תמר רביניאן, מאחורייך: תוכנית מנטורינג תצמיח את הדור הבא של מומחיות הסייבר

וגם: חברת אמנת צירפה לדירקטוריון שניים מקרובי בעלי השליטה בה ומנהליה • השיחה

נטע בלום / צילום: טל עוז
נטע בלום / צילום: טל עוז

אם התרשמתם מביצועיה של תמר רביניאן, סוכנת המוסד (לכאורה) וכוכבת הסדרה טהרן ב"כאן 11", יש מי שיכולות לקבל לא רק ממנה השראה, לפחות בכל הנוגע לסייבר. שת"פ של חברת הסייבר הישראלית סייבריזן (Cybereason) ותוכנית "את" לקידום תלמידות תיכון למנהיגות טכנולוגית, יפתח בשנת הלימודים הקרובה, תוכנית שבה חוקרות סייבר ישראליות ינחו בהתנדבות פרויקט מנטורינג ייעודי לתלמידות תיכון.

המנחות מגיעות מתפקידים שונים - חוקרות, מהנדסות, מפתחות תוכנה, מנהלות תשתיות טכניות ומנהלות מוצר בחברה. מטרת המפגשים היא לעודד את בנות הנוער שלומדות כיום במגמות טכנולוגיות, להמשיך ולהתקדם לתפקידים משמעותיים בשירות הצבאי ובעולם העבודה, זאת תוך כדי שהן לומדות מניסיונן של אלו שכבר נמצאות בתפקידים טכנולוגיים, ולהכיר את המסלול שהן עברו.

מי שיזמה את הפרויקט ועומדת בראשו כמנכ"לית, היא נטע בלום, המשמשת כראש מדור טכנולוגיות תעופה במפא"ת - המינהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות במשרד הביטחון. בלום (27) חברה לסייבריזן ולתוכנית את, כדי לחשוף יחד את התלמידות לאפשרויות העומדות בפניהן בשירות הצבאי ובאזרחות.

רינת קפוזה מחברת סייבריזן ציינה כי "אנו רואות כי כשדובר בנערות הפערים מתחילים להתבטא בעיקר במעבר מחטיבת הביניים ללימודים בתיכון, שם מורגשת ירידה ונשירה מהמקצועות המדעיים והטכנולוגים. הדרך לשנות זאת היא על ידי חינוך ועידוד של ילדות ונערות מגיל צעיר למצות את הפוטנציאל שלהן ולוודא שהן יודעות שכל הדרכים פתוחות בפניהן". נכון לעכשיו, בשל מגבלות הקורונה, התוכנית תתקיים במתכונת מקוונת - באמצעות זום.

מצנח הזהב

אמנת, הדור הבא: חברת אמנת צירפה לדירקטוריון שניים מקרובי בעלי השליטה בה ומנהליה. מדובר בהדס בר-אור, בתו של מנכ"ל אמנת, שמואל בר-אור, המחזיק בכ-22% ממניותיה, ובערן אסף, בנו של יו"ר אמנת, אברהם אסף, המחזיק ב-23.5% מהונה של החברה. לפי העדכון של אמנת בנושא, עיקר עיסוקה של הדס בר-אור (48) משנת 2014 היה כנציגת המסחר והכלכלה של אזור דייטון במדינת אוהיו, בישראל, בעוד ערן אסף (41) שימש מסוף שנת 2013 ועד ימים אלו כמנהל השקעות במגדל. חברת אמנת עוסקת בייעוץ וניהול פרויקטים, לוגיסטיקה, מיחשוב ותוכנה היא נסחרת בבורסה בשווי נוכחי של כ-100 מיליון שקל, אחרי שחיקה של יותר מ-20% שרשמה מנייתה מתחילת השנה.

אביב לוי

חדשות טובות

חברת המוצרים לבע"ח פט-בסט, עמותת גג לחיות ומגה פט, מציעות למי שיאמץ בעל חיים מעמותה - "סל אימוץ" של מזון וציוד במתנה, זאת על מנת לעודד את הציבור לאמץ חיה, ולמנוע את איום גל הנטישות שאחרי הסגר.

חברת התוכנה אסקיולינק מציעה למי שאיבדו את מקום עבודתם בשל משבר הקורונה, לרכוש ידע וכלים בקורסי הייטק מקצועיים. מהחברה נמסר כי בכוונתה לפתוח בחודשים הקרובים כ-50 קורסים בהם היא תקצה 25% מקומות חינם.  

 

שופטים לטובה

עו"ד אילת טורם, שותפה במשרד עמית מולק מטלון; טליה גזית, אל"מ במילואים, לשעבר מפקדת ממר"ם; ניל קורני, מנכ"ל סיטי בנק; ומורן דויצ'מן, מנהלת אחריות תאגידית חברת מארוול, שפטו השבוע באירוע הסיום של תוכנית אקוטק, אותה מפעילה עמותת מחשבה טובה., מטרת העמותה להנגיש את עולמות הטכנולוגיה לאוכלוסיות מהפרירפריה החברתית והגיאוגרפית. באירוע הסיום הציגו בני נוער את המיזמים שפיתחו במהלך השנה, כשהפעם הם נאלצו לוותר על אירוע רב משתתפים וחגיגי. כך או כך, היו זוכים: את המקום הראשון גרפו בני נוער מיקנעם שפיתחו את אולד סקול - אפליקציה שמטרתה לחבר בני נוער עם בני הגיל השלישי, ולסייע להפיג את הבדידות, על אחת כמה וכמה בימים אלה. 

-----

חברת נייס סיכמה בימים אלה את פרויקט one step ahead - תחרות ספירת הצעדים, לעובדיה השוהים בבית ברחבי העולם. במסגרת הפרויקט קיבלו העובדים שעון דיגיטלי חכם, שחישב כי במהלך חודש הם צעדו סך כולל של כ- 1.66 מיליארד צעדים - מרחק רב יותר מהדרך לירח וחזרה. 50 המובילים אף יקבלו טיסה ואירוח באולימפיאדת טוקיו 2021.