כפי שנחשף בגלובס: מנכ"לית קופת חולים כללית התפטרה מתפקידה

רות רלבג התפטרה מתפקידה כמנכ"לית קופת חולים כללית אחרי 9 חודשים בלבד • כפי שנחשף מוקדם יותר החודש בגלובס, כסאה של רלבג אכן התנדנד כשברקע הייתה בדיקה בנוגע לעסקאות שנעשו בתקופתה והשאלה האם היו נגועות בניגודי עניינים

רות רלבג, מנכ''לית כללית / צילום: איל יצהר
רות רלבג, מנכ''לית כללית / צילום: איל יצהר

מנכ"לית קופת חולים כללית רות רלבג התפטרה מתפקידה, כפי שנחשף לראשונה בגלובס. רלבג כתבה בהודעתה "אני גאה על הזכות שהייתה לי להוביל ארגון איכותי, מוביל ומשמעותי לחברה הישראלית ולאיכות חייהם של מחציתם".

דירקטוריון כללית מינה את רו"ח אלי כהן, מנכ"ל מכון מור מקבוצת כללית, לתפקיד ממלא מקום מנכ"ל כללית, וכן מינה ועדת איתור לתפקיד מנכ"ל כללית: יוחנן לוקר יו"ר הוועדה, השופט בדימוס סלים ג'ובראן ועו"ד אורית סון.

הקדנציה של רלבג כמנכ"לית שירותי בריאות כללית החלה בספטמבר האחרון, לאחר פרישתו המפתיעה של פרופ' אהוד דוידסון. היא נכנסה לתפקיד ישירות לתוך גל האומיקרון. היא קיבלה לניהול צוות רפואי וכללי שחוק ומיואש. יו"ר ועד העובדים בקופה, פרוספר בן חמו, איים בתחילת מרץ להשבית את הקופה אם לא יותר לו להיפגש עם הדירקטוריון כדי "לספר להם דברים שהם לא יודעים" על הנהלת הקופה. יו"ר הועד הכריז כי הוא מנתק מגע עם ההנהלה, ואסיפת הוועד אישרה לו להכריז על סכסוך עבודה.

האירוע הזה הצטרף לבעיות דומות שהגיעו מכיוון בית החולים העמק, אשר לטענת עובדיו הוזנח על ידי הקופה. במקביל התקיימה חליפת מכתבים קשה בין רלבג לבין יו"ר ועד עובדי ההנהלה הראשית. מאז מרץ לא נרשמו עוד אירועים מתוקשרים בין הועד לבין ההנהלה, אולם גם לא הוכרז על סיום הסכסוך.

כללית היא אחד מארגוני הבריאות הגדולים בעולם עם 1,400 מרפאות, 14 בתי חולים ו־90 מוקדי רפואה דחופה, ואחראית על 4.5 מיליון מבוטחים. בראיון ל"גלובס" עם כניסתה לתפקיד, סיפרה רלבג על תוכניות משמעותיות שהיא רוצה להגשים: חיזוק מערך אשפוז הבית, רפואה מונעת והכלים הדיגיטליים הדרושים לכך, מעבר לביטוח עצמי של הקופה בתחום הרשלנות הרפואית, הקמת מרפאות שמנקזות חלק מהשירותים הניתנים בבתי החולים אל הקהילה (בעיקר בפריפריה) ובנייה של בתי חולים חדשים, בין היתר בית החולים "שולמית" לסרטן בעמק.

מקופת חולים כללית נמסר כי היא "מודה לרות על פעילותה בתקופה מאתגרת על רקע גלי הקורונה".