גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השווקים מאבדים סבלנות: האם סיום המלחמה באיראן יחזיר את הראלי?

בסוף השבוע האחרון וול סטריט סיכמה 5 שבועות של ירידות – רצף היסטורי שנראה רק פעמים בודדות ● מדדי הנאסד"ק והדאו ג'ונס, ובישראל תל אביב 90, נכנסו לטריטוריה של תיקון ● מה ההיסטוריה מלמדת על ההמשך והאם הכרזה על סיום המלחמה תציל את השווקים? ● וגם: מה שווה מילה של הנשיא החזק בעולם?

צילומים: Shutterstock, AP-Alex Brandon
צילומים: Shutterstock, AP-Alex Brandon

חודש מאז פרצה המלחמה באיראן ונראה שהשווקים מאבדים סבלנות. וול סטריט רושמת שבוע חמישי ברציפות של ירידות, מחיר של מעל 100 דולר לחבית נפט מסוג ברנט הפך ל"נורמלי החדש", ותשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב מזנקות בחדות ומשקפות את הסיכון שהמשקיעים מתמחרים לגבי החוב האמריקאי.

יום שישי האחרון שיקף במידה רבה את הסנטימנט של החודש האחרון כולו. מדד הנאסד"ק ירד ביותר מ־2.1%, ומדדי הדאו ג'ונס ו־S&P 500 איבדו 1.7% כל אחד. כך, מדדי הנאסד"ק והדאו ג'ונס נכנסו בשבוע שעבר רשמית למה שמכונה טריטוריה של תיקון - ירידה של יותר מ־10% מהשיא האחרון - ומדד S&P 500 לא רחוק משם גם כן.

פרשנות | המלחמה עשויה להוביל לטלטלה שכמוה לא ראינו מאז קריסת בריה"מ
"שווה סיכון": הכלכלן הנודע בטוח - זה מה שטראמפ עומד לעשות עכשיו
בין יומיים לשבועיים: כך צפוי להיראות מבצע קרקעי באיראן

למעשה, חמישה שבועות רצופים של ירידות ב־S&P 500 זה אירוע חריג למדי בוול סטריט והוא התרחש רק פעמים ספורות מאז שנת 1970. הפעם האחרונה, אגב, הייתה במהלך חששות המיתון של שנת 2022.

מגמת הירידות לא פסחה גם על השוק הישראלי. ביום שישי האחרון נרשמו ירידות חדות של כ־3.5% במדדי הדגל ת"א 35 ות"א 125 ומדד השורה השנייה - ת"א 90, נכנס באופן רשמי ביום שישי לטריטוריית תיקון. מה יכול לשנות את המגמה, ומה ההיסטוריה מלמדת על ההמשך?

ההיסטוריה מלמדת: האם תיקון הוא הזדמנות?

ירידה של 10% משיא כל הזמנים אמנם זכתה לשם משלה, אבל זה לא בהכרח אומר שהיא מבשרת רעות. בממוצע, מאז ינואר 1950 ועד 2023, ירידות כאלה קרו לפחות פעם אחת בשנה (1.1 פעמים בשנה). הפעם האחרונה, אגב, אכן קרתה לפני כמעט שנה - באפריל 2025, בעקבות הטלטלה שפגשה בשווקים עם הצגת תוכנית המכסים של טראמפ.

ירידה של 15% מתרחשת אחת לשנתיים, וירידה של 20% מהשיא, שזכתה גם היא לכינוי משל עצמה "שוק דובי", פוגשת בשוק פעם ב־3 שנים ו־3 חודשים בממוצע. הנתון האחרון דווקא עלול לעורר דאגה. השוק הדובי האחרון במדד S&P 500 היה זה של 2022 - לפני 4 שנים.

בנתונים שפורסמו ברויטרס במהלך התיקון הקודם, ניסו להבין עד כמה סביר שתיקון במדד S&P 500 יוביל לשוק דובי ובחנו קרוב ל־100 שנה. מאז שנת 1929 ועד היום שוק המניות האמריקאי רשם 56 תקופות של תיקון. מתוכן, 22 פעמים הובילו בהמשך לשוק דובי, ו-34 פעמים לא הובילו לירידות החדות הללו. כלומר סיכוי של 40% להגיע לשוק דובי.

מנגד, אם הירידות יתמתנו, ייתכו שזה בדיוק הזמן להיכנס לשוק. בסקירה של גולדמן זאקס שפורסמה לפני כשנתיים, ביקשו כלכלני בנק ההשקעות לסמן איזה תקופות של ירידות מהוות הזדמנות. הם בדקו את התשואות במדד S&P 500 מאז 1980 ועד 2024, ומצאו כי מי שנכנס לשוק, כלומר קנה את המדד, מיד אחרי ירידה של 10%, יהנה מתשואה חציונית של כמעט 10% שנה לאחר מכן - אבל עם כוכבית. העליות הללו מגיעות, רק בתנאי שהמשק האמריקאי לא נכנס למיתון. ב־45 השנים שנבדקו היו 21 תקופות שבהן נכנס המדד לטריטוריה של תיקון, ב־7 מתוכן, ארה"ב נקלעה למיתון. ב־7 הפעמים האלה, אגב, התשואה החציונית עמדה על בין 0% ל־2%.

גורל השווקים בידיים של איש אחד

האסטרטג הראשי של בנק אוף אמריקה, מייקל הרטנט, התייחס אף הוא לטלטלה בשווקים. לטענתו, העובדה שמדד S&P 500 ירד מתחת לרמה של 6,600 נקודות מתניעה "פאניקה" שתביא לתמיכת הממשל בשווקים כדי למנוע מצב של מיתון. בתוך כך, הוא מסמן את סקטור הצריכה המחזורית כהזדמנות וציין כי הוא נסחר בשפל יחסי שדומה למשברים קודמים, כמו למשל ב־2020.

בתוך כך, התייחס הרטנט גם לשאלה עד כמה השווקים מאמינים לטראמפ. הרטנט טען כי פגיעה באמינות הממשל תוביל למגמת ירידה בדולר האמריקאי, ולמגמת עלייה בזהב ובמניות בשווקים אחרים. בשורה התחתונה, הוא צופה דשדוש בשוק המניות עד לבחירות האמצע בנובמבר 2026, שיכריעו את הכיוון בהמשך.

איך סיום המלחמה צפוי להשפיע על השווקים? הממשל האמריקאי מפזר רמזים סותים כשמצד אחד סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס מדבר על כך שרוב היעדים הצבאיים הושגו, ומצד שני עוד כוחות נשלחים למזרח התיכון.

בבית ההשקעות סיגמא־קלאריטי התייחסו השבוע לפער בין צורך פוליטי לבין צורך אסטרטגי, ומנהל ההשקעות הראשי עידן אזולאי כתב שמבחינה פוליטית, טראמפ יכול למכור לציבור האמריקאי מלחמה קצרה ומוגבלת, ולא עימות מתמשך. "ככל שחולף הזמן, כך הלחץ על טראמפ לסיים את המערכה ילך ויגבר", הוסיף אזולאי, שמעריך שידם של הכוחות הליברליים־דמוקרטיים תהיה על העליונה וממליץ לפיכך "להתעלם מהתנודתיות ולהתמקד בנתוני היסוד".

טראמפ קנה לעצמו מוניטין לאורך השנים של נשיא שמצד אחד מטלטל את השווקים חדשות לבקרים, ומצד שני גם מתכופף לעיתים לרצונו של שוק ההון. כך, אחרי ההכרזה הדרמטית בשנה שעברה על מכסים גבוהים ואף מלחמת סחר שהובילה את הנאסד"ק לשוק דובי (ירידה של 20% מהשיא), בסופו של דבר טראמפ מימש רק חלק מהתוכנית שהציג במקור והשווקים הגיבו בזינוק. הסיבה, התעקשו חלק מהכלכלנים, הייתה עלייה חדה בתשואות האג"ח.

בימים האחרונים האפשרות של תסריט דומה נשמעת גם בהקשר של המלחמה באיראן, כשהשאלה היא האם עליית תשואות האג"ח בארה"ב והירידות בשוקי המניות עשויות לדחוף את טראמפ להודע בקרוב על סיום המלחמה. ובהמשך לכך: האם סיום המלחמה יוביל לריבאונד, עם עלייה במחירי המניות וירידת תשואות האג"ח?

לדברי תמיר הרשקוביץ, סמנכ"ל בכיר ומנהל אגף ההשקעות באיילון ביטוח ופיננסים, "הנרטיב המרכזי שמשפיע על השווקים הוא מחירי האנרגיה. אפשר להסתכל על מדד המניות הגרמני למשל (הדאקס, שירד בכ־12% בחודש האחרון, שח"ו) - המדדים האירופים מושפעים מאוד מעליית מחירי הגז, בדומה למלחמת רוסיה-אוקראינה. בישראל העלייה הצפויה במחיר הדלק היא אחת המתונות בעולם, במקומות אחרים רואים עלייה של עשרות אחוזים, ויש לכך השפעה על הצמיחה העולמית, מייצור ועד שינוע".

הרשקוביץ מוסיף שהעלייה באינפלציה כתוצאה מעליית מחירי האנרגיה מורידה את הסיכוי להמשך הורדות ריבית, "שזה 'דלק' ששוקי ההון בנו עליו מאוד". לדבריו, השוק בארה"ב ירד פחות משווקים אחרים בעולם, שתלויים יותר במחירים. בישראל, המצב שונה וכולל את החלשת האיום עם סיום המלחמה, אך בשווקים הגלובליים הוא מעריך כי "סיום המלחמה באיזו קונסטלציה חיובית שבה איראן חלשה יותר, יהיה אידיאלי".

הרשקוביץ מעריך שבמקרה כזה, "לא נראה חזרה מחיר של 60 דולר לחבית נפט, כי יש טראומה שהשוק עבר, אבל ללא ספק תהיה ירידה של 20%־25% מהמחיר הנוכחי". להערכתו, יופקו לקחים בנוגע לנתיבי שינוע, כי "לא יכול להיות שכלכלות מובילות כמו גרמניה או יפן תלויות בחבורה של מחבלים שיורים על ספינות באיזה מיצר", ויפותחו נתיבים עוקפים. בנוסף הרשקוביץ צופה עלייה חדה בשוק המניות, "תיקון לרוב, אם לא לכל, המניות שירדו. אם מחיר הנפט יירד ציפיות האינפלציה יירדו, ואז בהתאם לציפיות למתווה הריבית תשואות האג"ח אמורות לרדת, אחרי שאג"ח ארה"ב ל־10 שנים כבר נשקו ל־4.5%".

המלצתו היא לעקוב אחרי הדולר, שהתחזק בחודש האחרון בניגוד למגמה של השנה האחרונה (זאת בזמן שדווקא הזהב שנחשב למקלט בטוח ירד). "הדולר חזר להיות מקלט בטוח, ולכן היחלשות שלו תאותת שאנחנו כנראה אחרי האירוע", אומר הרשקוביץ.

"האתגרים בשוק לא התחילו עם המלחמה"

יניב פגוט, סמנכ"ל המסחר בבורסה בת"א, מזכיר שגם לפני המלחמה היו אתגרים בשווקים הגלובליים: "האתגרים בשוק לא התחילו עם המלחמה, ולראייה הביצועים הפושרים של מדד S&P 500 עוד לפני כן, בעיקר בגלל החששות בעולמות ה־AI - משיבוש מודלים עסקיים והשאלה אם ההשקעות הן בועה; ויש את משבר בקרנות האשראי הפרטיות. כשתיגמר המלחמה, האתגרים האלה יישארו, וצריך לזכור את זה", אומר פגוט.

עם זאת, פגוט מעריך בהסתברות גבוהה שמספר דברים כן יקרו עם הכרזה על סיום המלחמה: תשואות האג"ח הממשלתיות של ארה"ב ירדו, השווקים יחלו לתמחר הורדות ריבית שוב, ותיאבון הסיכון של המשקיעים יעלה. "מניות עם בטא גבוהה (תנודתיות ומסוכנות יותר, שח"ו) ש'חוטפות' במלחמה יעשו ריבאונד יותר מהיר, למשל מניות טכנולוגיה".

השוק הישראלי: "יש הרבה כסף שמחכה בחוץ"

ומה לגבי השוק המקומי? פגוט מציין שבניגוד לארה"ב החשיפה שלו לאתגרים (AI ואשראי) פחותה. "מגזר הבנקים ירד לאחרונה, אבל בנקים נהנים גם בסביבת אינפלציה גבוהה, וזה יבוא לידי ביטוי בדוחות.

"גם רשתות השיווק הוכיחו במשברים קודמים שהן מוכרות יותר ומשפרות מרווחים. ביום שאחרי, הם יפרסמו דוחות טובים בזכות זה", הוא מעריך. גם סקטור התשתיות יושפע להערכתו לטובה, וגם החברות הביטחוניות שירדו נהנות מצברי הזמנות גדולים.

"יש עדיין הרבה כסף שמחכה בחוץ, לכן ירידות בתקופה הקרובה ייצרו הזדמנויות בראייה ארוכה", הוא סבור. "בסוף, סיום מלחמה כשאיראן והציר שלה מוחלשים גם אם לא מוכרעים משפר את מצבה של ישראל מלפני המלחמה. כשירימו את הראש ימצאו שישראל מקום טוב יותר להשקעות משהיה קודם, גם אם יחס החוב־תוצר יעלה לכ־70%, לכן אני אופטימי".

עוד כתבות

רונן אלעד / צילום: יח''צ

תורם למטולה ומשקיע סדרתי: הבעלים החדש של החברה הביטחונית הלוהטת

בשבוע שעבר התברר כי רונן אלעד, לשעבר קצין בשייטת ובעלי קבוצת כדורגל, צפוי להפוך למשקיע מרכזי בחברה הביטחונית אירודרום, שמנייתה זינקה פי 10 בשלושה חודשים ● בעבר רכש אלעד חברות בתחומים מגוונים, בהן רשת שילב וסינרג'י כבלים ● "רונן לומד חברה לפרטים ולא מנהל בשלט רחוק", מספר עליו שותפו בסינרג'י

החנות החדשה של פקטורי 54 בקניון רמת אביב / צילום: עמית גורן

רוני אירני: "מכבד את המאבק מול הקניונים, אבל לא מצטרף אליו"

בהשקעה של כ־30 מיליון שקל, הקבוצה של משפחת אירני השיקה מתחם חדש של פקטורי 54 הכולל מותגי יוקרה בינלאומיים ובהמשך גם שירותים כמו סטיילינג אישי והתאמות ותיקונים - לצד בר יין ● המהלך מגיע בתקופה מאתגרת עבור ענף האופנה, שמתמודד עם השלכות המלחמה לצד מחלוקות מול הקניונים על שכר דירה

לשכת התעסוקה / צילום: איל יצהר

מאז אישור מתווה החל”ת: כ־10 אלף נרשמו כדורשי עבודה בתוך שבוע

שירות התעסוקה מדווח על זינוק במספר הנרשמים מאז פרוץ המלחמה - יותר מ־50 אלף דורשי עבודה חדשים, כשמרביתם הוצאו לחל"ת ולא פוטרו ● כ־10 אלף הצטרפו לאחר אישור מתווה החל"ת המקוצר בוועדת העבודה והרווחה, שמאפשר זכאות כבר לאחר 10 ימי היעדרות

כנסת ישראל / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

תקציב המדינה אושר; הקואליציה העבירה 800 מיליון שקל לחרדים ועוררה סערה

מדובר בתקציב הגבוה בתולדות ישראל והוא עומד על 699 מיליארד שקל ● רגע לפני אישורו התחוללה דרמה במליאה עם העברת 800 מיליון שקל במסלול עוקף ייעוץ משפטי - לחרדים

טעינת רכב חשמלי / צילום: Shutterstock

משבר הנפט הצית רעיון ישן: רכבים חשמליים ישמשו כרשת גיבוי בחירום

הסיכוי הממשי לפגיעה במערכת ייצור והולכת החשמל בישראל מעלה לסדר היום את האפשרות להשתמש בסוללות כלי הרכב החשמליים כמקור כוח בחירום - בתמורה לתמריצים ● הטכנולוגיה קיימת, אבל בינתיים, הרגולציה בנושא מתקדמת בעצלתיים

ארי שטיינברג, יו''ר מנהלת ליגת העל בכדורסל / צילום: אלעד גוטמן

"ארגון השחקנים מנצל את המלחמה כדי לסחוט אותי. אבל אני לא בן אדם שנסחט"

הארגון הכריז השבוע על סכסוך עבודה עם מנהלת הכדורסל ואף איים בשביתה, אך היו"ר ארי שטיינברג מסרב להתרגש ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר על המבצע להוצאת השחקנים הזרים מישראל בתחילת המלחמה, מסביר על מעמדו המורכב של השחקן המקומי, ומבטיח שלמרות הכל - העונה תגיע לסיומה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הפיץ חשבוניות פיקטיביות ב-700 מיליון שקל. כמה מס ישלם?

התובעים פנו לבית המשפט בבקשה להצהיר כי סירובם של בני זוג לחתום על חוזה פינוי־בינוי - אינו סביר • אח ואחיינית נאבקו על ירושתה של קשישה, שכתבה שתי צוואות שונות • ומורשע בהפצת חשבוניות פיקטיביות לא הצליח להתכחש לרווחיו • 3 פסקי דין בשבוע

ניר למפרט / צילום: אייל טואג

המנכ"ל שאמר לא לפיקוד על 8200 והוביל מהפך עסקי

לפני 6 שנים הייתה ח. מר נתונה במשבר עמוק ונחשבה ל"כבשה השחורה" של קרן פימי ● מהלכי התייעלות אגרסיבית והתמקדות העבירו אותה מאז מהפסדים לרווחי שיא ● למפרט, שמוביל את ח. מר יותר מעשור, חוזר לשנים הקשות: "לוקח זמן לארגון להבין שזו לא ירידה עונתית אלא מגמה", ומספר על התוכניות לעתיד: "מאמינים בפוטנציאל הצמיחה באירופה" ● ומה יש לו כסגן מפקד 8200 לשעבר להגיד על תפקוד היחידה במלחמה

נמל פיראוס / צילום: Shutterstock

הפתרון לזינוק במחירי התובלה - מטענים שמגיעים דרך נמל פיראוס

רוב התובלה האווירית לישראל מתבצעת בבטן מטוסי נוסעים, לכן, עם עצירת רוב הטיסות האזרחיות בשבועות האחרונים, נחתכה גם קיבולת המטען ואלפי טונות של סחורות נתקעו ברחבי העולם ● הקומה השלישית של קניון רמת אביב טרם הושקה רשמית, אבל קבוצת פקטורי 54 של משפחת אירני כבר פתחה את מתחם הדגל שלה החדש שם ● אירועים ומינויים

פרופ' נוריאל רוביני / צילום: Reuters, Fred Prouser

"שווה את הסיכון": הכלכלן הנודע בטוח - זה מה שטראמפ עומד לעשות עכשיו

הכלכלן פרופ' נוריאל רוביני, סבור שטראמפ יגדיל את ההימור וימשיך את המלחמה בעוצמה, ולא יסכים להפסקת אש בתנאים שיגרמו לו להיראות כמו "לוזר" ● איך תיראה לדעתו המשך המלחמה ומה הסיכון?

חיילים בגבול לבנון / צילום: דובר צה''ל

צה"ל הגיע לליטאני; בטהראן מדווחים על הפסקות חשמל נרחבות

שיגורים מאיראן לדרום, לגוש דן, לשפלה ולצפון: פגיעה במפעל בנאות חובב בנגב, חשד לדליפת חומרים מסוכנים; רסיסים אותרו באזור חיפה וקריית אתא ● במקביל: ירי מלבנון לצפון; נתניהו: הנחיתי להרחיב את רצועת הביטחון בדרום לבנון ● יו"ר הפרלמנט האיראני: ארה"ב מדברת על מו"מ - אבל מתכננת פלישה חשאית ● הותר לפרסום: סמל משה יצחק הכהן כץ נפל בקרב בדרום לבנון ● עדכונים שוטפים

בצלאל סמוטריץ' ואמיר ירון / צילום: דני שם טוב - דוברות הכנסת, שלומי יוסף

הנקודה שמטרידה את בנק ישראל בתקציב והסעיף שקפץ בחדות בגלל המלחמה

תקציב 2026 עלה להצבעה כשבתוכו גירעון תופח, כספים קואליציוניים והוצאות ביטחון ענקיות, אך ללא בשורת צמיחה ● במקביל, בנק ישראל יפרסם תחזיות מעודכנות וצפוי להותיר את הריבית בלי שינוי ● האם השמרנות של הנגיד תצליח לאזן את כלכלת הבחירות של האוצר?

לוחמי אש מכבים את האש שפרצה לאחר פגיעת חלק יירוט באזור נאות חובב / צילום: כבאות והצלה לישראל

"להסתגר בבתים": אירוע חומרים מסוכנים לאחר פגיעה במפעל אדמה בנאות חובב

מפעל "אדמה פתרונות לחקלאות" באזור התעשייה נאות חובב נפגע ע"י שבר יירוט וייצר אירוע חומרים מסוכנים באזור ● כבאות והצלה פועלים לבלימת השריפה במקום, ותושבי האזור התבקשו להסתגר בבתים

יפית גריאני, מנכ''לית כאל / צילום: ענבל מרמרי

"מחטף": כאל מאיימת בצעדים משפטיים נגד עסקת ישראכרט-הנוסע המתמיד

במכתב שהגיע לידי גלובס, כאל מעלה טענות נגד עסקת ישראכרט-הנוסע המתמיד ומאשימה את הצדדים בהפרת הסכם הבלעדיות ● החברה דורשת לעצור מיידית כל פנייה ללקוחות ושימוש במידע שנאסף עד כה ע"י מועדון הלקוחות, ומזהירה מפני פנייה לביהמ"ש לצו מניעה ותביעת נזקים במקרה של "מחטף"

קניון סירקין פתח תקווה מקבוצת קניוני עופר של מליסרון / צילום: בר - אל

בלחץ השוכרים בקניונים: מליסרון דוחה חלקית תשלומים - ומציבה תנאים

קבוצת הקניונים מליסרון תאפשר את פריסת השכירות של אפריל לשלושה תשלומים, אך דמי הניהול ייגבו כרגיל, ורק עסקים ששילמו את חובותיהם ייכללו ● המהלך מגיע על רקע קריאות להימנע מתשלום שכירות ולחץ גובר מצד בעלי עסקים, שממתינים עדיין למתווה פיצויים מהמדינה

ספינת קרב איראנית סמוך למצר הורמוז בעת ''מלחמת המכליות'', אוגוסט 1987 / צילום: Reuters, Ulli Michel

איראן שלפה טריק ישן: אימפריות נלחמות על מצר הורמוז כבר מאות שנים

היוונים, העות'מאנים והפורטוגלים ניסו בעבר לשלוט בנתיב המים הפרסי ● הצצה להיסטוריה של המקום שהיה רוביקון שנשיאים אמריקאים ניסו לחצות

אריאל כהן, עומר כילף / צילום: נאבן, דיויד גארב

הישראלית שזינקה במעל 40% ביום אחד, וזו שבנאסד"ק מאיימים למחוק מהמסחר

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● נאבן זינקה במעל 40% לאחר פרסום תוצאותיה הכספיות, והאנליסטים חיוביים לגביה ● פרייטוס קפצה לאחר שהודיעה על תוכנית התייעלות וקיצוץ של עד 15% ממצבת העובדים שלה ● ואינוויז קיבלה אזהרה מהנהלת הנאסד"ק, לאחר שנסחרה למעלה מ-30 ימי מסחר רצופים מתחת למחיר של דולר אחד

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

כך תקראו את אחד המסמכים הכי חשובים לעתיד שלכם - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מה משקלו של בנק ישראל בהשפעה על המסחר במט"ח, ומה כדאי לעשות למי שנמצא בחשיפת יתר לדולר? ● הדוח השנתי של קרן הפנסיה הוא לא עוד מסמך בירוקרטי, אלא אחד הכלים הפרקטיים ביותר לוודא שהחיסכון הגדול בחייכם עובד בשבילכם היטב ● וגם: האם לאחר גל האופוריה בשוק ההון של ת"א, טמונה הזדמנות דווקא במניה הכי חבוטה של הסקטור הפיננסי?

שבעת המופלאים מתוך הסרטון שהפך ויראלי. מצפן הביתה / צילום: צילום מסך

עם GPS פנימי: איך מצליחים כלבים אבודים לחזור עשרות קילומטרים הביתה?

הרשת געשה החודש מסרטון ויראלי של להקה של 7 כלבים, שנטען שנגנבו מחצר ביתם כדי שיימכרו לתעשיית הבשר, הצליחו להימלט – ומצאו את הדרך כל אחד לבעליו ● הסיפור מאחורי הסרטון אולי לא אמיתי, אבל לכלבים אכן יש מערכת מגנטית יעילה במיוחד

מעבר הגבול עם ירדן, מסוף יצחק רבין / צילום: ויקיפדיה

שערי היציאה הולכים ונסגרים: מה עומד מאחורי החלטות ירדן ומצרים?

מאות ישראלים תקועים בעקבה בשל שינוי במדיניות בירדן, שבין היתר משפיעה על פעילות מטוסים אירופאים שארקיע חוכרת ● במקביל, מצרים מעלה שוב את אגרת המעבר בטאבה