"מצד אחד הנכסים בסין זולים ומשתלמים מאי פעם, מה שעל פניו נראה כהזדמנות נפלאה למשקיעים ולשוק המניות" כך נכתב היום (ד') ב"פיננשל טיימס". "מצד שני, ההאטה בסין רק הולכת ומתחזקת". חרב פיפיות זו רק מחזקת את הדילמה אם על המשקיעים לחזק את השקעותיהם בסין, או שאולי מדובר ב"מלכודת ערך", ממנה כדאי היום רק להתרחק.
"אחת ההערכות המוטעות והמסוכנות של המשקיעים", טוען פרייזר האווי, מחבר ספר אודות הקפיטליזים, "היא שממשלת סין שולטת בכלכלה שלה בצורה טובה יותר מהדרך בה עושות זאת מדינות המערב". הוא מסביר שמקורה של ההערכה הזו בהתאוששות המהירה שהפגינה סין לאחר משבר 2008-2009, התאוששות שמשכה אליה לא מעט משקיעים זרים.
ריי דאליו, מייסד קרן הגידור הגדולה Bridgewater, מעריך כי הצמיחה בסין תצנח בקרוב ל 5%-4%, תוצאה הנמוכה בהרבה מהיעד של 7.5% ומציפיות המשקיעים. הוא גורס כי "סין היא בועה".
בתוך כך, קיימים סוחרים שעדיין מתעקשים כי מקורה של הגישה הפסימית בנוגע לסין, גישה שרק הולכת ומתעצמת לאחרונה, אינה אלא הזדמנות עבור המשקיעים שאוהבים ללכת נגד הזרם. לעומתם רבים סבורים כי יש מקום אמיתי לדאגה, היות שמדדי הרווחיות במדינה צנחו חרף המינוף.
"מה שברור הוא שהמשקיעים צריכים להתעורר", כך נכתב בכתבה. "המיתוס אודות הגידול המהיר, אינו תקף עוד. הסיפור האמיתי של סין לוקה בעיקר בחוסר וודאות".