גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכסף לא יכניס את רונאלדו לספרי ההיסטוריה

בעוד הרבה שנים אף אחד לא יזכור את כריסטיאנו רונאלדו בגלל אותם 93 מיליון אירו שריאל שילמה עבורו, או את קאקה בגלל אותם 65 מיליון אירו. מה שיקבע אם יהפכו לדמויות היסטוריות הוא רק עניין אחד: האישיות שלהם. ובעניין הזה, לרונאלדו יש בעיה גדולה

כשכריסטיאנו רונאלדו וקאקה חתמו השבוע בריאל מדריד, הדבר הראשון שקפץ לי לראש הוא הראיון שערכתי עם האחרון בשנה שעברה. בקושי הצלחתי לזכור את הדברים שהוא אמר לי באותה שיחה, אבל דבר אחד בכל זאת אני לא מסוגל לשכוח: כמה נחמד ומנומס הוא היה בראיון הזה. הראיון התקיים ב"מילאנלו", מגרש האימונים של מילאן - סוג של ספא ברמת שבעה כוכבים, שממוקם באיזור כפרי שקט ליד אגם קומו. קאקה הופיע באיחור של 20 דקות בלבד - הישג מדהים עבור כדורגלן. הוא הרכיב משקפיים וטרח להתנצל כמה פעמים על שלא הספיק להיפגש איתי יום קודם לכן. אחר כך נעמד ועבר ברפרוף על ה"גאזטה דלו ספורט", ואז ענה בחביבות ובבנאליות על השאלות שלי, תוך שהוא מדבר באנגלית עם מבטא אמריקני.

ביום שני, יומיים לאחר שהראיון התפרסם, קיבלתי אי-מייל בהול ממילאן, שבו הסבירו לי כי קאקה, שמקדיש לא מעט זמן מהשהות שלו ב"מילאנלו" ללימוד אנגלית, רוצה לקרוא את הכתבה על דפיו הוורודים של ה"פייננשל טיימס". אבל למצוא עיתון שהתפרסם יומיים קודם לכן? זו משימה בלתי אפשרית. עד כדי כך שבשביל להשיג עיתון כזה אתה צריך לחזור אחורה בזמן. למזלי, הבעלים של מילאן סילביו ברלוסקוני, הוא האיש החזק באיטליה. כך שאיכשהו שני עותקים מ"הפייננשל טיימס" של סוף השבוע מצאו את דרכם אליי לתחנת הרכבת במילאנו. אני מדמיין את קאקה מתרגל את האנגלית שלו תוך כדי קריאת מוסף הספרים של ה"פייננשל טיימס"...

העניין בכל הסיפור הזה בא להדגיש את מה שבדרך כלל אנחנו לא רואים אצל השחקנים האלו על המגרש. את עניין האופי. קאקה הוא כדורגלן מבריק לכל הדעות, אבל הזיכרון הכי חזק שלי ממנו לא היה מההופעות שלו על המגרש אלא דווקא הנחמדות שלו. באופן מוזר, נחמדות היא דבר חשוב, בעיקר עבור ספורטאים גדולים. וזה משהו שכריסטיאנו רונאלדו יצטרך להבין בסופו של דבר.

כשעיתונאי ספורט מדברים ביניהם על ספורטאי שהם ראיינו, הם לעולם לא ישאלו אחד את השני "מה הוא אמר לך?". בדרך כלל השאלה תהיה "איך הוא?". אגב, לפעמים התשובה מדכאת מאוד. הנה דוגמה: צלם סיפר לי פעם על יום צילומים שהוא ערך עם דייויד בקהאם, עוד כשהאנגלי היה צעיר מאוד. למרות שהצילומים נערכו עבור מגזין רשמי של מנצ'סטר יונייטד, פעם אחר פעם דאג בקהאם לייבש את הצלם במשך שעות בהמתנה שיתפנה אליו, ובסופו של דבר היה שולח את העוזרים שלו להודיע לצלם כי "דייויד כבר עזב את המקום היום". מאוחר יותר היה הצלם מבחין במכונית הספורט של בקהאם מתגנבת החוצה דרך השער.

אנטיפת וכדורגלן

ועדיין, בחלק גדול מהמקרים הפגישה עם כדורגלנים היא דווקא מהנה מאוד. רוב הכדורגלנים הגדולים הם אנשים מאוד נחמדים. העבודה שלהם גורמת להם אושר, מעניקה להם אנרגיות וגורמת להם להרגיש ברי-מזל. רוב האנשים שהם נפגשים איתם מעריצים אותם ומתייחסים אליהם בצורה מצוינת, מה שגורם להם לחייך אל העולם בחזרה. חבר גרמני שלי שראיין את ליאו מסי בברצלונה סיפר לי שהארגנטיני דיבר איתו בעיקר בקלישאות. אבל מעבר לזה, הוא לא שכח לציין "איזה איש קטן וחמוד הוא". מסי, שמאוד העריך את העובדה שהגרמני עשה מאמץ כדי להגיע עד לברצלונה עבורו, היה להוט, כמעט נואש, לשמח את האורח שלו בכל דרך אפשרית.

גם אצל מאמנים אפשר למצוא את ההבדלים האלו בעניין האופי. לדוגמה, פרנק רייקארד וז'וזה מוריניו. שניהם זכו בצ'מפיונס ליג. אבל בעוד שרייקארד הוא כנראה אחד האנשים הכי מרשימים בכדורגל, מוריניו רק מאמן כדורגל מצוין. אפשר גם לקחת את הדוגמה של חוס הידינק: הסיבה העיקרית לכך שהשחקנים והצוות המקצועי בצ'לסי רצו שהוא ימשיך היתה שהם ממש אהבו אותו כבן-אדם.

וכריסטיאנו רונאלדו? את האיש עליו תשלם ריאל 93 מיליון אירו, לא הרבה אנשים אוהבים. מתארים אותו כתינוק בכיין. אדם עם אישיות קטנה מאוד. על הדשא עצמו הוא משחק ללא חיוך, נותן תחושה כאילו גורל אכזרי במיוחד תקע אותו על מגרש אחד לצד חבורת שחקניה הטיפשים וחסרי כישרון של מנצ'סטר יונייטד.

העניין הזה חשוב דווקא בראייה העתידית של איך ייזכר כריסטיאנו רונאלדו בעוד כמה שנים. כי המשמעות של כל הסיפור הזה שנקרא כדורגל לא מסתכמת רק בזכייה בתארים. בנקודת זמן מסוימת, שחקני כדורגל מתחילים לשחק על מקומם בהיסטוריה. כריסטיאנו רונאלדו וקאקה הרי כבר מספיק עשירים, הם זכו במספיק תארים. מה שנותר להם בריאל עכשיו הוא לנסות ולכבוש את לבבותיהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם. לתפוס אצלם מקום בלב לעולמי עד.

קאקה ורונאלדו הם כבר לא רק כדורגלנים מקצוענים. הם הגיבורים הגדולים של התקופה הזאת. כשניזכר בהם ב-2039, לא נזכור רק את התארים או הדריבלים שלהם, אלא את האישיות שלהם.

אם לצטט את שירו של כתב הספורט האמריקני גרנטלנד רייס: "כשיבואו לכתוב עליך בעתיד, לא יבדקו אם ניצחת או הפסדת, אלא איך שיחקת את המשחק".

אני מוכן להתערב אתכם שזה לא השיר האהוב על רונאלדו.

עוד כתבות

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; פאלו אלטו נופלת ב-6%, מחירי הנפט מזנקים

עליות באירופה ● מוקדם יותר, הניקיי רשם עליות של כ-1% ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

סביר שתהיה מערכה משותפת עם ישראל ורחבה מהקודמת וזה יכול להיות בקרוב מאוד ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים