קרביץ מצטרפת לארלדן במו"מ לרכישת רשת סטימצקי

אם המו"מ יבשיל לעסקה, הצדדים יחזיקו ברשת בחלקים שווים ■ כפי שפורסם ב"גלובס", הצדדים יזרימו לסטימצקי 30-50 מיליון שקל בתמורה למלוא המניות

רשת קרביץ, שבבעלות משפחות אלון ורונן, מנהלת יחד עם חברת ארלדן של משפחת רשף את המשא-ומתן לרכישת סטימצקי - כך הודיעה היום (ה') הרשת. אם המשא-ומתן יבשיל לידי עסקה, הצדדים יחזיקו בסטימצקי בחלקים שווים.

בדיקת הנאותות לסטימצקי צפויה להתחיל ביום ראשון בשבוע הבא.‏ ארלדן מחזיקה בשליטה בחברה הציבורית כתר הוצאה לאור ובהוצאת הספרים כתר.

כפי שפורסם אתמול (ד') ב"גלובס", הצדדים יזרימו לסטימצקי 30-50 מיליון שקל בתמורה למלוא המניות. הסכום כולו יישאר בתוך החברה וישמש את סטימצקי לעמידה בחובות ובהתחייבויות שלה. קרן מרקסטון תיקח על עצמה את חובות הרשת ולא תקבל שקל בתמורה למניות. כך יוכלו הרוכשים לקבל את הרשת נקייה מרוב חובותיה.

בסביבת ארלדן וסטימצקי אמרו היום ל"גלובס" כי הם העדיפו להיכנס למשא-ומתן לרכישת הרשת בשלב זה ובטרם תגיע להקפאת הליכים, מכיוון שאז יהיה קשה יותר לשקמה.

לדברי בכיר בארלדן, "אנחנו באים להציל את הרשת, כי היא יכולה עוד רגע להגיע לבית המשפט, ואנחנו עוד לא בטוחים שהיא לא תגיע לבית המשפט. סטימצקי נוהלה כמו קרן ולא כמו עסק. אנחנו חושבים שזו רשת מובילה בתחום הספרים, ולצדדים יש במשותף יכולות ניהוליות וניסיון בתחום ההוצאה לאור. יחד נוכל לעשות רשת לתפארת".

- ‎‎מדוע לא העדפתם לרכוש את סטימצקי אחרי הקפאת הליכים?

‏הבכיר בארלדן: ‏"יכול להיות שמכינוס נכסים היינו יכולים לקנות אותה ב-10 מיליון שקל פחות - אבל מהקפאת הליכים קשה מאוד להרים עסק. קניונים יכולים לא להאריך חוזים של סניפים, ובנוסף גם העובדים אומללים".

בשוק ההון אמרו ל"גלובס" כי למשקיע מן השורה שאין לו פוטנציאל למנף עסק נוסף באמצעות סטימצקי לא היה כדאי להשקיע כלל ברשת.

לדברי מקור בשוק ההון, "לכתר שווה לשלם בגלל שהיא הוצאה לאור הנמצאת בנסיגה. משקיע רגיל לא היה שם בחברה הזאת לירה. לסטימצקי יש 3 בעיות מרכזיות: האחת - קוראים פחות ספרים בגלל התפתחות הדיגיטל, כמו שקרה בדיסקים של המוזיקה; שנית - המחירים נשחקים בשל התחרות; שלישית - שכר הדירה בקניונים קורע להם את הצורה".