גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למיטב בית השקעות דרוש מנכ"ל

המבנה הניהולי של הבית החדש מזכיר את ההלצה על כך שגמל הוא סוס שתכננה ועדה

עולם הניהול מכיר סוגים שונים של מבנה ניהולי. יש המבנה הקלאסי ובו יו"ר ולצידו מנכ"ל, יש יו"ר שהוא מנכ"ל, יש מנכ"לים משותפים, יש יו"רים משותפים שהם הבעלים ומתחתם המנכ"ל. אבל המיזוג בין מיטב, גאון וישיר בית השקעות מבנה מחומש או אולי פגודה.

שימו לב למבנה הניהולי של בית ההשקעות החדש: כיו"ר יכהן צבי סטפק. סגן יו"ר ראשון: אבנר סטפק, בנו של צבי וכיום מנכ"ל מיטב, סגן יו"ר שני: שי פרמינגר, מנכ"ל גאון אחזקות, סגן יו"ר שלישי: אריאל לנדאו, היום יו"ר ישיר בית השקעות. ומתחת לחבורה הנכבדה ישב המנכ"ל.

אגב, כשאנחנו ממספרים את סגני היו"ר זה לשם הנוחות בלבד. אין לאיש עדיפות על משנהו, כולם שווים ולכולם יש דעה. "היה צריך לתת לכל מרכיב במיזוג את הכבוד המגיע לו ולכן כל אחד קיבל תואר", אומר לנו בפתיחות ראויה לציון בכיר במיטב. כבוד זה חשוב, אבל המבנה הניהולי של מיטב החדשה - יו"ר, שלושה סגנים ומתחתם מנכ"ל - נראה כמו הבדיחה שאומרת שגמל זה סוס שתכננה ועדה.

ומיטב החדשה, שתיווצר בעקבות המיזוג, צפויה להיות בית השקעות לא קטן, שינהל כמעט 16 מיליארד שקל: 4.2 מיליארד שקל בגמל, 4.5 מיליארד שקל בקרנות הנאמנות, 5 מיליארד שקל בתיקי ההשקעות וכ-2 מיליארד שקל בתעודות הסל.

מי יהיה המנכ"ל שיספק ארבעה בוסים? שאלה מצוינת. שמונה חודשים מתרקם המיזוג, המו"מ נגרר ומתמשך, כל שבוע אומרים שתוך שבוע-שבועיים יש סגירה, ואז השמועות שישיר פוזלת לצדדים ומנהלת מו"מ עם צד שלישי (אלו רק עיכובים טכניים, מרגיעים אותנו אנשי יחסי הציבור של ישיר) מוכחשות בכל תוקף. אבל מנכ"ל עדיין אין.

הסיכום המקורי קבע שיהיו שני מנכ"לים משותפים: איציק שנידובסקי ממיטב לצד גדי גרינשטיין מגאון. שנידובסקי עבר לנהל את אנליסט, גרינשטיין התאדה. לאחר עזיבתו של שנידובסקי הקימה מיטב ועדת איתור למציאת המנכ"ל, ומאז נזרקים הרבה שמות לאוויר: חיים קרופסקי, לשעבר מנכ"ל ישראכרט, זאב גוטמן מהבנק הבינלאומי, מנהלי חברות להשכרת רכב, בנקאים מהגורן ומהיקב. אבל מנכ"ל לא נקבע. במיטב מבטיחים ש"ייבחר מנכ"ל רציני" ושזה יהיה "ממש בקרוב".

ככל שחושבים על העניין, זה נראה מוזר יותר ויותר. מדוע בכלל מחפשים מנכ"ל מחוץ לחברה? לבתי ההשקעות המרכיבים את המיזוג היו מנכ"לים, אפילו מוצלחים. סטפק הבן, למשל היה מנכ"ל מיטב, מדוע לא ימשיך כמנכ"ל הגוף הממוזג? למה דחוף לו להפוך לעוד סגן יו"ר? ואם לא סטפק, מה לגבי גיורא סרצ'נסקי, כיום מנכ"ל ישיר, מהמנהלים המוכשרים ביותר בשוק?

כשייבחר מנכ"ל וייכנס לתפקיד, הוא יגלה שהוא מנהל את מגדל בבל. מלמטה הוא יצטרך להרכיב פאזל של אנשים משלוש תרבויות ארגוניות שונות, כמעט ללא מכנה משותף. מנהל הקרנות מגאון, מנהל הגמל ממיטב, ואנשי התפעול כנראה יגיעו מישיר. אגב, הניסיון הקודם להרכיב בין עובדים שכל אחד הגיע ממקום אחר היה בפריזמה, ושם זה נגמר לא טוב.

המנכ"ל יצטרך ליצור סינרגיה בין שלושת בתי ההשקעות המתמזגים. זו מילה יפה, שמשמעותה האמיתית היא ביטול כפילויות, התייעלות ובקיצור פיטורים. לא נעים.

אבל כל זה מתגמד לעומת מה שמחכה למנכ"ל מלמעלה. יהיו לו ארבעה בוסים, כולם בעלי מניות שישבו לו על וריד הצוואר. שניים מהם, צבי ואבנר סטפק, ניהלו את החברה בעבר, וסטפק האב נחשב לשם דבר בתחום ההשקעות - ויש להם דעות מוצקות בשאלה איך דברים צריכים להתבצע. מצד שני, יהיו נציגי בעלי המניות האחרים - לנדאו ופרמינגר - לכל אחד דעה, אינטרסים ורגישויות משלו. יהיה מי שיהיה המנכ"ל - חיים קלים לא יהיו לו.

בתי ההשקעות של יוצאי פריזמה

בשבועות אלה אי אפשר לפתוח מוספים כלכליים מבלי להיתקל בפרצופיהם של בוגרי פריזמה, שמקימים בתי השקעות: ירון פיטארו, לשעבר מנהל ההשקעות הראשי, מייסד בית ההשקעות בשם קוונטקום. יניב פגוט ודרור חיים, לשעבר מנהלי פריזמה אקספרט, מקימים את פגוט-חיים. כבר שכחנו את הביצועים, השמדת הערך או תשואות הגמל האיומות?

11

עוד כתבות

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; טסלה קפצה ביותר מ-15%

השקל התחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● טסלה סיימה את יום המסחר בזינוק של 15.3%, אפל הוסיפה 2.5%, גוגל צנחה ב-3.3% ובורסת הקריפטו קוינבייס איבדה 7.8% ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב