מזון בחדשות

סוכן חדשות
 
קניות בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי
אחרי שנים של יציבות: מחירי המזון שוב במגמת עלייה
נתוני סטורנקסט מגלים כי מתחילת השנה חלה עליה של 1.4% במכירות מוצרי הצריכה ■ המזון מוביל את הצמיחה במכירות עם עלייה של 1.9%
  
 
סושי / צילום: רויטרס
בני דור המילניום מעדיפים לאכול מזון מוכן על פני בישול ביתי
הצרכנים מעדיפים לאכול כמויות קטנות לעתים תכופות ■ כשהם מכינים ארוחות, הם משתמשים בפחות מרכיבים ■ עפ"י נתוני Acosta, אשתקד הוציאו בני דור המילניום בממוצע 202 דולר בחודש על מזון שהוכן מחוץ לבית
  
 
רפאל דה לוטיז / צילום: סופי דה מרד
"סימון המוצרים בצ'ילה הביא לעלייה של 15% בממוצע למוצר"
איגוד המזון באיטליה שלח נציג לישראל להילחם ברפורמת משרד הבריאות ■ הנציג, רפאל דה לוטיו: "היצוא שלנו לצ'ילה ירד ב-8% מאז רפורמת סימון המוצרים. אם זה יקרה בישראל, מדובר בפגיעה בהסכמים עם האיחוד האירופי" ■ משרד הבריאות: "הרפורמה עומדת בכל הסכמי הסחר שיש לישראל"
  
 
מוח / צילום: (Kyle Bean (kylebean.co.uk) Photography: Martha Pavlidou)
המוח מגיב לסוכר כמו לקוקאין: מיטשטש הגבול בין מזון לסם
חוקר המוח פרופ' גארי וונק קובע כי הגבולות בין מזונות מסוימים לסמים מטושטשים, עד כי קשה להבדיל ביניהם ■ ראיון ל"ליידי גלובס"
  
 
אלי אלאלוף / צילום: אלון רון
לו"ז לא ריאלי: האם רפורמת סימון המזון תצא לדרך בינואר 2018?
בדיון שנערך הבוקר בכנסת אמר ח"כ אלי אלאלוף כי יתקיים בוועדה דיון בנושא כל כמה חודשים - אף שהשלב הראשון אמור להתחיל תוך 6 חודשים ■ גם בכירים במשק העריכו בימים האחרונים כי הרפורמה תידחה ■ משרד הבריאות: "אנו ממשיכים לפי הלו"ז שקבענו"
  
 
ירון נמט / צילום: יחצ
"אנחנו רוצים לשנות את העולם הלוגיסטי הקמעונאי"
350 אלף איש מתים מדי שנה מאכילת מזון מקולקל, ומאות מיליארדי דולרים יורדים לטמיון בשל פחת של מוצרי מזון ■ הסטארט-אפ הישראלי Varcode בא לשנות זאת, ע"י פיתוח מדבקות ברקוד שנותנות מידע על טמפרטורת המוצר לכל אורך שרשרת הקירור, באמצעות אפליקציה ייעודית
  
 
מיכאל עזר, חמוטל יצחק ואוריאל קסלר / צילומים: יחצ
גאווה ישראלית: תרכובת מזון לתינוקות זכתה בפרס חדשנות במזון
הפורמולה INDI מחקה את הרכבו התזונתי של חלב אם ללא שימוש בחלב פרה או בסויה, ולפיכך מתאימה לתינוקות הסובלים מאלרגיות ■ המייסדים מבטיחים כי לכשיושלם פיתוח המוצר, הוא יימכר במחירים שיתחרו בתרכובות הפרימיום
  
 
מוצרי מזון נטולי גלוטן/ צילום: יחצ
טרנד המזון ללא גלוטן בתאוצה; למה המחירים עדיין גבוהים?
10% מהאוכלוסייה בישראל אוכלים מזון נטול גלוטן ■ במשרד הבריאות פועלים להוזיל את סל המוצרים ללא גלוטן, שהפער בינו לסל רגיל מגיע ל-30% ■ אלא שרוב היצרנים לא מעוניינים בטרחה הכרוכה בייצור מזון ללא גלוטן, והמהפך במגוון המוצרים ובמחיריהם עדיין רחוק
  
 
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמוריהודה אדלר / איור: גיל ג'יבלי
פרופ' יהודה אדלר
יבואנים, הפסיקו לאיים
במקום תופי מלחמה, מומלץ לשחקנים בשוק המזון לשתף פעולה עם משרד הבריאות
משרד הבריאות פרסם לאחרונה טיוטה ראשונה עם המלצותיו לסימון מוצרי מזון. לפי ההמלצות, יצרני המזון יחויבו לסמן במדבקה אדומה מוצרי...המשך
  
 
נקניקים / צילום: שאטרסטוק
טיוטה רשמית: בקרוב - סימון מזון עם הרבה סוכר, מלח או שומן
באיגוד לשכות המסחר טוענים כי המהלך יעלה את מחיר המוצרים המסומנים ב-40%-50%: "ישראל היא שוק קטן, ואף אחד לא יעשה עבורה את ההתאמות האלה. זה מודל שנכנס לצ'ילה רק ביולי, ואנחנו מזדרזים לאמץ אותו לפני שתוצאותיו נבחנו"
  
 
מותג מזון וילי פוד / צילום: אימג' ארט
וילי פוד משיקה מותג מזון ייעודי לחרדים בשם "תפארת וילי פוד"
היקף ההשקעה במהלך: כמיליון שקל ■ נשיא וילי פוד: "זהו אחד ממנועי הצמיחה שלנו. הפוטנציאל הכלכלי במגזר הצרכנים החרדים עצום"
  
 
עמי ורטהיימר /  צילום: שלומי יוסף
"אנחנו קיימים 32 שנה - ורק לאחרונה התחלנו למתג את עצמנו"
עמי ורטהיימר, מנכ"ל משותף בחברת מיה, שהתחילה כיצרנית אבקת אפייה ומייצרת כיום 400 מוצרים: "בשונה מיצרנים גדולים, אנחנו גדלנו בזכות ולא בגלל השם"
  
 
ח"כ חיים כץ / צילום: איל יצהר
מיזם לאומי לביטחון תזונתי: כרטיס לרכישת מזון ב-500 שקל
שר הרווחה חיים כץ, בשיתוף אשל ירושלים-חב"ד ולקט ישראל, משיק כרטיס נטען לרכישת מזון בשווי 500 שקל, שיחולק לאלפי משפחות במצוקה כלכלית ■ המטרה: לאפשר למשפחות נזקקות ביטחון תזונתי לכל אורך השנה
  
 
EFSA/סרטן/צ'יפס  צילום: shuterstock
צפו: מאכלים מוכרים שעלולים לגרום לסרטן ובפרט אצל ילדים
איך אתם אוהבים את הטוסט שלכם? בריטניה אימצה השבוע המלצות חדשות שהוציאה הרשות האירופית לבטיחות המזון (EFSA), שמזהירות מפני קליית יתר של לחמים ואפיית יתר של מזונות כמו תפוח אדמה ■ המסר: שרוף זה רעיל
  
 
עוני / צילום: תמר מצפידרור פויר / איור: גיל ג'יבלי
דרור פויר
שליש על התנהגות רעה
שליש מהמזון שאנחנו קונים הולך לזבל. 800 שקל למשפחה בחודש. אבל היי, הנה ביבי-נוני
א. סבי עליו השלום, ניצול שואה, היה נוהג לקבל את הג'ננה בסוף כל ארוחה כשהיו מפנים את השולחן ומתכוננים לזרוק את שאריות המזון לפח - ה...המשך
  
 
אוכל בבתי חולים / צילום: מתוך פייסבוק
זורקים לפח בלי הפסקה: 2.4 מיליון טון מזון אבדו בישראל בשנה
מדובר בכ-33% מהיקף יצור המזון בארץ ■ מתוך הררי אשפת המזון, היקף של 214 אלף טון הוא מזון מבושל במגזר המוסדי, כשלפי ההערכות שליש מאובדן המזון במגזר המוסדי הוא בר-הצלה
  
 

   123456789101112131415    >

   נמצאו 466 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 30