גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם הורדת מחיר האשלג בברזיל תעורר הביקוש? לימור גרובר: "אם לא - התוצאה עלולה להיות כדור שלג של ירידת מחירים"

בפסגות ממליצים "תשואת יתר" על מניית כי"ל במחיר יעד של 41 שקל ; אמיר אדר מהראל פיננסים: "אנו קרובים יותר מתמיד לבחינת יתרונן היחסי של מפיקות האשלג"

תאגיד שיווק האשלג הרוסי (BPC), מיסודן של בלארוסקאלי הממשלתית ואורלקלי הציבורית (סימול: URKA:RU בבורסת RTS במוסקבה), הודיע אתמול בערב (ד') על הורדת מחיר ללקוחותיו בברזיל, לראשונה מאז 2006. המחיר ירד ב-250 דולר לטון ל-750 דולר לטון ומתייחס לרבעון שהחל במארס הנוכחי ויסתיים במאי. זאת, על מנת לעורר את הביקוש הקפוא לדשני האשלג בברזיל, אותו מייצרת, כידוע, גם כימיקלים לישראל (כי"ל ) המקומית.

"הורדת המחיר מסמנת להערכתנו את התרופפות המשמעת שאפיינה את ענף האשלג בחודשים האחרונים", כותבת הבוקר (ה') לימור גרובר, מנהלת מחלקת מחקר Sell Side בבית ההשקעות פסגות. לדבריה, החברות בענף התעקשו, כי הורדת המחירים לא תסייע לעורר את הביקוש וכי הותרת המחיר ברמה גבוהה תאפשר לנצל את ערך המלאי לאחר שהביקוש בשווקים ישוב לרמות נורמליות.

"לאחרונה שמענו על חששות בענף, כי העובדה שהיצרניות הרוסיות נמצאות תחת לחצים ממשלתיים (הקנס שעל אורלקלי לשלם לשלטונות ברוסיה על הצפת המיכרה ב-2006) ובמצב פיננסי איתן פחות מהיצרניות בשאר העולם, עלולה להוביל לכך שהם יסטו מהמשמעת בענף - וכעת אנו רואים כי חששות אלה אכן התגשמו".

גרובר סבורה, כי אין ספק שכעת כל היצרניות בעולם ייאלצו להתאים עצמן למחירים החדשים. "אמנם המחיר לברזיל עדיין גבוה מהערכותינו לגבי מחיר האשלג השנה, אך השאלה הגדולה היא - אם אכן הורדת המחיר תסייע לעורר את הביקוש". לדבריה, אם הדבר לא יקרה, התוצאה עלולה להיות כדור שלג שיתבטא במגמה של ירידת מחירים שבשלב זה מוקדם מדי לאמוד את עוצמתה.

צעד זה של התאגיד הרוסי (המחזיק ב-21% מהיקף דשני האשלג העולמי) תמוה במיוחד לאור המו"מ המתמשך עם הסינים, כאשר רק אתמול (ד') נודע כי הם לא דרשו הורדה במחיר החוזה ל-2009 - "אך כל עוד המו"מ נמשך הורדת המחיר לברזיל עלולה לעורר גם את תאבונם של הסינים", מציינת מנהלת מחלקת המחקר - מה שיהיה בהחלט התפתחות שלילית בענף.

"קרובים לבחינת כוחו היחסי של האשלג ויתרונן היחסי של יצרניותיו"

"המודל שלנו מניח מחיר אשלג של 625 דולר לטון בשנת 2009", מציין אמיר אדר, מנהל מחלקת מחקר Sell Side בהראל פיננסים. אדר מציין, כי רמת המחירים כיום באירופה קרובה ל-700 דולר לטון.

לדבריו, הודעת BPC לכך שהחוזה תקף לשלושה חודשים עשויה אומנם להוביל את החקלאים לחכות ולהמתין לירידה נוספת לחודשים יוני אוגוסט אולם יש לזכור כי כמעט ולא בוצעו עסקאות בעבר ברמת ה-1,000 דולר. זאת, למעט עסקאות בודדות בהיקפים קטנים.

גם אדר קושר את הדיווח בכתב העת המקצועי ה-FERTECON מאתמול, על כך שהסינים אינם מבקשים ירידה במחירי האשלג לחוזה השנתי וכי הוא צפוי להיתחם בין החודשים מאי עד יולי 2009. "למעשה הדלפה שכזו נותנת איתות להודים (אשר ספק באם יוכלו להמתין עד מאי) ולשאר המדינות אמריקה הלטינית ודרום מזרח-אסיה כי תהיה ירידה במחיר אך לא בעוצמות שחווה שוק הזרחה (פוספט)".

"להערכתנו, צירוף מקרים זה מסמן כי דברים מתחילים לנוע לכיוון של התבהרות ואנו קרובים יותר מתמיד לבחינת כוחו היחסי של האשלג ויתרונן היחסי של יצרניותיו", כתב מנהל מחלקת המחקר, הממליץ על כי"ל במשקל-יתר, ובמחיר יעד של 32 שקל, הנמוך בחצי שקל (1.5%) משער הפתיחה של המניה הבוקר במסחר בבורסה. "מחיר היעד שלנו צפוי להתעדכן כלפי מעלה וזאת לאחר פרסום דוחות החברה לשנת 2008". לשם השוואה, בפסגות ממליצים על המניה "תשואת-יתר", ונוקבים במחיר יעד של 41 שקל, הגבוה ב-26.2% משער הפתיחה.

"ברזיל היא מדינה חשובה הצורכת 8.8 מיליון טון דשני אשלג בשנה", קובע יובל זעירא, מנהל מחלקת המחקר בבית ההשקעות IBI. ברזיל, נציין, הינה יבואנית האשלג השנייה בגודלה בעולם (אחרי סין), אך החקלאים שלה היו מהראשונים לעצור את רכישת האשלג ב בשל קשיי אשראי.

לדבריו, מכירות הדשנים מבוצעים על סמך מחירי SPOT (למסירה מיידית) - קרי, רכישות חופשיות של מפיצים, בשונה מרכישה באמצעות חוזה מרכזי של המדינה, כמו בסין. "המשמעות היא שמחיר זה לא מחייב את הקונים, אלא רק את המוכרים", כתב בסקירתו.

או שהסינים ילחצו - או שנראה תהליך הורדות מחיר ברחבי העולם

"מדובר כאן באירוע מהותי לענף האשלג, שנהנה עד כה מאחידות באסטרטגיה", ציין זעירא, בהתייחסו להפסקת הייצור ללא הורדת מחירים. הוא אף מכנה את האירוע ב"פניית פרסה" לא פחות, ומזכיר כי הראשונים לעשות כן היו מדינות חבר העמים, בשל מצב המאקרו הקשה והמערובות הממשלתית בחברות, כפי שפיטרנו למעלה.

מנהל מחלקת המחקר מדגיש את התבטאותו של נשיא BPC, אשר לעור העובדה כי הוא ער להשפעות המשבר, יתכן ופנינו מועדות בפני הורדות מחירים נוספות. זעירא נוקב בשני תרחישים: האחד, חיובי, ובו הורדת המחיר תעודד את הביקושים בברזיל ותגרום לסינים להילחץ ולחתום עדיין ברמות מחירים אלו ("שנחשבות יפות"). בתרחיש השלילי, "כל החברות בענף חיפשו סולם כדי לרדת מהעץ, וכעת כאשר השחקן הראשי בשוק עשה זאת, יפרץ הסכר - ונראה תהליך הורדות מחיר ברחבי העולם, אשר עשוי להסתיים במחירים נמוכים משמעותית מהמחיר כיום".

מכל פנים, זעירא אופטימי פחות מעמיתיו, מה שבא לידי ביטוי בדירוג המניה. כי"ל זוכה אצלו להמלצת "נייטרלי" במחיר יעד של 29 שקל - הנמוך ב-10.8% (3.5 שקל) משער הפתיחה.

בסין ישמרו התאגידים על מחיר האשלג מ-2008

כלכלני סיטי מזכירים כי הקיטון במחירי דשני האשלג בברזיל היה נמוך יותר עבור יבואנים קטנים - 765 דולר לטון בלבד. "זוהי ההורדה הראשונה מאז הרבעון השלישי אז עמד המחיר על קו ה-1,000 דולר לטון" (1,010 דולר לטון ללקוחות קטנים), הם מציינים.

לדבריהם, ההערכה היא כי הדרישה לאשלג בברזיל תיעצר ברבעון הראשון של 2009, לאור העובדה שהקונים לא יסכימו לעמוד במחיר שנקבע ברבעון השלישי - על 1,000 דולר לטון.

"לאור צפי זה וההערכה שגם החוזים עם השוק הסיני וההודי לא יחתמו עד הרבעון השני, מאמינים כלכלני סיטי כי קבוצת BPC מנסה להקדים וליצור תמריץ לביקושים לאשלג במדינות חצי הכדור הצפוני, שזוהי תחילת התקופה בעבורם".

בבנק האמריקני מאמינים כי בסין ישמרו התאגידים על מחיר האשלג אשר ננקב ב-2008 (580 דולר לטון), וגם הם סקפטיים לגבי המניה - המדורגת "החזק" (בסיכון גבוה) במחיר יעד של 30 שקל, נמוך ב-7.7% משער הפתיחה.

מחיר האשלג ל-2009 - 450 דולר לטון

"זהו מהלך צפוי. מחיר ה-1,000 דולר לטון, אומנם תפס כותרות, אך זהו מחיר מנופח ונטול הגיון כלכלי", מציין אבירן רביבו, אנליסט בחטיבת הברוקראז' של כלל פיננסים אשר ממליץ על מניית כי"ל ב"תשואת-יתר", ובמחיר יעד של 40 שקל - הגבוה ב-7.5 שקלים משער הפתיחה, מה שמשקף פרמיה של 23.1%.

"למהלך זה משמעות סמלית בעיקר, שכן מדיניותן המוצהרת (והמנותקת מהמציאות) של חברות האשלג עד כה הייתה לא להוריד מחירים", כותב האנליסט. לדבריו, המהלך הנוכחי נתפס כאיתות חולשה של יצרניות האשלג במאבק שהן מנהלות מול לקוחותיהן על קביעת רמת מחיר ריאלית ל-2009.

רביבו מציין כי מחיר ה-SPOT לדרום אמריקה עמד על 600-610 דולר לטון כשנקבעה רמת מחירי האשלג בחוזה עם הסינים אשתקד. "לפיכך, קשה לגזור מירידה של מחירי הספוט בדרום אמריקה מ-1,000 דולר לטון ל-750 דולר לטון מסקנות כלשהן על הרמה הצפויה למחירי האשלג בחוזה המדובר והמתוקשר עם הסינים", כתב.

והוא מסכם: "במידה והורדת המחיר תניע רכישות אמיתיות בהיקפים משמעותיים שם מדובר דווקא בהתפתחות חיובית מבחינת חברות הדשנים. במודל הערכת השווי שלנו לשוק האשלג, עומד מחיר האשלג ל-2009 על 450 דולר לטון, נמוך משמעותית מהמחירים המדוברים כיום".

בלידר שוקי-הון ממליצים על מחיר יעד כפול ויותר ממחיר השוק של כי"ל

"ראוי להדגיש ולציין, כי לא ברור כלל האם נתקבלו הזמנות לפי המחירים המונמכים הנ"ל", מציג האנליסט יואב בורגן מבית ההשקעות לידר שוקי-הון סקפטיות. "לעניות דעתנו, יש להתייחס אל הצעד הנ"ל של BPC בהקשר הרחב יותר של המו"מ עם הסינים".

כך למשל, הוא מציין, אם מחיר האשלג עם הסינים ייוותר בלא שינוי לעומת החוזים של אשתקד - ברמת ה-585 דולר לטון (FOB, מחיר מוכן לשילוח, א"ו), אזי רמת מחירים של 750-765 דולר לטוןׁ(CIF, מחיר הכולל הובלה וביטוח, א"ו)) בברזיל בהחלט "עושה שכל"; "הרי יש גבול לפרמיה שניתן לגבות בעסקאות אשלג בשוקי ספוט גלובליים מרכזיים, ביחס למחיר המשמש כמדד ייחוס אשר ייקבע בסין".

בורגן מציין, כי המשבר העולמי וההתרסקות במחירי הסחורות ובמחירי דשני החנקן והזרחן פוספטים מאז הקיץ האחרון, הביאו להנמכת ציפיות משמעותית ביותר בכל הקשור להתנהגות העתידית של מחירי האשלג התנהגות אשר נקבעת במידה רבה על סמך תוצאות מו"מ האשלג השנתי עם הסינים. "על כן שימור מחירי האשלג המשתקפים בחוזים הקיימים, יתפרש כיום כהישג מרשים ליצרניות האשלג העולמיות".

הותרת מחיר האשלג לסינים בלא שינוי מהותי לעומת החוזה של השנה היוצאת, הינה בבחינת מצב שבו כולם מנצחים, הן עבור הסינים והן יצרניות האשלג, לדברי האנליסט. מאחר והסינים רוכשים אשלג לפי מחיר FOB, אזי הותרת מחיר ה-FOB בעינו - כ-585 דולר לטון, יכול להיות מוצג כהישג מסחרי משמעותי של יצרניות האשלג על רקע המשבר הכלכלי העולמי והתכווצות הביקושים הקשה בשוקי הדשנים הגלובליים.

מצד שני, לאור הירידה החדה בעלויות ההובלה הימיות (כפי שהדבר בא לידי ביטוי במדד הבלטיק דריי) מאז סיום מו"מ האשלג הקודם באפריל אשתקד, הרי שגם הסינים יכולים להציג באור חיובי מחיר FOB אשר יוותר ללא שינוי: מבחינת הסינים יהיה מדובר במחיר CIF הנמוך יותר מהותית ממחיר ה-CIF של השנה שעברה (אשר ניתן היה להעריכו ברמה של כ-660-670 דולר לטון).

"בכל מקרה, אם אכן רמת מחירים של 750-765 דולר לטון אכן תצליח לעורר ביקושים בברזיל, מדובר יהיה בחדשות טובות מאוד ליצרניות האשלג הגלובליות בכלל ולכיל בפרט, אשר 'ייקחו בשתי ידיים' מחירים ברי קיימא ברמה הזו", מסכם בורגן, אשר ממליץ על כי"ל "קנייה" במחיר יעד של 70 שקל, פי 2.15 משער הפתיחה וכפול בערך ממחיר היעד של האנליסטים האחרים.

כילכיל

עוד כתבות

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס: ארה"ב תתחייב שהמלחמה תסתיים, גם ללא אישור ישראלי

בארגון הטרור מוכנים לוותר על השלטון ועובדים על מערכת שלטונית חדשה ● המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית • דיווח בתקשורת הערבית: חמאס לא ימסור הלילה את תשובתו למתווכות • בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי על ההצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד – נכנסה היום לתוקף ● איך התכנית החדשה תעבוד? על מי היא חלה? ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל