גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  טכנולוגיה

מחקר ישראלי מצא סיכון מפתיע אצל מנותחים שהשתמשו בזריקות הרזיה

האם נוטלי תרופות הרזיה בסיכון גבוה לזיהומים בניתוחים? ● מה מחפש פרופ' חזי ברנהולץ, מפתח התרופה הכימותרפית המצליחה דוקסיל, בחברת נקסטייג' הבורסאית ● ולמה אחת המנכ"ליות המבטיחות בתעשיית הביוטק, תלמידתה של כלת הנובל פרופ' ג'ניפר דודנא, לא מצליחה לגייס כסף לניסוי? ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock
חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

מחקר חדש: מנותחים שלקחו תרופות הרזיה בסיכון גבוה יותר לזיהום

מחקר שיוצג בנובמבר בכנס השנתי של האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית מראה סיכון אפשרי לתרופות לטיפול בהשמנה ממשפחת ה־GLP1. החוקרים בחנו את שיעור הזיהומים בקרב מטופלים שעברו ניתוחים אסתטיים אחרי ירידה משמעותית במשקל והשוו את הנתונים בין קבוצת מטופלים שירדה במשקל בעקבות נטילת תרופות וקבוצת מטופלים שרזו בעקבות ניתוח בריאטרי. בקבוצה הראשונה עמד שיעור הזיהומים באתר הניתוח, שדווחו בשנה שאחריו, על 8.3%, בהשוואה ל־4.7% בקבוצה הבריאטרית.

● המיליארדר שחושף תרומה של 30 מיליון דולר לאוניברסיטה העברית כדי לקדם לימודי רפואה
● בדיקה לזיהוי מוקדם של עשרות סוגי סרטן מתקרבת לאישור. מה יקרה למחיר שלה?

המחקר נערך בהובלת ד"ר מור ריטבלט וחוקרים נוספים מהמרכז הרפואי הדסה ומהפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים. החוקרים השתמשו בנתונים מרשת המחקר הבינלאומית TtiNetX, שנאספו בה נתונים מעשרות מדינות בשנים 2018-2016. גוף הנתונים כלל מידע מ־1,250 מטופלים מכל קבוצה.

מחקר נוסף, שפורסם לפני כמה שבועות בכתב העת Journal of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery , מציג נתונים באותו כיוון. החוקרים השוו קבוצה של אנשים שאיבדו משקל רב בעקבות ניתוח בריאטרי, דיאטה רגילה ותרופות GLP1, ומצאו שיעור זיהומים גבוה יותר בקבוצה שטופלה תרופתית.

החוקרים שיערו שהסיבה לזיהומים עשויה להיות קשורה בתזונה של המטופלים שרזו תוך שימוש בתרופות מבוססות GLP. לדבריהם, דיכוי התיאבון והאטת ריקון הקיבה עלולים להוביל למחסור בחלבון שמשפיע על ריפוי פצעים. השערה אפשרית אחרת היא שיותר מטופלים מקבוצת ה־GLP1 היו במקור עם סוכרת, שהיא גורם סיכון עצמאי לקושי בריפוי פצעים. אפשרות שלישית היא שדווקא הניתוח הבריאטרי תרם תרומה חיובית לספיגת רכיבים תזונתיים מועילים לריפוי פצעים.

מחקרים אחרים על אוכלוסיות גדולות לא מצאו קשר בין תרופות ה־GLP1 לזיהומים אחרי ניתוח, ובמחקר אחר שבחן את השפעתן על חולי סוכרת נמצא שהן הפחיתו אצלם את כמות הזיהומים הכלליים (לא אחרי ניתוח).

לדברי החוקרים במחקר הישראלי, "הממצאים אינם מוכיחים כי זריקות ההרזיה הן שגרמו לזיהומים, או שלא ניתן לנתח את המטופלים האלה, אך הם מצביעים על כך שמטופלים שירדו במשקל בעזרתן עשויים להיות קבוצה בעלת מאפיינים וסיכונים ייחודיים. לכן נדרש מחקר נוסף שיבחן אם יש צורך בהתאמת ההכנה לניתוח, המעקב או התזמון של ניתוחי עיצוב הגוף בקרב מטופלים אלה".

הפיתוח שיכניס מזומנים? נקסטייג' הבורסאית מתמזגת עם החברות של פרופ' חזי ברנהולץ

פרופ' חזי ברנהולץ מהאוניברסיטה העברית, ממציא התרופה דוקסיל (מהמצליחות שיצאו מהאקדמיה הישראליות) ממזג את פעילותו הנוכחית לתוך חברת נקסטייג' הבורסאית במטרה לפתח מוצר חדשני בתחום הולכת התרופות.

ההכנסות של נקסטייג', שקמה לפני כ־20 שנה, נובעות בעיקר מפיתוח תרכובות תרופות עבור חברות אחרות, ובמקביל היא מפתחת מוצרים משלה. ב־2019 מיזגה לבורסה את פעילותה בתחום הקנאביס, בהמשך גם בתחום הפסיכדליה, ולבסוף את החברה כולה. אולם בתקופה זו הכנסותיה ושווייה צללו. לדברי בעלת השליטה ומייסדת החברה ד"ר אורנה דריזין, מ־2023 חלה ירידה משמעותית בהשקעות בחברות תרופות צעירות בארץ וכתוצאה מכך גם הלקוחות העבירו פעילות למדינות אחרות ונסגרו. כיום שווייה של נקסטייג' עומד על 34 מיליון שקל אחרי ירידה של 52% בערך מנייתה בשנה האחרונה. יש לה רק 1.1 מיליון שקל במזומן נכון לסוף תקופת הדיווח.

החברה בכל זאת תולה תקוות במוצר חדשני להולכת תרופות שהיא מפתחת, בטכנולוגיה ליפוזומלית (עיטוף מולקולות בחומצות שומן כדי לשלוט במקום ובזמן שבו הן משתחררות). זו הטכנולוגיה שברנהולץ מתמחה בה, וכך נוצר הקשר עם החברות. נקסטייג' ביקשה לגוון את פעילותה הבורסאית ולהעלות את שווייה, והציעה לברנהולץ להתמזג.

ברנהולץ מביא איתו שני נכסים: עיינה פארמה וליפוקיור. עיינה פארמה פיתחה תרופה גנרית על בסיס דוקסיל הוותיקה והמצליחה, תרופה כימותרפית שמוסחרה בזמנו לג'ונסון אנד ג'ונסון. בתקופה שבה היה מחסור בדוקסיל בשוק, עיינה רשמה הכנסות, אך כעת המחסור נגמר והגנריקה לא משתלמת עבור חברה קטנה. עיינה בוחנת מסחור של המוצר לגורם אחר.

החברה השנייה היא ליפוקיור, המתבססת על השיטה הליפוזומלית לשחרור מושהה של תרופה לשיכוך כאב הדומה לזו המשמשת בטיפולי שיניים, אך עם טווח פעולה של כמה ימים במקום שעות ספורות. המטרה היא להחליף את השימוש באופיואידים ממכרים אחרי ניתוח, והשוק מוערך על ידי החברות ב־2־4 מיליארד דולר.

ברנהולץ השקיע בעצמו וגייס הון ממשקיעים פרטיים לניסוי שלב II בתרופה זו, וייתכן שלא יידרש ליותר מניסוי זה כדי לקבל אישור.

אתם מביאים את הנכס ואת המימון. מדוע רציתם להתמזג לחברה ציבורית עם מעט מזומנים?
ברנהולץ: "יש להם יכולות ייצור מצוינות שאין לנו. לא רציתי למסחר את המוצר לחברת תרופות או לגייס הון סיכון, כדי לא לאבד שליטה וכדי לא להידלל משמעותית רגע לפני הניסוי המכריע. אנחנו מעריכים שיש לנו נכס טוב ובשל. הכניסה לבורסה מאפשרת למשקיעים מסוימים נזילות, ולאחרים הזדמנות לעליית ערך עתידי".

במסגרת העסקה יקבלו משקיעי עיינה וליפיקיור מניות נקסטייג' בשווי 10 מיליון שקל, ומניות נוספות באופן מותנה בהתאם להצלחות בפיתוח או מסחור המוצרים. ברנהולץ בן ה־85 יצטרף לחברה ויוביל את הפיתוח.

הבטחת הביוטק הגדולה בסכנת סגירה בגלל מחסור בכסף לניסוי

חברת קאריבו ביוסיינס, שהוקמה על בסיס טכנולוגיה שפותחה במעבדה של זוכת פרס נובל ג'ניפר דודנא, נחשבה להבטחה גדולה. ד"ר רייצ'ל הורביץ , תלמידתה של דודנא, מונתה למנכ"לית בגיל 26 בלבד וב־2021, בגיל 35, הנפיקה אותה בנאסד"ק לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר. ב־2019 היא התראיינה לגלובס וסיפרה על המשרה הראשונה לה מחוץ לאקדמיה בכיסא המנכ"לית.

אלא שהיום החברה נסחרת לפי שווי של 53 מיליון דולר בלבד, אחרי שהודיעה על כוונתה להימכר, להתמזג או למכור את נכסיה. החברה ביקשה להשתמש בטכנולוגיית עריכה גנטית מסוג CRISPR, שעליה זכתה דודנא בנובל, כדי להפוך את הטיפול האימונותרפי שפיתחה לסרטן ולמחלות אוטואימוניות למוצר מדף, ללא צורך בהתאמה האישית הנדרשת כיום בטיפולי CAR-T. המתווה לניסוי כבר אושר ב־FDA, אך החברה לא הצליחה לגייס את הכסף הנדרש להוציאו אל הפועל.

המצב הזה מוכר לחברות ביומד ישראליות רבות - אם השוק לא מאמין מספיק בשילוב שבין פוטנציאל המוצר לסיכוי שלו להצליח, או שיש הזדמנויות השקעה אחרות שנראות מעניינות יותר - ללא גיבוי במשקיעים חזקים החברה לא תקבל הזדמנות לבדוק את המוצר שלה.

באתר הביוטק STAT נטען שהמשקיעים מאמינים היום יותר בגישה של עריכה גנטית בתוך גוף המטופל עצמו, ולא במוצרי מדף. בנוסף, כמה מקרי מוות מטופלים בניסוי CAR-T של חברת נוברטיס קיררו את עניין המשקיעים בתחום.

חברת אלוג'ן, בהובלת מיליארדר הביומד וחלוץ ה־CAR-T פרופ' אריה בלדגרין, שמפתחת גם היא CAR-T אלוגנאי, ספגה גם היא ירידות של עשרות אחוזים בחצי השנה האחרונה, אך עדיין נסחרת לפי שווי של 483 מיליון דולר. החברה נמצאת בשלב II של הניסויים.

מיזם חדשנות ישראלית נוסף לתאגיד רוש, הפעם ברפואת עיניים

תאגיד התרופות והאבחון הבינלאומי רוש הודיע על השקת מיזם בשם Retina Innovation Lab, בשיתוף איגוד רופאי העיניים, לקידום פתרונות בתחום מחלות הרשתית. חברת רוש מנהלת בשנים האחרונות, דרך הסניף הישראלי שלה, מספר רב של מיזמי חדשנות מול גורמים ישראליים. בין היתר ערכה את אתגר Roche for a Better Future, שבו זכתה חברת רפואת הרשתית נוטאל ויז'ן, וכך הונחו היסודות לאתגר הנוכחי.

בניגוד לאתגרים קודמים, שבהם הפנייה הייתה בעיקר ליזמים או לגורמים מהאקדמיה, הפעם הפנייה היא ליחידות הרשתית בבתי החולים. המיזם יציע להן להקים צוותים רב־תחומיים הכוללים מומחי עיניים, אנשי חדשנות, רופאים, אנשי סיעוד ומנהלים. מטרת התוכנית היא לגבש פתרונות יישומיים שיגבירו את ההיענות ואת ההתמדה בטיפול בקרב מטופלי רשתית. הפתרון המוביל יזכה למימון של עד 100 אלף שקל לצורך הטמעתו במרכז הרפואי.

הפיתוח הישראלי שנועד לחסוך מחולים ניתוחי מעיים

חברת המכשור הרפואי הישראלית Phantom GI, שפיתחה מכשיר זעיר פולשני ליצירת סטומה, מעבר בדופן הבטן לסילוק פסולת הגוף אצל אנשים עם חסימת מעיים, גייסה 5 מיליון דולר בסבב סיד. את הגיוס הובילו פיטנגו הלת'קר, והשתתפו בו RAD Biomed ו־RUNI Ventures. הסכום צפוי להביא את החברה לשלב הראשון של הניסויים הקליניים בארה"ב.

המכשיר נועד לאפשר יצירת סטומה ללא ניתוח קונבנציונלי וללא הרדמה כללית. החברה הוקמה ב־2025 לאחר שד"ר ערן שלומוביץ מבית החולים יוניברסיטי הלת' נטוורק בטורונטו, פיתח את הטכנולוגיה עבור מטופלת שלו שלא יכלה לעבור את הניתוח. אחרי שהפרוצדורה הניסיונית הצליחה, הוא חשב שניתן להנגיש אותה לעוד חולים והקים את החברה עם ד"ר עידו סדן וד"ר אליהו בכור. המטופלת, אגב, הצליחה לחזור לתזונה רגילה, לעבודתה ולהמשך הטיפול במחלת הסרטן שממנה סבלה, לפי החברה.

עוד כתבות

הכניסה למכון דוד של רפאל בקריית ים / צילום: דוברות רפאל

דוח חדש מזהיר מפני השלכות חובות הענק של משרד הביטחון לחברות הביטחוניות

משרד הביטחון צבר חובות של מיליארדי שקלים לתעשייה האווירית ולרפאל, והחברות נאלצות לשאת בעלויות מימון של יותר מחצי מיליארד שקל ● דוח חיצוני שהוזמן בידי רשות החברות מצביע על ליקויים במנגנון התשלומים ומזהיר מפני התייקרות המוצרים שרוכשת המדינה

מטוס ישראייר / צילום: מוני שפיר

מרקש תחכה? חברת התעופה מקפיאה את הקו

בעקבות הנחיות ביטחון חדשות, חברת ישראייר עדכנה כי פעילותה המתוכננת במרוקו מוקפאת ● רק לפני שבועיים הכריזה החברה על שלוש טיסות שבועיות ליעד

אורן מונטל, מנורה מבטחים / צילום:  יח''צ מנורה

המשקיע שמסמן שני סקטורים מסוכנים, וטוען: "כבר לא נמצאים היום במסלול סולידי"

אורן מונטל, מנהל השקעות עמיתים במנורה מבטחים, מציע לא להוריד חשיפה למניות, גם אחרי השנים החזקות בשוק: "בדרך־כלל יוצאים מוקדם מדי וחוזרים מאוחר" ● בנוסף הוא מסביר מדוע הקטין חשיפה לת"א לאחר העליות: "המניות התייקרו" ● וגם: למה הוא מתרחק מסקטורי הנדל"ן והאנרגיה?

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מהדקת את אבטחת הפרטיות, וחברות ישראליות חשופות לקנסות ענק

במסגרת חקיקה של האיחוד האירופי, כל יצרן של מוצרים בעלי רכיבים דיגיטליים צריך לדווח על אירועי אבטחה תוך 24 שעות ● מי שלא יעמוד בכללים עשוי לקבל קנס של עד 15 מיליון אירו ● במקביל, בקליפורניה בלמו גל תביעות המוני בתחום, שאיים על חברות רבות

מימיןi: נעם ארז ובעז גורודיסקי. מייסדי XM Cyber / צילום: יורם רשף

אקזיט שני תוך 5 שנים: חברת הסייבר שהקימו בכירי המוסד לשעבר נמכרת ב-600 מיליון דולר

אקס אם סייבר, שבין מקימיה ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו, נמכרת בפעם השנייה - הפעם לקראודסטרייק האמריקאית, לאחר שנמכרה לפני 5 שנים ב-700 מיליון דולר לשוורץ גרופ הגרמנית ● מדובר ברכישת הקניין הרוחני בלבד, כאשר הלקוחות וההכנסות יישארו בידי אקס אם סייבר ● בקרוב צפויים פיטורים בחברה, אך כל העובדים ייהנו מהאקזיט בהתאם לאופציות שבידיהם

אילוסטרציה: Shutterstock

הסקר שמראה: השכר החציוני בהייטק זינק, וכמה מרוויחים יוצאי 8200?

סקר של קהילת "צרות בהייטק", שנערך בקרב 2,900 עובדים, מציג זינוק בשכר החציוני לרמה של 40 אלף שקל ● אלא שמאחורי המספרים מסתתרת תמונה מורכבת: הרבה פחות ג'וניורים ועלייה ריאלית של 3% בלבד ● ומה הפרמיה המיוחדת שניתנת ליוצאי 8200

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בוול סטריט; מניות שבבי הזיכרון שוב נופלות

נאסד"ק יורד ב-0.3% ● ההסבר של מאסק לנפילה במניות הזיכרון: ""כשסין מבינה איך לייצר מוצר, יכולת ההרחבה שלה גדולה מזו של שאר העולם כולו ביחד" ● אפליקציית ההיכרויות שנמכרת בפרמיה של 138% ● מניית סיקס פלאגס צוללת במסחר המוקדם ברקע אסון ברכבת הרים ● מניית יונייטד הלת' עולה בעקבות עלייה ברווחים

ג'יימי דיימון, מנכ''ל ג'יי.פי מורגן / צילום: ap, Seth Wenig

ג'יי.פי מורגן פספס, גולדמן זאקס הפתיע: מה קרה בדוחות הראשונים של העונה

רכבת הרים בפתיחת עונת הדוחות: ג'יי.פי מורגן התאושש מפספוס נדיר בזכות תחזית ריבית אופטימית; המנכ"ל ג'יימי דיימון מצמצם את רכישת המניות ומזהיר משינויים בכלכלה • גולדמן זאקס ניפץ את התחזיות עם זינוק בהכנסות ממסחר במניות, בעוד שוולס פארגו הציג תמונה מעורבת • וגם: האם ה-AI יבריח לבנקים את הפיקדונות?

מה צפוי במדד המחירים לצרכן? / צילום: Shutterstock

הכלכלנים מעריכים: מה צפוי בנתוני האינפלציה בישראל?

מדד המחירים לצרכן צפוי לרדת בספטמבר ב-0.3%-0.4%, בעיקר בשל הוזלת הטיסות והדלק, אך קצב האינפלציה השנתי דווקא צפוי לעלות ● הפחתת מס הבלו על הדלק צפויה לפוג ימים ספורים לאחר הבחירות, ומחירי הדלק עלולים לשוב ולהתייקר ● למרות הירידה הצפויה במדד, בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי בהחלטתו בשבוע הבא

דוד אוחנה / צילום: גדי סיארה

יבואנית הרכב הישראלית שמרחיבה את הפעילות בשוק האירופי

יבואנית ומשווקת האוטובוסים והמיניבוסים אוטו חן מוביליטי החלה להתרחב לשווקים באירופה ● בזאת היא מצטרפת למגמת הרחבת הפעילות של יבואני הרכב הישראליים מהשנים האחרונות ● דוד אוחנה, מנכ"ל החברה: "אני מעריך שבסוף 2027 נהיה עם עשרות אוטובוסים בכבישי אירופה"

אחת המנהרות המתוכננות למטרו / הדמיה: נת''ע

מס המטרו הכניס 45 מיליון שקל, והמדינה נערכת למימון ענק

בקופת המטרו הצטברו עד כה 2.8 מיליארד שקל, אך מס המטרו הניב 45 מיליון שקל בלבד, מתוך הכנסות צפויות של עד 30 מיליארד שקל ● מבקר המדינה מזהיר מפני פערי מימון שיחייבו את הממשלה לגייס עשרות מיליארדי שקלים בתקופת הביניים ● באוצר טרם גובשה תוכנית למימון הפערים בפרויקט, שעלותו נאמדת בכ־182.5 מיליארד שקל

חיים הר-זהב, יו''ר ארגון העיתונאים / צילום: צילום מסך חדשות 13

דרמה בארגון העיתונאים: הוועד המנהל מקדם את הדחת היו"ר חיים הר-זהב

הצעד מגיע בעקבות משבר אמון חריף בין הר-זהב לבין הצוות המקצועי והוועד המנהל של הארגון ● המשבר הסלים עקב טענות לחריגה מסמכות ומעורבות יתר של היו"ר בניהול השוטף, ניסיון פיטורים חד-צדדי של המנכ"לית מיכל גרא-מרגליות ומכתב תלונה של ארבעה עובדים מהצוות המקצועי

ד''ר קובי ברדה / איור: גיל ג'יבלי

ארה"ב יצאה מעיראק אחרי מעל 20 שנה, והשווי הדמיוני של חברת התרופות

4 אירועים שקרו מעבר לים, ומשפיעים על השווקים, הגיאופוליטיקה, והעתיד: לראשונה מאז אירועי 11 בספטמבר, אין חיילים אמריקאים בעיראק ● אלי לילי ממשיכה לצמוח בשוק שמזנק לשווי של 150 מיליארד דולר בשנה ● ובוול סטריט מתגברים החששות מפני סיכוני ה־AI

תחנת דלק / אילוסטרציה: Shutterstock, OH_HO

המשפחה שמכרה תחנת דלק בת 100 שנה בכ-32 מיליון שקל

משפחה אנונימית, רבקה נוימן ושני בניה, מכרה את תחנת הדלק במתחם נחשון, הפועלת עוד מימי המנדט הבריטי, לדלק ישראל ודלק נכסים ● הרוכשות מתכננות להקים במקום מתחם מסחר והסעדה לצד המשך פעילות התדלוק ● הערכות: הרכישה משקפת תשואה שנתית של 8.5% לקונים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בעליות חדות; מדד הנפט קפץ במעל 3%, מניות השבבים איבדו גובה

מדד ת"א 35 קפץ בכ-1.7%, מדד ת"א 90 זינק בכ-2.1% ● מרבית המדדים הענפיים סיימו את היום בירוק ● נאוויטס זינקה בחדות לאחר שבריטניה אישרה את פרויקט הנפט שלה בפוקלנד ● קמטק, נובה וטאואר איבדו גובה על רקע הסנטימנט השלילי כלפי מניות השבבים בעולם

לגארד ומקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

הבנק המרכזי האירופי יצטרך להכריע: האם לחלץ את צרפת ממשבר החוב

זינוק בתשואות האג"ח, גירעון תפוח והיעדר רוב פרלמנטרי מציבים את צרפת בפתח משבר חוב חריף ● כשעיני המשקיעים נשואות לנשיאת ה–ECB כריסטין לגארד, השאלה אינה אם הבנק המרכזי יתערב - אלא עד כמה גרמניה והשכנות יסכימו לשלם את המחיר

רמי שביט, מנכ''ל ובעלי המשביר / צילום: יונתן לוי

נותנת עודף מ-100 מיליון שקל: מה הוביל לצלילת מניית המשביר מתחילת השנה

בזמן שהבורסה בת"א הרקיעה שחקים, רשת בתי הכלבו של רמי שביט, שנמצאת בעיצומו של שינוי אסטרטגי נוסף, סובלת מנטישת לקוחות ותיקים ומירידה בפדיונות ● גם לאחר שאיבדה 50% מערכה מתחילת השנה, בסביבת המשביר בטוחים: "המצב יתאזן, הפוטנציאל גדול"

יו''ר ביחד, נפתלי בנט. חוג בית, 08.10.26 / צילום: יואב דודקביץ', ידיעות אחרונות

האם בנט תמך בוועדת חקירה לאסון נחל צפית?

אם ששכלה את בתה באסון נחל צפית הטיחה בנפתלי בנט האשמות על התנהלותו בעקבות האסון ● בנט הדף את הטענות, אבל מה באמת קרה? ● המשרוקית של גלובס  

נועם שזיר / צילום: מתוך כנס של WeCNLP ביוטיוב

גוגל קנתה אותו במיליארדים, עכשיו החברה שלו פושטת רגל

חברת Character.AI, שהקים חוקר הבינה המלאכותית נועם שזיר, הגישה בקשה להגנה מפני נושים בארה"ב והגיעה להסכם ראשוני למכירת חלק מנכסיה לדיסני ● רק לפני שנתיים שילמה גוגל כ-2.7 מיליארד דולר במסגרת עסקה חריגה עם החברה, שנחשבה לאחת ההבטחות הגדולות בתחום הבינה המלאכותית

ניתוח עסקה: להב אל.אר / אילוסטרציה: Shutterstock

המהפך של להב: מחברת נדל"ן קטנה לכזו שעומדת בפני שורה של הנפקות

מחברת נדל"ן הפועלת בגרמניה, התפתחה להב אל.אר לקבוצה רבת זרועות בישראל בתחומי תשתיות ואנרגיה ואף קמעונאות ● ברמת ההנהלה, הבעלים אבי לוי והמנכ"ל הוותיק איליק רוז'נסקי מחזיקים מטה מצומצם, שומרים על מאזן ומינוף שמרני ● גם מעבר לים הבחינו בצמיחה ● ניתוח חברה