מועצת החלב: ישראלי ממוצע שתה ב-2011 כ-900 כוסות חלב

תנובת הפרה המקומית היא הגבוהה בעולם ועומדת על 11,775 ק"ג חלב לפרה לשנה ■ המחזור הכספי בענף החלב: כ-9.5 מילארד שקל במונחי מחיר צרכן

20/05/2012, 15:39
חלב מועשר של תנובה  / צלם:יחצ
חלב מועשר של תנובה / צלם:יחצ

ישראלי ממוצע שתה בשנת 2011 כ-900 כוסות חלב (180 ליטר) - כך עולה מנתוני משרד החקלאות ומועצת החלב המתפרסמים היום (א') לקראת שבועות. עוד עולה מהנתונים כי יש לנו סיבה להתגאות בפרות הישראליות: תנובת הפרה המקומית היא הגבוהה בעולם ועומדת על 11,775 ק"ג חלב לפרה לשנה.

שנת 2011 התאפיינה בעלייה של כ-2.2% בביקוש לחלב ומוצריו. ביחס לגידול באוכלוסיה, שעמד על 1.9%, מדובר על עלייה קלה בצריכה הממוצעת לנפש, בשיעור של 0.3%. נתוני אשתקד היו גבוהים יותר כשהצביעו על עלייה של 0.6% לנפש.

את צריכת מוצרי החלב, העומדת על 180 ליטר לשנה לנפש, מחלקים כך: חלב שתייה ומשקאות - כ-55 ליטר, תוצרת ניגרת ומעדנים - כ-23 ליטר, גבינות לבנות - כ-12 ק"ג (48 ליטר) וגבינות קשות - כ-4 ק"ג (42 ליטר).

צריכת החלב של הישראלים נמוכה משמעותית ביחס לתושבי מערב אירופה ומדינות סקנדינביה, שם נתוני הצריכה הם של כ300-350- ליטר חלב לשנה לנפש. תושבי אמריקה צורכים מעט יותר מהישראלים: 210 ליטר לנפש לשנה. ביפן צריכת החלב הממוצעת לנפש היא של כ-100 ליטר בשנה.

כאמור, התנובה הממוצעת לפרה בשנת 2011 עמדה על 11,775 ק"ג. נתון זה משקף עלייה קלה בהשוואה לתנובה אשתקד. מספר הרפתות ירד ב-34% ב12 שנה: בסוף 2011 נספרו 954 רפתות (כ-3,000 רפתנים), לעומת 1,445 רפתות נכון לסוף 1999. פחות רפתות אולם יותר תפוקה: ייצור החלב בממוצע לרפת עלה בכ-65%.

המחזור הכספי של ענף החלב מוערך בכ-9.5 מילארד שקל (במונחי מחיר צרכן). 25% מתוכו עבור חלב לשתייה, 30% לתוצרת ניגרת ולמעדנים, 24% הוא נתח הגבינות רכות, 19% לגבינות קשות ו-2% נתח החמאה.

לפי נתוני מועצת החלב, הגבינה הפופולרית ביותר בישראל היא גבינה לבנה למריחה, ממנה נצרכים מידי שנה 53,000 טון.

ישראל שיאנית העולם בתנובת החלב לפרה

גלובס לחודש היכרות – כל הכתבות, המאמרים וטורי הדעה אצלך מדי ערב >>
 
 
חזרה למעלה