מסתמן: כחלון יפחית את החוב של ערוץ 10 ל-2.5 מיליון שקל

ראש הממשלה בנימין נתניהו קבע בעבר, ביומו האחרון כשר האוצר, כי היקף החוב של ערוץ 10 הוא 16.8 מיליון שקל - אך להחלטה לא היה תוקף חוקי ■ ערוץ 10 צפוי לקבל בסוף החודש רישיון שידורים ל-15 שנה

משה כחלון / צילום: ליאור מזרחי
משה כחלון / צילום: ליאור מזרחי

שר האוצר, משה כחלון, צפוי לקבוע את סכום השלמות ה"ביד" של ערוץ 10 על כ-2.5 מיליון שקל - כך נודע ל"גלובס". זאת, לאחר שקודמו בתפקיד, ראש הממשלה בנימין נתניהו, קבע את הסכום על 16.8 מיליון שקל. אתמול (ב') נערך שימוע בנושא, ונראה כי כחלון יקבל את עמדת אגף התקציבים של האוצר בעניין.

ערוץ 10 הגיש בקשה לרישיון שידורים ל-15 שנה, והוא צפוי, בכפוף לאישור הרשות השנייה, לקבלו בסוף החודש. על מנת לקבל את הרישיון אמור ערוץ 10 לעמוד בשורה של דרישות, ובהן לשלם סכום יחסי על כספי ה"ביד" שאותם היה אמור לשלם בגין הארכת הזיכיון.

ה"ביד", נזכיר, הוא הסכום שהזכיין ישראל 10 שילם כשביקש לזכות בזיכיון על הפעלת הערוץ. מאחר שלא הוצע סכום נוסף בזמן שהוארך הזיכיון באופן אוטומטי ללא מכרז, על שר האוצר לקבוע סכום יחסי שהערוץ צריך להשלים על מנת לעמוד במחויבויותיו.

עם הקמת הממשלה החדשה התברר כי בשלהי ימיה של הממשלה הקודמת, שעות ספורות לפני שסיים נתניהו את תפקידו כשר אוצר (במקומו של ח"כ יאיר לפיד שפוטר על ידו), הוא חתם על דרישת תשלום של 16.8 מיליון שקל בעבור החוב המדובר.

נתניהו פסק אז לחומרת ערוץ 10, כשקיבל את עמדת הרשות השנייה; זו המליצה על גביית הסכום הגבוה בניגוד לחוות-הדעת של האוצר, שקבעה כי הסכום שהערוץ אמור לשלם לא אמור לעלות על 5 מיליון שקל.

ב"גלובס" נחשף אז כי מנכ"ל משרד התקשורת, אבי ברגר, שהתבקש על-ידי נתניהו לגבות את המהלך, סירב לעשות זאת, ומיד לאחר הקמת הממשלה החדשה, הוא פוטר על-ידי ראש הממשלה, המשמש גם כשר התקשורת.

בהמשך, לאחר שערוץ 10 עתר לבג"ץ נגד האוצר בנושא, התברר כי אין להחלטה שקיבל נתניהו תוקף חוקי, והעתירה נמשכה.

אתמול, כאמור, ערך השר משה כחלון שימוע בנושא, ובו נכחו אנשי ערוץ 10 ואמיר לוי, הממונה על התקציבים באוצר. במשרד האוצר אומרים כי הדיונים בנושא יימשכו בקרוב.

ממשרד האוצר נמסר: "הדיון שהתקיים אתמול היה שימוע משפטי, ולכן אין בכוונתנו להתייחס לתוכנו".

מה ייחשב לסוגה עילית?

בתוך כך, במהלך היום מתנהל ברשות השנייה שימוע רחב-היקף על תנאי רישיון השידורים, אשר יקבלו גופים שיבקשו להחזיק בערוץ טלוויזיה מסחרי; זאת לאחר שתנאיו פורסמו ברבים, ובמידה רבה הסתמכו על תנאי הזיכיון המתקיימים היום.

בפני יו"ר מועצת רשות השנייה, אוה מדז'יבוז', והגורמים המקצועיים ברשות יופיעו במהלך היום כל גופי השידור הרלוונטיים, ארגוני יוצרים, ארגוני חופש מידע וגופים ציבוריים.

אחד הנושאים העיקריים, שיעמדו על סדר היום הוא חלוקת חובת ההשקעה ביצירה הישראלית, שתעמוד על 138 מיליון שקל, על-פי החוק כיום. השאלות שעומדות במחלוקת הן אלו ז'אנרים ייחשבו כהשקעה בסוגה עילית, והאם תהיה הכרה גם בשידורים שאינם סוגה עילית מובהקת.