הכרזתה של ממשלת סין הנכנסת, על כך שבכוונתה להעמיק את תוכנית הרפורמות הכלכליות, מיהרה לתת את אותותיה בשווקים, אשר הגיבו בהמשך עליות. עם זאת, כך טוענים היום (ד') באתר CNBC, יש מקום לספק. האם הראלי הזה, כמוהו כבר ראינו בעבר, יכול להחזיק מעמד גם בטווח היותר רחוק?
מיד עם ההודעה, עלתה הבורסה בסין ב-3%, ועימה עלה גם מפלס האמון והאופטימיות. כזכור, הודעה זו הצטרפה למספר נתונים חיוביים נוספים שהגיעו מהמדינה בחודשים האחרונים, בהם מדד מנהלי הרכש מנובמבר שעמד על 50.6, ואלו רק חיזקו עוד יותר את הבטחון שמדובר בראשיתה של התאוששות.
"הסימנים החיוביים המרמזים על התאוששות כלכלית, מאפשרים סוף סוף למשקיעים המקומיים לנקוט בגישה יותר אופטימית", אישר פיליפ צ'אן דירקטור ב "Shenyin Wanguo Securities" בהונג קונג, "אולם מדובר כרגע בראלי קצר טווח, ומוטב להמתין ולראות מה יקרה בהמשך", הוא סייג.
"כבר ראינו במהלך השנתיים האחרונות כיצד קפיצות שכאלו נבלמו", אמר דירן סרין, אסטרטג בברקליס. "הפיק הגדול ביותר במדד בורסת שנחאי, היה באוקטובר האחרון כאשר הוא עמד על 2,145. אבל לצערנו יהיה צורך בשיעור גבוה עוד יותר בכדי שהדבר יעיד על שינוי אמיתי", הוא הזהיר. "עד שזה יקרה, בטווח הבינוני והרחוק אנחנו עדיין מצפים לראות ירידות במדד לכיוון ה-1,900 ואולי אפילו 1,815", הזהיר סרין.