בכירי ענף הרכב יורדים לאילת; גיל קוטלר מצטרף לדסק"ש

וגם: 6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות'

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים
אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

נוסעים דרומה

בכירי ענף הרכב הישראלי הדרימו בסוף השבוע האחרון לאילת והשתתפו בוועידת Cars2016, הוועידה השנתית לענף הרכב והתחבורה בישראל של איגוד לשכת המסחר תל-אביב והמרכז ועיתון "גלובס", שהתקיימה במלון הרודס.

אולם הלובי היה מלא באנשים, חברות ליסינג, ביטוח, יבואנים, מוסכים, שמאים וכל מי שהוא משהו בשוק הרכב הישראלי, כולל בכירים במשרד התחבורה, בראשות מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי.

יצחקי התייחס בעקיפין ובקצרה לפרשת דני נוימן (שדרש מאנשים אלפי דולרים ובתמורה הבטיח לארגן להם פגישה עם יצחקי). הוא פנה לקהל וסיפר שעם רבים מהם הוא נפגש ושמע רעיונות שיהיה כדאי לקדמם ואמר: "אבל זה לא תועד בטלוויזיה".

ביום שישי נחסם שדה התעופה באילת לטיסות בשל מזג-האוויר, מה שגרם ליוזמות מעניינות. כך נאלצו 4 בכירים - צחי ישראל, מנהל מכירות ישראל במובילאיי; מירון לוי מלוי יצחק; שי סופר, המדען הראשי של משרד האוצר; ואבנר פלור, סמנכ"ל בכיר לתנועה במשרד התחבורה - לשכור יחד רכב ניסן מיקרה כדי לשוב חזרה למרכז.

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הגיע לכנס ברכבו הפרטי. לין קרא להוריד את המיסוי לרכב, תוך שימוש בסוגיית יוקר המחיה, ואמר: "בישראל אין תחליף ריאלי לשימוש ברכב פרטי. משפחה ממוצעת לא יכולה לתפקד ללא אחזקת רכב, ועל המדינה להתמודד עם המציאות הזו. כמעט אין מדינה שהמיסוי בה כה גבוה. אם רוצים להגדיל את ההכנסה הפנויה של משפחה, צריך להפחית את שיעור המס על הרכב ותחזוקתו. זה צריך להיות יעד לאומי".

עוד הדרימו: מארק מקגאן, ראש המדיניות הציבורית של אירופה המזרח התיכון ואפריקה של UBER; יוני גריפמן, מנכ"ל UBER ישראל; מוני בר, יו"ר הארגון הישראלי להשכרת רכב וליסינג באיגוד לשכות המסחר והבעלים של באדג'ט; יקי אנוך, נשיא איגוד יבואני הרכב; רונן לוי, יו"ר איגוד המוסכים; יוסי סקורניק, יו"ר איגוד החלפים לרכב באיגוד לשכות המסחר; ערן יעקב, המשנה למנהל רשות המסים; טלי דרורי ברנר, יו"רית איגוד יבואני הרכב הדו-גלגלי באיגוד לשכות המסחר; מארק און, מנכ"ל Gett ישראל; רן דנאי, מנכ"ל יוניון מוטורס; דני עיני, מנכ"ל המזרח שיווק מכוניות; סיגל עוז, מנכ"לית חברת גלגלים; דני שמעוני, מנכ"ל הרץ; מאיר שביט, מנכ"ל איגוד חברות הביטוח; לוי יצחק, מנכ"ל ובעלים לוי יצחק חברה לשמאות וסקרים; רועי אלבז, מנכ"ל פאנגו; אליחי אליגון, מנכ"ל LEASE4U; און הרן, סמנכ"ל פיתוח טכנולוגיות AutoTalk; דניאל אלהרר, סמנכ"ל ERN סליקת תשלומים; חנן פרידמן, מנכ"ל BUSNET DRIVE; חברי נשיאות לשכת המסחר: אלוף במיל' אביהו בן-נון נשיא FIRST ישראל; אריה זייף; אלוף במיל'. אורן שחור; מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת; מנשה כהן, יו"ר מחשבות; עו"ד דן כרמלי, המשנה למנכ"ל איגוד לשכות המסחר שהנחה את הוועידה; ואייל כביר, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי באיגוד לשכות המסחר, שיזם אותה.

דני שמעוני ורן דנאי / צילום: יוד צלמים
 דני שמעוני ורן דנאי / צילום: יוד צלמים

אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים
 אביהו בן נון, אוריאל לין, עוזי יצחקי, אריה זייף ואורן שחור / צילום: יוד צלמים

טלי דרורי ברנר / צילום: יוד צלמים
 טלי דרורי ברנר / צילום: יוד צלמים

נלחם בגזענות

איש העסקים דורון אלחנני הודיע על פרישתו מתפקיד יו"ר קרן ברל כצנלסון שבבעלות מפלגת העבודה. אלחנני, המתמחה בהבראת חברות וארגונים, התבקש לפני כשנה וחצי לטפל בהבראת הקרן ולהחזיר אותה לעמדת השפעה בחברה ובתקשורת.

במהלך השנה האחרונה ביצעה הקרן שורת מהלכים ובמרכזם ארגון המערך התפעולי ומיתוגה מחדש כגורם שנאבק בגזענות. בנוסף לכך הוסדרו נושאים שנויים במחלוקת עם הרשויות.

אלחנני אמר כי "אני שמח לפרוש מהקרן כאשר היא משוקמת ומאורגנת במישור הניהולי ומהווה גורם שנאבק בגזענות, בהדרה ובהסתה לאלימות".

הקרן היא בעלת נכסי בית ברל בקמפוס המשתרע על פני שטח של כ-300 דונם, בתוכו נמצאים כ-70,000 מ"ר בנויים ומקרקעין נרחבים, בשטח כולל של כ-1,100 דונם.

באתר הקרן מצוין כי משאביה מהווים בסיס לפיתוח למידה, חינוך, הדרכה, תרבות וספורט. אולם, תחקיר חדשות 10 לפני שנתיים טען כי ראשי מפלגת העבודה לדורותיהם נהגו לנצל את משאביה של הקרן כדי לשפר את מאזנה הכספי, זאת למרות יעודה החינוכי.

דורון אלחנני / צילום: עודד קרני
 דורון אלחנני / צילום: עודד קרני

שרון בחוץ, קוטלר בפנים

אחרי סאגת שכרו של גיל שרון ונסיגתו מתפקיד מנכ"ל דסק"ש, מצטרף שחקן רכש חדש לחברת ההחזקות מקבוצת אי.די.בי. בהמשך למינוי של שולם לפידות, מקורבו של בעל השליטה אדוארדו אלשטיין, למ"מ מנכ"ל, עדכנה החברה כי מישל דהן, סמנכ"ל הכספים ומ"מ המנכ"ל בשנתיים האחרונות, עוזב, ואת מקומו כסמנכ"ל כספים יתפוס גיל קוטלר, מנהל הכספים של אימפריית הנדל"ן גזית גלוב.

לפני מספר שנים סיפר קוטלר כי "כשהייתי ילד חלמתי להיות כלכלן. זה מקצוע לא אופייני לרשימת החלומות של ילד, אבל היה לי דוד שהיה כלכלן מוצלח שהיווה דוגמה".

עם החלום הזה הוא למד ראיית חשבון וכלכלה והגיע לחברת רואי החשבון פורר, שלימים הפכה לארנסט אנד יאנג. ב-1998 הצטרף לגזית גלוב ויחד עם צמיחת החברה מונה לתפקיד מנהל הכספים. בשנים האחרונות שימש גם כמשנה למנכ"ל.

גיל קוטלר / צילום: תמר מצפי
 גיל קוטלר / צילום: תמר מצפי

עוד ועו"ד בגורניצקי ושות'

6 שותפים חדשים מצטרפים למשרד עורכי הדין גורניצקי ושות', מהמשרדים הבולטים בארץ, בפרט כשמדובר בלקוחות עסקיים. בין לקוחות המשרד נמנים יצחק תשובה וקבוצת דלק, משפחת עופר, בני שטיינמץ, שרי אריסון, בנק הפועלים, שיכון ובינוי ורשת מלונות פתאל.

השותפים החדשים הם עורכי הדין רונית רוזנשטיין-בראל (תשתיות, מימון פרויקטים, בנקאות ומימון), אורי יצחק (משפט מסחרי, חברות ומימון, מיזוגים ורכישות), יפתח פרבר (תשתיות ומימון פרויקטים, מימון, מלונאות ומסחרי), איציק לזר (ליטיגציה), איתי איצקוביץ' (נדל"ן) ושלמה אביעד זידר (מסים וליטיגצית מסים), שהצטרף למשרד גורניצקי לאחר שעבד כעוזרו המשפטי של שופט בית המשפט המחוזי מגן אלטוביה.

גורניצקי ושות' מונה כיום 143 עורכי דין, כאשר 45 מתוכם שותפים. לאורך השנים צמיחתו של המשרד נעשתה כמעט רק מבפנים - מתמחים שחזרו למשרד כעורכי דין ולא באמצעות מיזוגים. כך גם הפעם - חמישה מתוך ששת השותפים החדשים החלו את דרכם בו כמתמחים.

בראש המשרד עומד עו"ד פנחס רובין, והשותף המנהל של המשרד הוא עו"ד מוריאל מטלון.

מחפשים יורש

13 שנה עמד גדעון קרסני בראש חברת ספאנטק. עכשיו הוא הודיע כי הוא פורש לגמלאות. טרם נקבע מועד לסיום כהונתו, והחברה כבר החלה לחפש לו מחליף בתפקיד.

ספאנטק מייצרת ומשווקת בדים לא ארוגים לייצור מגבונים, והיא נסחרת בשווי של 929 מיליון שקל.

עלות שכרו של קרסני, מנכ"ל החברה, עמדה ב-2014 על קרוב ל-3.1 מיליון שקל (לעומת 2 מיליון שקל ב-2013), מתוכם 2.2 מיליון שקל שכר, והיתר ניתן כמענק.