גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרקליטו של דניאל יאמר: "קלטנו שניק לוין ממזר והחזרנו חלק מהכסף"

עו"ד רונאל פישר, פרקליטו של דניאל יאמר, בעלי מכבי נתניה ואחד מנעקצי ניק לוין: "אשתו היתה חלק מההונאה ושיתפה פעולה" ■ עד במשפטו של אסי אבוטבול: "אמרו לי שלוין הוא מראשי המאפיה בלונדון"

"דניאל יאמר הוא איש חכם, וכבר לפני כמה חודשים הוציא את הכסף שהשקיע אצל ניק לוין" - כך אומר היום (ד') עו"ד רונאל פישר, פרקליטו של דניאל יאמר, מבעלי קבוצת הכדורגל של מכבי נתניה ואחד מנעקצי הברוקר האנגלי ניק לוין. פישר שוהה כעת בלונדון במסגרת ההליכים המתנהלים לפיצוי נושיו של לוין.

יאמר השקיע אצל לוין סכום המוערך במיליוני דולרים. "חלק מהכסף הוחזר. יש איזה סכום שעדיין נותר והוא עוד יוחזר", אמר פישר. "לאור הפרסומים שפתאום נולדו באנגליה לגבי לוין, נולד איזשהו חשש שהוא לא יוחזר. אני מניח כי כל הנושים הישראליים וגם נושים אחרים פועלים כאן באנגליה כדי שהכסף הזה יוחזר".

לדברי פישר, "אני מודה ומתוודה כי המצב שלנו יותר טוב משל אחרים, משום שחלק נכבד מהכסף הוחזר, וגם משום שיאמר הוא אדם חכם ועשה פעולות משפטיות חכמות שגרמו לכך שהכסף הזה פחות או יותר יוחזר. המטרה שלי היא לבדוק שבמישורים המשפטיים אנו על קרקע מוצקה, עד כמה שניתן בנסיבות כאלה".

"היו אינדיקציות"

פישר מספר כי לפני מספר חודשים הוא נפגש עם לוין בביתו בהרצליה-פיתוח והוציא ממנו חלק גדול מהכסף שיאמר השקיע אצלו. בד-בבד, נקבע לוח סילוקין לגבי יתרת הכסף.

* למה הוצאתם את הכסף? היתה לכם סיבה לחשוב שיש איזו בעיה?

"היו לנו אינדיקציות. אחד מעורכי הדין של יאמר קלט שניק הוא ממזר, לא ישר, והוא נדרך. כתוצאה מהעניין הזה התחלנו לפעול כבר אז, ואני התחלתי לשבת עם ניק ולהסדיר את הכסף. נבנה לוח סילוקין".

* אם חשבתם שיש בעיה, למה לא לקחת את כל הכסף?

"כשניק התחיל להבין שהוא מסתבך, הוא ניסה לגרום לנו להמציא סיפורים למה הוא לא צריך לשלם. פתאום התפוצצה הפרשה. מוני פנאן לא ידע שיש בעיה עם ניק. זה לא שאנחנו הסתרנו מהם. אנחנו לא ידענו שפנאן מושקע אצל לוין".

"מבחינתי, האישה של לוין היא חלק מההונאה. היא היתה חלק מהשכנוע של השקעה במניות, היא דובבה, שיתפה פעולה. לפחות במקרה של יאמר, היא לקחה חלק מאוד פעיל ביצירה ובתחושה שניק הוא ברוקר בטוח ושכדאי לתת לו את הכסף".

בתוך כך, עלו היום (ד') עוד שני שמות של ישראלים שנעקצו על-ידי לוין. אחד מהם הוא איש העסקים משה אלאלוף, לשעבר מבעלי קבוצת הספנות וסוכנות האוניות אלאלוף. אלאלוף עצמו סירב היום לפרט כמה כסף השקיע אצל לוין ואם הספיק למשוך את הכספים מבעוד מועד. "אין לי מה להגיד. אני לא צריך לתת דין וחשבון לאף אחד. הסיפור הזה מבחינתי נגמר", הוא אמר.

איש עסקים נוסף שמעורב בפרשה הוא מייקל לובל, מייסד חברת ההימורים המקוונים BettingCorp, שנמכרה לפני כ-6 שנים לחברת OpenTV. את תגובתו של לובל לא ניתן היה להשיג.

"אמרו לי שלוין הוא מראשי המאפיה בלונדון"

שמו של הברוקר ניק לוין מופיע באחד מסעיפי האישום בהם הורשעו העבריין אסי אבוטבול וחברי ארגון הפשיעה שלו, בסחיטה באיומים, הלבנת הון ועוד. מהכרעת הדין עולה כי הסוויטה הנשיאותית ("העיר הלבנה") במלון הילטון בתל-אביב, אותה נהג לוין לשכור בקביעות, היתה זירת איומים של אבוטבול ואנשיו.

הנסחט היה איש העסקים הראל בראון, שלווה מחברו, שי אלראי (שהורשע בחברות הארגון הפשיעה), מיליון דולר למשך 3 שנים לצורך השקעה במרפאת השיניים של אשתו. החברות בין השניים עלתה על שרטון, ואלראי דרש פירעון מיידי ומוקדם של ההלוואה.

אלראי פנה לעו"ד ברק בופמן, שייעץ לארגון הפשיעה, והוא עירב את אבוטבול שהחליט לסחוט את בראון כדי שיחזיר את ההלוואה. בופמן הטיל את עבודת השבת החוב על אלברט סיטבון, אחד ממנהלי הארגון. סיטבון קיבל את הצעתו של בופמן והורה להעביר את ה"פגישה" עם בראון לסוויטה של לוין בהילטון, לא כתוצאה מגחמה רגעית. "הכי טוב בחדר של ניק", אמר בופמן.

חלק מחברי הארגון הגיעו למלון בו שהה בראון. סיטבון הצביע לעבר בנו בן ה-9 של בראון ושיגר איום מרומז: "יש לך ילד יפה". בראון סיפר בעדותו כיצד סיטבון הורה לו לבוא לסוויטה של לוין, בה נכחו בופמן ולוין "שהציג את עצמו 'ניק מלונדון'. ניק מלונדון קפץ לי לראש. כשהייתי חבר של שי, הוא סיפר לי שיש לו ידיד בלונדון והוא מראשי המאפיה, קוראים לו ניק. כך הוא הציג את עצמו".

בראון הבין שהוא נמצא בסיטואציה לא נעימה, אך ניסיונותיו לדבר אל ליבו של אלראי עלו בתוהו. "אני לא רוצה לשמוע אותך. 3 דקות והכסף אצלי בחשבון", אמר לו. אלראי הוציא אותו למרפסת וצעק עליו: "הנוף יפה, נכון? אתה רוצה לראות אותו מקרוב יותר?".

אחרי איומים נוספים אמר בראון שיעביר את הכסף, ולוין הציע שהסכום יופקד בחשבון בנק שבבעלותו בריביירה הצרפתית. בראון הצליח להימלט מהמלון, ואבוטבול איתר את דירת המסתור שלו, שם היכה אותו.

עוד כתבות

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

פרויקט TLV במתחם השוק הסיטונאי בת''א, על קרקע שתנובה מכרה / צילום: טל איז׳ק

מבית שמש ועד צמרת מורשה: הכירו את האקזיטים הנדל"ניים המפתיעים

מכירת קרקעות על ידי חברה תעשייתית חושפת לרוב ערך חבוי, הגבוה לעיתים אף מזה של פעילותה המסורתית – מה שמוביל לא פעם לזינוק במניה ● אנליסט נדל"ן: "בעסקה שכזו מקבלת המוכרת תזרים מזומנים משמעותי שיכול לסייע לה בהגדלת הייצור, ואף לבצע רכישות" ● סיור בין אקזיטים נדל"ניים מפתיעים שנרשמו בבית שמש, ירושלים, לוד, תל אביב ובצומת מורשה

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

רואי סויסה / צילום: תמונה פרטית

המשקיע שראה עשר דירות יד שנייה, ובסוף מבצע אחד שינה את התמונה

רואי סויסה קנה דירה חדשה מקבלן בבת ים ואז מכר אותה לפני שתכנן, כדי להשיג עסקה טובה יותר: "לקחתי בחשבון שאולי אצטרך להחזיק את שתיהן לתקופה מסוימת" ● האזינו

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?