גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נענע10 תשיק מנוע חיפוש למודעות באתרי לוחות

מנוע החיפוש "קבל" יהיה מבוסס על הטכנולוגיה של חברת Pingola שהקים אחיעד שריג, מנכ"ל nrg לשעבר ■ מנכ"ל נענע10: "אין סיבה שהאתרים האחרים יחסמו אותנו. הם יפסידו טראפיק"

שוק הלוחות בישראל הוא אחד מהענפים הצומחים באינטרנט המקומי, כשהשחקנים המרכזיים בו הם אתר יד2 מבית וואלה, אתר winwin של ynet, לוח מד"ס של קבוצת דפי זהב ואתר "הומלס", הפופולרי בעיקר באזור המרכז.

ענף זה גם הוליד באחרונה את אחד האקזיטים המעניינים ביותר של השנים האחרונות, כשפורטל וואלה רכש את יד2 לפי שווי של 156 מיליון שקל.

כשמרבית האתרים הגדולים כבר נמצאים בתמונה ונהנים מהצמיחה של השוק, אתר נענע10 מאותת כי הוא לא מתכוון לוותר על פוטנציאל מסחרי זה, ומשיק מנוע חיפוש חדש בתחום הלוחות.

"המטרה היא לספק את הפלטפורמה האינטרנטית המהירה ביותר, הגדולה ביותר והמקיפה ביותר, עבור משתמשים שמחפשים אחר עבודה, מכונית, דירה או כל שירות ומוצר חיוני אחר", מצהיר גיא אלון אליאב, מנכ"ל נענע10, בראיון בלעדי ל"גלובס".

מנוע החיפוש החדש - "קבל" (Kabel) מבוסס על הטכנולוגיה של חברת Pingola, שהוקמה ב-2009 על-ידי אחיעד שריג, לשעבר מנכ"ל nrg ומייסד "יורם לימודים".

בתחילה יתמקד מנוע החיפוש בעולמות התוכן של ענף הרכב והנדל"ן, אולם בעתיד יתרחב גם לקטגוריות השופינג, השוואת המחירים, מוצרי יד שנייה, עבודה ותיירות.

"קבל" מאפשר למשתמש לבצע חיפוש חינמי אחר דירה או רכב, ולקבל במקום אחד את כל המודעות הרלוונטיות שמופיעות באתרים הגדולים, בהם יד2 ו-winwin, אבל גם באתרים קטנים של סוחרי רכב או סוכנויות. את החיפוש ניתן לשפר באמצעות קריטריונים רבים, כאשר התוצאות מדורגות לפי פרמטרים איכותיים.

בלי תוצאות כפולות

מנוע החיפוש מסוגל לאנדקס מידע מאלפי אתרי אינטרנט באופן אוטומטי. אתרים שמודעותיהם לא מאונדקסות במנוע החיפוש יכולים ליידע את החברה על קיומם דרך המייל, או לבצע פעולות אקטיביות שישמרו על איכות המידע ויאפשרו נגישות קלה אליו.

ההשקה תלווה בקמפיין מקיף בפייסבוק, נענע10 ו-msn ישראל (המשווקים באמצעות MASA), רדיו וטלוויזיה (ערוץ 10).

- מה יקרה אם אתר יד2 לדוגמה לא יאפשר לכם לאנדקס את המודעות שלו?

אליאב: "אנחנו לא מתחרים באתרי לוחות אחרים, וכל הקלקה על מודעה שמופיעה בתוצאות החיפוש שלנו מעבירה את הגולש לאתר המקורי שבו מפורסמת המודעה עם הפרטים המלאים".

מהלך זה הוא בניגוד לאתר הלוחות "זה וזה", שמעתיק מודעות מ-6 אתרים, מבלי להפנות לאתר המקורי, ואף נקלע בשל כך לסכסוך משפטי עם אתר יד2.

לדברי אליאב, "אין סיבה שהאתרים האחרים יחסמו אותנו, ומי שיעשה כך, פשוט יפסיד טראפיק".

"מאחר שאנחנו מציעים כלי חיפוש בתחום הלוחות, אנחנו למעשה יוצרים שוק שלא קיים", אומר שריג. "אם יהיו אתרים שיתנגדו לכך שנכלול אותם בתוצאות, הם פשוט יפגעו בצרכן הסופי. חוץ מזה, כמות האנשים שמפרסמים מודעות באתר אחד בלבד היא זעומה, כך שגם אם אתר אחד יסרב, מאגר המידע שלנו לא ייפגע".

- אתם מאמינים שניתן לשנות את הרגלי הגלישה של המשתמש הישראלי?

אליאב: "כשחושבים על חיפוש רכב או דירה, ישר קופץ לכולם לראש יד2 או winwin, אבל הופתענו לגלות שיש עוד הרבה מקורות מידע".

לדבריו, לגולש הישראלי יש פחד מלצאת פראייר, ולכן הוא מבזבז הרבה מאוד זמן בחיפוש בכל האתרים הקיימים. "אנחנו מאפשרים לעשות את החיפוש ליותר מהיר, ובמקום אחד".

שריג מוסיף כי "יש אתרים שמאפשרים למפרסמים להקפיץ למעלה את הדירה שלהם, למרות שלא מדובר במודעה עדכנית, והגולש לא יודע שהוא נחשף לדירה ישנה שאין לה הרבה ביקוש. מנוע החיפוש שלנו, לעומת זאת, יצביע על כך שמדובר במודעה ישנה". זאת, לצד סינון תוצאות כפולות.

נותנים ציון למודעות

הכניסה של נענע10 לתחום היא אסטרטגית, כשהיא למעשה מתפקדת בתור השותף המסחרי של Pingola בישראל. לפי ההסכם, כל צד יחזיק ב-50% מאתר "קבל", וההכנסות מפרסום יחולקו בהתאם בין הצדדים.

הסכם זה יאפשר ל-MASA, גוף המדיה שמשווק את שטחי הפרסום של נענע10, msn ישראל ועמוד הבית של פייסבוק בישראל, להציע ללקוחותיו אפשרות לפרסם גם בתחום הלוחות.

"המודל העסקי של 'קבל' מתבסס על אלפי בתי עסק שיוכלו לפרסם על בסיס מודל של CPC (עלות פר קליק, נ"פ), וליהנות מקהל מטורגט שמבצע חיפוש בתחום תוכן ספציפי", מסביר שריג. "תחום הפרסום באתרי הלוחות עדיין חי בעולם הישן, שבו מפרסם צריך לקנות בנק של מודעות. אצלנו זה יעבוד אחרת, שכן מדובר במנוע חיפוש המאפשר לפרסם על בסיס תוצאות".

- כל מנוע חיפוש מבוסס על אלגוריתם מוצלח. מה המרכיב הסודי שלכם?

שריג: "זה כמו לשאול את גוגל איך הם מסדרים את התוצאות, אבל אני יכול לומר שאתר שרוצה להיות מאונדקס, צריך להיות באיכות גבוהה".

לדבריו, "התוצאות מוצגות לפי מידת הרלוונטיות, וללא מניפולציה של יד אדם, כאשר כל מודעה מקבלת ציון שמבוסס על מאות פרמטרים, כגון מידת הטריות של המודעה או איכות המקור.

בטכנולוגיה של Pingola, המוטמעת באתר "קבל", הושקעו עד כה כ-3 מיליון דולר ממשקיעים זרים, בהם בנקאי השקעות ואנשי מדיה ואינטרנט. בחברה נמצאים גם רות אלון, מייסדת נטוויז'ן, וגדי הדר, ממייסדי פורטל וואלה, המכהנים כדירקטורים. החברה מעסיקה 22 עובדים, רובם במרכז הפיתוח בישראל, אם כי חברת האם אינה ישראלית.

Pingola עתידה להשיק החודש את מנוע החיפוש שלה גם בשוק הרוסי. ל"גלובס" נודע כי Pingola חתמה על הסכם שיתוף-פעולה אסטרטגי וארוך טווח עם ענקית התוכנה מיקרוסופט, במסגרתו יושק מנוע החיפוש עם אתר MSN ברוסיה, בדומה לשיתוף-הפעולה עם נענע10. בין לבין הספיקה החברה לדחות הצעות רכש ושיתופי-פעולה אסטרטגיים מצד שחקני מדיה גדולים בשוק הרוסי.

מהפך בארה"ב

לשריג יש תקוות גדולות מ-Pingola, כשאת האמונה שלו הוא מבסס על מה שמתרחש בשוק הלוחות האמריקני. עד לא מזמן, השוק המקומי נשלט על-ידי אתר הלוחות הוותיק Monster, הפועל בתחום חיפוש העבודה ומושך אליו כ-12 מיליון גולשים שונים בחודש. אולם בנובמבר האחרון, מנוע חיפוש העבודה Indeed עקף אותו במונחי טראפיק והפך לאתר המוביל בתחום.

"זו עדות לצורך של המשתמש לכלי שייתן לו את כל המידע הרלוונטי במקום אחד", הוא מסביר. "יש מנועי חיפוש ורטיקלים שהופכים לענקים בהרבה מדינות, וזו המטרה גם שלנו - להיות הגוגל של תחום הלוחות והמדריכים במספר שווקים בעולם".

שריג מבטיח כי "אחת לחודשיים-שלושה נשיק בישראל מנוע חיפוש בעולם תוכן חדש, במטרה להפוך את חיי הצרכן לקלים יותר, ובקרוב נשיק גם שירותים תומכי החלטה, כגון כלים סטטיסטיים, מחירונים, טרנדים ותנודות מחירים.

"ב-3 השנים הקרובות אנחנו מתכננים להפוך לשחקן משמעותי בשוק החיפוש ב-15 מדינות שונות, בהן צרפת, איטליה ואוסטרליה". השוק האמריקני, בכל אופן, לא נמצא כרגע בתוכניות.

- איזה נתח שוק אתם רוצים להשיג בישראל?

אליאב: "33% מהגולשים בישראל מבקרים מדי חודש באחד מאתרי הלוחות, כך שמדובר בשוק עם פוטנציאל גדול. אני סבור ש'קבל' ישנה את שוק הלוחות בישראל וייתן לצרכן הסופי יותר מידע מפולח ורלוונטי".

עם זאת, אליאב מציג יעדים מתונים יחסית. "אני אהיה מרוצה אם יהיו לנו עשרות אלפי גולשים ביום בעוד שנה", הוא אומר.

עיקרי המהלך של נענע10

* הקמת אתר שיאחד מידע מכל אתרי הלוחות.

* נענע10 ו-Pingola יתחלקו בהכנסות מהאתר באופן שווה.

* הרחבת הפעילות בהמשך גם לשופינג, השוואת מחירים, מוצרי יד שנייה, תעסוקה ותיירות.

עוד כתבות

מושגים לאזרחות מיודעת. מדדי אי שוויון / צילום: Shutterstock

בקרוב יתפרסמו נתונים על אי־השוויון בישראל. מה צריך לדעת כשקוראים אותם?

אחד הנתונים הכלכליים שמעוררים הכי הרבה עניין הוא אי־השוויון • לאילו היבטים הוא מתייחס, ואיך בכלל מודדים אותו? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

הסיניות השתלטו, החשמליות נזנחו: הנתונים שמאחורי השנה הדרמטית בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג-אין, הסינים כבשו את השוק, ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

רוב המומחים מעריכים שהשקל יוסיף להתחזק. לפי סיטי הוא צריך ליפול ב־20%

בבנק האמריקאי טוענים, בניגוד לקונצנזוס, כי המטבע הישראלי אמור להיחלש לרמה של 3.87 שקלים לדולר ● כלכלן מקומי בכיר: "לא הייתי מייחס למודל שלהם חשיבות גדולה מדי, אלא אם הנאסד"ק ייפול ב־30%, או אם הולכים למלחמה עם איראן עם תוצאות מאוד גרועות לישראל"

צוות ההשקעות של ויולה ונצ'רס / צילום: דוד גראב

ויולה ונצ'רס מגייסת כ־250 מיליון דולר להשקעות חדשות ולהגדלת החזקות קיימות

הקרן ביצעה סגירה ראשונה בהיקף של כ־150 מיליון דולר, שצפויה להתחיל לפעול בתחילת 2026 ● במקביל גויסה קרן נוספת בהיקף של כ־100 מיליון דולר, שמטרתה להגדיל החזקות בחברות פורטפוליו שהקרן מגדירה כמצטיינות שבהן היא כבר השקיעה, ובעצם להעמיק את ההשקעה

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך; סיגל יעקבי, שופטת בית המשפט הכלכלי; ויעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בסאני / צילום: שלומי יוסף, ניב קנטור, סיון פרג'

רשות ני"ע נגד ביהמ"ש הכלכלי: המחלוקת לגבי מניות של קרובי משפחה מגיעה לעליון

האם מניות שנרכשו ע"י קרובי משפחה של בעל שליטה נחשבות לחלק מ"החזקות הציבור", או שהן נספרות כחלק מהחזקות בעל השליטה? ● שאלה משפטית זו עומדת בלב מחלוקת בין ביהמ"ש הכלכלי לרשות ני"ע ● במרכז ההליך: איש העסקים יעקב לוקסנבורג

קפיצה של 60% באקזיטים - במחיר הפסד / אילוסטרציה: Shutterstock

דוח חדש חושף את מכירת החיסול בהייטק הישראלי

האקזיטים של וויז וסייברארק אומנם הזניקו את שווי העסקאות הישראליות ב-340% השנה - אך יחד עם זאת, בנטרול העסקאות הללו, גודל עסקת הרכישה הממוצעת ירד ב-40%: מ-268 מיליון דולר ב-2024 ל-160 מיליון דולר בלבד

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

האחים נקש יישארו בנמל אילת? הממשלה תיאלץ להכריע בקרוב

שרי האוצר והתחבורה יודיעו עד סוף החודש אם יוארך זיכיון האחים נקש בנמל שהסב להם רווחים במאות מיליונים ● בממשלה סבורים שהם לא עמדו בתנאים, אולם פרסום מכרז חדש כעת אינו מהלך פשוט

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

אדלטק משכה את התביעה: הוסר החסם להקמת תחנת הכוח שבסכסוך

קבוצת אדלטק משכה את תביעתה נגד ההרחבת תחנת הכוח דוראד באשקלון - כך הודיעו השותפים האחרים ובראשם קבוצת לוזון ● אם דוראד אכן תורחב, הדבר ימנע הקמה של תחנת כוח אחרת - זאת לאור מגבלה של רשות החשמל

ראש ממשלת צרפת סבסטיאן לקורנו / צילום: ap, Thomas Samson, Pool

באיחוד כבר חגגו הסכם סחר עם אמריקה הלטינית, ואז צרפת נזכרה בחקלאים שלה

הסכם סחר חופשי רחב־היקף עם מדינות מרקוסור היה אמור להיחתם בימים הקרובים, עם הבטחות להגדיל את היצוא האירופי בעשרות אחוזים ● אלא שהתנגדות צרפתית ברגע האחרון, בטענה לפגיעה בחקלאות, מעכבת את המהלך ומציפה מתחים פנימיים באיחוד האירופי

חנות לולו למון בלונדון / צילום: Shutterstock

המנכ"ל התפטר, המניה קפצה ב־10% ביום אחד: האם לולולמון בדרך לקאמבק?

מניית לולולמון, קמעונאית הלבשת הנשים שחוללה מהפכה בתחום, נחתכה במחצית מערכה בתוך פחות משנתיים ● בעקבות הביצועים החלשים, המנכ"ל קלוין מקדונלד הודיע על סיום תפקידו - והשוק הגיב באופטימיות ● האם מדובר בשינוי עומק של החברה?

ניקש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

מנכ"ל פאלו אלטו לגלובס: “אין חשש לפגיעה בתגמול עובדי סייברארק”

ניקש ארורה, שהגיע לביקור בישראל, התייחס לתקופת הביניים סביב אקזיט הענק שטרם הושלם והבטיח בהירות לעובדים ● בדבריו ציין את החותם שהשאיר ניר צוק בחברה גם אחרי עזיבתו וסימן את האתגרים הבאים של עולם הסייבר בעידן הבינה המלאכותית והמחשוב הקוונטי

יהודה מורגנשטרן / צילום: כדיה לוי

התנועה לאיכות השלטון נגד מינוי מורגנשטרן לממלא מקום מנהל רמ”י

התנועה לאיכות השלטון מבקשת לבלום את כוונת שר הבינוי והשיכון למנות את מנכ"ל משרדו, יהודה מורגנשטרן, למ"מ מנהל רמ"י ● בתנועה טוענים כי המינוי, הנעשה בשעה שוועדת האיתור למנהל קבוע רק החלה את עבודתה, עלול להקנות למורגנשטרן יתרון בלתי הוגן על פני מועמדים אחרים, לפגוע בעצמאות ועדת האיתור ובשוויון ההזדמנויות ואף לעורר חשש לניגוד עניינים ולמינוי פוליטי

האם "התסריט הגרוע ביותר" עבור ישראל בעזה בדרך להתממש?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: היום שאחרי הפיגוע הקטלני באוסטרליה, 25 מדינות צפויות לדון מחר בשליחת כוחות בינלאומיים לעזה, ואנטישמיות בחגיגות החנוכה באמסטרדם ● כותרות העיתונים בעולם

רבקה לויפר / צילום: דנה בר סימן טוב

המועמדת שכמעט הפכה לחשכ"לית, עד שחלה תפנית במינוי עבאדי-בויאנג'ו

לפני שהודיע על בחירתו במיכל עבאדי־בויאנג'ו לחשבת הכללית באוצר, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ריאיין בשבועות האחרונים כעשר נשים לתפקיד ● אחת המועמדות הבולטות שהגיעו לקו הגמר היא רבקה לויפר, שמסיימת בימים אלה קדנציה כסמנכ"לית כלכלה ופיננסים ברשות החשמל

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

החברה שבנתה ל-OpenAI את חוות השרתים הגדולה בארה"ב בדרך לישראל

לגלובס נודע כי נציגי חברת קרוסו, שהחלה דרכה בכריית ביטקוין, קיימו פגישה במשרד האוצר ● נבחנת כניסה לשוק הישראלי באמצעות שכירת שטחים בחוות שרתים קיימות, בהיקפים של עשרות מגוואט ● המהלך עשוי להוסיף שחקנית חדשה לשוק תשתיות ה-AI המקומי

לובי משרדי ''יעדים נדל''ן''. בעיגול: מוטי אברג'יל / צילום: יוסי כהן, יוטיוב

כתב אישום: הונאת נדל"ן בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ממאות משקיעים

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד מוטי אברג'יל, לשעבר הבעלים והמנכ"ל של קבוצת הנדל"ן יעדים, בגין גיוס לא חוקי של 75 מיליון שקל ללא תשקיף, מתוכם 17 במיליון במרמה ● לפי האישום, אברג'יל פרסם רכישת קרקעות ברשתות החברתיות, אך המתעניינים קיבלו הצעה לתת לקבוצה הלוואות

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

משגרים ללא רקטות אמריקאיות: הצעד של ממשל טראמפ נגד אלביט

עפ"י דיווח של אתר דיפנס אקספרס, ארה"ב לא מאשרת למדינות אירופה להשתמש ברקטות וטילים אמריקאים במשגרים של אלביט ● הסיבה לצעד החריג היא חשש ל"דליפות טכנולוגיות", אך במשרד ההגנה הגרמני מציינים כי ניתן לטפל בחשש הזה בעזרת עדכוני תוכנה

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי היום בנתוני האינפלציה בישראל?

הכלכלנים מביעים אופטימיות לגבי המשך התמתנות האינפלציה במדד המחירים לצרכן של חודש נובמבר ● לדבריהם, המדד צפוי לרדת ב־0.4% עד 0.55%, והאינפלציה השנתית צפויה להישאר על רמה של כ־2.5% או אף לרדת קלות

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במשרד הכלכלה מציעים ליצואנים פגישות אישיות, בתשלום

במודעה של משרד הכלכלה ומכון היצוא הוזמנו יצואנים למפגשים של "אחד על אחד עם הנבחרת הכלכלית של ישראל" ● בכנס השנתי של Team8 בניו יורק נדונו השפעות ה־AI על תעשיות גדולות בהשתתפות תאגידי ענק ● מייסד קרן הסייבר הישראלית דורג שני ברשימה היוקרתית של "פורבס" ● נשיא המדינה הרצוג השתתף באירוע ידידי המרכז הרפואי שמיר בניו יורק ● וגם: מינויים חדשים בוינגייט ובקפיטוליס ● אירועים ומינויים

בשאר אל אסד / צילום: ap, Baz Ratner

"כבר לא רלוונטי לפוטין": פרטים חדשים על החיים של אסד במוסקבה

כשנה לאחר נפילת משטרו של הדיקטטור, ה"גרדיאן" הבריטי מספק פרטים חדשים והצצה נדירה לחיי משפחת אסד ● "מנהלים חיים מבודדים ושקטים של יוקרה במוסקבה ובאיחוד האמירויות"