נזם זהב באף חזיר; נמצא מרק הראמן הטוב באזור ת"א

במסעדת "מן טן טן" מגישים לטעמי את מרק הראמן הטוב במקומותינו, והיא הדבר הכי קרוב למאורת מרקים יפנית שיכול להיפתח בישראל

מנת גיוזות/ צילום: אנטולי מיכאלו

שווקי אוכל מקורים ויוקרתיים ומרקי ראמן יפניים הם ללא ספק שתיים מהאופנות הקולינריות הגדולות של השנים האחרונות, בתל-אביב ואולי בישראל בכלל. מה יותר טוב אם כן מאשר לשלב את שתיהן במרחק נסיעה קצרה.

שוק אלנבי-רוטשילד הוא המצטרף האחרון לעת עתה לרשימת שווקי האוכל המקורים של תל-אביב, אם זיכרוני אינו מטעני. ה"שוק" הנ"ל, הממוקם כפי ששמו מרמז בקרן הרחובות אלנבי ושדרות רוטשילד, מביא לידי שיא ומיצוי, לפחות זמניים, את תופעת השווקים המקורים היוקרתיים ומהותה. זאת מכיוון שהוא כמובן אינו שוק בכלל. אם ב"שווקים" הקודמים - שוק הנמל, שוק שרונה ושוק צפון - עוד ניסו לייצר מראית עין של שוק, כלומר מקום שאפשר (גם) לקנות בו פירות וירקות, בשר ודגים, ולא רק לאכול במסעדות (אפשרות ההולכת ומתרחבת גם בשווקים הקלאסיים הוותיקים כמו הכרמל, מחנה יהודה ואחרים), הרי שכאן הניסיון סמלי לחלוטין עם חנות ירקות ופירות אחת, שנדמה שאיש לא קונה בה. וכך נותרנו עם שפע של מסעדות, שרובן המכריע הוא סניף של משהו שמלכתחילה לא עשה יותר מדי חשק.

בתוך המגוון הדהוי הזה נוצצת הראמנייה החדשה "מן טן טן" (Men Ten Ten). היא נמצאת בקצה הרחוק מאלנבי, כלומר על רחוב יבנה, ואפשר להיכנס אליה משם מבלי לעבור כלל בשוק עצמו. למען האמת, היא ממוקמת מעבר לדלת של השוק.

מן טן טן היא כאמור חוליה נוספת בשרשרת אינסופית של מסעדות המגישות מרקי ראמן. שני הסניפים של הירו של אהרוני, שכבר דוסקסו כאן בהרחבה, האחד מהם ממוקם בשוק אוכל אופנתי אחר, שוק שרונה; יאמאזקי של יובל בן נריה (טאיזו, יא פאן) בשוק צפון שברמת החיל, ועוד. כל בית צריך מרפסת וכל שוק אוכל צריך ראמנייה.

מן טן טן היא כמעט אנטיתזה, לא רק לשוק שבו היא נמצאת אלא לרוב המסעדות החדשות של תל-אביב. עד כמה שיכול אדם כמוני, שלא ביקר ביפן מימיו, להעיד, מן טן טן היא הדבר הכי קרוב למאורת מרקים יפנית, לפחות כפי שאני מדמיין אותה, שיכול היה להיפתח בישראל, ועוד בשוק אוכל יוקרתי וסטרילי. שמעון מלך המרקים מהכרם מת והוא קם לתחייה בראמנייה, אם תרצו.

קיראו עוד ב"גלובס"


אז נכון, אף אחד לא ייגש אליך כאן וימלא לך עוד מרק ישר מהסיר כשתסיים את מנתך, כמו ששמעון היה נוהג לעשות בכוך שלו, והכול כאן מאוד נקי ומתוקתק וממוחשב. עד כדי כך ממוחשב, שבסיום ארוחתנו הקצרה חייב אותנו המחשב, בטח שהמחשב, בסבן-אפ והסוצ'ו (משקה אלכוהולי יפני, שגם הפעם לא אדע מה טעמו, מיד תבינו למה) שהזמנו, אבל לא קיבלנו. לזכותו של המלצר החביב והלחוץ, ייאמר שמיד זיכה אותנו ואף הזמין על חשבון הבית לגלידת התה הירוק. כאן בערך מסתתמות טענותיי. מן טן טן היא כאמור "מאורה" חביבה, שוקקת חיים ומלאה עד אפס מקום. אתה מתיישב על הבר, אם יש לך מזל, מרפק לצד מרפק עם שכניך, וכדאי לא להזיז את המרפק יותר מדי אם אינך רוצה שיישפך עליך המרק של השכן, או להיפך. מזמין במהירות ומקבל במהירות (כשאתה מקבל) את מה שהזמנת.

הזמנו אם כן חמוצים יפניים נהדרים - מלפפונים קצת מתוקים, חמוצים מעורבים (בסגנון עדות הכרוב-גזר) בטעם מתובל מצוין ואצות מתקתקות. אחריהן הגיעה חמישיית גיוזות חזיר - אותם כיסונים יפניים ממולאים, במקרה שלנו בבשר חזיר טחון, שאותם טבלנו ברוטב שיצרנו לעצמנו מהבקבוקונים שעל הדלפק שבהם חיכו רוטב סויה, צ'ילי וחומץ אורז, ונהנינו מהם מאוד. אנחנו מתים על גיוזות, טובות או פחות טובות, ואלו היו טובות.

עכשיו הגיעו המנות שלשמן התכנסנו. ראמן עוף וראמן חזיר. מה אומר ומה אדבר, לא רק המראה והאווירה על מלצריתם היפנית והטבח היפני המחליפים ביניהם הלצות בשפת אמם, ושלל הפריטים הקטנים שעושים את הביקור כאן למשובב עין, אלא גם הטעם, שהפך אותו למשובב נפש.

נדמה לי שלא אחטא לאמת אם אקבע שמדובר בראמן הטוב ביותר המוגש במקומותינו, לפחות מאלו שטעמתי אני. הבשר, חזיר או עוף, חצי הביצה הרכה, האטריות, הבצל הירוק הקצוץ, הפטריות וכל שאר הטובין המשתכשכים בציר הלוהט, די דומים למה שמוגש גם במקומות דומים. אבל, וזה אבל גדול, המרק עצמו, הו המרק. מדובר בציר* כל-כך מרוכז, סמיך, עשיר ומענג, שלרגעים נדמה לך שמישהו הוסיף קוביית מרק עוף. אבל אז אתה נזכר שמילא מרק עוף, אבל אין בישראל קוביות מרק חזיר. אולי יש כאלה ביפן. אבל עזבו שטויות. אין כאן שום טריקים מלוכלכים. רק מרק שבושל כנראה שעות ארוכות ומישהו לא חסך בו בעצמות וכל מה שעושה מרק למרק רציני. זה כמעט עשיר מדי לרגעים מסוימים, ומושחת להפליא. ראמן או לא, מדובר באחד המרקים הכי משביעים וכיפים שיצא לי לטעום מימיי. התשובה היפנית הניצחת למרק העוף עם לוקשען של סבתא פלה ז"ל.

טעמנו גם אגאדשי טופו טוב מאוד - אותה קוביית טופו מטוגנת בציר סויה מלוח, שכאן לא היה מלוח מדי, וקינחנו כאמור בגלידת תה ירוק מרירה ומצוינת. מן טן טן היא אם כן נזם זהב באף חזיר. תרתי משמע. לא לפספס.

 

מסגרת: הפרטים הקטנים

שוק אלנבי רוטשילד, הכניסה (גם) מיבנה 38 או מרוטשילד 36. טל' 03-6725318. א'-ד' 11:30-01:00, ה'-ו' 11:00-02:00, שבת 11:00-01:00.

מחירים: ראמן עוף - 48 שקל, ראמן חזיר - 48 שקל, אגאדשי טופו - 22 שקל, חמוצים יפניים - 22 שקל, גיוזה חזיר - 28 שקל, גלידת תה ירוק - 15 שקל

השורה התחתונה:

מצוין ושווה כל שקל

לכתבה הקודמת40 זנים של זית: טיול גלילי לרגל תחילת עונת המסיק