדאטה סנטר. לדבריו לסנדיסק יש ראות חזקה קדימה על הביקושים, בזמן שההיצע נשאר נמוך השנה.

גם בג'פריס מעלים את מחיר היעד למניה מ-600 דולר ל-700 דולר (בהמלצת קנייה), והאנליסט בליין קרטיס מעריך שהפער בין הביקוש להיצע בתחום ה-NAND (זיכרון לא נדיף) - רק יתרחב. "הסייקל בתחום לא פחות ממדהים, ולמרות שאנו סבורים שבסופו של דבר יהיה סייקל של ירידה, אנו לא רואים סיום למצב כשהיחס בין ביקוש להיצע צפוי לצאת עוד יותר מאיזון", נכתב בג'פריס.

15:00

החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות, למרות שהן התמתנו לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ החליט על מינויו של קווין וורש ליו"ר הפד כמחליפו של ג'רום פאוול.

מוקדם יותר החוזים העתידיים עמדו על 0.8%, אולם בשעה זו החוזים העתידיים על דאו ו-S&P 500 יורדים בכ-0.4%, החוזים העתידיים על נאסד"ק יורדים בכ-0.5%. הירידות מגיעות ברקע המתיחות הגוברת מול איראן - ארה"ב שוקלת את אפשרויות התקיפה ומועדן.

טראמפ הודיע כאמור מוקדם יותר על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקומו של ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי האמריקאי.

המינוי מגיע לאחר חודשים של מתיחות חריגה בין טראמפ לפד, מערכת יחסים עכורה שהחלה כמעט מיד עם כניסתו של פאוול לתפקיד ב־2018. טראמפ תקף לאורך השנים את מדיניות הריבית, לחץ בעקביות להורדות ריבית חדות, ואף המשיך בביקורת גם לאחר שלוש הפחתות ריבית רצופות בסוף 2025. במקביל, תקף את הנהגת הפד גם סביב עלויות השיפוץ היקר של מטה הבנק בוושינגטון.

בהודעתו כתב טראמפ: "אני מכיר את קווין זמן רב, ואין לי ספק שהוא ייזכר כאחד מיושבי הראש הגדולים של הפד - אולי הטוב ביותר אי פעם".

בחירתו של וורש צפויה להפיג את החשש לגבי עצמאות הפד בגלל ניסיונו כנגיד הפד ועמדתו החזקה לעיתים נגד אינפלציה. בעוד שהוא צפוי לדחוף להורדת ריביות בטווח הקצר כפי שטראמפ רוצה, השווקים הפיננסיים רואים בו מישהו שלא תמיד יפעל לפי הנחיות הנשיא וישמור על המדיניות המוניטרית.

טראמפ בחן את מועמדותו של וורש עוד בקדנציה הראשונה שלו בבית הלבן, אך לבסוף העניק את התפקיד לפאוול. בינתיים הנשיא הפך לאחד ממבקריו הגדולים של הנגיד האמריקאי, על רקע הטענה כי אינו מוריד את הריבית ברמה מספקת. במאי יגיע המועד הרשמי לסיום כהונת פאוול.

"השוק לא אמור להיות מושפע מאוד מהחדשות", אמר ג'יי וודס, אסטרטג ראשי ב-Freedom Capital Markets.

החוזים העתידיים על הזהב ירדו ביותר מ-4%, ואלו על הכסף צנחו ב-12%. הזהב והכסף זינקו בשנה האחרונה ב-80% ו-209% בהתאמה. תשואות האג"ח הממשלתיות היו יציבות לאחר בחירתו של וורש, סימן נוסף שוול סטריט רואה עין בעין עם בחירתו של טראמפ.

אתמול בניו יורק, רווחים מאכזבים של מיקרוסופט הזינו גל מכירות במניות הטכנולוגיה, והפילו את המדדים בתחילת המסחר, לקראת סיום המסחר המדדים נרגע מעט ונאסד״ק ננעל בירידה של 0.7%, S&P 500 ירד ב-0.1%, דאו ג'ונס ללא שינוי.

גם מניות התוכנה הכבידו על מדד נאסד״ק. המפולת מדגישה עד כמה מהר התפוגגה ההתלהבות של וול סטריט מהסקטור בחודשים האחרונים, מאז הופעת המושג "vibe coding" - שימוש בכלי בינה מלאכותית ליצירה מהירה של אפליקציות ואתרים.

לאחר הנעילה אפל דיווחה על תוצאות הרבעון. החברה היכתה את התחזיות ומציגה מכירות שיא של מכשירי האייפון. הכנסות החברה היו 143.8 מיליארד דולר והרווח היה 2.84 דולר למניה, מעל לצפי כשהכנסות אפל ממכירות האייפון הגיעו לשיא כל הזמנים של 85.3 מיליארד דולר ברבעון, הרבה מעל תחזיות האנליסטים. המניה נסחרת ביציבות. החברה הודיעה אתמול על רכישת Q, סטארט-אפ ישראלי שפיתח טכנולוגיות מתקדמות לעיבוד אודיו באמצעות למידת מכונה.

תשואות האג"ח האמריקאיות ל-־10 שנים מגיעות ל־4.26% ואלה של 5 שנים ל־3.84%. ב־Apollo Academy (מקרן ההשקעות אפולו) מספקים השבוע מספר נתונים מעניינים על החוב של ארה"ב. הכלכלן הראשי טורסטן סלוק מציין בין היתר, שעל כל 5 דולר שהממשל גובה כמס - דולר אחד מועבר לתשלום הריבית על החוב, ושבכל יום בשבוע הממשל בארה"ב משלם בממוצע 3.5 מיליארד דולר על ריביות (נטו). לדברי סלוק, בשנה הבאה יעמדו לפירעון חובות בהיקף עתק של 10 טריליון דולר - כשליש מסך החוב הקיים.

נתונים מעניינים נוספים נוגעים להחזקות זרות באג"ח ממשלתיות אמריקאיות - אלה ירדו מ־33% לפני עשור לכ־25% כיום. יפן מגדילה את ההחזקה באג"ח הללו, בעוד סין מצמצמת אותה.

השקל נסחר הבוקר ביציבות מול הדולר, 3.09 שקלים.

החולשה בדולר נמשכה השבוע גם ברמה הגלובלית וגם ספציפית ביחס לשקל. לאחר שדווח כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לא הוטרד מהנפילה במטבע, שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר שלארה"ב תמיד הייתה מדיניות של דולר חזק. עם זאת, אסטרטגית המאקרו טטיאנה דארי, העריכה בבלומברג כי "הטון השקול של בסנט מגיע לאחר הצניחה ההיסטורית של הדולר בעקבות דברי טראמפ, ונראה כניסיון להרגיע את השווקים, אך לא סביר שהוא ישפיע משמעותית על המסלול הדובי של הדולר".

חוזי הנפט מסוג ברנט זינקו ל־70 דולר לחבית לראשונה מאז ספטמבר, לאחר שנשיא ארה״ב דונלד טראמפ הזהיר את איראן שעליה להגיע להסכם גרעין - או להתמודד עם תקיפות צבאיות. נפט WTI חצה את רף ה־65 דולר לחבית.

המחיר לחבית נפט מסוג ברנט עלה ב 7% ב-3 הימים האחרונים ומתחילת השנה עלה מחיר החבית ב 15%. מחירי הנפט נמצאים במגמת עלייה מאז תחילת 2026, בניגוד לציפיות לשוק שסובל מעודף היצע משמעותי. במקום זאת, מתחים גיאופוליטיים - מאיראן ועד ונצואלה - ושיבושי אספקה גדולים בקזחסטן תרמו לתמיכה במחירים.

מחירי הזהב והכסף יורדים היום לאחר שקבעו שיאים היסטוריים יום קודם, על רקע מימושי רווחים של משקיעים בעקבות ראלי חריג בעוצמתו מתחילת השנה. מחיר הזהב הספוט נפל ביותר מ־ 5% לרמה של 5,068.40 דולר לאונקיה , אך עדיין מציג עלייה של כ־ 20% מתחילת השנה.

המסחר באירופה מתנהל בעליות. דאקס מתרומם ב-0.8%, קאק עולה בכ-0.6%, פוטסי רושם עליות של 0.4%. בורסות אסיה ננעלו באדום.

עוד כתבות

צלפית מיחידת הלוחמות הכורדיות בסוריה / צילום: Reuters, Thomas Noonan / Hans Lucas

נפט, בגידה אמריקאית וצמות גזורות: מאחורי קריסת המובלעת הכורדית בסוריה

לאחר עשור של שותפות, ארה"ב מאמצת את התפיסה כי תפקיד הכורדים בסוריה הסתיים ומאפשרת לטורקיה ולבעלי בריתה להשתלט על מזרח הפרת ● המשמעות: מעבר רובן של עתודות הנפט הסורי לידי משטר חסות של ארדואן, וחיסול יחידות הלוחמות שהכניעו את דאעש

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

מדד התעשיות הביטחוניות צנח היום ביותר מ-4%. אלו הסיבות

אחרי תשואות של מאות ואלפי אחוזים, המשקיעים מממשים רווחים ● האם זו הזדמנות קנייה או אזהרה? ● אנליסטים: "יציאת אוויר טבעית" ● הירידות החדות פסחו על אלביט, האם ייתכן שהסיבה מסתתרת באיזון מחדש במשקל של המניות במדד שיתבצע בעוד שבוע?

ירון קסטנבאום, מנכ''ל  קרן תשתיות ישראל / צילום: איל לייבל

האקזיט של קרן תש"י בזפירוס: הרוויחה 700 מיליון שקל ממכירתה לדוראל

דוראל תשלם מיליארד שקל על המניות של זפירוס שהיא רוכשת, לפי מחיר של 27.75 שקל למניית זפירוס ● זפירוס, תהווה רגל אירופאית חדשה לדוראל שעיקר פעילותה כיום הוא בישראל ובארה"ב

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

טראמפ: מקווים שנגיע לעסקה עם איראן. אם לא נשיג עסקה - נראה מה יקרה

הנשיא אמר כי נתן דד-ליין לאיראן: "רק הם יודעים אותו" • "יש לנו הרבה ספינות שנעות לכיוון איראן כרגע, זה יהיה נחמד אם לא נצטרך להשתמש בהן", אמר • דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ שוקל אפשרויות תקיפה נרחבות בהרבה נגד איראן - בהן גם פשיטות קומנדו על אתרי הגרעין • עוד על פי הדיווח, ישראל דוחפת לכך שארה"ב תצטרף אליה למתקפה משותפת על מערך הטילים הבליסטיים ● עדכונים שוטפים

אדן שוחט - קרן '' אלף '' / צילום: איל יצהר

התגלית ברשם החברות, ההימור, ו"תחרות היופי": מאחורי ההשקעה בחברה הישראלית שנמכרה לאפל

מייסדי Q.ai יצאו לסיבוב גיוס ענק של 200 מיליון דולר שנכשל, לכן שכרו בית השקעות וחיפשו רוכשת, ומצאו ● אדן שוחט, שותף מנהל בקרן אלף שהימר פעם נגד מייזלס המייסד והפעם השקיע בחברה: "הוא הדבר האמיתי, הפעם לא הימרתי נגדו"

דני בריקמן / צילום: בן יצחקי

הוא שירת 11 שנה ביחידה מסווגת וסירב להפוך לאל"מ. היום יש לו חברת סייבר

בגיל 8 הוא כבר שיווק מוצרי תוכנה, את הבגרות במתמטיקה סיים בכיתה י', ובצבא הוא שירת 11 שנה - אך סירב להמשיך לאל"מ ● חברת הסייבר שהקים עם השחרור מכניסה היום עשרות מיליוני דולרים, אבל הוא בכלל חולם להקים בית ספר למוזיקה: "רוצה להוריד את המחסומים" ● שיחה קצרה עם דני בריקמן, מנכ"ל Oasis Security

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

לפחות 3 מיליארד שקל רווח: מי דוחף לפינוי הספארי ברמת גן?

הסיכום לגבי הזזת הספארי ממקומו היה פזיז: ראש העיר רמת גן לא יידע את המועצה, מינהל התכנון כלל לא היה שותף, וברמ"י אין מי שיאשר את התוכנית ● עוד הוכחה שכשהקרקע לוהטת, שווה להפריח בלונים

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

אילוסטרציה: shutterstock

פתיחת שנה חזקה במיוחד למסלולי המניות בשוק החיסכון; ב-S&P 500 נרשמה תשואה שלילית

ינואר צפוי להיות מוצלח במיוחד לחוסכים בגמל ובפנסיה במסלול הכללי והמנייתי ● אך אלה שהשקיעו במדד S&P 500 צפויות להציג תשואה שלילית בשל חולשת הדולר מול השקל

השבוע. לנצח את הפחד עבור מעסיק / צילום: באדיבות נטפליקס Skyscraper Live

איך סיכון חיים הפך לפורמט

השבוע נטפליקס שידרה אתגר אקסטרים: המטפס אלכס הונולד טיפס בלייב וללא אמצעי הגנה על מגדל טאייפי 101 שבטיוואן ● הקהל צפה מרותק, אבל מהקריינות ומהספונסרים עבר מסר אחר - לא מדובר בתיעוד של הישג, אלא הפקה שממירה סיכון לפורמט ● בעידן שבו AI יכולה לייצר כל פעלול בצורה מושלמת, נטפליקס מהמרת על הדבר היחיד שעדיין לא ניתן לשכפול: האפשרות לאסון מול המצלמה

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

כוננות שיא לתקיפה: משחתת אמריקנית נוספת הגיעה לאזור

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"

ג'יימס נסביט ב''הבריחה''. קשר חזק / צילום: Ben Blackall/Netflix

נטפליקס שוב פותחת עונה עם הרלן קובן, הפעם עם סדרה על בנות, אבות ואשמה

נטפליקס שוב פותחת עונה עם הרלן קובן והפעם עם סדרת המתח "הבריחה", שמגוללת את סיפורה של משפחת גרין שנראית מושלמת, עד שהבת הבכורה פייג’ נעלמת ● האב יוצא לחפש אותה בכל מחיר ובדרך חושף את הסיבה לבריחה

יהלי רוטנברג, החשכ''ל היוצא, בכנס גלובס השבוע / צילום: שלומי יוסף

בהסתדרות כועסים על דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס

דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס שהכעיסו את ההסתדרות ● גינדי גלובל עלתה בקמפיין נדל”ן חדש בלימסול בכיכובו של רון שחר ● ד”ר ציפי איסר־איציק מקימה משרד למשפט סביבתי ואקלים ● פקטורי 54 ומאיה קלרה-בהרב במכירה פומבית משותפת של יצירות אומנות ● וגם: מינויים חדשים בAT&T וב-iTalent ● אירועים ומינויים

בודקים את המיתוס. חוק 3 שניות / צילום: Shutterstock

חוק 3 שניות? החיידקים מגיעים לאוכל הרבה יותר מהר

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: החיידקים לא ממתינים לפני שהם מסתערים על אוכל שנפל. ועדיין, זו לא סיבה להילחץ

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

גרמניה נגד הטרנד: "לא נצליח לשגשג עם שבוע עבודה של ארבעה ימים"

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין / צילום: הילה דגן

"עדיין שוק של קונים": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין?

דירת 4 חדרים בשטח של 87 מ"ר עם מרפסת נמכרה תמורת 2.39 מיליון, לאחר שמחיר השיווק עמד על 2.79 ● "מרגישים שינוי בעקבות ירידת הריבית. יש יותר פניות וגם נסגרות יותר עסקאות", אומרת זכיינית רימקס יוניק ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אפל / צילום: ap, Kathy Willens

אפל רוכשת חברת בינה מלאכותית ישראלית בכ־2 מיליארד דולר

חברת אפל רכשה את הסטארט-אפ הישראלי בעסקה המוערכת בכ־2 מיליארד דולר, כך לפי דיווח של הפייננשל טיימס ● Q.ai, שפיתחה טכנולוגיות מתקדמות לניתוח תקשורת והדמיה באמצעות למידת מכונה, מנוהלת בידי אביעד מייזלס, ובעברו חברה נוספת שנרכשה על ידי אפל- PrimeSense

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מליאת הכנסת, 28.01.26 / צילום: יצחק קלמן

סמוטריץ' לא לבד: שרי האוצר שדחקו בנגיד להוריד ולהעלות ריבית

שר האוצר הכריז שיש להאיץ את הורדות הריבית, ולא בפעם הראשונה ● אבל כשרואים איך באמת מתקבלות ההחלטות על גובה הריבית, מבינים שזה לא עניין של מה בכך ● ועדיין, המתיחות בין שר אוצר לנגיד הבנק המרכזי לא נולדה בתקופת סמוטריץ', ואפילו לא בישראל

העיר עזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

צה"ל תוקף ברצועה: דיווחים פלסטיניים על לפחות 12 הרוגים

שר ההגנה הסעודי למנהיגים יהודים: אם טראמפ לא יפציץ את איראן, המשטר בטהראן יתחזק ●  יועצו הבכיר של המנהיג העליון של איראן ח'אמנאי לערוץ אל-מיאדין הלבנוני: "כל פעולה עם כוונה עוינת מצד האויב - תיענה בתגובה הולמת ● עדכונים שוטפים