גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

עורכי הדין הבכירים חברו למיזם מיוחד. עכשיו הוא נקלע לקשיים

חברת פרטנרס, המציעה שירותי משרד לעורכי דין עצמאיים בבניינים יוקרתיים בתל אביב, הודיעה ללקוחותיה כי נקלעה לקשיים ופנתה לבית המשפט "בבקשה לעיכוב הליכים לשם גיבוש הסדר חוב" ● פרטנרס: "המטרה - הסדר מאוזן שיבטיח את המשך פעילות החברה"

מגדלי הארבעה בתל אביב / צילום: Shutterstock, Vered Barequet
מגדלי הארבעה בתל אביב / צילום: Shutterstock, Vered Barequet

חברת פרטנרס, המציעה שירותי השכרת משרדים לכ-600 עורכי דין עצמאיים, הודיעה במפתיע ללקוחותיה כי פנתה לבית המשפט בבקשה ל"עיכוב הליכים לשם גיבוש הסדר חוב כולל" - כך נודע לגלובס. הטענה: שורה של "נסיבות חיצוניות שאינן תלויות בחברה, אשר הביאו אותה לקשיים תזרימיים המאיימים על המשך קיומה".

העתירה נמחקה: ביג גלילות יישאר פתוח בשבת
התביעה נגד עמוס גבריאלי משרטטת לראשונה קריטריונים לתביעת מגשר

החברה נוסדה על-ידי עורכי הדין אלעד נץ ודנית לארי, שאליהם הצטרפו שורה של עורכי דין בכירים. באתר החברה מוזכרים שמות של עורכי דין בכירים מפירמות מוכרות כ"שותפים". יו"ר החברה הוא עו"ד דודי זלמנוביץ, והמנכ"ל הוא אבי קלפה.

באותה הבקשה, החברה מצהירה כי "הסכנה לקריסה המיידית של החברה אינה תאורטית". עוד מציינת החברה שורת נסיבות מהשנים האחרונות שהכבידו על פעילותה, לרבות מגפת הקורונה, רצף האירועים הביטחוניים מאז ה-7 באוקטובר, העלאת הריבית במשק והאטה בביקוש למשרדים. לכך מוסיפים בבקשה להסדר שהוגשה לבית המשפט את גיוסם של עורכי דין לשירות מילואים, דבר שצמצם את הכנסותיהם, והם נאלצו לסיים התקשרות עם החברה, וכן מציינים את העובדה שמנכ"ל החברה עצמו גויס לשירות מילואים.

אצבע מאשימה כלפי סלע נדל"ן

לצד כל אלה, בחברה מפנים אצבע מאשימה גם כלפי החברה שממנה היא שוכרת את השטחים - סלע קפיטל. בבקשה לבית המשפט נכתב כי היא כבולה בחוזה כבד וגבוה ממחיר השוק. פרטנרס טוענת כי סלע קפיטל התעקשה על מחירי השכירות וסירבה להוריד אותם ואף ביקשה לממש ולחלט ערבויות שהעמידה.

פרטנרס טוענת כי תימוכין לדמי השכירות הגבוהים שסלע מבקשת הם סיום ההתקשרות של משרד עורכי הדין Sullivan, בשל דמי שכירות גבוהים, והמעבר שלו מקומה 35 לקומה 14 באותו מגדל, במחיר נמוך משמעותית. גורם המעורה בפרטים הסביר כי ייתכן שהמחיר נמוך משמעותית כיוון שהמשרד לא משלם על מעטפת שנותנת לו החברה, כמו שירותי מזכירות וכו'. בנוסף, ייתכן שיש פער בין המחירים בשל ערך כלכלי שונה בין משרדים שונים בקומות שונות ובמגדלים שונים.

לפי מידע שהגיע לגלובס, סלע קפיטל החלה בצעדים למימוש ערבויות, לאחר שלטענתה חברת פרטנרס הפרה את חוזה השכירות באופן חד-צדדי. לטענת סלע קפיטל, פרטנרס נמנעה במשך חודשים מתשלום דמי השכירות המוסכמים, והחליטה על קיזוז תשלומים על דעת עצמה.

פרטנרס מצידה טוענת כי שכשפנתה לסלע לא קיבלה מענה ממשי. בתגובה, פנתה פרטנרס לבית המשפט בבקשה לצו עיכוב הליכים שימנע את מימוש הערבויות, בטענה כי מדובר בצעד קריטי להישרדותה המיידית. לאחרונה ניתן צו ארעי האוסר על מימוש הערבויות.

שואפים להבריא ולהמשיך בפעילות

בחברה הבהירו בבקשה כי הם נחושים "למצוא פתרון למצבה כדי למנוע כניסתה להליך חדלות פירעון". בהנהלה מסבירים כי הם עושים הכול על-מנת לשמור על קיום החברה ופעילותה, ולא לחסל אותה.

בהודעה שנשלחה אל עורכי הדין השוכרים ממנה, טענה החברה כי השקיעה משאבים לנסות ולייצר אפיקי הכנסות חדשים, הוציאה לפועל תוכנית התייעלות מקיפה תוך טיפול אינטנסיבי בשורש הבעיה - הסכמי השכירות המכבידים אשר להם היא כבולה. במסגרת מאמצים אלה, היא מעידה שהצליחה להשתחרר משכירויות בחלק מהנכסים, כמו בקומה 19 במגדלי הארבעה ובקומה 7 במגדל המוזיאון בתל אביב, וקיבלה הפחתה משמעותית בדמי שכירות ופריסת תשלומים במספר קומות נוספות בשני המגדלים.

לדברי החברה, המכשול העיקרי שלה, שממנו היא מבקשת להשתחרר, "הוא הסכם שכירות מהותי ארוך-טווח שנחתם לפני שנים" מול סלע קפיטל להשכרת קומות 34-35 במגדלי הארבעה. מינוי נאמן או הליך פירוק יקריס את החברה בשל אופיה והידע שצברה לטענתה. עוד היא מוסיפה כי ההסכם נחתם אז "בתנאים כלכליים שונים בתכלית מהקיימים היום ושכיום מגלם מחירים גבוהים בעשרות אחוזים".

לשם כך פרטנרס מבקשת מבית המשפט להשתחרר מהחוזה מולה ולעבור "הרזיה נדל"נית". עורכי הדין שעובדים בקומות אלה הביעו תרעומת מהמהלך הצפוי ותוהים מדוע מידע זה לא נמסר להם כשחלקם חתמו על חוזה שכירות בשבועות האחרונים, כאשר החברה הסבירה שהייתה במשא-ומתן על המחיר ועדכנה רק כשקרה אירוע.

למה עורכי דין זקוקים לפתרון ייחודי

כללי האתיקה של לשכת עורכי הדין מציבים מגבלות ברורות, וביניהן איסור על עורכי דין לחלוק לובי או חדר המתנה עם מי שאינו עורך דין. בהיבט זה, פרטנרס מציעה עבורם קורת-גג מקצועית העומדת בדרישות אלה. מעבר לכך, היא מעניקה לדבריה "מעטפת שירותים חיונית וכר פורה לשיתופי-פעולה", בין עורכי דין.

אלא שחלק ניכר מאותם שוכרים ניצבים כאמור מול שוקת שבורה. חלקם שכרו רק לאחרונה שירותים מהחברה וכעת זקוקים לחלופה. בהנהלה מצידם מנסים להרגיע.

בינתיים בית המשפט הורה על עיכוב הליכים ארעי עד החלטה אחרת ועל מינוי מנהל מיוחד. הצו הארעי כאמור לא מאפשר לבעלי הנכסים לחלט ערבויות, וכך החברה מנסה לשמור את הראש מעל המים.

תגובות

מטעם חברת פרטנרס נמסר בתגובה: "כמו גופים רבים בישראל, החברה נפגעה מרצף האירועים השליליים שפקדו את המשק בשנים האחרונות. החברה, הנותנת פתרון ייחודי למאות משרדי עורכי דין קטנים, הוציאה לפועל תוכנית התייעלות מקיפה ומצאה אפיקי הכנסות חדשים, אך המכשול העיקרי העומד בפני החברה הוא הסכמי שכירות ישנים, שנחתמו בתנאים כלכליים שונים בתכלית, ושכיום מגלמים מחירים גבוהים בעשרות אחוזים מהנכסים להשוואה. הבקשה לבית המשפט הוגשה במטרה להביא להסדר כולל ומאוזן שיבטיח את המשך פעילות החברה והשירות שהיא מספקת לעורכי הדין, לקוחותיה".

מסלע קפיטל נמסר: "סלע רכשה מהבעלים המקורי את הקומות הנ"ל כשהשוכר כבר היה קיים בנכס, ועל בסיס דמי השכירות הקבועים נקבע גם מחיר הרכישה של הנכס. יתרה מזאת, במעמד חתימת הסכם השכירות קיבל השוכר סכום הקרוב ל-8 מיליון שקל לטובת ביצוע התאמות במושכר. עם זאת, סלע נענתה לבקשות שונות ואף נתנה הקלות נקודתיות הכוללות ויתור על ריביות וקנסות ופריסות תשלומים אשר עוגנו במסגרת הסכם בין הצדדים, כפי שנחתם בנובמבר 2024. ממועד זה לא חל כל שינוי בנסיבות, ולפיכך נדהמה סלע לגלות כי השוכר עשה לעצמו דין כבר מפברואר 2026 והחל לשלם על דעת עצמו תשלומים חלקיים בלבד".

עוד כתבות

צילום מסך

כך תגלו מה הצ'אטבוט יודע עליכם

התפוצצות פרשת מלי וליאל יהלומי, שבה ההתכתבויות עם ג'מיני סייעו לגלות את מקום הימצאן - המחישה שוב כמה מידע נצבר עלינו בכלי בינה מלאכותית ● הנה כמה שיטות להחזרת השליטה לידיים

שוק מחנה יהודה, ירושלים / צילום: בר לביא

מה המאבק על פתיחת קפה בסמטה מלמד על תפקיד הרשות המקומית?

בית קפה אחד בירושלים הפך לסמל נוסף במאבק על אופייה של בירת ישראל ● העימות הזה מדגים כיצד נקודת תורפה עלולה להתפתח למשבר ● נתוני מדד הדמוקרטיה המקומית מציירים עיר שיש לה מוסדות עמידים, אבל הייצוג והמעורבות הציבורית אצלה עדיין לוקים בחסר ● מדד הדמוקרטיה המקומית, מדור חדש

להתאמן על הורות בעזרת מוח זעיר המיוצר מהתאים שלכם / צילום: נוצר באמצעות בינה מלאכותית

פרויקט האומנות של הד"ר להנדסת מכונות עלול לגרום לכם לפקפק בהחלטות הוריות שעשיתם

ד"ר מיטל גבע גידלה רקמת מוח בצלוחית ומציעה לאנשים להתאמן ולהתנסות כדי לראות אם הם יכולים להיות הורים טובים ● אלה שניסו לקיים אינטראקציה עם "שון" גילו אמת קשה: שום דבר שהם עושים אינו מספיק טוב

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הצצה לתיקי המשקיעים ששינו את הכללים - ועוד 4 כתבות על מצב השווקים

איגרות חוב ממשלתיות ברחבי העולם נמצאות במכירת חיסול - ומומחים מסבירים ממה צריך להיזהר לפני שמשקיעים ● בקרוב: מסחר של 23 שעות ביממה בנאסד"ק ● מניות הנדל"ן צוללות ● הטבות המס במסגרת רפורמת האוצר יורחבו גם למשקיעי הריטייל, וגם: העדפותיהם של הסוחרים הפרטיים נחשפות

רותי שוורץ, אסף גסטפרוינד / צילום: שלומי יוסף, סטודיו גביש

המהפך שעובר אזור חיפה והזדמנויות ההשקעה

פרויקטי ענק שמתוכננים במטרופולין חיפה בשנים הקרובות צפויים לשנות בצורה משמעותית את האזור ● מתי הם צפויים לצאת לדרך ומה תהיה ההשפעה שלהם על העיר ועל המשקיעים

ליאור לוי / צילום: פרטי

מרוסיה לראש העין: הדרך של המפעל המיתולוגי והמנכ"ל שהתחיל בו בגיל 15

"בחופשות הייתי בא ורואה את המכונות, שנראו לי אז ענקיות, את העובדים אורזים ואיך משהו מתחיל כחומר גלם ומסיים על המדף. היה לי ברור שאמשיך את הדרך של סבא ואבא" ● שיחה קצרה עם ליאור לוי, בעלי קבוצת המזון ביסקול ויו"ר איגוד תעשיות המזון

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט התאוששה, אך סיימה שבוע שלילי; הביטקוין זינק ב־23% השבוע

נאסד"ק ו-S&P 500 עלו היום ב-0.5% אך קטעו שלושה שבועות של עליות ● דליו: 15% מהתיק בזהב - כך תתגוננו ממשבר החוב האמריקאי ● סיטאדל צמצמה ביותר מ־80% את הסיכון בתיק שרכשה מהקרן של אשנברנר ● הביטקוין רשם את העלייה השבועית החדה ביותר שלו מאז מרץ 2023 ● שוק המטבע: הדולר ירד לשפל של כ-3 חודשים והזניק את מחירי המתכות היקרות

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

סקנדל בחברה החדשה בבורסה: המסחר במניה הופסק – בגלל אי סדרים

רגע לפני שהיא צריכה לפרסם את דוחותיה למחצית הראשונה של השנה, המסחר במניית תומר מזון הופסק בעקבות דיווח של החברה על בעיות לכאורה בטיפול במלאי ● תומר מזון הצטרפה לבורסה לפני כשלושה חודשים, ונסחרת בבורסה לפי שווי של 138 מיליון שקל

אילו מדינות הן השיאניות בזמן הגלישה הממוצע באינטרנט?

לפי האקדמיה ללשון, מהי המילה העברית לבָּאז, מה הקשר בין הסרט "בוב ספוג" (משנת 2004) ל"אודיסיאה" של הומרוס ומי צייר את הציור הנודע "סעודת השייטים"? ● הטריוויה השבועית

חברת מיטרוניקס / צילום: מיטל וייזברג

הדילמה של 300 חברי קיבוץ יזרעאל והדיבור בחדר האוכל על נפילת מיטרוניקס

החברה בבעלות קיבוץ יזרעאל, שעלתה לתודעה בישראל ובעולם בזכות רובוטים לניקוי בריכות שחייה, נמצאת במשבר הגדול בתולדותיה ● אחרי שהגיעה לשווי שיא של כ־9 מיליארד שקל, כיום מוערך השווי שלה בפחות מ־300 מיליון שקל ● קרן פימי מנהלת מגעים על השקעה בחברה ● חברת קיבוץ לגלובס: "זה פוגע בגאוות היחידה, ידענו להיחלץ ממשברים לא פשוטים"

קונור סטון, מוכר מבריטניה. Whatnot מחזיקה בכ–60% משוק המסחר בשידור חי בצפון אמריקה ובאירופה / צילום: Reuters, Tom Maddick / SWNS

אפליקציית הקניות בלייב שאנשים מתרוששים בה

המכירות הפומביות המהירות של Whatnot סוחפות משתמשים שמקווים לשים יד על קלפי ספורט נחשקים - וגם על אופנה, כלי עבודה, מזון וכמעט כל דבר אחר

ביטלו דירה מ''סיבות כלכליות'' / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מרוויחים 60 אלף שקל בחודש וביטלו רכישת דירה "מסיבות כלכליות"

תופעת ביטולי העסקאות מעוררת בחודשים האחרונים עניין גובר, על רקע העלייה במספר העסקאות שמבוטלות לאחר חתימת חוזה ● על פי ניתוח שפרסמה סגנית הכלכלן הראשי של משרד האוצר, כחמישית מהמבטלים בשל "סיבות כלכליות" - השתכרו בממוצע בכ-60 אלף שקל לחודש ● מה עומד מאחורי התופעה?

כטב''ם מתאבד מדגם הירו 120 SF / צילום: חברת UVISION

החברה הישראלית שתמכור לארה"ב מל"טים מתאבדים

Uvision הישראלית זכתה בחוזה נוסף לאספקת מל"טים לצבא ארה"ב ● איחוד האמירויות מרחיב את מערך ה־THAAD שלה מול האיום האיראני ● וגם: השימוש יוצא הדופן של אוקראינה בשלדות מטוסים אזרחיים סיניים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אירינה טרק / איור: גיל ג'יבלי, צילום: AP עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מעצבת הרהיטים הצעירה שעומדת מאחורי הרחפנים שמכים ברוסיה

בעקבות הפלישה הרוסית, אירינה טרך זנחה את עיצוב הספסלים בקייב והפכה למנכ"לית פייר פוינט, שחתומה על פיתוח רחפנים וטילים שמשנים את מאזן הכוחות באזור ● כך הפכה צעירה פציפיסטית ליצרנית נשק: "לעולם לא הייתי נכנסת לתחום אילולא פלשו למדינה שלי"

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אלכס קפלון / צילום: ליאור ואן אוס

"הזמן שבו נהיה בפנסיה הוכפל. למרתון הזה כולנו צריכים להיערך"

שיחה עם ד"ר אלכס קפלון, חוקר כלכלת אריכות ימים, המכללה למינהל ● על תוכנית העבודה שצריך לגבש לפרישה, השאלות שצריכות להנחות אותנו ולמה חשוב להתחבר לזקנה כשאנחנו צעירים ● איך להתכונן לפנסיה גם בגיל 40? פרק אחרון לסדרה

פסל של תומאס ג'פרסון. צמצום החוב כיעד מרכזי / צילום: Shutterstock

מה הבין תומאס ג'פרסון ב-1801 ששינה את מאזן הכוחות עבור טראמפ ב–2026

בשיא כוחן מדינות החוף הברברי של צפון אפריקה הטילו אימה על חלקים נרחבים מהים התיכון, והרבה מעבר לו ● בעוד קודמו העדיף לשלם להן פרוטקשן, הנשיא ג'פרסון החליט לשלוח אוניות מלחמה לים התיכון, יצא למלחמה - וניצח ● השאלה הגדולה שעומדת בפני ארה"ב היום היא האם המלחמה שפתחה באיראן דומה למלחמה ההיא בכך שגם אותה אמריקה לא יכולה להרשות לעצמה להפסיד

פנחס עידן, יו''ר ועד עובדי רשות שדות התעופה / צילום: דוברות ההסתדרות

פנחס עידן מפתיע: לא יערער על הדחתו מהליכוד אחרי השבתת נתב"ג

יו"ר ועד עובדי נתב"ג הודיע כי לא יערער על הניסיון של רה"מ להדיח אותו מחברותו בליכוד ● נתניהו הודיע ביום חמישי כי יבקש את הדחתו בעקבות השביתה בנתב"ג, אותה כינה "פרועה"

לאופולד אשנברגר / איור: גיל ג'יבלי

"הרגשתי שצדים אותו": הסוחרים שהריחו שהקרן של אשנברנר בצרות, ומיהרו לפעול

קרן הגידור Situational Awareness של ילד הפלא החדש של וול סטריט נכנסה לסחרור תוך כמה ימים בסוף יולי ● הסוחרים בשוק ניזונו משמועות על מכירת החזקותיה באנתרופיק והסתמכו על תנועות חריגות בשוק האופציות, כדי לנקוט מהלכים שירחיקו אותם מהפצצה המתקתקת, ויש אפילו מי שהרוויחו מהנפילה

פרופ' מאט אלן / צילום: באדיבות המצולם

המומחה לעסקים משפחתיים מסביר: איך מעבירים אימפריה לדור שלא בנה אותה

מה עושים כשהיורש המיועד פשוט לא מסוגל לקחת פיקוד, ולמה החרדה של דור ההמשך הופכת לנבואה שמגשימה את עצמה? ● לקראת כנס החברות המשפחתיות של גלובס, פרופ' מאט אלן מנפץ את הסטיגמה שלפיה הדור השלישי תמיד הורס את העסק, מסביר למה אקזיט הוא לא כישלון, ומזהיר: חובה להפריד בין ניהול לבעלות

בניין הסינרמה בתל אביב (ארכיון גלובס) / צילום: תמר מצפי

מחיר מינימום של 530 מיליון שקל: מכרז הסינרמה בתל אביב יוצא לדרך

אחרי דחיות על רקע המלחמה, יוצא לדרך המכרז להתחדשות המתחם שבו פעל אולם ההופעות הוותיק ● בפרויקט ייבנו שטחי מגורים, מסחר, תעסוקה ושטחי ציבור, במגדלים שהגבוה ביניהם יגיע עד 46 קומות. 127 מהדירות לא יימכרו בשוק החופשי