גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעלי Happy Socks: "אנחנו המותג מספר 1 אצל בנקאים בניו-יורק"

אחרי שאיקאה עשתה לנו בית-ספר לריהוט ו-H&M לימדה אותנו שיעור באופנה, ההסתערות השבדית נמשכת: מותג הגרביים השבדי Happy Socks נכנס לשוק הישראלי

זהו שיעור ביזמות שלא היה נלמד בבתי-הספר למינהל עסקים. ואם הוא היה נבחן כקייס-סטאדי, הרי שהיה זה תחת הכותרת: עסקים שהצליחו כי בעליהם היו אמיצים או מטורפים מדי. אבל בעסקים, כמו בעסקים, השורה התחתונה היא זו שקובעת, ולא ההיצמדות לתוכנית עסקית מבוססת ומנומקת.

וכך, מה שהחל כרעיון קריאטיבי במוחם של שני צעירים שבדים, שהגו אותו בעוד יושבים בבית עם הרגליים למעלה, הפך בתוך שנתיים וחצי למותג חזק בשם Happy Socks, שמגלגל 6 מיליון יורו, מחזיק בכ-1,500 נקודת מכירה ב-66 מדינות, והגיע באחרונה גם לישראל.

זוהי ההסתערות השלישית של חברה שבדית על תחומי פעילות בישראל, ואם נתייחס למה שעשתה איקאה לשוק הרהיטים המקומי, ו-H&M לשוק האופנה, הרי שיש ליצרני הגרביים המקומיים ממה לחשוש.

שוק הגרביים אולי נשמע זניח, אבל הוא מגלגל עשרות מיליוני שקלים, מיועד לקהל מכל הגילאים ואינו מוגבל לעונתיות. וחשוב מכך, אינו ממותג.

כיום, יש כמה חברות שפועלות בתחום, דלתא, קדס, פיקס (גיבור סברינה), חברות ספורט (נייקי, אדידס) ויצרנים פרטיים. אבל אף אחד מהם לא יצר מותג בעל מובחנות שמביא את הצרכנים להיכנס לחנויות במיוחד כדי לרכוש אותו.

יתרה מכך, למעט גרביים עם דמויות של דיסני או של כוכבי ילדים אחרים, השוק כולל בעיקר גרביים בצבעי בייסיק כמו לבן, שחור, כחול וחום, גם לנשים וגם לגברים.

בקולקצייה של Happy Socks לא תמצאו גרביים כאלו גם אם תתאמצו. שם, אם זה לא צבעוני, משוגע, מעוטר בנקודות, פסים או שניהם גם יחד - זה לא קיים.

במסגרת העלייה הססגונית ארצה, ישווקו הגרביים של המותג בכל אחת מ-40 חנויות רשת ההנעלה קרוקס. שיתוף-הפעולה בין שתי החברות נעשה לאחר בקשות רבות שהופנו לחברה מקמעונאים ויזמים בישראל. ואולם רק עמוס הורביץ, הבעלים של רשת קרוקס, הצליח בסופו של דבר לשים את רגליו על הזיכיון. לדבריו, הדבר נעשה הודות לכימיה שנוצרה בינו לבין בעלי החברה.

כנראה גרביים הם מוצר שמעורר אמוציות מרחיקות לכת אצל אנשי עסקים, שכן הורביץ לא מיפה את השוק על כל מתחריו ובנה תוכנית עסקית מסודרת, אלא פשוט סמך על תחושת הבטן שלו ועל כך שהמותג אטרקטיבי. מבחינתו, לא מדובר רק בנישה חסרה, אלא גם במוצר סינגרטי לפעילות העיקרית שלו - נעליים.

קהל יעד מגוון

לרגל השקת הפעילות המשותפת, הגיע אחד משני השותפים בעלי Happy Socks, מיקאל סודרלין לישראל, ובראיון בלעדי ל"גלובס" הוא מספר כי במשך שנים החברה נמנע מלפעול בישראל, ולא רק בשל הבררנות שבבחירת שותף מתאים.

"בהחלט היו לנו בעבר הרבה בקשות מישראל, אבל לא נכנסו עד היום, כי ישראל היא שוק קשה יחסית. אנחנו לא מכירים את השוק הזה, וישראל היא גם ארץ חמה שברוב חודשי השנה לא הולכים בה עם נעליים סגורות, אלא עם סנדלים או כפכפים. מהסיבה הזאת גם אין כאן חלוקה מובהקת לעונות שנה, ולכן גם אין 'פיקים' של מכירת גרביים. אבל כשפגשנו את עמוס, החיבור היה טבעי וטוב אז החלטנו ללכת על זה".

- מי קהל היעד שלכם, בהתחשב בעיצוב יוצא הדופן של המוצרים?

"הקהל שלנו מאוד מגוון, ולמרבית ההפתעה מדובר במותג מספר 1 אצל בנקאים בניו-יורק ובלונדון, כי זה פריט הלבוש היחיד בו הם יכולים להתפרע, חוץ מהעניבה. גם סבתות מגניבות בנות 80 לובשות את הגרביים שלנו וכן ראפרים כמו קניה ווסט וג'יי.זי. מסתבר שגם קהל צעיר וגם קהל שמרני יותר אוהבים את המותג. מבחינת הקולצייה 80% זה יוניסקס, 10% זה גרבי גברים ו-10% נשים. אנחנו לא מחזיקים גרבי ילדים".

- מה מתוך הקולקציה יימכר גם בישראל ובאילו מחירים?

"כל המוצרים שלנו, כולל הקו החדש של הגרבונים. המחירים יהיו תחרותיים, זוג אחד יעלה 35 שקל, שניים ב-65 שקל, 3 ב-85 שקל ו-4 ב-100 שקל. הגרבונים יימכרו במחירים שבין 50-60 שקל".

מ-0 ל-100 ב-3 שבועות

הרעיון להקמת החברה צץ אחרי שסודרלין מכר את משרד הפרסום שהיה בבעלותו במשך 10 שנים. הוא וחברו, שותפו כיום ויקטור תל, ישבו בבית וחשבו לאן הם ממשיכים הלאה.

"דיברנו על כך שבכל פעם שלמישהו מאיתנו יש מצב-רוח לא טוב, הוא גורב גרביים צבעוניות, וזה מיד משמח אותו", הוא מספר. "אפילו לא עשינו בדיקה מקצועית של השוק, אבל ידענו שאין מוצר כזה, ובכל מקום, גם ברשתות האופנה וגם בבתי-הכלבו בכל העולם מוכרים רק גרביים מונוכרומטיים ומשעממים.

"תל, שהוא מעצב גרפי, התחיל לעצב סדרה של גרביים, ובתוך 3 שבועות כבר היו לנו סקיצות של 100 זוגות שונים, כולם יוניסקס. עם העיצובים האלה טסנו מיד לטורקיה, מצאנו מפעל והתחלנו לייצר את הגרביים".

- זו לא בדיוק הדרך הסטנדרטית לבנות מותג בינלאומי.

"כנראה שהיינו מספיק משוגעים כדי לעשות את זה. לא חששנו בכלל. הרעיון היה למכור גרביים איכותית, צבעוניות ומשמחות. כשכבר היו לנו את המוצרים ביד, השקנו אותם בגלריה לאמנות בסטוקהולם, והתחלנו להפיץ אותם רק בהשקה רכה.

"קודם כל מכרנו רק לחברים, וכשראינו שיש ביקוש נכנסו גם לבתי-כלבו גדולים בשבדיה כמו NK ו-SOLO. בהמשך עשינו את אותו תהליך בדיוק בכל העולם, וכיום, אחרי שנתיים וחצי, יש לנו מפיצים ב-66 ארצות וכמה חנויות דגל. הפורמט זהה בכל מדינה, אנחנו עובדים רק עם מפיצים קמעונאיים, ללא זכיינים. המכירות הגבוהות שלנו, אגב, הן עדיין בשבדיה".

- איך אתם מחדשים בתחום, חוץ מיצירת עוד דגמים בצבעים שונים ובצורות שונות?

"בשנה הראשונה ייצרנו רק גרביים מכותנה, שנה אחרי השתמשנו בכותנה מתוחכמת יותר, ובשנה השלישית ייצרנו גרבי קשמיר. עכשיו אנחנו עושים גם גרביים מכותנה ממוחזרת בהתאם לטרנד העולמי הירוק וכן גרביים מצמח הקנביס".

- יש לכם תוכניות להתרחב למוצרים נוספים, כמו חזיות?

"לא. אנחנו נאמנים לכפות הרגליים. למרות שחזיות צבעוניות יכולות להיות רעיון טוב. צריך לחשוב על זה.

"בכל מקרה, אנחנו מאמינים שאנחנו עושים ההיפך מאופנה. אנחנו לא הולכים אחרי טרנדים או מיישרים קו עם מה שאופנתי באותו רגע בעולם, אלא מייצרים את מה שאנחנו אוהבים ויפה בעינינו".

Happy socks

שנת הקמה: 2008

בעלים: מיקאל סודרלינד

קונספט: גרביים צבעוניות ממותגות

פריסה: 66 מדינות

נקודות מכירה: 1,500

פריסה בישראל: 40 החנויות של קרוקס

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

עליות בוול סטריט; אנבידיה קופצת בכ-3%, סופר מיקרו ב-5%

הנאסד"ק עולה ב-0.7% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"