מועצת החלב: ישראלי ממוצע שתה ב-2011 כ-900 כוסות חלב

תנובת הפרה המקומית היא הגבוהה בעולם ועומדת על 11,775 ק"ג חלב לפרה לשנה ■ המחזור הכספי בענף החלב: כ-9.5 מילארד שקל במונחי מחיר צרכן

20/05/2012, 15:39
חלב מועשר של תנובה  / צלם:יחצ
חלב מועשר של תנובה / צלם:יחצ

ישראלי ממוצע שתה בשנת 2011 כ-900 כוסות חלב (180 ליטר) - כך עולה מנתוני משרד החקלאות ומועצת החלב המתפרסמים היום (א') לקראת שבועות. עוד עולה מהנתונים כי יש לנו סיבה להתגאות בפרות הישראליות: תנובת הפרה המקומית היא הגבוהה בעולם ועומדת על 11,775 ק"ג חלב לפרה לשנה.

שנת 2011 התאפיינה בעלייה של כ-2.2% בביקוש לחלב ומוצריו. ביחס לגידול באוכלוסיה, שעמד על 1.9%, מדובר על עלייה קלה בצריכה הממוצעת לנפש, בשיעור של 0.3%. נתוני אשתקד היו גבוהים יותר כשהצביעו על עלייה של 0.6% לנפש.

את צריכת מוצרי החלב, העומדת על 180 ליטר לשנה לנפש, מחלקים כך: חלב שתייה ומשקאות - כ-55 ליטר, תוצרת ניגרת ומעדנים - כ-23 ליטר, גבינות לבנות - כ-12 ק"ג (48 ליטר) וגבינות קשות - כ-4 ק"ג (42 ליטר).

צריכת החלב של הישראלים נמוכה משמעותית ביחס לתושבי מערב אירופה ומדינות סקנדינביה, שם נתוני הצריכה הם של כ300-350- ליטר חלב לשנה לנפש. תושבי אמריקה צורכים מעט יותר מהישראלים: 210 ליטר לנפש לשנה. ביפן צריכת החלב הממוצעת לנפש היא של כ-100 ליטר בשנה.

חדש: באפשרותכם לסמן קטע מהמאמר ולשתף רק אותו. סמנו קטע ושתפו.
כאמור, התנובה הממוצעת לפרה בשנת 2011 עמדה על 11,775 ק"ג. נתון זה משקף עלייה קלה בהשוואה לתנובה אשתקד. מספר הרפתות ירד ב-34% ב12 שנה: בסוף 2011 נספרו 954 רפתות (כ-3,000 רפתנים), לעומת 1,445 רפתות נכון לסוף 1999. פחות רפתות אולם יותר תפוקה: ייצור החלב בממוצע לרפת עלה בכ-65%.

המחזור הכספי של ענף החלב מוערך בכ-9.5 מילארד שקל (במונחי מחיר צרכן). 25% מתוכו עבור חלב לשתייה, 30% לתוצרת ניגרת ולמעדנים, 24% הוא נתח הגבינות רכות, 19% לגבינות קשות ו-2% נתח החמאה.

לפי נתוני מועצת החלב, הגבינה הפופולרית ביותר בישראל היא גבינה לבנה למריחה, ממנה נצרכים מידי שנה 53,000 טון.

ישראל שיאנית העולם בתנובת החלב לפרה

גלובס לחודש היכרות – כל הכתבות, המאמרים וטורי הדעה אצלך מדי ערב >>
 
 
חזרה למעלה