תרבות

אוכל

כתבות אחרונות

 
מנת קוט דה כרוב ב''טרטוריה מקומית'' / צילום: בר גוטהרץ

"טרטוריה מקומית": המסעדה הכפרית ששווה להרחיק בשבילה עד להרי הגליל המערבי

היוזמה הקולינרית היא פרי שיתוף פעולה בין אורי צור ועמית אמיר, שני שפים תל אביבים שהעתיקו את חייהם למושב מתת, על מנת לבשל קרוב לאדמה ולצומח

מרב סריג 30.03.2023
מנת סשימי פלמידה בציר תפוזי דם ב-R48 / צילום: אסף קרלה

מסעדה שמעמידה סטנדרט חדש של שירות: הכירו את המקום החדש של מתי ורותי ברודו

מסעדת השף שמוביל אוהד סולומון במלון הבוטיק R48 Hotel and Garden בתל אביב, שבבעלות מתי ורותי ברודו, מציעה ארוחת טעימות סגורה, שכל ביס בה מתעלה על הביס הקודם

מרב סריג 23.03.2023
פיצה גבינות מקומיות ודבש חריף ב''נאופוליטן'' / צילום: ניאופוליטן‬

איפה תמצאו בישראל את הפיצה הנאפוליטנית שהכי דומה למקור?

אורן אבני, האיש שמאחורי הפיצרייה נאופוליטן בעיר התחתית בחיפה, התמקצע בהכנת המאפה האיטלקי • הוא מוציא תחת ידיו את הפיצות הדומות ביותר למקור, רק עם טוויסט

מרב סריג 16.03.2023
טורו של טונה על גסטריק תפוזי דם, גי'נג'ר, סויה וסומסום במסעדת ''02'' / צילום: איתמר גינזבורג

"02": מסעדה ירושלמית חדשה עם תפריט בשרי מתוחכם ונוף ואווירה קסומים

המסעדה הכשרה נעה על הציר שבין בראסרי צרפתי, סטקייה ניו יורקית ושיפודיה ירושלמית, ומייצרת חווית אירוח ואכילה נעימה וטעימה

מרב סריג 09.03.2023
מנת שישברק דגים ב''נאיפה'' / צילום: חיים יוסף

"נאיפה": המסעדה שמביאה לת"א את הטעמים הגליליים של ירכא

השפית נאיפה מולא, שכיכבה ב"משחקי השף" ואף העפילה לחצי הגמר, חוזרת במקום החדש שלה למטבח הדרוזי של אמה וסבתה ומעניקה למנות שלהן פרשנות עכשווית אירופאית

מרב סריג 02.03.2023
סביצ'ה שער שכם ב''אסו סלון'' / צילום: איתמר גינזבורג

ריחות הבישולים הטובים והעיצוב הרומנטי: "אסו סלון" הוא החלל הקולינרי החדש שאתם חייבים להכיר בירושלים

המקום של איש האוכל אייל אסולין קסום ואינטימי, משובץ בפרטי וינטג' ואמנות • הארוחות הן תולדה של שוטטות בסמטאות העיר העתיקה והיכרות עם חומרי הגלם שלה

מרב סריג 23.02.2023
ניוקי א־לה רומנה עם תבשיל תרד שחור ופרמזן ב''וינונה פוראבר'' / צילום: ספיר קוסה

"וינונה פוראבר": זהו אחד מברי היין הטובים ביותר בתל אביב

עם מנות בהשראת מטבחי ספרד, איטליה וצרפת ותפריט עשיר ביינות מרחבי העולם, "וינונה פוראבר" הוא אחד המוצלחים בגל ברי היין הנוכחי

מרב סריג 16.02.2023
מנת טאקו אל פסטור ב''טאקוס לואיס'' / צילום: דן פרץ עבור קייטן

"טאקוס לואיס": כאן תמצאו את האוכל המקסיקני הכי אותנטי כיום בישראל

המנות, הקינוח והשתייה בטאקריה הירושלמית - כולם נעשים בעבודת יד, ונשענים על הידע וזיכרונות הילדות ממקסיקו של אחד השפים

מרב סריג 09.02.2023
גאנג קיו וואן (קארי ירוק) ב''התאילנדית בשוק'' / צילום: אורטל סבטלנה בקר

"התאילנדית בשוק" במתחם תלפיות בחיפה: אוכל משובח, אווירה שמחה ומחירים שפויים

האם בישלה עבור השגרירות התאילנדית והבן למד קולינריה • יחד הם מפעילים את אחת המקומות השוקקים במתחם, שמציע מנות טעימות ואותנטיות מהמטבח הבנגקוקי

מרב סריג 02.02.2023
עראייס טבעוני ב''סומסומיה'' / צילום: מרב סריג

"סומסומיה": מסעדה ששווה בשבילה להדרים עד למצפה רמון

כשפותחים את הדלת של המקום, מגלים מטבח פתוח, חלל אינטימי, שוקק אנשים יפים ומגוונים, מחבתות רוחשות, ריחות טובים של אוכל ים תיכוני ושמחה מדבקת

מרב סריג 26.01.2023
שישברק ב''כָּבָּאכֶּה'' / צילום: אפיק גבאי

מסעדת "כבאכה" ביפו: אחת המסעדות הערביות הטובות ביותר בישראל

מאחורי המסעדה עומדת מינרווא דאוד יחד עם בעלה ושלושת ילדיהם, המגישים בה תבשילים ערביים מסורתיים שעברו במשפחה מדור לדור • אפשר למצוא בתפריט מנות נהדרות מבוססות עשבי בר, קינוח ייחודי וערק עוצמתי תוצרת בית

מרב סריג 16.01.2023
באטר צ'יקן ב''למפור'' / צילום: ירדן יוסף

פשטות יומיומית ואוכל מוקפד: "למפור" הוא הביסטרו האסייתי הכי אותנטי בסביבה

השף והבעלים של "למפור" בתל אביב, איתי חיימוביץ', למד לבשל מנות אסייתיות מחמותו המלזית-הודית ומשכניו הוייטנאמים, ההודים והסינים בזמן שחי באוסטרליה • המנות שהוא מוציא כאן תחת ידיו נאמנות למקור ועשויות ברמה האיכותית ביותר • בשילוב עם הפשטות של המקום והשירות הבלתי פורמלי, מדובר באחת המסעדות השוות כרגע בתל אביב

מרב סריג 12.01.2023
סטייק כרוב בגלייז חמאה וקפה עם פקורינו וטוויל גזר ב''רוז''' / צילום: נועם פריסמן

"רוז'": מסעדת השף שהוקמה על חורבות בית המכס הצרפתי ברמת הגולן

המלון נבנה על חורבות בית המכס הצרפתי שהוקם בתחילת המאה העשרים וננטש בסוף שנות השישים • בשנה שעבר, אחרי עבודת שימור ושחזור קפדנית, הוא נפתח מחדש כמלון בוטיק, בו מוקמה מסעדת "רוז'" • הקו הקולינרי שלה כולל ירקות במרכז הבמה, שימוש בחומרי גלם אזוריים, עבודה בטאבון וחיבה לטעמים מעושנים

מרב סריג 05.01.2023
''קינן'' / צילום: כרמי עינב, נועם פריסמן

"קינן": סעודה בחלל תעשייתי בפלורנטין שמתפתחת לאירוע מתגלגל בלתי נשכח

"קינן" הוא סלון בחלל תעשייתי בפלורנטין בתל אביב בו מתקיימים אירועים וארוחות פרטיות • אי אפשר לבחור כאן כלום: לא את האוכל, לא את המוזיקה ולא את החברה שאיתה תשבו לאכול סביב השולחנות המשותפים • זהו ערב מתגלגל שעשוי להתפתח באופן מפתיע - וככזה הוא משעשע ושמח • התפריט הים תיכוני, המוזיקה האקלקטית והאירוח המיוחד הופכים את האירוע לחוויה בלתי נשכחת

מרב סריג 30.12.2022
סשימי אינטיאס בבושם ורדים ב''ג'ורג' וג'ון'' / צילום: חיים יוסף‎‎

"ג'ורג' וג'ון": מסעדת העילית מיפו שזכתה לתואר הגבוה ביותר בעולם

מסעדת הבית של מלון "דריסקו", הממוקמת בניין לשימור יפהפה ביפו, היא ממוסדות הקולינריה העילית בישראל, שזכתה לתארים הגבוהים ביותר בעולם האוכל • עשרות המנות המרכיבות את התפריט מבוססות ברובן על דגים, והן משלבות טכניקות בישול מסורתיות עם מודרניות, וחומרי גלם מקומיים עם בינלאומיים

מרב סריג 22.12.2022
פילה דג וירוקים עונתיים ברוטב חמוסטה עטופים בבצק בטאבון ב''המטבח של רמה'' / צילום: איתמר גינזבורג

המסעדה הכפרית הנחבאת בלב חורש בהרי ירושלים שאתם חייבים להכיר

כמסעדת הרים, הכוכב האמיתי של "המטבח של רמה" הוא המקום • כל החוויה - מהאוכל והיין, דרך האווירה והשירות, ועד הנוף מרחיב הלב - בנויה סביבו • טכניקות בישול צרפתיות־איטלקיות מיושמות על חומרי גלם מקומיים, והמנות שואבות השראה מהמטבח הערבי של מזרח ירושלים • השירות כאן אדיב בצורה יוצאת דופן: אלו שחקני נשמה במקום שיש בו הרבה נשמה

מרב סריג 15.12.2022

   1234   

   נמצאו 64 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 4