גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נענע10 תשיק מנוע חיפוש למודעות באתרי לוחות

מנוע החיפוש "קבל" יהיה מבוסס על הטכנולוגיה של חברת Pingola שהקים אחיעד שריג, מנכ"ל nrg לשעבר ■ מנכ"ל נענע10: "אין סיבה שהאתרים האחרים יחסמו אותנו. הם יפסידו טראפיק"

שוק הלוחות בישראל הוא אחד מהענפים הצומחים באינטרנט המקומי, כשהשחקנים המרכזיים בו הם אתר יד2 מבית וואלה, אתר winwin של ynet, לוח מד"ס של קבוצת דפי זהב ואתר "הומלס", הפופולרי בעיקר באזור המרכז.

ענף זה גם הוליד באחרונה את אחד האקזיטים המעניינים ביותר של השנים האחרונות, כשפורטל וואלה רכש את יד2 לפי שווי של 156 מיליון שקל.

כשמרבית האתרים הגדולים כבר נמצאים בתמונה ונהנים מהצמיחה של השוק, אתר נענע10 מאותת כי הוא לא מתכוון לוותר על פוטנציאל מסחרי זה, ומשיק מנוע חיפוש חדש בתחום הלוחות.

"המטרה היא לספק את הפלטפורמה האינטרנטית המהירה ביותר, הגדולה ביותר והמקיפה ביותר, עבור משתמשים שמחפשים אחר עבודה, מכונית, דירה או כל שירות ומוצר חיוני אחר", מצהיר גיא אלון אליאב, מנכ"ל נענע10, בראיון בלעדי ל"גלובס".

מנוע החיפוש החדש - "קבל" (Kabel) מבוסס על הטכנולוגיה של חברת Pingola, שהוקמה ב-2009 על-ידי אחיעד שריג, לשעבר מנכ"ל nrg ומייסד "יורם לימודים".

בתחילה יתמקד מנוע החיפוש בעולמות התוכן של ענף הרכב והנדל"ן, אולם בעתיד יתרחב גם לקטגוריות השופינג, השוואת המחירים, מוצרי יד שנייה, עבודה ותיירות.

"קבל" מאפשר למשתמש לבצע חיפוש חינמי אחר דירה או רכב, ולקבל במקום אחד את כל המודעות הרלוונטיות שמופיעות באתרים הגדולים, בהם יד2 ו-winwin, אבל גם באתרים קטנים של סוחרי רכב או סוכנויות. את החיפוש ניתן לשפר באמצעות קריטריונים רבים, כאשר התוצאות מדורגות לפי פרמטרים איכותיים.

בלי תוצאות כפולות

מנוע החיפוש מסוגל לאנדקס מידע מאלפי אתרי אינטרנט באופן אוטומטי. אתרים שמודעותיהם לא מאונדקסות במנוע החיפוש יכולים ליידע את החברה על קיומם דרך המייל, או לבצע פעולות אקטיביות שישמרו על איכות המידע ויאפשרו נגישות קלה אליו.

ההשקה תלווה בקמפיין מקיף בפייסבוק, נענע10 ו-msn ישראל (המשווקים באמצעות MASA), רדיו וטלוויזיה (ערוץ 10).

- מה יקרה אם אתר יד2 לדוגמה לא יאפשר לכם לאנדקס את המודעות שלו?

אליאב: "אנחנו לא מתחרים באתרי לוחות אחרים, וכל הקלקה על מודעה שמופיעה בתוצאות החיפוש שלנו מעבירה את הגולש לאתר המקורי שבו מפורסמת המודעה עם הפרטים המלאים".

מהלך זה הוא בניגוד לאתר הלוחות "זה וזה", שמעתיק מודעות מ-6 אתרים, מבלי להפנות לאתר המקורי, ואף נקלע בשל כך לסכסוך משפטי עם אתר יד2.

לדברי אליאב, "אין סיבה שהאתרים האחרים יחסמו אותנו, ומי שיעשה כך, פשוט יפסיד טראפיק".

"מאחר שאנחנו מציעים כלי חיפוש בתחום הלוחות, אנחנו למעשה יוצרים שוק שלא קיים", אומר שריג. "אם יהיו אתרים שיתנגדו לכך שנכלול אותם בתוצאות, הם פשוט יפגעו בצרכן הסופי. חוץ מזה, כמות האנשים שמפרסמים מודעות באתר אחד בלבד היא זעומה, כך שגם אם אתר אחד יסרב, מאגר המידע שלנו לא ייפגע".

- אתם מאמינים שניתן לשנות את הרגלי הגלישה של המשתמש הישראלי?

אליאב: "כשחושבים על חיפוש רכב או דירה, ישר קופץ לכולם לראש יד2 או winwin, אבל הופתענו לגלות שיש עוד הרבה מקורות מידע".

לדבריו, לגולש הישראלי יש פחד מלצאת פראייר, ולכן הוא מבזבז הרבה מאוד זמן בחיפוש בכל האתרים הקיימים. "אנחנו מאפשרים לעשות את החיפוש ליותר מהיר, ובמקום אחד".

שריג מוסיף כי "יש אתרים שמאפשרים למפרסמים להקפיץ למעלה את הדירה שלהם, למרות שלא מדובר במודעה עדכנית, והגולש לא יודע שהוא נחשף לדירה ישנה שאין לה הרבה ביקוש. מנוע החיפוש שלנו, לעומת זאת, יצביע על כך שמדובר במודעה ישנה". זאת, לצד סינון תוצאות כפולות.

נותנים ציון למודעות

הכניסה של נענע10 לתחום היא אסטרטגית, כשהיא למעשה מתפקדת בתור השותף המסחרי של Pingola בישראל. לפי ההסכם, כל צד יחזיק ב-50% מאתר "קבל", וההכנסות מפרסום יחולקו בהתאם בין הצדדים.

הסכם זה יאפשר ל-MASA, גוף המדיה שמשווק את שטחי הפרסום של נענע10, msn ישראל ועמוד הבית של פייסבוק בישראל, להציע ללקוחותיו אפשרות לפרסם גם בתחום הלוחות.

"המודל העסקי של 'קבל' מתבסס על אלפי בתי עסק שיוכלו לפרסם על בסיס מודל של CPC (עלות פר קליק, נ"פ), וליהנות מקהל מטורגט שמבצע חיפוש בתחום תוכן ספציפי", מסביר שריג. "תחום הפרסום באתרי הלוחות עדיין חי בעולם הישן, שבו מפרסם צריך לקנות בנק של מודעות. אצלנו זה יעבוד אחרת, שכן מדובר במנוע חיפוש המאפשר לפרסם על בסיס תוצאות".

- כל מנוע חיפוש מבוסס על אלגוריתם מוצלח. מה המרכיב הסודי שלכם?

שריג: "זה כמו לשאול את גוגל איך הם מסדרים את התוצאות, אבל אני יכול לומר שאתר שרוצה להיות מאונדקס, צריך להיות באיכות גבוהה".

לדבריו, "התוצאות מוצגות לפי מידת הרלוונטיות, וללא מניפולציה של יד אדם, כאשר כל מודעה מקבלת ציון שמבוסס על מאות פרמטרים, כגון מידת הטריות של המודעה או איכות המקור.

בטכנולוגיה של Pingola, המוטמעת באתר "קבל", הושקעו עד כה כ-3 מיליון דולר ממשקיעים זרים, בהם בנקאי השקעות ואנשי מדיה ואינטרנט. בחברה נמצאים גם רות אלון, מייסדת נטוויז'ן, וגדי הדר, ממייסדי פורטל וואלה, המכהנים כדירקטורים. החברה מעסיקה 22 עובדים, רובם במרכז הפיתוח בישראל, אם כי חברת האם אינה ישראלית.

Pingola עתידה להשיק החודש את מנוע החיפוש שלה גם בשוק הרוסי. ל"גלובס" נודע כי Pingola חתמה על הסכם שיתוף-פעולה אסטרטגי וארוך טווח עם ענקית התוכנה מיקרוסופט, במסגרתו יושק מנוע החיפוש עם אתר MSN ברוסיה, בדומה לשיתוף-הפעולה עם נענע10. בין לבין הספיקה החברה לדחות הצעות רכש ושיתופי-פעולה אסטרטגיים מצד שחקני מדיה גדולים בשוק הרוסי.

מהפך בארה"ב

לשריג יש תקוות גדולות מ-Pingola, כשאת האמונה שלו הוא מבסס על מה שמתרחש בשוק הלוחות האמריקני. עד לא מזמן, השוק המקומי נשלט על-ידי אתר הלוחות הוותיק Monster, הפועל בתחום חיפוש העבודה ומושך אליו כ-12 מיליון גולשים שונים בחודש. אולם בנובמבר האחרון, מנוע חיפוש העבודה Indeed עקף אותו במונחי טראפיק והפך לאתר המוביל בתחום.

"זו עדות לצורך של המשתמש לכלי שייתן לו את כל המידע הרלוונטי במקום אחד", הוא מסביר. "יש מנועי חיפוש ורטיקלים שהופכים לענקים בהרבה מדינות, וזו המטרה גם שלנו - להיות הגוגל של תחום הלוחות והמדריכים במספר שווקים בעולם".

שריג מבטיח כי "אחת לחודשיים-שלושה נשיק בישראל מנוע חיפוש בעולם תוכן חדש, במטרה להפוך את חיי הצרכן לקלים יותר, ובקרוב נשיק גם שירותים תומכי החלטה, כגון כלים סטטיסטיים, מחירונים, טרנדים ותנודות מחירים.

"ב-3 השנים הקרובות אנחנו מתכננים להפוך לשחקן משמעותי בשוק החיפוש ב-15 מדינות שונות, בהן צרפת, איטליה ואוסטרליה". השוק האמריקני, בכל אופן, לא נמצא כרגע בתוכניות.

- איזה נתח שוק אתם רוצים להשיג בישראל?

אליאב: "33% מהגולשים בישראל מבקרים מדי חודש באחד מאתרי הלוחות, כך שמדובר בשוק עם פוטנציאל גדול. אני סבור ש'קבל' ישנה את שוק הלוחות בישראל וייתן לצרכן הסופי יותר מידע מפולח ורלוונטי".

עם זאת, אליאב מציג יעדים מתונים יחסית. "אני אהיה מרוצה אם יהיו לנו עשרות אלפי גולשים ביום בעוד שנה", הוא אומר.

עיקרי המהלך של נענע10

* הקמת אתר שיאחד מידע מכל אתרי הלוחות.

* נענע10 ו-Pingola יתחלקו בהכנסות מהאתר באופן שווה.

* הרחבת הפעילות בהמשך גם לשופינג, השוואת מחירים, מוצרי יד שנייה, תעסוקה ותיירות.

עוד כתבות

מדד הניקיי, אתמול. רשם את התשואה היומית הגבוהה ביותר מאז 2008 / צילום: ap, Willy Kurniawan

מגמה חיובית באסיה; טוקיו עולה בכ-1%

בורסת דרום קוריאה בשיא ● הפעילות הכלכלית בסין הואטה באוגוסט מעבר לציפיות ● החל מרביעי: 36 שעות של החלטות ריבית מסביב לעולם, רוב תשומת־הלב אל הפד, שצפוי לבצע הפחתה ראשונה בקדנציה של טראמפ ● מניות השבבים בסין מזנקות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ במסעו האחרון במזרח התיכון, מאי 2025 / צילום: Reuters, Brian Snyder

חזון טראמפ להגמוניה אמריקאית במזה"ת הוכיח: כלכלה מנצחת דיפלומטיה

יציבות הסכמי אברהם ברקע המלחמה במזרח התיכון, מחזקת את מה שטראמפ דגל בו מלכתחילה: תמריצים כלכליים וביטחוניים יוצרים קשרים חזקים יותר מפרוטוקולים דיפלומטיים ● כעת, כשהרחבת ההסכמים על הפרק, בוושינגטון שואפים לבנות אלטרנטיבה אזורית לסין ● 5 שנים להסכמי אברהם, פרויקט מיוחד

טלטלה בשווקים / צילום: ענבל מרמרי

האם נותרו הזדמנויות באפיק שכל הישראלים רוצים - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

משקיע העל ביל אקמן בוחן הזדמנויות נוספות בישראל ● האפיק הסולידי שהמשקיעים הישראלים נוהרים אליו ● וגם:האם זה הזמן להוציא את הכספים מהקרנות האיריות?

אינפלציה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

מה צפוי היום בנתוני האינפלציה בישראל?

היום יתפרסם מדד המחירים לצרכן עבור חודש אוגוסט 2025, שעפ"י ההערכות צפוי להצביע על עלייה בשיעור גבוה יחסית של 0.6%-0.7% ● עם זאת, האינפלציה השנתית צפויה להתכנס לראשונה אל תוך יעד המחירים שהציב בנק ישראל - עם התמתנות מ־3.1% ל־2.8%

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מצא: זו השעה שבה הכי בריא לאכול ארוחת בוקר

חברת Hairstetics המטפלת בהתקרחות נשית הודיעה על השקעה אסטרטגית; בית החולים שיבא מקים מרכז מחקר עם בר-אילן ומרכז חדשנות עם המרכז הרפואי זיו; טרהסייט תפתח מודל בינה מלאכותית בתחום הביולוגיה; ונוירוקייר תתאים תרופות לטיפול בדיכאון באמצעות "מוח קטן בצלחת" ● השבוע בביומד

מה מלמד אותנו נאום ה–82% של סמוטריץ'? / צילום: צילום מסך יוטיוב

מה מלמד אותנו נאום ה-82% של סמוטריץ'?

נאומו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מזכיר את הלקח המצמרר של דרום אפריקה: הלבנים הוזמנו להציע חלוקה הוגנת, אך מנהיגם העדיף את חזון האפרטהייד הגדול - והם הפסידו הכול

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

איש העסקים שנאלץ לשלם לעובד שפיטר 5.5 מיליון שקל, והסיבה

למרות היעדר מסמכים והוכחות ישירות לקיומם, ביהמ"ש לענייני משפחה חייב אישה לשלם 3.2 מיליון שקל לפרוד שלה, בגין יהלומים שלטענתו גנבה מביתו ● המחוזי קבע כי חברת הלוואות בעלת שיעבוד על דירה בבני ברק היא בעלת הזכויות בנכס - ולא בני זוג שטענו כי רכשו את הדירה טרם שיעבודה ● איש עסקים חוייב לשלם 5.5 מיליון שקל למנהל פרויקטים בכיר שלו לשעבר, לאחר שזה הוכיח בהקלטות סתר כי ניתנו לו התחייבויות כספיות שונות ● 3 פסקי דין בשבוע

ראש ממשלת קטאר / צילום: ap, Jacquelyn Martin

ראש ממשלת קטאר: "יש לנקוט צעדים ממשיים כדי למנוע מישראל להמשיך להחריף"

לראשונה מאז התקיפה בדוחא: בכיר חמאס טאהר א-נונו שהיה יעד לתקיפה בהופעה פומבית בריאיון לערוץ אל-ג'זירה ● אימו של גיא גלבוע דלאל: הודיעו לי שהוא מוחזק לבדו מעל הקרקע בעזה, משמש מגן אנושי ● במערכת הביטחון מעריכים: חמאס עלול להגביר את ניסיונות חטיפת החיילים ● בכירים קטארים הבהירו למשפחות החטופים: "אנחנו רוצים להמשיך במאמצי התיווך" ● 48 חטופים - 709 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' על פסילת מועמדו לראש אגף התקציבים: "ועדת המינויים טעתה, אני בדיונים על זה"

שר האוצר הגיב היום לראשונה על פסילת מועמדו לתפקיד ראש אגף התקציבים באוצר, מהרן פרוזנפר ● החלטת ועדת המינויים התקבלה מטעמים של אי-מתן שוויון הזדמנויות לנשים בהתמודדות על תפקידים בכירים בממשלה בכלל ובאוצר בפרט ●  סמוטריץ': "אני מכבד מאוד נשים"

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Shutterstock

בחסות הסנסציה בשווקים: חדשות טובות לאלשטולר שחם, מגדל, כלל ומיטב

שורה של מנהלי השקעות מוסדיים נהנו מרווחים גדולים על הנייר כתוצאה מהזינוק היומי החריג במניית ענקית התוכנה אורקל ● מגדל: "לאורקל יש עוד לאן לצמוח, ואנחנו מאמינים בה בטווח הארוך"

קטאר בנתה "חיל אוויר עצום ביחס למדינה קטנה", אז למה היא לא תוקפת את ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: קטאר פיתחה במשך עשור את הצבא שלה, אך הוא לא הצליח למנוע את התקיפה הישראלית; הסיבה שטראמפ לא לוחץ על נתניהו לסיים את המלחמה; והחרמות באקדמיה בעולם נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

עכביש שפרזיט השתלט עליו / צילום: Reuters, CABI/Cover Images

זן מפחיד במיוחד של עכבישים התפרץ בארה"ב. מה חושבים עליהם החוקרים?

לאחרונה הגיעו לארה"ב עכבישים זומביים, שפרזיטים השתלטו עליהם וגורמים להם לצאת למתקפות מבעיתות ולא אופייניות ● יצורים שמשתלטים על בעלי חיים אחרים ומשנים את התנהגותם היו תמיד חלק מעולם החי, כולל בני אדם ● פרופ' פרדריק ליברסאט, מהחוקרים המובילים של פרזיטים כאלה, אומר שהם יכולים להיות מפתח להבנה של מחלות נפש ומוח

האם AI יכול להחליף את מנהל ההשקעות שלכם? / צילום: Shutterstock

חוקרים נתנו לצ'אט לנהל תיק השקעות. התוצאות היממו אותם

מהפכת הבינה המלאכותית נמצאת בכל פינה, ועולה השאלה האם היא יכולה גם לנהל את תיק ההשקעות שלכם טוב יותר ממומחה אנושי ● מספר מחקרים בשנים האחרונות ניסו לענות בדיוק על השאלה הזאת והגיעו לתשובות מפתיעות ● וגם: הכירו את קרנות ה־AI הישראליות

בנייה ללא היתר / צילום: Shutterstock

התגורר במשך חמש שנים בבית ללא היתר וקיבל קנס של 180 אלף שקל

בית המשפט המחוזי החמיר בעונשו של תושב עראבה שבנה בית בן חמש קומות ללא היתר, אולם המבנה לא נהרס

אשר דהן, תומר וינגרטן, רפי עמית / צילום: מתוך לינקדאין, יח''צ, רענן טל

החברה הקטנה מיקנעם שזינקה ב-800% בשלושה ימי מסחר

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מניית חברת Wearable Devices, המפתחת מכשירים לבישים מבוססי-AI, טסה בכ-800% בימים בודדים, במחזורי מסחר גבוהים במיוחד ● קמטק זינקה לאחר שהודיעה על הנפקת אג"ח להמרה בריבית 0%, בהיקף של 425 מיליון דולר ● וסנטינל וואן קפצה לאחר שהודיעה על רכישת חברת AI אמריקאית

השופט יוסף אלרון / צילום: דוברות הרשות השופטת

הדיל במינוי, ההחמרה בענישה ודעת המיעוט: השופט שיצא נגד המערכת מסכם כהונה

השופט יוסף אלרון, שהדהים את מערכת המשפט כאשר התמודד על נשיאות העליון בניגוד לשיטת הסניוריטי, יפרוש השבוע בתום יותר מ־30 שנה על כס השיפוט ● מי שנודע בדעות מיעוט בעד ביטול עילת הסבירות ומינוי דרעי לשר, היה גם "פליליסט" שהחמיר בענישה - כולל בפרוטקשן

שכונת עומרים באופקים / הדמיה: אול אין

המכירות של הדירות החדשות צנחו ב-20%, והעיר ששומרת על המקום הראשון בעסקאות

לפי הלמ"ס, מלאי הדירות החדשות למכירה מגיע לכמעט 83 אלף, ולפי קצב המכירות, ייקח ליזמים 31 חודשים עד שיצליחו להיפטר מכולן ● בחודשים מאי-יולי 2025 נמכרו כ-21,640 דירות, ירידה של כ-20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד

הפגנות בכיכר החטופים / צילום: פאולינה פטימר

חשש לפגיעה מכוונת בחטופים; רה"מ כינס התייעצות ביטחונית

הרמטכ"ל בדיון הביטחוני: "גם אחרי כיבוש עזה – חמאס לא יוכרע" ● הנשיא טראמפ בביקורת על ישראל: "קטאר היא בעלת ברית מצוינת שלנו. ישראל צריכה לפעול נגד חמאס - אבל להיות זהירה כשהיא תוקפת" ● 48 חטופים - 710 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

איתן אלדר / צילום: תמר מצפי

הרימון שנזרק לחצר של בעל המניות: "לדעתי זאת טעות"

המשטרה פתחה בחקירה באשר לנסיבות זריקת הרימון לחצר ביתו של איש העסקים איתן אלדר, בעל מניות מיעוט בב.ס.ר הנדסה ● "אין לי מושג במה מדובר", אמר אלדר לגלובס, "לדעתי זה לא כוון אליי"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

השבוע בשווקים: הכול יחוויר ביחס לאירוע הזה

הבורסה המקומית תקבל דחיפה חיובית קטנה ממניות הארביטראז' היום, לאחר שסיכמה שבוע חיובי, במהלכו שברה שיאים חדשים ● בוול סטריט, מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 נסחרים סביב שיא כל הזמנים, לאחר שתחזית הצמיחה של אורקל הדהימה את השווקים ● ובערב יום רביעי תפורסם בארה"ב החלטת הריבית שכולם מחכים לה