גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עסקים יוצאים עכשיו מה'בונקר', ואנו ערוכים לקבל את פניהם"

לפי האמירה השחוקה, "משבר הוא הזדמנות", אבל האם אפשר באמת לנצל אותו? ■ 5 מנכ"לים ישראלים מתוודים על הסיכון שלקחו כדי לא לבזבז את המשבר

כל משבר ממחזר את האמירה השחוקה של וורן באפט: "משבר הוא הזדמנות".

אבל האם אפשר באמת לנצל אותו?

חמישה מנכ"לים ישראלים מתוודים על הסיכון שלקחו בניסיון לנצל את המשבר.

יוסי לובטון, מנכ"ל באומן בר ריבנאי

"החלטתי לא להיות במגננה למרות שזה לא עשה חסד לשורה התחתונה"

יוסי לובטון / צלם איל יצהר

*המהלך:

"הגדלנו את מצבת כח-האדם בשעה ששוק הפרסום התכווץ וכולם פיטרו".

*הסיבות:

"המיתון נפל עליי מיד עם כניסתי לתפקיד המנכ"לות בבאומן בר ריבנאי. קיבלתי במקום החלטה מהירה שאני לא נכנס להלך רוח מגננתי. לא רק שלא פיטרתי עובדים כפי שעשו אחרים בענף, הרי שבחודשים הראשונים של המשבר אף גייסתי עובדים חדשים והרחבתי ב-10% את מצבת כוח-האדם במשרדנו.

"מהלך כגון זה משדר פנימה והחוצה שהפירמה חיה, נושמת, צומחת ודינמית. הקצתי במקביל משאבים נאים להכשרה, הדרכה ופיתוח עובדים. אתה לא יכול לספר לעובדים שאתה 'בונה יכולות' ובמקביל לפטר, להתכווץ ולצמצם תקציבי ההדרכה.

"בנוסף, נתתי לעובדיי התחייבות רבתי שהם לא הולכים להיות מפוטרים, וכן התחייבתי שנחזיר למשכורתם את קיצוץ השכר שערכנו לאחר הרבעון הראשון (שאכן היה קשה), כשהפעילות העסקית תגדל".

*החששות:

"הרחבת מערך משאבי האנוש בתקופה של שוק מתכווץ מפחידה. לא מעט גבות הורמו מולי מפרסומאים אחרים, מעמיתיי העיתונאים.

"היום, בדיעבד, הרחבת מצבת כוח האדם נראית פחות נועזת, אבל מאוקטובר 08' עד מרץ 09' הטרנד במדיה היה 'מי פיטר כמה ואיך'. קיבלתי לא מעט טלפונים מעיתונאים ששאלו אותי: 'מה קורה אצלכם? במקאן כבר קיצצו, מתי אתם?'. אני אפילו נזכר בטלפון ממנכ"ל של משרד פרסום מוביל ששאל: 'יוסי, מה קורה? למה אתם לא מקצצים'.

"אני מודה, שכשכולם עושים את זה מתגנבים היסוסים ולבטים בנוסח: 'אולי אני לא מנווט נכון את הספינה. אולי אני שוגה'".

*התוצאות:

"בתוך הארגון המהלך טיפח אקלים פוזיטיבי. העובדים לא הסתובבו במסדרון בחרדה שמקורה בשמועות. להיפך, בתנאי הביטחון התעסוקתי שייצרתי להם, כשבחוץ הכול היה אי-ודאי, התפנה המון מקום אצלם לעשייה יצירתית.

"גם כשקיצצתי לעובדים שלי בשכרם הם היו רגועים ולא חששו שזה ציון דרך שמוביל לפיטורים".

*גיוס עובדים מעלה את ההוצאות ונוגס בשורה התחתונה. איך התמודדתם עם זה?

"כחברה פרטית איני יכול לספק מספרים, אבל אני מסכים שאין כאן מעשה קסמים. צעד גדול כזה של הרחבת המשאב האנושי גורם לגידול בהוצאות ולהתכווצות השורה התחתונה. יותר מזה, להערכתי שוק הפרסום יחווה ב-09' ירידה של 10%.

"ברור שהשקעה בגיוס עובדים ובהכשרתם המקצועית לא עושה חסד לשורה התחתונה. לשמחתי הרבה, גם בעלי המניות בפירמה שלנו היו מוכוונים כמוני לחשיבה עסקית ארוכת טווחים".

רו"ח דני מרגלית, שותף מנהל בזיו האפט BDO

"כעת עסקים 'יוצאים מהבונקר' ואנחנו ערוכים לקבל את פניהם"

דני מרגלית / צלם קובי קלמנוביץ

*המהלך:

"פתחנו סניף בבני-ברק, גייסנו עובדים חרדים והתרחבנו לגאורגיה".

*הסיבות:

"בתחילת המיתון השקנו סניף חדש בבני-ברק בכוונה להעסיק בו נשים חרדיות. זה היה מהלך חריג עם סיכון גבוה שתבע תשומת לב ניהולית. תושבי בני-ברק סבלו בשיא השפל ממצוקת תעסוקה, ולכן הטיימינג לצעד חריג כזה נראה לי דווקא מתאים.

"המהלך השני היה התרחבות למזרח-אירופה, ליתר דיוק לגאורגיה. בתחילת 09' רכשנו שם משרד קיים והקמנו נציגות נוספת של הרשת. בהמשך השנה פתחתי שם סניף נוסף. הרציונל? סוגית הטיימינג. אם הייתי מתמהמה, גאורגיה הייתה נתפסת על-ידי נציג אחר ברשת העולמית".

*החששות:

"פתיחת הסניף בבני-ברק והעבודה מול חרדים הייתה עניין חדש בתכלית. זה תבע מאיתנו תהליכים מורכבים של מיפוי, קליטה, יצירת תשתית עבודה והשקעה בהכשרת העובדים החדשים. ללא ספק, מהלך מסובך, מסוכן ויקר.

"גם ההתרחבות לחו"ל עוררה אצלנו חשש. מדובר במדינה זרה לנו, כשברירת המחדל של משקיע ישראלי אינה דווקא בגאורגיה. יתר-על-כן, באותם ימים החלו הקרבות עם רוסיה. טיימינג אומלל? בשעתו הוא לא נראה מוצלח במיוחד".

*התוצאות:

"תעסוקת חרדים התגלתה כצעד רווחי, שכבר היום נושא פירות. אני מציע לבדוק עוד שנה-שנתיים את הנושא, כדי לגלות שמשרדים אחרים בענף עושים מהלך דומה.

"ההתרחבות לחו"ל, בעיקר למזרח-אירופה, בוודאי לא הייתה זולה. מאות אלפי שקלים הושקעו ברכישת המשרד. המהלך היה תובעני במשאבי זמן: חצי שנה לקח לנו לאתר עסק קיים מתאים; ובהוצאות: נסיעות לחו"ל, הטמעת הטכנולוגיה של הרשת והכשרת העובדים".

*למה אתה בטוח שפעלת נכון?

"כיוון שלו הייתי נכנע לחששות, היינו מאבדים זמן יקר ומקבלים היום עסקה פחות אטרקטיבית. כעת משקיעים ואנשי עסקים 'יוצאים מהבונקר', מחפשים מדינות עם פוטנציאל, והנה אנחנו כבר עכשיו שם, ערוכים עם תשתית לקבל את פניהם. אומנם החציון הראשון של 09' הסתיים בהפסד קל, אבל החציון השני כבר מאותת על רווחיות".

רון אילון, מנכ"ל yes

"הפחידו אותנו, שאוטוטו עשרות אלפי מנויים יינטשו"

רון אילון / צלם איל יצהר

*המהלך:

"למרות הטיימינג הגרוע השקנו מוצר פרימיום חדש".

*הסיבות:

"בעיצומו של המיתון השקנו את מוצר הפרימיום MAX HD. השקענו במוצר 18 חודש, ואכן תהיתי האם הטיימינג להחדרתו הולם ימים שבהם הצרכנים בעצמם לא יודעים מה ילד יום. לשווק מוצר בקצה העליון אינו עניין טריוויאלי, מה גם שבנוסף למשבר הכללי ריחף מעל ראשנו איום נוסף: DTT, טלוויזיה חינמית בחסות המדינה".

*החששות:

"הפחידו אותנו. אמרו לנו שאוטוטו עשרות אלפי לקוחות יינטשו את הכבלים והלוויין, אבל למרות הכול החלטנו שהולכים על השקת המוצר. בל נשכח שבמרץ-אפריל ריחפה באוויר רוח נכאים ואווירת מיתון קשה, מחנק אשראי ובורסה צונחת. אמרו שייקחו שנים לצאת מהמשבר.

"ההתלבטות שלנו בהנהלה ממש לא הייתה פשוטה. השקת מוצר כזה מטבע הדברים כרוכה גם בתקציבים גדולים שהוקצו למכירות, לפרסום, להוספת כוח-אדם וכו'. נחשפתי לקולות מתנגדים בארגון בנוסח: 'בעת הזאת? הרי רק לפני חודשים הקפאתם העלאות וקיצצתם בשכר'.

"הביקורת עליי הייתה בנוסח: 'אתה מדבר בשתי שפות. מצד אחד מקצץ וחוסך ומצד שני יוצא עם מוצר פרימיום ומשקיע עשרות מיליונים'. מצאתי עצמי שב ומסביר לעובדים את הדיסוננס. ברמת הספיקות וההתלבטויות הנחתה אותי התובנה, שמותגים יוצאים חזקים יותר ממשברים אם הפירמה ממשיכה להשקיע בהם חרף מורדות השוק".

*התוצאות:

"בתוך הארגון מהלך כזה של השקעה רצינית במותג משדר ביטחון. כשעובד רואה שההנהלה שלו משקיעה במוצר, שהיא מאמינה בו ולא מושכת דיבידנדים לעצמה, יש בכך כדי לנסוך אווירת ביטחון. ברמת הביזנס, אחרי שביוני-יולי התברר שהמשבר המפחיד אינו כצעקתה, שמחנו לגלות שבקיץ האחרון המכירות של המוצר זינקו, ולמעשה הוא זה שעשה לנו את המכירות של הקיץ".

*משבר דובאי עשוי להיות טריגר למפולת חוזרת. מי מבטיח שלא הלכת על מהלך מסוכן יתר על המידה?

"אני מסכים שעדיין לא ברור באיזה פוזיציה המשבר העולמי נמצא היום, מה יקרה בחודשים הבאים ולאן הרוח נושבת בהיבט של עומק המשבר ומשכו, אבל לפי שעה אותה החלטה שעשיתי הוכיחה את עצמה במכירות. לגבי העתיד? קשה להתנבא".

צביקה גיור, בעלים ומנכ"ל ניופאן

"אני הבעלים. לא מופעלים עליי לחצים להראות X רווחים"

צביקה גיור / צלם תמר מצפי

*המהלך:

"שדרגנו את מערך השירות בעלות של 150 אלף שקל לחודש".

*הסיבות:

"מהתובנה שצרכנים בימי שפל כלכלי מודעים הרבה יותר לכוח שלהם ולא מוכנים להתפשר, קיבלתי בעיצומו של המשבר החלטה להעמיק ולהרחיב את מערך השירות: לפתוח אותו גם בימי שישי ולאפשר לטכנאים להגיע לבית הלקוח עד השעה 20:00. הרציונל היה למנף את התקופה שבה הכול נעשה קשה ולחוץ יותר (גם עבור הלקוחות) ולייצר רמת שירות מעבר לציפיות הלקוח.

"בסך-הכול הגדלתי את תקציב השירות בכ-7 מיליון שקל. למרות הנטייה הטבעית להתכווץ, נראה לי מתאים לשרבב למערך השירות שלנו את אלמנט ההפתעה: הרי כולם מסביב מורידים את רמת השירות כדי לחסוך. כשאתה עושה הפוך, היתרון שלך מזדקר עוד יותר ואתה מחזק את המותג".

*החששות:

"לא טריוויאלי להעמיס על החברה בתקופת קיצוצים וחוסר יציבות. באותה תקופה ניסינו לחסוך בכל מה שאפשר, גם בכוח-אדם.

"לאור זאת היו לא מעט הרמת גבות מבית, הרבה מאוד ויכוחים בדיוני ההנהלה על כך שביד אחת מקצצים וביד השנייה מוציאים כסף. על אחת כמה וכמה כשמדובר במהלך שלא מניב תוצאות מידיות. עד היום, אני מניח, יושבים בהנהלה אנשים שסבורים שלא פעלנו נכון".

*התוצאות:

"שדרוג השירות עלה לי כסף. מדובר בתוספת של 150 אלף שקל לחודש בהוצאות כוח-האדם. יתר-על-כן, אני בטוח שלפירמות שבחרו לצמצם את מערך השירות ב-15% לא אירע דבר בטווח הקצר.

"אפקט של מהלכים איכותניים כאלה נבנה בטווח של שנתיים לפחות, אם לא למעלה מכך. למרות ההוצאות הכבדות, אני לא מתחרט. הרווחתי תדמית של יציבות ואמינות, ואת התפישה שהפירמה שלנו לא עובדת לפי פולסים של משבר".

*אתה משלם על בניית התדמית.

"ממש כך. אבל מאחר שניופאן היא חברה פרטית שאני גם בעליה, לא מופעלים עליי גם לחצים להראות עלייה של X רווחים ברבעון. אני נהנה מהלוקסוס לקבל החלטות לטווח ארוך".

זאב וורמברנד, מנכ"ל ונשיא קבוצת הרבוע הכחול

"התחרות בענף הפכה עזה יותר והתבטאה גם במבצעי חסימה מהמתחרים"

זאב וורמברנד / צלם איל יצהר

*המהלך:

"השקנו תת-רשת חדשה בהשקעה של 40 מיליון שקל ותמחרנו מחדש".

*הסיבות:

"אחרי איסוף מודיעיני קפדני על השוק, על התחרות, על צורכי הלקוחות ואחרי פגישות עם אנשי קרפור (הרשת השנייה בגודלה באירופה) כדי ללמוד איך מנצחים שוק במשבר, החלטתי למנף את המשבר על-ידי השקת תת-רשת HD (Heavy Discount).

"בינואר 09' השקנו את מגה בול בהשקעה של 40 מיליון שקל, סכום לא מבוטל לאותה תקופה, תוך שאנו מתחייבים להציע את הסל הזול ביותר. את המהלך עשיתי באחת, לא בהדרגה כפי שנהוג לעשות בימים כתיקונם. כך הסבנו 40 סניפים לרשת החדשה. זה היה מהלך כבד מאוד וגדוש סיכונים".

*החששות:

"בהחלט היו. ידעתי שאני עולה על מגרש HD רווי ממילא בשחקנים כמו שופרסל דיל, חצי חינם ורמי לוי. בנוסף, כשהולכים על תמחור מחדש על רקע של רגישות צרכנים לסוגית המחיר לוקחים סיכון.

"בענף שלנו גם לא קיימים מחסומי מעבר של צרכנים כפי שקיים בענף הסלולרי ובבנקאות. כל תקלה קטנה בהתנהלות הרשת החדשה יכלה לכרסם במוניטין של המותג כולו. כשאתה מתחייב על מחיר אתה כל הזמן חשוף לתקשורת ולסקרים. זה נכון במיוחד בתקופות משבר, כשכל הזמן אתה נבדק על-ידי מדיה סקרים וגם על-ידי הלקוחות עצמם".

*התוצאות:

"התחרות בענף הפכה עזה יותר והתבטאה גם במבצעי חסימה מהמתחרים (הורדת מחירים אצלם). החודשיים הראשונים היו קשים, בין השאר, כיוון שנפלנו גם על מצב ביטחוני רגיש (עופרת יצוקה).

"מסיבה זו בתקופה הראשונה לא ראינו תנועה מהירה של לקוחות. המהפך הדרמטי חל רק בחודש מרץ השנה, אחרי שהחלטתי לתת לתהליך Boost נוסף ולערוך מעין השקה חוזרת. בספטמבר השנה כבר עמדנו ביעדים שהצבנו, ואני צופה שנחזיר את ההשקעה עד סוף 09'".

*פתיחת רשת HD חדשה לא מהווה סוג של תחרות גם לעצמך?

"לקחתי את זה בחשבון. ידעתי שתת-רשת זו תעשה שינוי בשוק הריטייל כולו, ושתהיה זליגה של לקוחות מהחנויות הרגילות אל חנויות ה-HD. בפועל הייתה זליגה של 5%-6% בכל הרשתות הקמעונאיות לא רק אצלנו. בתחילת השנה שוק ה-HD תפס נתח שוק של 33%, היום הוא עומד על שיעור של 38%".

עוד כתבות

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס: ארה"ב תתחייב שהמלחמה תסתיים, גם ללא אישור ישראלי

בארגון הטרור מוכנים לוותר על השלטון ועובדים על מערכת שלטונית חדשה ● המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית • דיווח בתקשורת הערבית: חמאס לא ימסור הלילה את תשובתו למתווכות • בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי על ההצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו