גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

ביקרנו במחנה ההכשרה שבו KPMG מלמדת רואי חשבון לחשוב בצורה ביקורתית

פירמת ראיית החשבון KPMG העבירה מתמחים משחק "חפש את המטמון" ותרגיל לפיענוח פרשת הונאה, כשהמסלול המקצועי בענף משתנה

פירמת KPMG
פירמת KPMG

דקות ספורות לאחר תחילת המשימה, כל צוות מאבד אחד מחבריו. ההנהלה זקוקה לו לטובת פרויקט אחר. עצבו לוגו. אסור להשתמש בצבע כחול. רק מתמחים בכירים רשאים להשתמש במספריים. אלא שכל המתמחים הבכירים חולים היום. הלוגו צריך להיות בעל חיים המזוהה עם אחד ממייסדי KPMG. ודאו שהאריה או הינשוף לבושים בלבוש עסקי.

כך נראתה אחת ממשימות ההכשרה של מתמחי הקיץ ב־KPMG.

● מאנדיי ופייבר גילו: כשהמניה נופלת במעל 50%, האפשרויות מצומצמות
● העתידן שחוזה: זו השכבה שהכי תיפגע ממהפכת ה-AI, ואלו החלופות

במסגרת תוכנית חדשה שהשיקה הקיץ, הביאה KPMG קרוב ל־1,000 מתמחים מחטיבות הביקורת וההבטחה שלה למתחם ההכשרה רחב־הידיים שלה, שנבנה בהשקעה של 450 מיליון דולר סמוך לנמל התעופה באורלנדו, פלורידה. במשך כמה ימים הם עברו הכשרה בחשיבה ביקורתית ובשיקול־דעת. אתגר עיצוב הלוגו היה אחד מכמה תרגילים שנועדו לפתח מיומנויות אלה, לצד משחק "חפש את המטמון" ותרגיל לפיענוח פרשת הונאה.

המטרה אינה שעשוע. משרות בתחום ראיית החשבון נמנות עם הפגיעות ביותר להשפעתה של הבינה המלאכותית. KPMG מעריכים שבתוך שנתיים עד שלוש בני אדם כבר לא יבצעו בדיקות שגרתיות בתחומים כמו שכר וחוזי הכנסות.

הפירמה צמצמה השנה ב־10% את מספר שותפי הביקורת שלה בארה"ב, ובמקביל היא בוחנת מחדש מן היסוד את תפקידם של רואי החשבון הזוטרים - בוגרי מכללות ואוניברסיטאות, שמתחילים את דרכם בשכר של כ־80 אלף דולר בשנה. במקביל, KPMG מקבלת מלקוחותיה היקף הולך וגדל של עבודות ביקורת.

סוגיה קיומית

השאלה כיצד להכשיר עובדים צעירים הפכה לסוגיה קיומית עבור חברות רבות המשתמשות בבינה מלאכותית כדי לעצב מחדש את אופן ביצוע העבודה. יש מנכ"לים המשתמשים בכלי בינה מלאכותית כדי לצמצם את כוח־האדם שלהם, ואף צופים שמשרות משרדיות ייעלמו. אחרים, ובהם סיילספורס, IBM ומקינזי, דווקא מגבירים את גיוס העובדים לתפקידי כניסה, בטענה שעובדים שגדלו בעידן הבינה המלאכותית יכולים לסייע לקדם את החברה. אלא שהעבודה היומיומית שלהם משתנה במהירות.

פירמות ראיית החשבון כבר אינן זקוקות לעובדים הזוטרים ביותר שהן מגייסות כדי לבצע משימות שגרתיות שניתן להפוך לאוטומטיות בקלות. מדובר בטלטלה משמעותית עבור מקצוע שהתאפיין לאורך השנים במסלול קידום מקצועי ברור.

"לא מעט אנשים בגילי מתקשים לקבל את הרעיון שמיומנויות טכניות הן כבר לא הדבר היחיד שנדרש כדי להצליח", אומרת רייצ'ל ראיין, מתמחה בת 22 בביקורת ב־KPMG, הלומדת באוניברסיטת מיאמי שבאוהיו. היא קיפלה את דף הנייר וניסתה לקרוע אותו בצורה מסודרת ככל האפשר, לאחר שנאסר עליה להשתמש במספריים כדי להכין את הלוגו.

יותר מ־60 קבוצות של מתמחים התגודדו סביב שולחנות ועברו על דוחות רווח והפסד, כתבות בעיתונים ותרשים ארגוני. הם נדרשו לקבוע אם עובד במאפייה ביצע מעילת כספים.

בעל המאפייה, שתכנן להרחיב את העסק ופיטר עובדי ייצור, נראה תחילה כחשוד אפשרי. אבל גם מנהלת החשבונות עוררה חשד. היא הייתה הראשונה להגיע לעבודה והאחרונה לעזוב מדי ערב.

התרגיל בן השעתיים, שבמרכזו פיענוח פרשת ההונאה, נועד לעודד את הסטודנטים להימנע מהטיות ולהפעיל שיקול־דעת מקצועי כדי לפתור בעיה חשבונאית מורכבת.

המיומנויות של העתיד

לפני כשנה, עם התרחבות השימוש בבינה מלאכותית והאוטומציה של יותר ויותר משימות, מנהלי KPMG החלו לבחון אילו מיומנויות יידרשו מעובדים זוטרים בעתיד.

הם הגדירו שש קטגוריות. אחת מהן היא מיומנויות טכניות, כלומר ידע בביקורת ובמיסוי. חמש האחרות הן חשיבה ביקורתית, גמישות, הבנה עסקית, מיומנויות בין־אישיות והתנהלות מקצועית.

כדי לפתח את תוכנית ההכשרה החדשה, בחנו מנהלי הפירמה את המשימות שעובד זוטר עשוי לבצע, כמו בדיקת תוצרים של סוכני בינה מלאכותית או הצגת ממצאים לממונים עליו.

פירמות ראיית חשבון נוהגות לגייס מדי שנה מחזורים גדולים של עובדים לתפקידי כניסה, משום שרבים מהם עוזבים בתוך השנים הראשונות. KPMG, הקטנה מבין ארבע פירמות ראיית החשבון הגדולות, מעסיקה כ־35 אלף עובדים בארה"ב, ובקיץ הזה יש לה 2,100 מתמחים, מהם 950 בחטיבת הביקורת. יותר מ־90% מהמתמחים בחטיבות הביקורת וההבטחה מקבלים הצעה למשרה מלאה.

בעבר, מקצוע הביקורת התבסס על ההנחה ש"פשוט משבצים אותך לפרויקט, ובתוך חמש שנים, עד שאתה מתקדם לתפקיד מנהל, כבר צברת מספיק ניסיון כדי להיות מוכן", אומרת שרי שוסטר, מנהלת בכירה ב־KPMG שהובילה את העיצוב מחדש של תוכנית ההכשרה. "אנחנו כבר לא יכולים להרשות לעצמנו להניח שזה יקרה מעצמו".

"משימת KPMG"

הרחק ממטה החברה בניו יורק, שוכן מתחם לייקהאוס של KPMG, מתחם סגור הכולל 800 חדרי מלון ליחיד, חדר אוכל בשירות מלא, בר יין, בר ספורט ומסלול מיני גולף בן 18 גומות. נהג אובר שהגיע לאסוף נוסעים מהמקום כינה אותו "פורט נוקס".

לפירמות המספקות שירותים מקצועיים יש כל־כך הרבה ימי עיון והכשרות מחוץ למשרד, כך שמתקן כזה אינו חריג. לדלויט, למשל, יש מרכז מנהיגות סמוך לדאלאס, שאותו היא מכנה "אוניברסיטת דלויט". במקום להטיס עובדים מרחבי המדינה לישיבות ולאירועי הכשרה ופיתוח, KPMG בחרה להפנות את התקציב להבאתם למתחם לייקהאוס שבאורלנדו.

בקיץ הזה הסטודנטים חולקו לארבעה "בתים", שכל אחד מהם נקרא על שמו של אחד ממייסדי KPMG. לאורך שמונת שבועות ההתמחות הם צברו נקודות עבור "הבית" שלהם באמצעות אתגרים שנועדו לחזק את ההכשרה שעברו.

המתמחים השתתפו במשך שעתיים במתחם לייקהאוס ב"משימת KPMG" - משחק "חפש את המטמון" שכלל שמונה משימות, ובהן הבחנה בין עובדות למידע כוזב שנוצר בידי בינה מלאכותית, וכן התאמת כלי הבינה המלאכותית של הפירמה לשימוש המתאים ביותר. נקודות הוענקו על מהירות ויצירתיות.

פגישה עם אחד השותפים הקנתה לברנדון פדייה 15 נקודות מוקדם יותר הקיץ. הסטודנט בן ה־22 מאוניברסיטת נורת'רן אילינוי העביר את ההתמחות שלו במשרדי KPMG בשיקגו, שם עבד על פרויקטים עבור לקוחות ועל משימות צד שנועדו לאתגר אותו להשתמש בכלי הבינה המלאכותית של הפירמה. לדבריו, המשימות האלה סייעו לו ולמתמחים אחרים להישאר פרודוקטיביים, וגם מנעו מהם להטריד עובדים בכירים יותר כשהייתה הפוגה בעומס העבודה שלהם.

פדייה, שמגדיר את עצמו כמופנם מטבעו, מספר שנהנה מהמפגש במתחם לייקהאוס שעסק ביצירת קשרים מקצועיים, מיומנות שלדברי הפירמה תהיה חשובה אף יותר עבור עובדים צעירים.

מודל פירמידה משתנה

ככל שיותר משימות הופכות לאוטומטיות, האינטראקציה עם הלקוחות נעשית חשובה עוד יותר. לדברי מנהלי הפירמה, לעובדים צעירים נפתחות יותר הזדמנויות להסביר ללקוחות את העבודה שבוצעה ואת הסוגיות שעולות ממנה.

פירמות המספקות שירותים מקצועיים הסתמכו לאורך השנים על מודל פירמידה, שבו עובדים זוטרים רבים מעבירים את עבודתם לעובדים בכירים יותר, עד שהיא מגיעה לשותפים, שקודמו לאורך השנים על בסיס הוותק שלהם.

לדברי טים וולש, יו"ר ומנכ"ל KPMG בארה"ב, המודל הזה עשוי להשתנות. וולש החל את דרכו בפירמה כמתמחה ב־1992, ובתפקידו הראשון הופקד על מכונת הצילום. הוא אינו יודע כיצד ייראה כוח העבודה בעתיד, אך סבור כי KPMG מתקדמת לעבר מודל קידום המבוסס יותר על מיומנויות, שבו עובדים צעירים עשויים אף לעקוף עובדים בכירים מהם בזכות כישורי הטכנולוגיה שלהם.

עם זאת, שיקול־הדעת נותר גורם מכריע. "לא פשוט נגייס עובדים חדשים וניתן להם לעבוד באופן עצמאי", אמר וולש. "המשמעות היא גם שהפיקוח, ההכשרה והחניכה יהיו חשובים אפילו יותר".

גם המתחרות ביצעו התאמות בתוכניות ההכשרה שלהן. PwC תחייב השנה את העובדים הזוטרים שלה לעבור הכשרה מעשית בבינה מלאכותית. אם עובד ישתמש בסוכן בינה מלאכותית כדי לבצע משימה, תופיע בפניו הודעה שתשאל כיצד הוא מתכנן לבדוק את התוצר.

ארנסט אנד יאנג מציעה בקמפוסים של מכללות ואוניברסיטאות סימולציה חשבונאית במתכונת משחק, המאפשרת למועמדים להתמחות לבחון את כישורי קבלת ההחלטות שלהם ולקבל משוב. בשנה הבאה הפירמה צפויה להשיק תוכנית התמחות מורחבת. דלויט מעניקה למתמחים גישה לסוכני הדרכה, המספקים הכשרות קצרות לפי דרישה.

"הרבה יותר קשה ממה שחשבתי"

ראיין, הסטודנטית מאוניברסיטת מיאמי, חשבה בתחילה שתסיים את לימודיה במסלול קדם־רפואה. היא שינתה כיוון משום שרצתה קריירה המבוססת יותר על עבודת צוות. KPMG זו ההתמחות הראשונה שלה.

"אני חושבת שכולנו היינו בטוחים שזה יהיה טכני, טכני, טכני, ולהזין מספרים לאקסל", היא אומרת על תפקיד המבקרת.

במהלך אתגר עיצוב הלוגו, כשההוראות השתנו מדי שלוש דקות, ראיין חשבה לעצמה: זה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי. במבט לאחור היא הבינה שהמטרה היא ללמוד כיצד לתקשר היטב עם האנשים שסביבך, גם כשהיעדר הבהירות מתסכל.

לאורך הקיץ היא שיפרה את כישוריה בתחום הבינה המלאכותית. היא השתמשה בה כדי לאתר שגיאות באקסל, ואף בנתה סוכן בינה מלאכותית משלה.

"כפי שאנחנו צריכים להרגיש בנוח במצבים לא נוחים", אומרת ראיין, "כך אנחנו צריכים להרגיש אי־נוחות לנוכח חוסר הוודאות סביב האופן שבו הבינה המלאכותית תשפיע על העבודות שלנו בעתיד".

כתבה זו תורגמה על־ידי גלובס באופן בלעדי מתוך The Wall Street Journal. לינק לכתבה המקורית באנגלית.

עוד כתבות

מתקן נפט בסעודיה / צילום: ap, Amr Nabil

איראן בצד אחד, סעודיה מנגד: ענקיות היצוא לא מוצאות פתרון למשבר הנפט

באיראן צנחו ההכנסות מנפט ב־44% באוקטובר לעומת הממוצע החודשי במחצית הראשונה של השנה, וארה"ב מתייצבת כמפיקה ויצואנית הנפט המובילה בעולם על חשבון ענקיות המפרץ ● בינתיים, מחיר הנפט מאמיר

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

"הצמיחה החזקה אי פעם": טאואר בדרך להכנסות של 2 מיליארד דולר בשנה

יצרנית השבבים הישראלית עקפה את תחזיות האנליסטים לרבעון השלישי וסיפקה תחזית אופטימית להמשך השנה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר מצהיר: "נכנסים לשלב הצמיחה החזק בתולדות החברה" ● מנוע הצמיחה המרכזי - תחום הסיליקון פוטוניקס, שצפוי לזנק פי 5 מקצב ההכנסות של 2025 ● למרות המספרים החזקים, המניה צללה במסחר בתל אביב ובוול סטריט

אילוסטרציה: Shutterstock

ההורים עוזרים במשכנתא? בנק ישראל מבהיר: רק מחצית מהכנסתם תובא בחשבון

בנק ישראל מצמצם את האפשרות של הורים לסייע לילדיהם במימון רכישת דירה באמצעות הצטרפות למשכנתא ותשלום ההחזרים החודשיים ● לפי הבהרה חדשה, הבנקים יוכלו להכיר רק במחצית מהכנסתו הפנויה של קרוב משפחה שאינו בעל זכויות במקרקעין, גם אם הוא נושא במלוא תשלומי המשכנתא

צחי דידי, מנכ''ל אביב מליסרון / צילום: תמר מצפי

אביב מליסרון מציעה לרוכשים הלוואה כנגד נכס קיים. למי המתווה מתאים, ומי מסתכן?

אחרי מבצעי 20/80 והלוואות קבלן, אביב מליסרון לוקחת את המודל צעד נוסף קדימה ומציעה לרוכשי דירות מתווה מימון שיאפשר להם להתקדם לעסקה בלי להעמיד בתחילתה הון עצמי ממקורות נזילים ● במקום זאת, הרוכשים יוכלו לקבל הלוואה כנגד שיעבוד נכס קיים, כאשר החברה תישא בעלויות המימון ובריבית עד למועד האכלוס

איור: גיל ג'יבלי

הנתון החריג שהופיע בצרפת והשאלה: האם החשש ממשבר חוב מוגזם?

ההפגנות ברחובות פריז הן רק קצה הקרחון של משבר כלכלי ופוליטי מורכב ● מרווח התשואות בצרפת זינק מול גרמניה ושבר שיא של 15 שנה ● ומה הסיכויים של צרפת לעמוד באתגרים? ● נתון בשבוע - עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג הנדל"ן הגדול יצא לדרך, והשווי התכווץ בעשרות אחוזים

הבוקר הושלם המיזוג בין ישראל קנדה ואקרו, שסיימה את דרכה כחברה ציבורית בבורסה בתל אביב ● שווי החברה הממוזגת עומד הבוקר על כ-5.5 מיליארד שקל בלבד, בעוד שבעת הכרזת המיזוג, בפברואר האחרון, הוא הוערך בכ-10 מיליארד שקל

נדב צפריר, מנכ''ל צ׳ק פוינט / צילום: מנש כהן

"ההתאוששות ארוכה מהצפוי": נדב צפריר מאכזב את משקיעי צ'ק פוינט

מאז מינויו של צפריר למנכ"ל איבדה חברת אבטחת הסייבר כ–3 מיליארד דולר משווייה ● שינויים במערך המכירות ברבעונים האחרונים, האטו את קצב המכירות גם ברבעון השלישי ● החברה החליטה להנמיך את התחזית השנתית שלה, כדי לשקף את הצפי להתאוששות איטית מהצפוי ● המניה נפלה בכ-7% במסחר בוול סטריט

המועמדת הדמוקרטית, מרי פלטולה. חלק מקמפיין המפלגה היה לגייס מועמדים ששמם זהה לשמו של הסנאטור הרפובליקני כדי לבלבל בוחרים / צילום: ap, Becky Bohrer

לא רק פוליטיקה: הסיפורים יוצאי הדופן של הבחירות בארה"ב

שני מועמדים בעלי אותו שם באלסקה, אחות שמבקשת להמשיך את דרכו של אחיה בדרום קרוליינה וספורטאים שעברו לזירה הפוליטית ● המרוץ לקונגרס, מזווית קצת אחרת

מחירי ביטוח הרכב / צילום: Shutterstock

דגמי הרכב הגניבים שמחיר הביטוח שלהם זינק בניגוד למגמה

עפ"י נתוני Wobi, מחירי הביטוח המקיף רשמו ברבעון האחרון ירידה של 4% והשלימו ירידה של 13% בשנה האחרונה ● מחירי הביטוח של יונדאי אלנטרה ויונדאי סונטה עלו, ובאילו דגמים הביטוח ירד?

יוסי דיין, מנכ''ל משרד האנרגיה והתשתיות / צילום: חיים לוי

מנכ"ל משרד האנרגיה נגד ועדת הריכוזיות: לאפשר לשפיר להשתלט על בית זיקוק אשדוד

יוסי דיין במכתב חריף לרשות החברות: בז"א הוא נכס קריטי לביטחון האנרגטי שיהפוך לבית הזיקוק היחיד בארץ עם פינוי בזן ● "נדרש בעל שליטה שיזרים כ-2 מיליארד שקל לשדרוג המתקן" ● בוועדת הריכוזיות מזהירים מדריסת רגל רחבה מדי של שפיר בתשתיות הלאומיות ● ברקע: שרשרת אסונות, קנסות ותקלות קשות שהביאו את בית הזיקוק למצב רעוע

אילוסטרציה: Shutterstock

בחירות ה־AI הראשונות הסתיימו. מה למדנו מהן?

המפלגות התחרו על הפיד באמצעות תמונות וסרטונים שנוצרו בבינה מלאכותית • לא תמיד מי שפרסם יותר זכה לתהודה רבה יותר ● המשרוקית של גלובס

פקקים באיילון / צילום: Shutterstock

נתונים חדשים חושפים: החמרה דרמטית בפקקים, בדגש על נתיבי איילון

עומסי התנועה בכבישי ישראל עלו מדרגה בשבועות האחרונים, עד שנדמה שקצב הנסיעה בעורקים המרכזיים הולך ומאט לממדים חסרי תקדים ● לא מדובר רק בתחושת בטן: נתונים חדשים של נתיבי איילון חושפים כי המהירות היומית הממוצעת באיילון צפון ירדה ב־12% ביחס לחודש יוני

ג'ון טרנוס, מנכ''ל אפל החדש / צילום: צילום מסך אתר אפל

רבעון ראשון למנכ"ל אפל החדש ג'ון טרנוס: מכה את התחזיות, מאכזבת באייפד ובסין

אפל עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, עם הכנסות בגובה של 114.48 מיליארד דולר שמשקפות צמיחה של 12% ● ההכנסות ממכירות בסין פספסו את תחזיות האנליסטים, ומכירות האייפדים התכווצו במעל 10% ● המניה תחילה ירדה במסחר המאוחר, אך עברה להיסחר ביציבות

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

מניות השבבים באסיה נופלות; וגם - הנתון שמאותת מה יקרה בוול סטריט עד סוף השנה

גלובס מגיש עדכון ראשון לגבי מצב השווקים מסביב לעולם ● והבוקר: בורסת קוריאה הדרומית צוללת בעקבות חולשת השבבים ● החוזים בוול סטריט מצביעים על מגמה מעורבת ביומן של בחירות האמצע, לאחר נעילה שלילית בטכנולוגיה אמש ● הנפט שב לטפס לאחר דיווח על תקיפה אמריקנית באיראן ● פער ארביטראז' שלילי של כ-1% בת"א יכביד בפתיחה ● וגם: המדד הנסתר של וול סטריט מגלה: המניות הקטנות מזנקות, האם השוק בדרך לשיא חדש?

מקררים בסופרמרקט בצרפת לאחר מתקפת הטרור האחרונה באוקטובר / צילום: ap, Teresa Suarez

נזק של מיליונים: גל נוסף של התקפות סייבר על מערכות קירור בסופרמרקטים באירופה

גל חדש של מתקפות סייבר פגע במערכות הקירור של עשרות סופרמרקטים בבלגיה, בהולנד ובשבדיה וגרם להתחממות המקררים עד ל-70 מעלות ולהשמדת סחורה בשווי מאות אלפי אירו ● המתקפות מגיעות לאחר אירועים דומים בצרפת, בהם נפגעו מאות חנויות, ונגרמו נזקים של מיליונים ● זהות התוקפים עדיין אינה ידועה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הנאסד"ק וה-S&P 500 ננעלו באדום; הקריסה באינטל נמשכה, מניות השבבים ירדו לשפל של חצי שנה

הנאסד"ק ירד בכ-1.1% בהובלת מניות השבבים ● המשקיעים נערכו לבחירות האמצע בארה"ב ● מחירי הנפט צנחו בשל אופטימיות לעסקה מול איראן ● תשואות האג"ח הממשלתיות הארוכות בארה"ב ירדו לשפל של כחודשיים ● מניית אורקל נפלה לאחר הכרזה על גיוס הון ענק ● עסקת ענק: מארוול רוכשת את יצרנית הרכיבים האופטיים לומנטום - שתי המניות נפלו במסחר ● צ'ק פוינט וטאואר איבדו גובה אחרי הדוחות

אילוסטרציה: Shutterstock

הקרנות הריכוזיות במיוחד שמציעות יותר מדי מהדבר הטוב

סוג חדש של קרנות סל (ETF) מרכז חלק גדול עוד יותר מכספי המשקיעים במניות המובילות

מערכת תותח רועם של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

מתקן חדש לחיל התותחנים: אלביט חתמה על חוזה של 600 מיליון שקל עם משרד הביטחון

החוזה נחתם ל־15 שנה במהלך שנועד לשפר את הכשרת הלוחמים והמפקדים, לקצר זמני הסמכה ולחסוך בעלויות באמצעות סימולטורים ותשתיות טכנולוגיות ● ההסכם מצטרף להתרחבות פעילותה הבינלאומית של אלביט, הכוללת שיתופי־פעולה בארה"ב וחוזה בהיקף 235 מיליון דולר לאספקת מערכות PULS ורקטות לאזרבייג'ן

נתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

6,000 רכבים ביום: כמה חוסכים "הנתיבים המהירים" באיילון?

פרויקט "הנתיבים המהירים" שהובילה חברת נתיבי איילון בהשקעה של 8 מיליארד שקל יצא לדרך לפני כחצי שנה, וכעת ניתן ללמוד כמה אנשים משתמשים בו וכמה הוא חוסך ● אלו הנתונים

שרוליק דבורסקי ואדם סיטון, מייסדי טיילורמד / צילום: מישל קלייר גבינט

טיילורמד הישראלית נמכרת בכ-250 מיליון דולר

קרן GrowthCurve Capital רוכשת את השליטה בחברת טיילורמד, שפיתחה מערכת שעוזרת לחולים בארה"ב במימון טיפולים רפואיים וכך מהווה ערוץ לחברות התרופות לתקשר איתם ● שרוליק דבורסקי, מייסד ומנכ"ל החברה: "מה שקרה לנו בעצם לא היה אמור לקרות"