גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תחקיר: מפגש מסילה-כביש קטלני בלב עתלית לא נסגר - בגלל אינטרסים של משפ' דנקנר, תעש' מלח והמועצה

תוכנית מקצועית ומסודרת של הרכבת להפרדת "מפגש קטלני מס' 11" במרכז עתלית, שכבר גבה את חייהם של 7 בני אדם, מעוכבת שוב ושוב ע"י קואליציית בעלי עניין, בהם תעשיות מלח וכרמל כימיקלים ובתמיכת ראש המועצה האזורית חוף הכרמל ■ ובינתיים: "כמעט תאונה" מדי כמה ימים

שבעה אנשים נהרגו בסוף השבוע שעבר במפגש מסילה-כביש ליד קרית גת, שבועות אחדים לפני טכס פתיחת הגשר החדש בהפרדה המסילתית. שבעה אנשים נהרגו במשך השנים במפגש מסילת הרכבת מספר 11 במרכז עתלית, סמוך לתחנת הרכבת של היישוב. במפגש הקטלני הזה נהג פסח גרופר, שר החקלאות בעבר, להתייצב בדלת הקרון לקראת הקפיצות המפורסמות שלו מהרכבות שלא עצרו בתחנה. מפגש 11 נחשב לאחד המסוכנים ביותר במפגשי כביש-מסילה, הראות בו לקויה, ובכל כמה ימים יש בו אירוע בטיחותי של כמעט תאונה.

עתלית משוועת לפיתוח, אבל שום דבר טוב לא יכול להתרחש בה עד לפתרון שאלת המעברים מעל פסי הרכבת החוצים את היישוב לאורכו. המפגש היה אמור להיסגר סופית ב-1.8.10. שבועות אחדים לפני הסגירה הוזמן שר התחבורה ישראל כץ להתארח בעתלית בעניין המפגש. השר התארח אצל ראש המועצה כרמל סלע, המתנגד לסגירה מפגש 11. החל מפגישת השר וראש המועצה התחילה מסכת מהלכים, והמעבר עדיין פועל.

3 מפגשי רכבת

מפגש 11 נוצר באופן פיראטי לפני 50 שנה כמעבר לעגלות, ואינו מוסדר סטטוטורית. הוא מצוי בחלקו על אדמת מדינה, ובחלקו מדובר בפלישה לאדמה פרטית של עמיהוד רמות-רוטשילד, תושב עתלית.

כל יום עוברות במפגש 11 כ-200 רכבות, חלקן במהירות של 130 קמ"ש. כל יום עוברים במפגש 11 הרבה הולכי רגל, כ-1,500 מכוניות פרטיות וכ-200 משאיות כבדות הבאות ויוצאות בשערי שני המפעלים הגדולים בעתלית: משאיות של תעשיות מלח, בשליטת שרי אריסון, שנרכשה ממשפחת דנקנר ובראשה עומד אלון דנקנר; ומשאיות של כרמל כימיקלים, בשליטת גיל ודוד דנקנר.

סגירת מפגש 11 תיצור בעיה קטנה וזמנית לשני המפעלים. לאריסון, ובעיקר לדנקנרים, יש השפעה גדולה בעתלית ובמועצה האזורית חוף הכרמל, בראשה עומד המקורב לדנקנרים, כרמל סלע.

יש בעתלית שלושה מפגשי רכבת.

בצפון עתלית: מפגש מספר 10, על הכביש המוביל ממחלף עתלית אל חוף עתלית, למבצר ולבסיסי חיל הים. יש תכנון מתקדם להפרדה מסילתית במפגש 10.

במרכז עתלית: מפגש 11 הקטלני. קיימת תוכנית מאושרת לבניית הפרדה מסילתית, תוכנית של דרך חדשה וגשר, כולל תוכנית לגשר הולכי רגל ואופניים (בעיצוב יפהפה של אדריכל מיכה ורטהיים).

בדרום עתלית: מפגש מספר 12 ליד קיבוץ נווה ים - לפני למעלה משנה נפתחה כאן הפרדה מסילתית כביש-גשר, כשלב ראשון להפרדה מסילתית כוללת בעתלית. התנועה במפגש 12 זורמת ביעילות ובבטיחות.

שני קרבות מתנהלים במקביל סביב מפגש 11. הקרב הראשון הוא זה בין רכבת ישראל לבין המועצה האזורית חוף הכרמל והמפעלים של אריסון-דנקנר.

הרכבת דורשת לסגור את המעבר באופן מידי בנימוק הבטיחותי. מנגד, המועצה האזורית, יחד עם תעשיות מלח וכרמל כימיקלים, מנהלים קרב השהיה בוועדות התכנון ובבתי המשפט.

הקרב השני הוא בין עמיהוד רמות, בעל הקרקע במחלף 11 הפרטיזני, נגד כרמל סלע, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל. רמות דורש להחזיר לו את הקרקע הפרטית שלו שנעשה בה שימוש פיראטי במפגש 11 הנוכחי. לרמות יש תוכנית להקים על השטח שלו תחנת דלק עירונית זעירה.

ראש המועצה סלע מתנגד לתוכנית של רמות ומטרפד אותה בעקביות. רמות טוען שסלע פועל בניגוד עניינים חמור, כי הוא בעל ענין בתחנות הדלק הפנימיות במושבים ובקיבוצים במועצה האזורית, כולל במושב של סלע עצמו, גבע כרמל. כפי שנחשף ב"גלובס" (מוסף G, "מכופף הבננות", 9.1.10), תחנות הדלק בקיבוצים ובמושבים הן מונופול אזורי של חברת דור-אלון. הן פועלות בחריגות חמורות ועוברות על הכללים בכך שהן מוכרות דלק לכל דיכפין, במקום לשמש לייעודן כמשרתות אך ורק את חברי האגודות.

התלונות של רמות נגד ראש המועצה סלע, כולל בגין עבירות בנייה חמורות בהיקף גדול, ממלאות קלסרים במשרד המשפטים, הפנים ואצל מבקר המדינה. סלע, כך נראה, אולי נהנה מנקמה קטנה בכל יום שעובר שבו מחלף 11 פועל במתכונתו הנוכחית ואינו מוחזר לבעליו החוקיים, עמיהוד רמות.

מפגש מסילה בכיש רכבת 11 קטלני עתלית / צלם:עינת לברון
מפגש מספר 11 במרכז עתלית, קיצור דרך שכבר גבה את חייהם של 7 ישראלים במשך השנים

אינטרס המפעלים

צריך להגיד מילה טובה על רכבת ישראל, על קידום מקצועי ורציני של הפרדה מסילתית במרכז עתלית, קצת מצפון למפגש 11 המסוכן, וסגירה לאלתר של המעבר הקיים. התוכנית קודמה בות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות) בהליך מסודר. אך ישנם שני גופים העלולים לצאת נפגעים מיישום מהיר של תוכנית הרכבת.

כרמל כימיקלים של גיל ודוד דנקנר - אינם רוצים את הגשר החדש שיגיע סמוך למפעל, כי לדעתם הוא יפריע לתוכניות הפיתוח שלהם, לבנות שכונת מגורים במקום המפעל הקיים.

הבעלים מודאגים גם מסגירה מידית של המעבר הקיים, שתחייב את המשאיות באופן זמני לנסיעה ארוכה יותר דרומה דרך הגשר במפגש 12 הבנוי, שמשמעותה יותר הוצאות דלק. כרמל כימיקלים היו מעוניינים שהמפגש המתוכנן יהיה יותר צפונה מאשר מוצע בתוכנית הרכבת.

תעשיות מלח של שרי אריסון - קובלים על כך שסגירה מידית של המפגש הקיים והארכת דרכן של המשאיות באפן זמני דרך מעבר 12, תגרום להם הוצאה שנתית נוספת של כ-700 אלף שקל בדלק. תוכניות הפיתוח של החברה ספגו מכה חמורה בפרשת בריכות המלח והניסיון של אהוד אולמרט לפעול למענם במינהל מקרקעי ישראל ולשנות את ייעוד הקרקע בעתלית. עבור תעשיות מלח, יצירת מעבר מעל המסילה בסמוך לקרקעות של הבריכות התעשייתיות, עשויה לשפר בהרבה את הסיכוי להפשרת הקרקע ובניית אלפי יחידות דיור עליה.

מועצת חוף הכרמל התנגדה שוב ושוב לתוכנית הרכבת, בנימוק שהמעבר המתוכנן יפגע בהתפתחות האורבנית של עתלית. המועצה הציעה להקים את מעבר 11 החדש צפונה יותר מתוכנית הרכבת, לכיוון בריכות המלח התעשייתיות, יצירת מעבר תת קרקעי למכוניות פרטיות בסמוך למפגש הקיים, ועד שייבנה המעבר החדש יימשך השימוש במעבר הקיים.

הפתרון שמציעה המועצה האזורית של כרמל סלע תואם את האינטרסים של תעשיות מלח וכרמל כימיקלים. המשך המצב הקיים גם ממשיך לתקוע את עמיהוד רמות.

מועצת חוף הכרמל עתרה ב-2008 לבג"ץ נגד תוכנית הרכבת. בג"ץ לא דן בעתירה בשנתיים וחצי אחרי הגשתה. העתירה מנעה תיקצוב של הפרויקט.

ואז הגיע כץ

בסוף 2009, אחרי דיונים ועיכובים מצד המועצה, נערך במשרדי רכבת ישראל שימוע של כל ההתנגדויות והטענות לגבי מעבר 11. העניין הועבר אל ועדת ההיגוי העליונה להפרדות מפלסיות. ועדת ההיגוי, מתוך העדפת נושא הבטיחות, החליטה ב-31.5.10 לסגור את מפגש 11 לאלתר בפני כלי רכב ולהזרים את התנועה דרך מעבר מספר 12 בדרום עתלית.

הניסיונות לערער על ההחלטה נענו על-ידי יועמ"ש משרד התחבורה כך: "למען הסר ספק, אין חולק כי החלטת ועדת ההיגוי לעניין סגירת מפגש 11 הינה החלטה מקצועית והתקבלה בהליך מינהלי מסודר, לאחר שנשקלו היבטיה, ובראש ובראשונה צורכי הבטיחות, ונעשה שימוע כנדרש".

משרד התחבורה הודיע למועצת חוף הכרמל ועתלית, שעליהן לסגור את מעבר 11 בתאריך 1.8.10.

ואז, ב-22 ביוני, הגיע שר התחבורה ישראל כץ לביקור מפתיע אצל כרמל סלע במועצה, ביקור שנסגר לעיתונאים. נושא השיחה היה מפגש מספר 11, ובעקבות הפגישה הבטיח השר כץ לדון בעניין עם אלכס לנגר, המשנה למנכ"ל משרד התחבורה. בכיר במועצה אומר, שמאז ביקור השר כץ "במועצה התעוררה אווירה אופטימית, שסגירת מעבר 11 תבוטל או לפחות תידחה להרבה זמן".

השר כץ אומר, כי ברגע שנמסר לו בישיבה כי סגירת מפגש מס' 11 מהווה פגיעה בחברת תעשיות מלח, הוא הודיע כי הוא מונע את עצמו מלדון בשאלת המפגש, וזאת בשל היכרותו עם אלון דנקנר יו"ר החברה. לדברי השר הדיון הופסק וסוכם כי תקיים דיון נפרד.

סלע קיבל מכץ אופציה לקיים פגישה דחופה לדיון מיוחד נוסף עם אלכס לנגר ועם הרכבת. הדיון נערך ב-21 ביולי, אבל המשנה למנכ"ל לנגר לא קיבל את הדרישה להקפאת התוכנית. צריך לזקוף זאת לזכותו של לנגר. המועצה האזורית נאלצה למחוק את העתירה לבג"ץ משנת 2008, אבל פנתה לחזית חדשה.

"אחריות לפתח ביהמ"ש"

בסוף חודש יולי התאחדו שלושה גורמים חזקים בעתלית. המועצה האזורית של סלע, יחד עם חברת כרמל כימיקלים וחברת תעשיות מלח, עתרו לבית המשפט לעניינים מנהליים בחיפה, בבקשה לעכב את סגירת מפגש 11.

השופט רון סוקול נעתר לבקשה וקבע דיון בעתירה ל-14.9.10. לדבריו, "עיכוב של מספר שבועות במציאת פתרון תחבורתי אינו צפוי להיות בעל משמעות מיוחדת, מה גם שניתן לפעול בתקופת הביניים לביצוע שינויים ושיפורים שיצמצמו את הסכנה למשתמשים".

הרכבת התקוממה, ביקשה דיון דחוף והודיעה: "כל המתנה לדיון, כל שכן עד לפסק הדין בעתירות, עלולה להסתבר כהרת אסון. האחריות לאירוע אשר חס וחלילה יקרה במפגש, רובצת לפתחו של בית המשפט הנכבד".

ביהמ"ש דחה בקשת הרכבת לדיון דחוף. מפגש 11 ממשיך לפעול כרגיל, בחסות בית המשפט, והתיק הזה יתחיל להתגלגל באמצע ספטמבר. אלוהים גדול.

עוד כתבות

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"