גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נאסד"ק יורד בהובלת מניות השבבים; תשואות האג"ח עולות אחרי דוח התעסוקה

בעוד הצפי עמד על תוספת של 85 אלף משרות חדשות, שוק התעסוקה הוסיף 172 אלף משרות ● מגמה מעורבת באירופה ● הביטקוין משלים היום יום שישי רצוף של ירידות, רצף ההפסדים הארוך ביותר מאז אוגוסט ● בעקבות נתוני התעסוקה, בשוק החוזים על הריבית (CME) הסוחרים כבר לא מתמחרים סיכויים להורדת ריבית אלא להיפך

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer
וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

18:15

השוק פתח את יום המסחר במגמה מעורבת, עם לחץ על מניות הטכנולוגיה לאחר נתוני תעסוקה חזקים מהצפוי. נאסד"ק מאבד כבר יותר מ-2%, ה-S&P 500 יורד 1.1%, והדאו משיל 0.3%.

אתמול, המסחר התנהל בצורה שונה. נאסד"ק סיים בעליות, דאו ג'ונס זינק ב-1.8% לשיא בהובלת מניות גולדמן סאקס גרופ ואמריקן אקספרס, S&P 500 עלה ב-0.5%.

מחיר נפט מסוג ברנט יורד ב-1.4% ונסחר ביותר מ-93.6 דולר. נפט WTI מאבד כ-2% ומחירו עומד על 91 דולר. מאז פרוץ הלחימה בסוף פברואר, מחירי הנפט נעו בין 80 ל-120 דולר, מה שהוביל לאינפלציה אנרגטית חמורה. בחודש מאי לבדו, הברנט צנח כמעט 19%, הירידה החדה ביותר מאז תקופת מגפת הקורונה, על רקע אופטימיות לגבי הסכם הפסקת האש בין ארה"ב לאיראן.

הזהב נסחר בסביבות 4,384 דולר לאונקיה, ירידה של 2.8%. מדד הפחד (VIX) קופץ ב-6.5%.

מניית התוכנה דוקוסיין יורדת ביותר מ-5.8% אחרי שפרסמה כי תחזית ההכנסות לרבעון השני עומדת על 865 מיליון דולר עד 869 מיליון דולר.

קופר מזנקת ביותר מ-8% לאחר שחברת המכשור הרפואי רשמה רווח של 1.21 דולר למניה ברבעון השני, ועקפה את התחזית שעמדה על 1.10 דולר למניה. קופר קומפניס רשמה גם הכנסות של 1.08 מיליארד דולר, כשהתחזיות עמדו על 1.05 מיליארד דולר.

17:20

ירידות בבורסות וול סטריט: דאו יורד ב-0.2%, S&P 500 מאבד 0.8%, נאסד"ק משיל מערכו 1.5%.

לאחר תשעה שבועות רצופים בירוק - הרצף הארוך ביותר מאז דצמבר 2023 - מדד S&P 500 בדרך לסיים את היום עם ההפסד השבועי הראשון שלו מאז מרץ.

אם המדד יצליח איכשהו להתאושש ולרשום עלייה שבועית עשירית, זה יסמן את רצף הניצחונות הארוך ביותר מאז 1985.

16:30

פתיחה מעורבת בוול סטריט אחרי דוח תעסוקה טוב מהצפוי. דאו מתרומם קלות, S&P500 ונאסד"ק מאבדים 0.6% ו-1%, בהתאמה.

מניית ברודקום יורדת ביותר מ-3.5% לאחר שאתמול ירדה ב-12.5%. מארוול טכנולוג'י יורדת ביותר מ-5%, מיקרון טכנולוג'י מאבדת יותר מ-4%. אנבידיה יורדת גם היא בכ-2%.

בעקבות נתוני התעסוקה בשוק החוזים על הריבית (CME) הסוחרים כבר לא מתמחרים סיכויים להורדת ריבית אלא להיפך. על פי החוזים, עד סוף השנה הנוכחית הריבית בארה"ב צפויה לעלות לפחות פעם אחת, לרמה של 3.75%-4%.

בחברת הביטוח הראל מציינים כי גם "מחירי האג"ח יורדים בעקבות הדו"ח כשהתשואות לשנתיים עולות ביותר מ-7 נקודות בסיס. "השווקים מתמחרים כמעט באופן מלא העלאה של רבע אחוז בריבית הפדרלית עד סוף השנה".

16:15

החוזים העתידיים על מדדי ה-S&P והנאסד"ק יורדים אחרי דוח התעסוקה החזק לכלכלה האמריקאית.

בעקבות הדו"ח, בשוק החוזים על הריבית (CME) הסוחרים כבר לא מתמחרים סיכויים להורדת ריבית אלא להיפך. על פי החוזים, עד סוף השנה הנוכחית הריבית בארה"ב צפויה לעלות לפחות פעם אחת, לרמה של 3.75%-4%.

בחברת הביטוח הראל מציינים כי גם "מחירי האג"ח יורדים בעקבות הדו"ח כשהתשואות לשנתיים עולות ביותר מ-7 נקודות בסיס. "השווקים מתמחרים כמעט באופן מלא העלאה של רבע אחוז בריבית הפדרלית עד סוף השנה".

בהראל מגדירים את דו"ח התעסוקה כ"חזק מידי עבור השוק". המשק האמריקאי ייצר 172 אלף משרות בחודש מאי בהשוואה לצפי של 88 אלף משרות. גם נתוני החודשיים הקודמים עודכנו כלפי ב-93 אלף משרות.

15:30

לשכת העבודה האמריקאית פרסמה את נתוני התעסוקה לחודש מאי. בעוד הצפי עמד על תוספת של 85 אלף משרות חדשות, שוק התעסוקה הוסיף הרבה מעל הצפי - 172 אלף משרות. בחודש הקודם, התווספו 179 אלף משרות. שיעור האבטלה עומד על 4.3%, לפי הצפי וכפי שנרשם בחודש הקודם.

14:00

לקראת דוח התעסוקה המסקרן בארה"ב, החוזים בוול סטריט נסחרים בירידות של עד 1%. זהו אחד הנתונים הכלכליים החשובים הראשונים שייבחנו תחת יו"ר הפד החדש, קווין ווארש. לפי תחזיות הכלכלנים, המשק האמריקאי הוסיף 80 אלף משרות בלבד בחודש מאי, ירידה לעומת 115 אלף משרות שנוספו באפריל.

הדוח יקבל תשומת לב מיוחדת גם משום שבשבועות האחרונים שוק האג"ח החל לתמחר מחדש את הסיכוי להעלאת ריבית נוספת, בעוד תשואות האג"ח הארוכות טיפסו לרמות הגבוהות ביותר זה שנים. לכן כל הפתעה בנתוני התעסוקה עלולה לגרום לתגובה חדה במניות, באג"ח ובדולר.

הביטקוין משלים היום יום שישי רצוף של ירידות, רצף ההפסדים הארוך ביותר מאז אוגוסט אשתקד, על רקע חיסול פוזיציות לונג בהיקפים גדולים ומכירת מטבעות מצד הרוכשת התאגידית הגדולה ביותר בשוק.

המטבע הדיגיטלי הגדול בעולם צנח במהלך המסחר עד לרמה של 61,300 דולר, לפני שמחק חלק מהירידות. כעת נסחר הביטקוין בשפל של ארבעה חודשים ומתקרב לרמת התמיכה המשמעותית סביב 60 אלף דולר, שנרשמה בתחילת פברואר.

הסנטימנט בשוק הקריפטו נפגע השבוע ממספר גורמים: חברת סטרטג'י ביצעה לראשונה מאז 2022 מכירת ביטקוין, קרנות הסל על ביטקוין רשמו פדיונות חריגים, ונרשמה התרחקות נוספת בין שוק הקריפטו לבין מניות הטכנולוגיה, שהמשיכו לשבור שיאים.

אתמול בוול סטריט ננעל המסחר במגמה חיובית. וזאת למרות שבפתיחת המסחר נרשמו ירידות על רקע ספקות חדשים לגבי יכולתו של הנשיא טראמפ להביא לסיום המלחמה עם איראן, וחששות מטלטלת פתע בסקטור הבינה המלאכותית הלוהט.

מדד הנאסד"ק, שפתח את היום בירידה של 0.7%, הצליח למחוק את ההפסדים וננעל ללא שינוי, מי שמשכו את המדד מעל המים הן אנבידיה ואלפאבית (גוגל) שנהנו מגל של רכישות מצד משקיעים שניצלו את ירידות השערים כדי לאסוף את המניות במחיר נמוך.

צריך לשים לב לרוטציה אתמול. במדדים הגדולים, נאסד"ק סיים בעלייה של קטנה, דאו ג'ונס זינק ב-1.8% לשיא בהובלת מניות גולדמן סאקס גרופ אמריקן אקספרס , וזאת לאחר שרשם אתמול את הנפילה היומית החדה ביותר מזה כשלושה חודשים. S&P 500 עלה ב-0.5% לאחר שאתמול קטע רצף של תשעה ימי עליות, ואחרי ששלשום קבע שיא. גם מדד המניות הקטנות, ראסל 2000 ננעל בשיא.

בתוך הרוטציה מגזר הטכנולוגיה ירד ו"הכסף החכם" עבר למניות הפיננסים והבריאות . השניים עלו במעל 2%. תעודת הסל על מניות השבבים שהכפילה את עצמה מתחילת השנה ירדה, בהובלת מניות ברודקום ויקירת שבבי הזיכרון מיקרון טכנולוג'י .

"חמדנות ואופטימיות פרועה": מנכ"לי ענקי הבנקאות על הראלי בוול סטריט

300 מיליארד דולר. זהו סכום שווי השוק שהשילה ברודקום חוק ביום מסחר אחד, לאחר שמניית החברה צנחה בכ-13% בעקבות פרסום הדוחות הכספיים. היתה זו מחיקת השווי היומית הרביעית בגודלה בהיסטוריה.

התגובה החריפה ממחישה עד כמה רף הציפיות במניות ה־AI הפך לגבוה במיוחד. ברודקום אמנם הציגה תוצאות חזקות וצמיחה משמעותית בהכנסות, שנתמכה בביקוש לשבבי בינה מלאכותית, אך המשקיעים התאכזבו מכך שהחברה לא העלתה את התחזית ארוכת הטווח שלה.

הירידות הקרינו גם על שאר מניות ה־AI והשבבים: סופר מיקרו קמפיוטר יורדת ביותר מ־5%, מיקרון טכנולוג'י וסנדיסק מאבדות יותר מ־5%.

עוד אתמול - מניית יוניברסל מיוזיק גרופ ירדה בלמעלה מ-4% בבורסת אמסטרדם, בעקבות דיווחים לפיהם קרן פרשינג סקוור של ביל אקמן מכרה את אחזקותיה בקבוצה, לאחר שני ניסיונות השתלטות כושלים.

בשולי ההנפקות הגדולות שבדרך, חברת Quantinuum החלה להיסחר אתמול אחרות והיא זינקה בכ-15%. אתמול הודיעה כי תתמחר את ההנפקה הראשונית שלה במחיר של 60 דולר למניה, מעל היקף ההנפקה המקורי לאחר שהגדילה את מספר המניות המוצעות לציבור.

בורסות אירופה עברו לעליות לאחר הפתיחה השלילית - לונדון, פריז ופרנקפורט בעליות של עד 0.5%.

אלה מגיעות לאחר שמניות הטכנולוגיה בארה"ב ובאסיה ספגו מכירות משמעותיות במהלך הלילה. מדד הטכנולוגיה של סטוקס 600 ירד בכ-2%, כאשר מניות השבבים אינפיניון טכנולוג'יס ו-ASML יורדות 4% ו-2.5% בהתאמה. הלחץ בלט במיוחד בדרום קוריאה, שם מדד קוספי איבד 4.3%. מניות סמסונג אלקטרוניקס ו-SK הייניקס נפלו ב-4.3% וב-7.6% בהתאמה.

עוד כתבות

פרויקט פינוי בינוי במרכז. עדכון כל חמש שנים / צילום: רפי דלויה

הפרויקטים יחכו: התיקון לחוק שביקש לעשות סדר בהיטלי ההשבחה הצית מחלוקות חדשות

תיקון 133 לחוק התכנון והבנייה נועד לעודד מימוש של תוכניות התחדשות עירונית באמצעות יצירת ודאות ביחס להשבחה שנוצרה בעקבות הפרויקט ● אלא שבפועל רשויות שונות מפרשות את החוק באופן שונה, מה שמעקר את התיקון מתוכן ומחזיר את היזמים לוועדות הערר ולבתי המשפט

מפעל גלעם - קיבוץ מענית / צילום: איל יצהר

גלעם השלימה את ההנפקה בשווי של 1.03 מיליארד שקל; אלה המוסדיים שרכשו

בעלי השליטה קרן פימי ועמיתים קרנות הפנסיה הוותיקות מכרו מעט פחות ממה שתכננו ● לאחר ההנפקה פימי תמשיך להחזיק ב-29% ממניות החברה ● לגלובס נודע כי המוסדיים הגדולים שהשתתפו בהנפקה הם מנורה מבטחים ומיטב

ד''ר מרק אביטבול / צילום: Visionix

בשקט בשקט נמכרה בשבוע שעבר במאות מיליוני דולרים חברה בת 32 מירושלים

אחרי שהקים את חברת המכשור הרפואי ויזיוניקס בקרוואן לוהט, עבר הנפקה מדהימה, התרסקות והתבססות בצמרת הענף - בשבוע שעבר ד"ר מרק אביטבול מכר את מפעל חייו לרווניו הפינית ● בראיון מיוחד הוא מספר למה חשוב לו לייצר בארץ, מדבר על הקושי לנהל קשרים בינלאומיים בתקופה שבה "ישראליות היא כבר לא יתרון בעולם", ומסביר מדוע החליט לפרוש דווקא עכשיו

אילוסטרציה: Shutterstock

מה עושים כשחשבון דיגיטלי נפרץ או ננעל?

התפתחות הבינה המלאכותית מסייעת מאוד למתקפות סייבר על חשבונות וואטסאפ, פייסבוק, אינסטגרם או ג'ימייל, אך יש כמה צעדים שמאפשרים להחזיר את השליטה במצב

חייל אוקראיני מטיס רחפן FPV / צילום: ap, Emma Burrows

המומחה שמזהיר: רחפני הנפץ בדרך לזירה נוספת

רחפני הסיב האופטי של חיזבאללה הפכו לאחד מהאיומים הקטלניים מול צה"ל ● באוקראינה מצאו מענה טכנולוגי לזיהוי ויירוט ● וגם: האם איום כלי הטיס עשוי להתרחב לזירות נוספות בישראל?

אילוסטרציה: Shutterstock

מדד S&P 500 עשה מהלך שנראה רק ארבע פעמים מאז מלחמת העולם השנייה

ה-S&P 500 רשם באפריל ובמאי זינוק דו־חודשי של מעל 16% - מה שלפי דויטשה בנק קרה ארבע פעמים בלבד מאז מלחמת העולם השנייה ● בשלושה ממקרים אלו, זה היה כששוק המניות האמריקאי התאושש ממיתון, אך במקרה שנותר זה היה לקראת "יום שני השחור" ב-1987, אז הדאו ג'ונס וה-S&P 500 צללו במעל 20% ביום אחד

אגם רודברג, מנכ''ל ישראכרט איתמר פורמן ומיכאל אלוני בהשקת Time Off / צילום: אבשלום ששוני

כולם רוצים את הארנק שלכם בדרך לחו"ל

לקראת חופשות הקיץ, ענף כרטיסי האשראי הופך תחרותי מתמיד, וכעת ישראכרט משיקה את אתר התיירות Time Off, המהווה פלטפורמה רחבה להזמנת חופשות ● גלידות נסטלה משיקים קולקציה עם מותג האיפור SACARA, טמפו נכנסת לקטגוריית יבוא היינות הכשרים, ומימון ישיר יוצאים בפעילות סושיאל למונדיאל ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: shutterstock

קנסות ענק ופיקוח חיצוני: משרד המשפטים מחמיר את הענישה נגד תאגידים עבריינים

תזכיר חוק חדש מציע להרחיב את סמכויות בתי המשפט מול חברות עברייניות ● בין השאר הוא כולל מינוי מפקחים וחיוב החברות בשינויי עומק ● במקביל יוגדלו משמעותית הסכומים שניתן לגבות במסגרת הסדרים מותנים ● גורמים בשוק מתריעים מפני אכיפת יתר

בניין מגורים בפלורידה, מיאמי. הזרמת העושר הזניקה את ההכנסות ממסים / צילום: Shutterstock

מעמד הביניים נדחק החוצה: מיאמי מתעשרת, וגם מצטמצמת

בום של עושר מניע חלקים מכריעים בכלכלת המטרופולין, אך הוא גם זה שצמצם את האוכלוסייה שלה

עו''ד מיכאל ראבילו / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

הגבלות על ניגודי עניינים ועתירות לבג"ץ: כך ייראה עידן ראבילו כמבקר המדינה

עו"ד מיכאל ראבילו, פרקליטו של רה"מ שנבחר למבקר המדינה בהליך שנוי במחלוקת שיוכרע בבג"ץ, מגיע לתפקיד אחרי שייצג את הממשלה ואת נתניהו בשורת פרשות ● כיצד ניתן יהיה לנטרל את ניגודי העניינים, האם בג"ץ יתערב, ומה יעלה בגורל הלקוחות הפרטיים של ראבילו? ● גלובס עושה סדר

פרסומת למונדיאל 2026, על מלון אי־סנטרל  בלוס אנג'לס / צילום: Reuters, Kirby Lee

יותר ממיליון כרטיסים לא מכורים: הקהל לא ממהר להגיע למונדיאל

עוד כשבוע יתחילו משחקי המונדיאל, אבל בינתיים התפוסה בבתי המלון לא בשיאה, לא כל הכרטיסים נמכרים, וגם הישראלים לא נוהרים ● כמה יעלה להגיע למשחקים, ולמה אולי שווה לחכות עוד קצת עם הזמנת חדר

למה נעלמו השטרות מהצ'יינג'ים?

חברת רחפנים ישראלית נמכרה השבוע למוטורולה סולושנס האמריקאית. מה היה היקף הרכישה? ● כמה דירות מכרה ישראל קנדה בשדה דב ברבעון הראשון של השנה? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

ניר ברקת וצבי סטפק / צילום: נעם מושקוביץ-דוברות הכנסת, איל יצהר

האחים ברקת שמים את בית ההשקעות מיטב על המדף; צבי סטפק לגלובס: "אין לנו שום כוונה למכור"

לאחר זינוק של 1,300% תוך 3 שנים וכשמניית מיטב נסחרת בשיא, בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן התבקש למצוא רוכש להחזקות של משפחת ברקת בשווי של 3.3 מיליארד שקל ● צבי סטפק אמר ל"גלובס": "אין לנו שום כוונה למכור את חלקנו במיטב" ● המניה נפלה ב-9% לאחר פרסום כוונת המכירה

עגלת הקפה קטרינה / צילום: הילה ביסטריצר

השף שהפך גן אירועים לעגלת קפה, עם מנות משובחות והשראה מבית סבתא

עגלת שף עם קינוחים משובחים, סיורי ליקוט שמסתיימים בארוחה, מפעל נרות בריחות מענגים ו-1,800 קופים מקפצים ● ביקור בבן שמן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב סגרה שבוע אדום בעליות

ת"א 90 עלה ב-0.5% ● ירידות באירופה ובחוזים בניו יורק ● החל המסחר בחברה הבטחונית בגירה, ההנפקה הביטחונית הגדולה ביותר בשנים האחרונות ● יצרנית הדבש הקטנה שזינקה ● השקל ברצף הירידות הארוך מזה כשנה, 2.9 שקלים לדולר ● הביטקוין משלים היום יום שישי רצוף של ירידות, רצף ההפסדים הארוך ביותר מאז אוגוסט ● דוח התעסוקה בארה"ב היום: צפי לתוספת של 80 אלף משרות בלבד

פרויקט חופים WEST בנתניה. כמחצית מהדירות עדיין עומדות למכירה / הדמיה: אתר החברה

135 דירות מחכות: משבר הדיור דרך סיפורה של חברה אחת

המגדל החצי ריק של אזורים בנתניה מספר את כל מצוקת הקבלנים והמשבר בשוק הדיור ● מנגד, הוא מעיד שהיזמיות הגדולות עדיין לא ממהרות להתגמש במחירון הרשמי, גם כשהן מובילות במספר הדירות לא מכורות וכשנדמה שהמבצעים הלכו רחוק במיוחד

נבחרת ארגנטינה / צילום: Associated Press, Natacha Pisarenko

הגוש האירופי נשאר מאחור: כך קפצה האהדה הישראלית לנבחרות אמריקה

אחרי 7 באוקטובר, האוהדים הישראלים כבר לא יכולים לנתק בין הכדורגל למאבק שמתרחש מחוץ למגרש ● לקראת גביע העולם 2026, שייפתח בשבוע הבא, שני סקרים חדשים חושפים כיצד השתנה היחס לנבחרות - לפי העוינות או הסולידריות שהפגינו מדינותיהן ● הכסף מאחורי מונדיאל 2026, פרויקט מיוחד

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: עופר עמרם

ביהמ"ש: גלובל נט גמל תחזיר 11 מיליון שקל שהועברו לקרנות בחו"ל

המחוזי דחה את עתירת חברת הגמל גלובל נט נגד הממונה על שוק ההון עמית גל, שחייב אותה להחזיר מתוך הונה העצמי כספים של חוסכים שהועברו ל"קרנות אדומות" בחו"ל ● נקבע: "החברה הפרה את חובת הנאמנות והזהירות, ולא הוכח כי קריסתה מונעת את חובת השבת הכספים" ● החברה: "פסק הדין כולל שגיאות, נערער לעליון"

יוסי זינגר וארז בלשה, יו''ר ומנכ''ל ג'נריישן קפיטל / צילום: כדיה לוי

קרן ג'נריישן תגייס מאות מיליוני שקלים מהמוסדיים; המניה נפלה

הגיוס של מאות מיליוני השקלים מהמוסדיים צפוי לצאת לפועל בימים הקרובים, ומפיל את מניית ג'נריישן בבורסה ● מטרת ההון: מימון רכישת שיכון ובינוי אנרגיה והקמת טורבינות הכוח החדשות ● וגם: התחרות מול דוראד ראש בראש והאסדרה החדשה שמטלטלת את קווי התחבורה הציבורית

לימור בלדב, יהונתן כהן, ספי זינגר ואורי קרן / צילום: יוסי כהן, יח''צ, אתר החברה

שומרי הסף נרדמו, והבעלים רוקנו את קופת החברה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● בעלי חברת מחנות הקיץ האמריקאית סימד רוקנו את קופת המזומנים של החברה, והותירו את מחזיקי האג"ח בת"א בחוסר ודאות לגבי 620 מיליון שקל שגייסה מהם החברה לפני חצי שנה ● איפה היו החתם שזכה לעמלות ענק, המוסדיים שהשקיעו את כספי הציבור, דירקטורים, רשות ני"ע וחברת הדירוג שלא זיהו את הכשלים בזמן?