על המצוקה בגיוסם וניהולם של עובדים דובר רבות לאחרונה • התופעה מוצאת ביטוי בכל שיחה עם בעל עסק עצמאי, במיוחד אלו הקטנים יותר • אז מה הן הסיבות העיקריות למצב המורכב הזה?
סיבות רבות לצד גישה כללית לחיים שנתגבשה בשנים ארוכות על מדים, או ללא, במסגרות ברורות, לעתים מגבילות ולא גמישות, מהווה חסם לכניסה לחיים העסקיים, חסם שלא רבים מיוצאי מערכת הביטחון יודעים להתגבר עליו
ברור כי גם אחרי הקורונה מסעדות ימשיכו להיפתח ומסעדנים ימשיכו לחלום לבשל אוכל טוב, אבל האתגר החדש-ישן עדיין כאן - להרוויח גם כאשר דלתות המסעדה פתוחות לרווחה