דני וגלית מרשק, בני 47 ממושב קדרון, הורים ל־3 ילדים • בעלי חברת דני וגלית אפייה בריאה • "מפעלים עם תקנים כמו שלנו בחו"ל נחשבים מפעלים ללא גלוטן, כך שאם היינו משלחים את המוצרים שלנו לחו"ל ומייבאים אותם חזרה לארץ, יכולנו לציין שהם ללא גלוטן" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
החברה תחל לסמן תחילה את מוצרי החלב שלה שאינם מכילים גלוטן, כאשר שליש מהמוצרים יסומנו עד הסוף השנה, והיתר במהלך 2020 • המהלך מצטרף לסימון המוצרים שמכילים גלוטן שמבצעת חברת שטראוס בשנים האחרונות
הרשות להשקעות במשרד הכלכלה תשקיע 5 מיליון שקל במסלול שיסייע להקמה ולהרחבה של מפעלים חדשים לייצור מזון ללא גלוטן, זאת במטרה להגדיל את המגוון ולייצר תחרות • מנכ"ל ארגון זכויות הצליאק: לא צופה ירידות מחירים
אכילת שומן חיונית לבריאות • קמח מלא לא יותר טוב מקמח לבן - ושניהם גרועים • לא בטוח שכולסטרול גבוה מזיק לבריאות • ובכלל, כדאי לחשוב מחדש על כל מה שלימדו אותנו על תזונה • בין המנגלים של יום העצמאות לגבינות השמנות של שבועות, ד"ר דן קרת, רופא ונטורופת, מנפץ כמה מיתוסים
10% מהאוכלוסייה בישראל אוכלים מזון נטול גלוטן ■ במשרד הבריאות פועלים להוזיל את סל המוצרים ללא גלוטן, שהפער בינו לסל רגיל מגיע ל-30% ■ אלא שרוב היצרנים לא מעוניינים בטרחה הכרוכה בייצור מזון ללא גלוטן, והמהפך במגוון המוצרים ובמחיריהם עדיין רחוק