גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  כנסים של גלובסכנס משקיעות הדור הבא

קרן כהן חזון: "אם לא תהיה תעשייה בישראל, לא תהיה ישראל"

בשיחה עם אלה לוי-וינריב בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, סיפרה מנכ"לית תורפז, קרן כהן חזון על הדרך ל-28 מיזוגים ורכישות ברחבי העולם, שיתפה בסיפורים האישיים שמאחורי העסקאות, ועל המתכון שלה להצלחה ● "בסוף צריך אחד או אחת שיאמינו, ומשם הכל מתחיל"

קרן כהן חזון, מנכ''לית תורפז, בכנס משקיעות גלובס / צילום: כדיה לוי
קרן כהן חזון, מנכ''לית תורפז, בכנס משקיעות גלובס / צילום: כדיה לוי

"אם לא תהיה תעשייה בישראל, לא תהיה ישראל" - כך אמרה הבוקר קרן כהן חזון, מנכ"לית תורפז, בשיחה עם אלה לוי-וינריב בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, בשיתוף הפניקס, בנק לאומי ושטראוס. כהן חזון סיפרה על הדרך ל-28 מיזוגים ורכישות ברחבי העולם, על הסיפורים האישיים שמאחורי העסקאות ועל המתכון שלה להצלחה.

● כנס משקיעות הדור הבא | אלונה בר און, מו"ל גלובס: "חלקן של נשים בשליטה בהון הפיננסי נמצא בקפיצה"

תורפז, שעוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של תמציות טעם וריח לתעשיות המזון והקוסמטיקה ושל חומרי גלם לתעשיית הפארמה, הפכה מחברה קטנה בחולון לקבוצה גלובלית שנסחרת בבורסה בתל אביב ושווה כיום כ-5.8 מיליארד שקל. לדברי כהן-חזון, החברה פעילה בכ-100 מדינות ומפעילה כ-30 מפעלים ברחבי העולם.

כהן חזון סיפרה על תחילת דרכה בחברת מכתשים אגן, אז נשים שימשו בתפקידים ספציפיים בלבד, "מזכירות, מגישות תה או לבורנטיות", כך לפיה. אך כהן חזון קיבלה אז לידיה את השוק ההודי ובנתה בתוך חמש שנים פעילות של 300 מיליון דולר בדרום-מזרח אסיה. "היה לי מזל שאין לתאר אותו", אמרה על המנטור שלה, המנכ"ל המיתולוגי של החברה, אילן לויטה. "הוא לא רק פתח לי את הדלת, הוא גידל אותי ולימד אותי. בסוף צריך אחד או אחת שיאמינו, ומשם הכל מתחיל".

"עובדים כאילו אתמול לא היה"

את תורפז רכשה נורית בוקשפן, כשהייתה חברה לתמציות בושם בחולון עם מחזור של 2.5 מיליון דולר. "אמרתי לה ביום שקניתי: נורית, אני אהפוך אותה לחברה גלובלית לתמציות בושם וטעם, עם מפעלים בכל העולם", סיפרה.

כשנשאלה על הנוסחה שלה להצלחה, אמרה כהן חזון כך: "צריך חזון ברור ואסטרטגיה ברורה. Eyes on the ball. לא משנים אותה כל יום, מתאימים אותה לזמן ולמצב. בונים צוות מעולה של מנהלים, לא בינוני, לא בערך, צוות מנצח. והדבר השלישי: עובדים קשה, יום יום, כאילו אתמול לא היה. אין הנחות, אין סוף עונה".

לדברי כהן חזון, האסטרטגיה של תורפז מבוססת על רכישות ומיזוגים בשילוב צמיחה אורגנית, אבל הנכס המרכזי הוא האנשים. "אנחנו קונים חברה, לא מניות. אנחנו עושים עסק עם בן אדם", אמרה. "הנכס המרכזי בחברה זה מה שעולה ויורד במדרגות. זה לא המזקקות, לא האוטומציה ולא המכונות".

לדבריה, רבות מהעסקאות נולדות ממערכות יחסים של שנים. "שואלים אותי איפה אני גרה. אני גרה בשדה התעופה, למרות שיש לי בית ברמת השרון", אמרה בחיוך. "אני מכירה את האנשים שעמם אני עובדת על פני שנים, את הילדים שלהם, את הנשים שלהם, את המאהבות שלהם לפעמים, את כל הדינמיקה המשפחתית".

כדוגמה סיפרה על עסקה בברזיל, לפני שנים רבות, שבה לא הצליחה לאתר את כל המניות הנדרשות לחתימה, עד שלבסוף התברר שמי שמחזיקה באותן חסרות הייתה המאהבת. אמרתי למי שסיפר לי על כך: "אדאג שלא יידעו מכך. בסוף הכל מתחיל ונגמר באנשים. זה לא מכונה, זה לא דוח אקסל. אם אנהל חברה לפי הדוחות הכספיים, זה כמו לנהוג ברכב דרך המראה האחורית. אני צריכה להסתכל קדימה".

"אף אחד לא מחכה לישראלים"

על ההזדמנויות בשווקים בעולם אמרה כי תורפז מתמקדת כיום בבניית דריסת רגל משמעותית בצפון, מרכז ודרום אמריקה ובאסיה, ובוחנת גם את אפריקה. "אלה שווקים מתפתחים, וכשרמת החיים עולה, עולה גם הצריכה", אמרה. לעומת זאת, את המזרח התיכון היא אינה מתכננת לפצח בקרוב: "כרגע העולם עצבני, השווקים עצבניים, וכשיש חוסר שקט, אתה לא מכניס את הראש לגוב האריות".

לדבריה, הפעילות בישראל מהווה קצת פחות מ-7% מפעילות החברה. "נשמח ששטראוס יקחו אותנו כספק", אמרה. "אנחנו מספקים ליונילוור ולנסקפה בעולם, ומגלים שהתמצית, בסוף, מגיעה גם לישראל. זה מצחיק, אבל זה חלק מהתהליך".

על השוק המקומי ערב הבחירות אמרה: "אני מקווה שהמצב שלנו יהיה הרבה יותר טוב, כי אין לנו מדינה אחרת. ובחו"ל לא רוצים אותנו, אל תתבלבלו. אף אחד לא מחכה לישראלים". לדבריה, "זה הבית שלנו. אם לא נדע לשמור על הבית שלנו, לא יהיה לנו בית".

כהן חזון הדגישה את היתרונות שישנם בישראל: "יש לנו תל"ג לנפש מטורף, יכולות טכנולוגיות יוצאות דופן ואזרחים נהדרים. תסתכלו איך אנשים נרתמו אחרי 7 באוקטובר. יש מחלוקות, שאותן אני לא אוהבת. אבל המחלוקות שלנו עם הזרים לא יהיו פשוטות יותר. ושם תמיד נהיה זרים. אנחנו גאים להיות חברה ישראלית".

כשנשאלה עד כמה זהותה של החברה כישראלית מקשה כיום על עשיית עסקים בעולם, השיבה כהן חזון: "יש את הרעש בתקשורת ובמדיה, ויש את אנשי העסקים. הם עושים את מה שנכון לעסק שלהם". לדבריה, תורפז רוכשת חברות מקומיות ומשאירה להן את זהותן: "We think global, we act local. לחברה פולנית שקונה חברה פולנית מקומית, לא מעניין אם הבעלים יהודי או לא, ישראלי או לא".

לסיום, נשאלה כהן חזון מהיכן היא שואבת את האומץ להתמודד עם סיכונים. "הביטחון אצלי מגיע מהבית. קיבלתי זוג הורים שאין כמותם בעולם, זכיתי בכרטיס המנצח. וזכיתי פעם שנייה כשבחרתי בבעל שמאפשר לי לעשות את כל מה שאני עושה. אם הייתי יכולה, הייתי מתחתנת איתו מחדש".

***גילוי מלא: הכנס בשיתוף הפניקס ובנק לאומי ובחסות שטראוס

עוד כתבות

תמר יסעור, יו''ר ישראכרט, בכנס משקיעות גלובס / צילום: כדיה לוי

יו"ר ישראכרט על המעבר של מועדון הנוסע המתמיד: "יש אל על אחת. הבנו שאסור לנו למצמץ"

בשיחה עם הילה ויסברג בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, התייחסה יו"ר ישרכארט, תמר יסעור, לשנים הסוערות שעברו על חברת כרטיסי האשראי, לרכישתה בידי קבוצת דלק ולמאבק על מועדון הנוסע המתמיד של אל על ● "כשנפתחת הזדמנות כזו בשוק, מצופה מאיתנו להילחם עליה עד הסוף"

יפעת אורון, מנכ''לית בלקסטון ישראל, בכנס משקיעות גלובס / צילום: שלומי יוסף

יפעת אורון, מנכ"לית בלקסטון ישראל: "אנחנו לא בבועת AI"

"אם מסתכלים על הדאטה סנטרים בעולם, הם פחות מ-1% - צריך המון כסף", כך אמרה יפעת אורון, שותפה בכירה בבלקסטון ומנהלת הפעילות של החברה בישראל, בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס ● "אנחנו לא רק משקיעים, אלא עובדים קשה מאוד ומנסים לייצר סינרגיה בין כל החברות שאנחנו משקיעים בהן"

רפאל מציגה בסלון האווירי של מרקש / צילום: דוברות רפאל

ממערכות הגנה אווירית ועד לווייני ריגול: כך הפכה מרוקו לרוכשת מרכזית של נשק ישראלי

המו"מ שמנהלת מרוקו לרכישת מערכת "קלע דוד" מרפאל מצטרף לשורה של שת"פים בין המדינות ● מאז הסכמי אברהם, ישראל מספקת יותר נשק למרוקו מאשר צרפת עם כרבע מהעסקאות ● בכיר באלביט: "במרוקו רוצים להעמיק את השותפות"

מימין: מייקל וודפורד ורוברט הול. הזוכים בנובל בכלכלה / צילום: Ill. Niklas Elmehed © Nobel Prize Outreach

הזוכים בנובל בכלכלה: חוקרים אמריקאים שבחנו גורמים לאי יציבות כלכלית

רוברט הול מאוניברסיטת סטנפורד ומייקל וודפורד מאוניברסיטת קולומביה זכו בנובל בעקבות מחקריהם בתחום היסודות המיקרו-כלכליים של יציבות מקרו-כלכלית

טראמפ ופוטין / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

טראמפ יעשה הכל כדי להוריד את מחירי הדלק לפני הבחירות. כולל עסקה עם פוטין

הנשיא האמריקאי סיכם עם פוטין על אספקת דיזל רוסי לשוק העולמי כדי להוריד את המחירים המזנקים, אך הכמויות הזעירות יכסו שלוש שעות צריכה בלבד ● בשוק מטילים ספק באשר ליכולתה של רוסיה לעמוד בהתחייבות ● ואיך תשפיע ההכרזה על מניות בתי הזיקוק בישראל?

פרופ' יצחק ברלוביץ' / צילום: אוריה תדמור

הלך לעולמו פרופ' יצחק (ברלו) ברלוביץ', בעבר מנכ"ל וולפסון והמשנה למנכ"ל משרד הבריאות

ברלוביץ' נחשב למי שהציל את בית החולים וולפסון, ובתקופה בה עבד במשרד הבריאות היה שותף בניסוח "חוק ביטוח בריאות ממלכתי" ו"חוק זכויות החולה" ויזם את הסדרת הביטוח הרפואי לילדים חסרי ביטוח ● דורון אובז'נק, שניהל עמו פורום לשינוי במערכת הבריאות: "מעולם לא פגשתי אדם שידע כמוהו לגשר בין אנשים, להקשיב, להרגיע ולמצוא את המשותף"

שר החוץ האיראני לשעבר מוחמד ג'וואד זריף / צילום: ap, Vahid Salemi

הבכיר האיראני שאזר אומץ לתקוף את משמרות המהפכה

כותרות העיתונים בעולם: מרוקו לא מסתפקת בתוצרת הביטחונית הרבה שרכשה מישראל ומתכוונת לחזק את הטנקים שלה בצריחים מתוצרת אלביט, איראן גועשת בעקבות דברי שר החוץ לשעבר שקרא להעדיף דיפלומטיה על פני תוקפנות, ובמקביל היא מאשימה את ארה"ב בהברחות נפט • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

הבורסה בלונדון, בריטניה / צילום: Shutterstock

עליות באירופה ובחוזים העתידיים בוול סטריט

הסיכונים הגיאופוליטיים במרכז תשומת הלב, לאחר שהתקיפות של החות'ים בסעודיה נמשכות ● מגמה מעורבת באסיה ועליות בחוזים בניו יורק ● מחירי הנפט יורדים לאחר שטראמפ אמר שרוסיה ואוקראינה לא יתקפו זו את זו ● ג'פריס: ה־AI יכבוש את העולם, אך המשקיעים עלולים לאבד הון עתק

דנזה. מרכבי הפרימיום שיוצגו בתערוכה, והמחיר הצפוי בישראל / צילום: יח''צ

ישירות מתערוכת הרכב היוקרתית בעולם: דגמי הפרימיום שבדרך לשוק הישראלי

תערוכת פריז אמורה הייתה להציג את הקאמבק האירופי מול החשמליות הסיניות המוזלות, אך בפועל היא ממחישה בעיקר את הפיגור הדרמטי של המערב ● כעת, כשהסינים מסתערים גם על סגמנט הפרימיום ומתחרים במרצדס, אאודי ולנדרובר, הצרכן הישראלי עשוי להרוויח

רינת אשכנזי, ריקי בש ואפרת קימלמן, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

וול סטריט או תל אביב, מניות או מדדים? בכירות שוק ההון מנתחות איך לבחור איפה להשקיע

כיצד בוחרים את אפיק ההשקעה הנכון? בפאנל מיוחד שהתקיים בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, שוחחה הלית ינאי לויזון, עורכת מוסף הנדל"ן של גלובס, עם רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות, ריקי בש, ראש ענף ייעוץ בהשקעות בבנק לאומי ואפרת קימלמן, אנליסטית ומרצה לחדשנות, היכן עדיף להשקיע בוול סטריט או בבורסה בתל אביב?

תוספת מרפסות. נדרש רוב של 75% מבעלי הדירות בבניין / אילוסטרציה: תמר מצפי

השכנים בנו מרפסות ויצטרכו להרוס אותן: הלקח מפסק דין של המחוזי

המפקחת על המקרקעין הורתה להרוס מרפסות שבנייתן הושלמה, לאחר שהתברר כי הן נבנו לפני שניתן היתר בנייה וללא הסכמה של השכנים ● ערעור שהגישו הנתבעים נדחה גם הוא ● השופטים: יש להוכיח הסכמה של השכנים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

בת 108 הורישה את הנחלה לבת אחת מתוך שישה. מה קבע ביהמ"ש?

בית המשפט ביטל צוואה שהעניקה את הנחלה לבת לאחר שקבע כי הייתה מעורבת בעריכתה ● אדם שחויב לשלם לעמוס לוזון כחצי מיליון שקל ביקש לעכב את התשלום עד להכרעה בערעור, אך בקשתו נדחתה ● והעליון ביטל חיוב של פרשמרקט ב־120 אלף שקל לאחר שקבע כי התביעה הייצוגית לא הביאה תועלת לציבור ● 3 פסקי דין בשבוע

משה בר סימן טוב, מנכ''ל משרד הבריאות / צילום: כדיה לוי

רפורמת משרד הבריאות לשיפור השירות לילדים וההודאה: ההמתנה לא תתקצר

שמונה חודשים מאז שרפורמת התפתחות הילד של משרד הבריאות נכנסה לתוקף, לגלובס נודע כי בשיחות סגורות המנכ"ל משה בר סימן טוב אמר כי זמני ההמתנה אינם רלוונטיים ֽ● במקביל, כבר חצי שנה שהמשרד לא מפרסם את זמני ההמתנה, בניגוד להתחייבות

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

דיווח בלבנון: חיזבאללה הצליח לשקם את יכולותיו מדרום ומצפון לליטאני

איראן באיום חדש: "ערוכים להכניס לשימוש יכולות חדשות" ● לוחם צה"ל נפצע אתמול קל כתוצאה מתאונה מבצעית בדרום לבנון ● על רקע המתיחות הרב-זירתית: הדיון הביטחוני שהתקיים בקריה ● באיראן ממשיכים לאיים ומבהירים: תשובת ארה"ב "בלתי מספקת" ●  גורמים סעודיים רשמיים: הולכים ואוזלים טילי היירוט המשמשים לבלום את המתקפות של החות'ים ● עדכונים שוטפים

רות אליאס, הפניקס פיננסים, בכנס משקיעות גלובס / צילום: שלומי יוסף

רות אליאס, הפניקס: "חברה מוצלחת מאפשרת שיח גם על הסיכונים"

רות אליאס, משנה למנכ"ל וסגנית היועץ המשפטי של הפניקס פיננסים, תיארה בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס את תחנות הקריירה שהובילו אותה לשילוב בין משפט, עסקים והשקעות ● היא הדגישה את חשיבותם של חישוב מסלול מחדש, חשיבה יצירתית ובניית מערכות יחסים, לצד התאמת אסטרטגיית ההשקעות לשינויים בשוק ומגוון אופני חשיבה ● "בארגון שיש בו ייצוג הולם של נשים וגברים, הרווח הוא לגמרי של הארגון"

המאבק בשותפויות לא רשומות עולה מדרגה / איור: Shutterstock

עורכי דין, רואי חשבון ורופאי שיניים: המאבק בשותפויות לא רשומות עולה מדרגה

בעקבות ביקורת חריפה של מבקר המדינה על אובדן מאות מיליוני שקלים במסים, רשמת השותפויות ורשות המסים יצאו במבצע אכיפה נרחב ● עסקים לא רשומים נדרשים כעת להסדיר את מעמדם תוך 45 יום

עידו סוסן, מנכל דרייבנטס / צילום: איל יצהר

100 אלף דולר בממוצע: עובדי דרייבנטס נפגשים שוב עם כסף

דרייבנטס, חברת שרתי התקשורת מרעננה, מקדמת עסקת סקנדרי שבה ימכרו עובדיה מניות למשקיע מוסדי חדש בהיקף של כ-40–50 מיליון דולר, כך נודע לגלובס ● החברה מעסיקה כיום מעל ל-500 עובדים, ועל פי ההערכה, לא מדובר בסבב הסקנדרי הראשון של החברה בשנים האחרונות

איתי ליפקוביץ', מנכ''ל ומייסד הורייזן / צילום: NEO MEDIA

עם 25 עובדים מקריית מוצקין ו-2 מיליארד שקל של לקוחות. בית ההשקעות שבדרך לאקזיט

איתי ליפקוביץ' מוכר תמורת 40 מיליון שקל את בית ההשקעות הורייזן, שמנהל כ-2 מיליארד שקל ● לאחר שנים של גאות הוא מעריך כי "יהיו גם תקופות פחות טובות, אבל יש לנו עוד הרבה מקום לצמוח", ומסביר מדוע בחר לפעול מקריית מוצקין: "המנגנון שלנו הרבה יותר רזה"

ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר / צילום: ap, Ng Han Guan

לא רק אזהרה חריפה: לריי דליו יש גם כמה עצות פרקטיות לתיק ההשקעות

ריי דליו, מייסד קרן הגידור הגדולה בעולם הזהיר השבוע בסינגפור כי עליית הריבית עלולה להתחיל לפוצץ את בועת הבינה המלאכותית ● ואיך הוא מציע להיערך לתקופה המסוכנת?

מייסדי דקארט / צילום: עמית אלקיים

העסקה שהלחיצה את אמזון וגרמה לה להאיץ את המשא ומתן עם החברה הישראלית

לאחר כישלון העסקה עם אנתרופיק, סטארט-אפ הבינה המלאכותית דקארט, שהוקם לפני שלוש שנים, מנהל מגעים לרכישה על ידי אמזון ב-7 מיליארד דולר ● שתי החברות משתפות פעולה כבר מעל לשנה, והמשא ומתן תפס תאוצה לאחר עסקת ענק של המתחרה אנבידיה עם AMD ● אם תצא לפועל, העסקה עשויה לתת לאמזון את הקפיצה קדימה לה היא זקוקה