ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי
חברת ביג , המוכרת לציבור בעיקר הודות למרכזים המסחריים הפתוחים שלה בארץ, רשמה עלייה של 1% בדמי השכירות נטו (NOI) ברבעון הראשון ל-464 מיליון שקל, אך ירידה בסעיף שיערוך שווי הנכסים הובילה לירידה חדה של 57% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, לסכום של 182 מיליון שקל. הירידה ברווח נבעה גם מהשפעות שליליות של התחזקות השקל מול האירו. החברה תחלק דיבידנד בסך של 225 מיליון שקל לבעלי המניות.
● חברה ציבורית ראשונה מוציאה קווי ייצור מישראל בגלל הדולר
● שנה לפתיחת ביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"
ביג מרכזי קניות מנוהלת על-ידי חי גאליס ומחזיקה ב-62 נכסים מניבים, מפתחת עוד שבעה, ובנוסף יש לה שמונה קרקעות. הנכסים שלה משתרעים על שטח של 1.3 מיליון מ"ר ומתפרשים על פני מספר מדינות - בעיקר בישראל, בפולין, בסרביה ובמונטנגרו.
ההכנסות ביג ברבעון הראשון שמרו על יציבו והסתכמו בכ-625 מיליון שקל, זאת על אף שהחברה ירדה בשיעור ההחזקה באפי נכסים (שפועלת בעיקר במזרח אירופה) מ-90% ל-80%. גם השפעת מבצע "שאגת הארי" השפיעה לשלילה על התוצאות וכן היחלשות האירו כנגד השקל, שפגעה בהכנסות דמי השכירות באירופה שמתורגמות לערכים שקליים בדוחות ביג.
מנגד, פתיחת פרויקטים חדשים בישראל סייעו לשמור על סעיף ההכנסות. החברה פתחה את ביג פאשן גלילות לפני כשנה וכן פתחה מרכזים באור עקיבא, בגדרה ובכרמי גת והרחיבה את המרכז שלה באשדוד. בנוסף פתחה ביג מרכזים באירופה, ביניהם המרכזים צ'אצ'ק, שאבאץ' ובור, ורכשה שלושה נכסים בפולין. יתרת העלייה מקורה בשינוי במדד המחירים לצרכן ובשיפור ריאלי בתוצאות הפעילות.
אחת מנקודות החוזק בדוחות הייתה ירידה קלה בלבד בפדיונות במרכזי ביג בישראל (0.9%-) ברבעון הראשון, למרות שבשליש ממנו התנהל מבצע "שאגת הארי". מרכזי הקניות היו סגורים למספר ימים ולאחר מכן פעלו תחת מגבלות פיקוד העורף. בפדיונות ביג אירופה נרשם גידול של 13.5%, ובפדיונות מרכזי אפי ברומניה נרשם גידול של 1.6%.