גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורך חדשות ערוץ 2 באינטרנט: "גם את ynet נעקוף בסוף"

המלחמה בעזה הפכה את חדשות ערוץ 2 באינטרנט לשחקן בולט בתחום החדשות ברשת ; סמנכ"ל המדיה האינטראקטיבית בערוץ 2, לירן דן, חושף את נתוני האתר בזמן המלחמה ומסתכל ל-ynet ולנענע10 ישר בעיניים

לירן דן, סמנכ"ל מדיה אינטראקטיבית של ערוץ 2, לא מתבייש להודות כי האינטרנט הוא המרוויח העיקרי מהלחימה הנוכחית, ולא הטלוויזיה. "המלחמה נתנה לנו דחיפה משמעותית", הוא אומר. "זו הפעם הראשונה שבה הצופים עשו את החיבור, והחלו להפנים כי ניתן למצוא את חדשות ערוץ 2 גם באינטרנט, ושתי הזכייניות דוחפות את זה מאוד חזק בטלוויזיה, כל אחת בימי השידור שלה. אני בטוח שזה רק יילך ויגדל גם בעתיד".

דן צודק לפחות בדבר אחד. עד המלחמה הנוכחית השלוחה האינטרנטית של ערוץ 2 לא הייתה במודעות של הגולש הישראלי. הערוץ הטלוויזיוני שרגיל להתהדר בסלוגן "ערוץ החדשות של המדינה", הסכים להסתפק בכותרות פחות זוהרות בזירת האינטרנט. לעיתים נדמה היה כי למותג המוביל נוח היה להיות המותג המובל. אולם, בסופו של דבר הבינו בהנהלת ערוץ 2 כי בידיהם מכרה זהב - תוכן חדשותי עשיר - שאינו מקבל ביטוי ברשת.

איחוד כוחות ברשת

יש שיאמרו כי ההחלטה האסטרטגית של ערוץ 2 להקים חטיבת חדשות אינטרנטית באה באיחור, זמן רב לאחר שהשחקניות המובילות כבר מיצבו את עצמן בראש טבלת האתרים. ואכן, קשה שלא להסכים עם טענה כזו: קשת הייתה הגוף הטלוויזיוני הראשון בארץ שהבין את חשיבות האינטרנט והקים אתר עצמאי. אי שילוב התכנים החדשותיים בצורה נאותה, הקשה ללא ספק על צמיחת המותג האינטרנטי. יתרה מכך, עם מהדורת חדשות טלוויזיונית שזוכה לרייטינג הגבוה ביותר מזה מספר שנים, ולאור פריחתה המתמשכת של הפלטפורמה המקוונת, הבחירה להתעלם מהזירה האינטרנטית נראית בדיעבד אף תמוהה יותר.

בחדשות ערוץ 2, בכל מקרה, לא בוכים היום על חלב שנשפך. בסוף 2007, החליטו בערוץ 2 על הקמת חטיבת אינטרנט נפרדת, במטרה למנף גם ברשת את הרייטינג שצוברת חברת החדשות של ערוץ 2. דן, שהיה עורך מהדורת החדשות המרכזית בטלוויזיה, מונה להוביל את המהלך. חצי שנה לאחר שעלה דסק החדשות לאוויר, דן כבר טוען כי "גם באינטרנט, הפכנו להיות מותג החדשות המוביל".

* מדוע לקח לכם כל כך הרבה זמן להיכנס ברצינות לאינטרנט?

"הסיבה היא בראש ובראשונה כלכלית. לתפעל מערכת אינטרנט זה דבר שמצריך עלויות גבוהות. נוסף לכך, יש גם את הבעיה הטכנולוגית, שכן צריך ממשק טכנולוגי מורכב, ולא היינו בטוחים שיש לזה הצדקה כלכלית".

לדברי דן, הטריגר הגיע לאחר שבעלי המניות בזכייניות זיהו שני תהליכים. "הם ראו את הגידול בתקציבי הפרסום און-ליין, ובווידיאו בפרט; לצד עלייה משמעותית בצפייה בתכני וידיאו. אז החלו להבין שיש לערוץ 2 מאגר וידיאו אדיר, ויש גם בית אינטרנטי מתאים". מאותה נקודה החליטו שלא רק לעשות "קופי פייסט" לתכנים הטלוויזיוניים אלא גם להפיק תכנים שמיועדים לזירת האינטרנט בלבד.

כשדן אומר "בית אינטרנטי" הוא מתכוון לאתרי הבית של הזכייניות: מאקו של "קשת" ואתר הבית של "רשת". הפיצול הטלוויזיוני בין 2 הזכייניות בא לידי ביטוי גם באינטרנט, אך דן בטוח שזה דווקא מסייע לדסק החדשות. "יכול להיות שזה היה עושה לי טוב לאגו אם דסק החדשות היה נמצא תחת דומיין אחד, אבל היכולת להגיע לחשיפה גבוהה כזו אפשרית רק באמצעות 2 פלטפורמות. לבד לא היינו מגיעים לרייטינג שיש לנו היום, והרבה אנשים מגיעים למאקו או לרשת בגלל תכנים בידוריים, ועל הדרך נחשפים גם לתכנים החדשותיים שלנו, ונשארים".

עם זאת, דן מסכים כי הפיצול הזה הוא גם אחת הסיבות לכך שדסק החדשות האינטרנטי הוקם רק עכשיו. "לא ידענו כיצד ניתן להעלות את דסק החדשות, כאשר כל אתר עבד בפורמט וידיאו אחר. שני האתרים גם היו צריכים להסכים לכך שחלק מסוים באתר שלהם ייראה אותו דבר. אולם, שני הצדדים החלו להבין שחדשות זה פריט אטרקטיבי מאוד, והחלו להשקיע בזה. מעל הכול, המלחמה רק חידדה את ההבנה הזו, ועכשיו יש בולטות לחדשות בעמוד הבית של שני הפורטלים, משהו שלא היה קודם לכן. כל הצדדים מבינים שיש לנו מטרה משותפת ואנחנו עובדים בשיתוף-פעולה מלא".

טובים ברייטינג, חלשים ביחסי ציבור

הלחימה בעזה רק הדגישה את המאבק העז שמתרחש בין הפורטלים השונים ברשת, מאבק שכבר מזמן אינו נסתר מן העין. עד לא מזמן, שלט ynet ללא עוררין בזירת החדשות המקוונת. אולם בחודשים האחרונים נושפים בעורפו של ynet גם נענע10, עם שיתוף הפעולה שיש לו עם חדשות ערוץ 10 בטלוויזיה, ודסק החדשות האינטרנטי של ערוץ 2.

תחושת התחרות ניכרת בכל פינה בנווה אילן, שם יושב דסק החדשות של ערוץ 2. שלל מסכי הפלזמות שניצבים בחדרים השונים מראים תמונות דומות שמגיעות משתי מקורות: נענע10 ו-ynet. "ברור לנו שזו התחרות המרכזית שלנו", אומר דן, ועובר למתקפה: "אפילו ל-ynet הגדול והחזק אין שידור חי בכל המלחמה הזו, ואילו וואלה נאלץ להסתפק בערוץ 1".

* אבל התחרות האמיתית מגיעה מנענע10. במה הבידול שלכם בא לידי ביטוי?

"קודם כל בראשוניות. אנחנו הראשונים לדווח על כל דבר שקורה, והראשונים שהחלו ליישם את הרעיון של שידור חי, מהיום הראשון שקמנו. בכל שבוע אנחנו מקפידים להעביר 2-3 שידורים חיים, כגון שידור מהמשפט של טלנסקי או הפגנה למען שחרור גלעד שליט, כמו גם שידור ישיר מעזה".

דן מדגיש כי הם מעלים לאינטרנט הרבה מאוד חומר גלם שאינו נכנס לטלוויזיה. "אנחנו משאירים את זה להחלטת הגולש האם לצפות בזה או לא, ולא רק מגישים לו את הקטע הערוך, כפי שהוא הופיע בטלוויזיה".

מלבד כ-40 עובדים, מערכת האינטרנט מחזיקה גם 3 כתבי חוץ, שמסתובבים עם לפטופ, אליו הם מחברים מצלמה. "זה מאפשר להם להעביר כתבות בזמן אמת, שמיועדות רק לאינטרנט", מסביר דן. "אנחנו גם מציעים שירותים נלווים נוספים, כגון וידיאופדיה, במטרה להקים אתר עצמאי שיתפקד כוויקיפדיה של הווידיאו; מאחורי הקלעים של הכתבים השונים; חדשות מן העבר, שם ניתן למצוא מהדורות חדשות מימיו הראשונים של ערוץ 2; ותמונות שלא ראויות לשידור טלוויזיוני אבל זוכות לפופולריות רבה מצדם של הגולשים".

* אם כך, אז אולי אתם פשוט לא טובים ביח"צון עצמי כמו שאר האתרים?

"זה נכון. אחת התקלות שלנו זה שלא עשינו לעצמנו מספיק יחסי ציבור. ערוץ 10, לדוגמה, העלה עכשיו פרומו שהוא ערוץ החדשות המוביל, אבל זה פשוט לא נכון. לא בטלוויזיה ולא באינטרנט. אנחנו חשפנו את הנתונים שלנו, שהצביעו על מעל ל-5 מיליון צפיות וידיאו מתחילת המלחמה, ואילו הם לא חושפים את הנתונים שלהם. אני יודע בוודאות שהם הופתעו מהנתונים ששחררנו, שכן הם היו בטוחים שאנחנו לא במשחק".

דן מפרש את העובדה שנענע10 קנו את הקישור הממומן של המילה "חדשות", כך שבכל פעם שגולש יקליד את המילה הזו בגוגל הוא יקבל תוצאה שמפנה לנענע10, כאקט של פחד. "מתי עושים דבר כזה? כאשר אתה בלחץ. השקיפות שלנו באה ממקום של ביטחון. החזון שלנו להיות אתר הווידיאו המוביל בישראל הוגשם תוך חצי שנה בלבד, כאשר התחזית הייתה לסוף 2009. אם נענע10 יחשוף את הנתונים שלו ויוכיח כי הם יותר גדולים מאיתנו אני אהיה הראשון שאודה בכך ואפילו אפרגן להם. וגם אם זה יקרה, לפחות לי יש תירוץ: אני רק חצי שנה באוויר. אין לי ספק - אנחנו פשוט טובים יותר וחדשניים יותר. גם את ynet נעקוף בסוף, מבחינת מספר הגולשים".

ייתכן שבכל הנוגע לצפיות בקטעי וידיאו, הנתונים אכן מוכיחים כי ערוץ 2 חזק יותר באינטרנט מערוץ 10, אולם בכל הנוגע למספר הגולשים שמבקרים באתר, התמונה עדיין לא ברורה. נענע10 נחשב לאתר הישראלי השלישי בגודלו בישראל (ללא גוגל), ואילו הרייטינג של מאקו הושפע לאחרונה בעיקר משידורי ה"אח הגדול". את אתר רשת, נדמה, אף אחד עדיין לא סופר כפורטל מוביל, ושני האתרים ביחד, מאקו ו"רשת", עדיין לא מצליחים להדביק את הרייטינג של נענע10.

זה אולי מסביר את רוח הלחימה של דן, שניכרת גם בכל עובדי דסק החדשות. ההחלטה להושיב את חטיבת האינטרנט בבניין שבו יושבת מהדורת החדשות הטלוויזיונית מתבררת כנכונה. עובדי האינטרנט מתחככים בטאלנטים של ערוץ 2, ונראה כי הסינרגיה בין שתי הפלטפורמות עובדת. "זיהינו את הקשר בין צפייה בטלוויזיה לבין גלישה באינטרנט, ולכן התקבלה ההחלטה הזו", מסביר דן. לדבריו, הפופולריות של האתר לא פוגעת במותג הטלוויזיוני. "בשעת מהדורת החדשות הטלוויזיונית ניכרת ירידה במספר האנשים שגולשים באתר. עיקר הטראפיק מגיע בשעות העבודה, לפני ואחרי ארוחת צהריים, ואחרי מהדורת החדשות".

* מה גיליתם על הרגלי הגלישה של הצופה הישראלי בזמן הלחימה?

"גילינו שכ-30% מהאנשים שרואים טלוויזיה, גולשים במקביל באינטרנט, ולכן ניתן להניע אנשים לפעולה באמצעות מסך הטלוויזיה", הוא אומר. "הגולש הישראלי מאוד אוהב את השידורים החיים באינטרנט, ומאוד מחובר לתכנים קשים שלא ניתנים לשידור בטלוויזיה או מעוררים אצלו את הרצון למעורבות". כך, לדוגמה, טור קבוע של תושב מעזה זוכה לפופולריות רבה, שכן הגולשים אוהבים להוסיף תגובות נאצה. מלבד זאת, דן טוען כי גם העובדה שתכנים לא מלחמתיים מופיעים באינטרנט לא פוגעת ברייטינג הטלוויזיוני.

"אפילו גוגל בחר בנו"

המלחמה הסיטה מעט את תשומת הלב מפרויקט נוסף שנוצר בעקבות שיתוף-פעולה בין גוגל לבין ערוץ 2 - "קול אחד יכול לשאול". במסגרת היוזמה הזו הושק אתר בחירות משותף, שמאפשר לגולשים להפנות שאלות למועמדים לראשות הממשלה, בדומה למתכונת שקיים יו-טיוב בארה"ב, בשיתוף-פעולה עם CNN. הגולשים מוזמנים להעלות שאלות לאתר יו-טיוב ישראל, באמצעות מצלמה ביתית, ולבסוף - כל מועמד יענה על 15 שאלות שייבחרו על-ידי הגולשים ומערכת האינטרנט של חדשות ערוץ 2.

דן סבור כי העובדה שהמיזם הזה מתרחש תחת המותג של ערוץ 2 הוא הוכחה לחוזקה של הפלטפורמה האינטרנטית של הערוץ. "גוגל בחר בנו ולא באף אחד אחר כי אנחנו המותג הכי חזק", הוא טוען. לדבריו, הועלו כבר כ-165 שאלות, שזה "יותר ממה שהועלה בארה"ב, ביחס לגודל האוכלוסייה, ומעל ל-100 אלף איש כבר נכנסו לאתר. זה היה פרויקט הדגל שלנו, ואין ספק שהמיזם הזה קצת נדחק הצידה, בשל המלחמה, אבל אנחנו מאוד נרגשים ממנו, ומהעובדה ששלושת המנהיגים: נתניהו, ברק ולבני הסכימו להשתתף בפרויקט".

* מה השאיפות שלכם ל-2009?

"אנחנו נמשיך לעבוד על יצירת תכנים עצמאיים, ולא נסתמך רק על הרייטינג שהגיע אלינו בעקבות הלחימה בעזה", מבטיח דן.

5 הקטעים הנצפים ביותר מתחילת מבצע "עופרת יצוקה":

1. שידור חי מתוך עזה (24 שעות ביממה)

2. פעילות צה"ל בשטח (צילומי דובר צה"ל)

3. התמונות שמראות הטלוויזיות הערביות

4. הנחיות פיקוד העורף לתושבי הדרום

5. וידיאו ששלחו הגולשים לחיילים בשטח

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משוויה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

דורון כהן הוא המועמד המועדף על סמוטריץ' לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת