לא מעט אנשים חוששים מהכוונה של הבנק המרכזי בארה"ב לסיים את תוכנית ה"כסף הקל" שלו, להעלות ריבית ולהפסיק את מסע רכישת האג"ח. התנודתיות שמאפיינת לאחרונה את השווקים רק הגבירה את החשש מפני המהלך. אולם נשיא הפד בדאלאס, ריצ'רד פישר, הבהיר בשיחה עם רשת CNBC ביום שני שהתנודתיות לא משנה את התוכנית של הבנק.
"הצפנו את השוק עם תוכנית ה'כסף הקל'", אמר פישר, חבר בעל זכות השפעה בועדת קביעת המדיניות של הבנק. התוכנית אמורה להיפסק לחלוטין אחרי פגישת הועדה בשבוע הבא.
פישר, בעל עמדות נציות ידועות, צופה שהמהלך יביא ל"תיקון בשוק המניות". לדבריו הכלכלה בארה"ב במצב טוב, וזה מחייב את הצעד מצד הפד.
הוא כינה את מה שמתרחש בשוק האמריקני מאז המשבר הכלכלי של 2008: "מסע רכש חסר אבחנה". עכשיו, הוא הבהיר, "אנשים יצטרכו לעבוד באמת, להבין את ניתוחי השוק כדי לבצע השקעות טובות".
פישר סירב להסגיר מתי הבנק יתחיל בהעלאת הריבית אולם בוול-סטריט מעריכים כי זה יקרה באביב או בקיץ של שנה הבאה.