גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

מיקרוסופט ניפצה את התחזיות; הכנסות הענן זינקו ב-50%

הרווח למניה היה 4.89 דולר למניה וההכנסות עמדו על 92.6 מיליארד דולר, מעל הצפי ●  החברה חשפה את הכנסותיה של חטיבת הענן Azure במונחים כספיים: 33.17 מיליארד דולר ברבעון, עלייה של 48% לעומת התקופה המקבילה ● המניה עולה במסחר המאוחר בכ-4%

מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה / צילום: צילום מסך
מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה / צילום: צילום מסך

מיקרוסופט מפרסמת הערב (ד') את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של שנת הכספים 2027, על רקע כך שהמשקיעים בוחנים האם הצמיחה המהירה בפעילות הענן והבינה המלאכותית מצדיקה את הוצאות הענק של החברה על תשתיות מחשוב.

החברה מדווחת על הכנסות של 92 מיליארד דולר, ובכך עקפה את תחזיות האנליסטים שעמדו על כ־90.64 מיליארד דולר. הרווח למניה הסתכם ב-4.89 דולר, לעומת צפי של כ־4.73 דולר למניה. בתגובה לפרסום הדוחות, מניית מיקרוסופט מזנקת בכ-5% במסחר המאוחר.

לראשונה בדיווח על תוצאותיה הכספיות, מיקרוסופט חשפה את הכנסותיה של חטיבת הענן Azure במונחים כספיים: 33.17 מיליארד דולר ברבעון, עלייה של 48% לעומת התקופה המקבילה. האנליסטים שנסקרו על ידי StreetAccount ציפו להכנסות של 32.32 מיליארד דולר, נתון שהיה משקף צמיחה של יותר מ־44%. ברבעון שהסתיים ביוני עמדה הצמיחה על 42%.

הדוחות מתפרסמים יומיים בלבד לאחר שהחברה הציעה תוכנית פרישה מרצון לכ-60 אלף עובדים, כ-27% מכוח האדם שלה, במהלך שמעורר שאלות לגבי האופן שבו היא מתאימה את מצבת כוח האדם שלה לעידן הבינה המלאכותית.

לקראת פרסום הדוחות הערב, בוול סטריט העריכו כי מיקרוסופט תדווח על צמיחה של כ־17% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל אשתקד, שבו הסתכמו ההכנסות ב-77.67 מיליארד דולר. בדוחות הרבעון הקודם, שפורסמו בסוף יולי, דיווחה החברה על הכנסות של כ־90 מיליארד דולר, מעל תחזיות האנליסטים. בעקבות התוצאות, זינקה מניית מיקרוסופט ביותר מ־15% ביום המסחר שלאחר הפרסום, ובהמשך הגיעה לשיא של כ־543 דולר, זאת באמצע אוקטובר. כעת המשקיעים יבחנו האם הצמיחה בשירותי הענן ובמוצרי הבינה המלאכותית נמשכת בקצב שמצדיק את השקעות הענק של החברה בתשתיות מחשוב, ומהי השפעת ההוצאות הגבוהות על רווחיותה.

תוכנית הפרישה, קופיילוט וההתחייבויות של ענקיות ה־AI

לצד התוצאות הכספיות, המשקיעים צפויים להתמקד גם בתוכנית הפרישה מרצון שעליה הודיעה מיקרוסופט בתחילת השבוע. התוכנית מוצעת לכ־60 אלף עובדים בארצות הברית, קנדה, בריטניה והודו, בהם גם עובדים בדרגי ניהול. מדובר ביותר מרבע מכוח האדם של החברה, שמנה כ־223 אלף עובדים בסוף יוני, לפני סבבי הפיטורים הנוספים שביצעה במהלך הקיץ. העובדים הזכאים יוכלו להחליט אם לקבל את ההצעה עד תחילת דצמבר, והחברה טרם פרסמה את העלות הצפויה של המהלך או את מספר העובדים שהיא מעריכה שיבחרו לעזוב.

התוכנית החדשה מגיעה לאחר שבאביב הציעה מיקרוסופט תוכנית פרישה מוקדמת לכ־8,750 עובדים, שמתוכם כ־30% נענו להצעה. עלות התוכנית הקודמת הסתכמה בכ־900 מיליון דולר. כעת, כאשר מספר הזכאים גדול כמעט פי שבעה, המשקיעים יבקשו להבין מה תהיה העלות הכספית של התוכנית החדשה, כיצד היא תשפיע על הוצאות החברה והאם היא מסמנת שינוי ארוך טווח בניהול כוח האדם. במיקרוסופט מדגישים כי המהלך אינו מעיד בהכרח על צורך לצמצם את מספר העובדים הכולל, אך הוא מתרחש בתקופה שבה החברה משקיעה סכומי עתק בבינה מלאכותית ובמקביל בוחנת מחדש את מבנה פעילותה.

תחום נוסף שיעמוד במוקד שיחת המשקיעים הוא קצב האימוץ של Microsoft 365 Copilot, עוזר הבינה המלאכותית של החברה לעסקים. ברבעון הקודם, דיווחה מיקרוסופט כי ארגונים משלמים עבור יותר מ־30 מיליון רישיונות Copilot, לעומת 20 מיליון בלבד באפריל. עם זאת, מדובר עדיין בכ־7% בלבד מתוך יותר מ־450 מיליון רישיונות Microsoft 365 הארגוניים. המשקיעים ינסו להבין האם קצב האימוץ ממשיך להאיץ, במיוחד לאחר שהחברה הרחיבה את מודל התמחור שלה והוסיפה אפשרות לחיוב לפי שימוש, לצד תשלום קבוע עבור כל משתמש.

במקביל, המשקיעים יעקבו אחר ההשפעה של שיתופי הפעולה עם OpenAI ואנתרופיק על פעילות הענן. לפי תשקיף ההנפקה שהגישה אנתרופיק השבוע, החברה התחייבה להוציא לפחות 44.9 מיליארד דולר על שירותי הענן של מיקרוסופט בין נובמבר 2026 למאי 2033, לעומת התחייבות קודמת של כ־30 מיליארד דולר. עם זאת, OpenAI נותרה גורם משמעותי יותר בצבר ההזמנות של מיקרוסופט. ברבעון הקודם, הגיע היקף ההתחייבויות החוזיות המסחריות שטרם הוכרו כהכנסות לכ־678 מיליארד דולר, עלייה של 84% לעומת השנה הקודמת. בנטרול OpenAI, הצמיחה בצבר עמדה על 25% בלבד, לפי נתונים שהציגה סמנכ"לית הכספים של מיקרוסופט בשיחת המשקיעים שנערכה ביולי.

לצד נתוני הרבעון, תשומת הלב צפויה להיות מופנית כאמור לתחזיות שתציג הנהלת החברה להמשך שנת הכספים, ובמיוחד לקצב הצמיחה הצפוי ב־Azure, להיקף ההשקעות בתשתיות AI ולהשפעתן על הרווחיות. המשקיעים יבקשו להבין גם האם מיקרוסופט מצליחה להמיר את הביקוש הגובר לשירותי בינה מלאכותית להכנסות בפועל, ולא רק להגדלת צבר ההזמנות והתחייבויות ארוכות־טווח.

בסופו של דבר, הדוחות ייבחנו דרך השאלה שמלווה את ענקיות הטכנולוגיה בתקופה האחרונה: האם הוצאות הענק על תשתיות בינה מלאכותית מייצרות צמיחה שמצדיקה את העלות. מיקרוסופט נהנית מביקוש גובר לשירותי הענן שלה, מהתרחבות השימוש בקופיילוט ומהתחייבויות של חברות AI מובילות, אך במקביל היא מגדילה את השקעותיה ומשנה את מבנה פעילותה ואת מצבת כוח האדם. כעת, כאמור, היא נדרשת להראות למשקיעים שההשקעות הללו אינן רק הימור על עתיד הבינה המלאכותית, אלא מנוע צמיחה שכבר מתחיל להניב תוצאות.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

הירידות החדות בבורסה היום מחקו את כל תשואות חודש אוקטובר

ירידות חדות במדדים המובילים במקביל לפרסום תוצאות הבחירות מחקו עליות חודשיות מרשימות בנדל"ן, בבנקים ובביטוח, והעבירו את כל מדדי תל אביב לטריטוריה שלילית מתחילת החודש

polymarket / אילוסטרציה: Shutterstock

פעמיים בשלושה ימים: מה עומד מאחורי הקריסה של פולימרקט?

שלושה ימים אחרי ששוק ההימורים הפופולרי פולימרקט העניק סיכויים גבוהים לניצחון בולסונארו בברזיל, אך לולה ניצח - גם בישראל המהמרים נאלצו לשנות כיוון ● איזנקוט הוביל בפלטפורמה לפני ולאורך יום הבחירות, אלא שהתוצאות החלקיות מעניקות יתרון לנתניהו ● למה גם כשכסף אמיתי מונח על הכף, התחזיות עלולות להתבדות?

מצביע בבחירות / צילום: ap, David Goldman

חכו עם המסקנות: מתי יהיו תוצאות סופיות?

הקלפיות נסגרו, אבל המרוץ עוד לא הוכרע: מאות אלפי המעטפות שעשויות לשנות את תמונת המנדטים ● המשרוקית של גלובס

עו''ד אפי נוה והשופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילומים: כדיה לוי, תמר מצפי; עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המשטרה סבורה: יש ראיות להעמדה לדין של אפי נוה ואיתן אורנשטיין בפרשת התן וקח

יאח"ה סיימה את החקירה בפרשה, והתיק הועבר לפרקליטות ● עפ"י החשד, עו"ד אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, פעל לקידום מינויו של השופט איתן אורנשטיין לנשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א, וזאת בתמורה להעברת השופטת דליה גנות מתפקידה במחלקת הנזיקין ● נוה: "אני סבור שאין כלום ולא יהיה כלום" ● מטעם אורנשטיין: "סומכים את ידינו שהגורמים המוסמכים יגיעו למסקנה המתבקשת כי אין בסיס לכל עבירה"

ינקי קוינט / צילום: כדיה לוי

מצטרף ליצחק תשובה: התפקיד החדש של ינקי קוינט

קוינט, לשעבר מנהל רשות החברות ויו"ר רשות מקרקעי ישראל, עומד להפוך ליו"ר חברת הגז ניו-מד אנרג'י, המחזיקה בין השאר ב-45% ממאגר "לוויתן", כמו גם במאגר "אפרודיטה" בקפריסין

צעיר מצביע בקלפי בתל אביב / צילום: ap, David Goldman

בקרוב עוברים לספירת המעטפות הכפולות. מי מרוויח מהן?

כ־600 אלף מעטפות כפולות עשויות להשפיע על חלוקת המנדטים • בדיקת דפוסי ההצבעה ב־2022 מגלה אילו מפלגות מגיעות לשלב הסופי עם סיבה לאופטימיות - ומי עלולות דווקא להיחלש • המשרוקית של גלובס

יו''ר הפד קווין וורש לצד הנשיא טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

שישה ימים לפני הבחירות בארה"ב: מה יעשה הפד הערב?

הבנק המרכזי האמריקאי צפוי להותיר הערב את הריבית ללא שינוי, אף שהאינפלציה טיפסה ל־3.7% ● זאת, חודש וחצי אחרי העלאת הריבית הראשונה מאז 2023 ● בשווקים מעריכים כי ההעלאה עשויה להגיע כבר בדצמבר, אך יש מי שמאמינים שצפויה הפתעה בהחלטה השבוע ● וברקע: בחירות האמצע בארה"ב והדילמה של יו"ר הפד שטראמפ מינה

מצביעה בקלפי באום אל פחם / צילום: ap, Mahmoud Illean

כמחצית מתוצאות האמת כבר נספרו: האם אפשר כבר לדעת מי ניצח בבחירות?

הנתונים החלקיים מראים מאבק צמוד בין הגושים, אך הספירה בשלב זה אינה מדגם מייצג ● מדוע עדיף להסתמך כרגע על מדגמי הטלוויזיה המעודכנים, ומתי תוצאות האמת יהפכו לאמינות?

בנימין נתניהו וגדי איזנקוט / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, תמר מצפי

כמעט 100% מהקלפיות נספרו, חוץ מהמעטפות הכפולות: זו תמונת הגושים המעודכנת

גוש נתניהו יורד ל-53 מנדטים, גוש איזנקוט ל-48 מנדטים והמפלגות הערביות עם 19 מנדטים ● סיכום הבחירות בצה"ל: 79.9% מכלל המשרתים מימשו את זכותם להצביע ● טראמפ על השאלה אם יתערב למען הקמת ממשלת אחדות: "אבחן את הנושא" ● יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן קרא להקמת ממשלת שינוי בשיתוף המפלגות הערביות: "נתניהו הפסיד"

מנכ''ל Jgive, אורי בן שלמה / צילום: אריק סולטן

בכיר בנקסט ויז'ן תרם מניות בשווי 10 מיליון שקל. ומי עוד ברשימת התורמים הציבוריים?

תרומות המניות של חברות ציבוריות הסתכמו בכ־150 מיליון שקל בשלוש שנים, והיקפן זינק פי 30 מאז 2023 ● הרן לבאות מונה לסמנכ"ל הכספים והפיתוח העסקי של הוט מובייל ● ערוץ האוכל של חברת המדיה ענני משיק סדרת רשת בהובלת אור שפיץ לאיתור משפיעני האוכל הבאים ● אירועים ומינויים

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

מניות הנדל"ן הובילו את הירידות בבורסה: זו הסיבה

הסחרור הפוליטי המסתמן מכה בצורה הקשה ביותר במניות סקטור הנדל"ן ובפרט בתחום הנדל"ן למגורים ● במוקד, החשש מפני קיפאון בריבית ודאגות מפני כך ש"חוסר הוודאות עשוי להמשיך לפגוע במכירת הדירות ולהגדיל את ההיצע בשוק"

בכירי אפווינד: עמירם שחר, סער אנקונינה ועמרי לימור / צילום: עומר גואטה

אפווינד מוותרת על הצעת הרכישה של דאטה דוג ומגייסת 400 מיליון דולר

חברת הסייבר אפווינד של היזם הסדרתי עמירם שחר מוותרת באופן סופי על הצעת הרכישה של חברת התוכנה דאטה דוג, ומגייסת במקום זאת 400 מיליון דולר לפי שווי חברה של 3.8 מיליארד דולר, בהובלת קרן ההון-סיכון האמריקאית בסמר

תאונת הרכבות בספרד היום / צילום: ap

דיווח: לפחות 50 בני אדם נהרגו בתאונת רכבות בספרד

שתי רכבות מהירות התנגשו זו בזו סמוך לעיר טולדו במרכז ספרד ● בעקבות התאונה ירדו שני קרונות מהפסים ● לפני תשעה חודשים התרחשה בספרד תאונת רכבות קטלנית נוספת - שגבתה את חייהם של 46 בני אדם

ה''טיימס'' הבריטי, ''דר שפיגל'' הגרמני, אפטונבלודט השבדי, וול סטריט ג'ורנל האמריקאי / צילום: צילומי מסך של שערי העיתונים

"ממליכי מלכים": בתקשורת העולמית מתמקדים בהישגי המפלגות הערביות

כלי התקשורת בעולם מדווחים על הקיפאון הפוליטי והיעדר הכרעה ברורה בבחירות, ומסמנים את המפלגות הערביות כגורם שיכול להכריע את הכף ● "לא ניתן להתעלם מכוחן"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

שיאן שכר חדש בת"א: המנכ"ל שקיבל תגמולים בהיקף של 80 מיליון דולר

מנכ"ל פאלו אלטו ניקש ארורה קיבל במהלך שנת הכספים 2026 תגמולים בעלות כוללת של 80.3 מיליון דולר ● באסיפת בעלי המניות ב-8 בדצמבר יתקיימו הצבעות על מינוי דירקטורים ועל אישור התגמולים לבכירי החברה ● ארורה מימש לאחרונה מניות בשווי 147 מיליון דולר במסגרת הסכם forward

ירון זליכה, יועז הנדל ועופר וינטר / צילום: נועם מושקוביץ, איל יצהר, ויקיפדיה / נדב מרגלית

כמעט 2 מיליון שקל: פרס הניחומים של וינטר, הנדל וזליכה

שתי הרשימות צפויות לקבל 1.83 מיליון שקל כל אחת, לאחר שיחצו את רף 1% מהקולות, אך הערבויות וההלוואות שגייסו מותירות אותן בחשיפה של מיליוני שקלים

מרוץ הלילה של תל אביב / צילום: ap, JACK GUEZ

רחובות רבים בתל אביב ייחסמו הערב. זו הסיבה

מרוץ הלילה של תל אביב יוזנק הערב ויביא לחסימות נרחבות של צירים מרכזיים בעיר ובאזור המרכז ● הנהגים מתבקשים להיערך מראש, לבדוק מסלולים חלופיים ולהסתייע באפליקציות הניווט שיתעדכנו בהתאם להסדרי התנועה

רחוב בוגרשוב בתל אביב. חלק מההתחדשות העירונית / צילום: דורון סהר

אושרה תוכנית ההתחדשות בלב תל אביב: פוטנציאל לתוספת של כ-14 אלף דירות

התוכנית לרובעים 5 ו-6 משתרעת על כ-1,700 דונם ומאפשרת חיזוק ותוספות בנייה או הריסה ובנייה מחדש, בגובה של עד 7.5 קומות ● מבנים לשימור הוחרגו מתחולתה

אילוסטרציה: Shutterstock

הסקטורים שנמצאים במוקד המפולת היום בת"א - והסיבות לכך

תוצאות האמת המתעדכנות של הבחירות מגבירות את הסיכוי שלא תושג הכרעה ומפילות את המדדים בתל אביב בחדות ● מדד הבנייה מוביל את את הירידות וצונח בקרוב ל-8%, כאשר אחריו בולטים לשלילה מדדי הביטוח והבנקים עם ירידות של מעל 4% ו-6% ● ומי המניות שחוטפות הכי פחות?

האחים אלכסנדר / צילום: ap, Amy Sussman/Invision

30 שנות מאסר לאחים אלכסנדר שהורשעו בסחר למטרות מין

אורן וטל אלכסנדר, ממתווכי נדל"ן היוקרה הבולטים בארה"ב, ואחיהם אלון נשלחו לכלא לאחר שהורשעו בעבירות מין נגד נשים ונערות ● התביעה ביקשה מאסר עולם, הסנגורים ביקשו להסתפק ב-15 שנה ● השופטת דחתה את ניסיונם של האחים להציג את המעשים כפרק של הוללות בצעירותם: "ההתנהגות שלהם הייתה מפלצתית"