מבנה ברחוב נחלת בנימין פינת רוטשילד בתל אביב קרס הבוקר, ללא נפגעים. המבנה לא היה מאוכלס ועמד בפני שיפוץ. משטרת ישראל חסמה מספר צמתים באזור: הרצל/אחד העם, נחלת בנימין/מונטיפיורי, ורוטשילד/נחלת בנימין.
● הדד-ליין הגיע והמחיר יורד: מוכרי דירות מתפשרים כדי להימנע ממס של מאות אלפים
מעיריית ת"א נמסר כי "במבנה המדובר בכתובת נחלת בנימין 63 התבצעו עבודות תמ"א 38 לתוספת קומות וחיזוק מבנה. בעבר נכלל המבנה ברשימת המבנים המסוכנים, ויצא לו צו לשיפוץ המרפסות. העבודות בוצעו, והתיק נסגר בשנת 2024.
בעקבות קריסת המבנה נמצאים כרגע בשטח נציגי העירייה כולל מינהל ההנדסה. שלושת הבניינים הסמוכים למבנה שקרס פונו בשלב זה עד לסיום הסריקה ופינוי הריסות המבנה. במקביל במקום נפתח גם חפ"ק מידע לתושבים".
אייל לוי, פרמדיק מד"א, מספר שהוא עובד סמוך לשם והגיע למקום כי שמע רעש. "הזנקתי כוחות אמבולנס וטיפול נמרץ אולם הפועלים יצאו החוצה בעצמם. עשינו סריקות לראות אם יש פצועים. כרגע אין פצועים".
על פי תיק הבניין בעיריית תל אביב, הבניין נבנה בשנת 1937, והיו בו חנויות בקומת הקרקע ודירות מעליהן. בבניין יש 12 בעלי זכויות, ומקודם בו פרויקט תמ"א 38 על ידי חברת שלומי טהורי השקעות בע"מ. על פי הבקשה להיתר, התוכנית הייתה להוסיף לבניין שתיים וחצי קומות ובהן חמש דירות, וכן להוסיף לדירות הישנות ממ"דים, ולבניין מעלית.
חוות הדעת של מהנדס הוועדה הייתה לאשר את הבקשה, וניתן לה תוקף בדצמבר 2025.

לפי הרשימה המעודכנת המופיעה באתר העירייה, יש בתל אביב כיום 615 מבנים שנחשבים מסוכנים, שישה מהם ברחוב נחלת בנימין - כולם מאוכלסים. מתוך מאות הבניינים המסוכנים, חלקם בטיפול משפטי, חלקם מחכים לאישורי מסירה, חלקם קיבלו אורכה לטיפול במצב הפיזי של הבניין.
לפי החוק, האחריות לתיקון בניין מסוכן חלה על הדיירים ובמימון שלהם. במקרים מסוימים, העירייה יכולה לחייב את בעלי הנכס לתקן ואם הם לא עושים זאת, לתקן בעצמה את המפגע ולהשית עליהם את התיקון.

"עדיף היה להרוס את הבניין ולבנות חדש"
יאיר דיקמן, מהנדס מבנים וחבר איגוד המהנדסים, מסביר: "בניין שעובר חיזוק לפי תמ"א 38 יכול ליפול כתוצאה משלוש סיבות: האחת, שעושים חפירה ליד יסודות קיימים ואז פוגעים ביסודות והבניין נופל. הסיטואציה השנייה היא שפגעו באחד העמודים שתומכים את הבניין. והשלישית אם הוסיפו לו קומות.
"בלי להכיר את העובדות המסוימות של הבניין הזה, באופן כללי, אנחנו מהנדסי המבנים, שמתכננים את הקונסטרוקציה ואת השלד, מתנגדים לכל הנושא של תמ"א 38/1. באמת לוקחים בניין ועוטפים אותו במעטפת כדי לתת מענה לרעידת אדמה.
"אבל זה כמו זקן בן 90 שעוטפים אותו מסביב אבל הוא עצמו נשאר זקן. זו שיטה לא טובה, ועדיף היה להרוס את הבניין ולבנות חדש. זו הנקודה המרכזית וצריך ללמוד מזה".




















