גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עושים סדר בניירת: כמה זמן צריך לשמור קבלות וחשבוניות?

מאות ואלפי מסמכים מצטברים לנו בקלסרים - החל מתעודות אחריות, תלושי שכר ועד אישורי תשלום על קנסות וחשבונות ■ כמה זמן צריך באמת לשמור כל אחד מהם, ולמה בעצם?

ההיערכות כוללת לא מעט סדר וניקיון; פן נוסף של ההתארגנות הביתית לפסח הוא עריכת סדר בניירת. לא מעט מסמכים רשמיים עוברים תחת ידינו ביומיום, כצרכנים פעילים בעולם עמוס תשלומים, כשרבים מהם עדיין מתקבלים בדואר ממש (ואחרים, יותר ויותר, באמצעות המייל). הערימות מצטברות, וגם כאן נדרש לא מעט "ניקיון" לצד שימור ותיעוד במקרים מסוימים.

"הכלל הוא כי תקופת ההתיישנות היא 7 שנים ממועד האירוע", מזכירים באופן כללי במועצה לצרכנות. "בהתאם, מומלץ לשמור עותק חשבונות והוכחות תשלום במשך 7 שנים מיום הרכישה או התשלום, לפי המאוחר".

שמירת המסמכים לתקופה ארוכה מכבידה עלינו, אומרים במועצה, אולם לעתים זו הדרך היחידה להיחלץ ממצבים בלתי אפשריים ולהוכיח כי הצדק עמנו.

סקר "מותגים": שומרים בעיקר תעודות אחריות

עד כמה אנו מקפידים לשמור את הניירת המצטברת? סקר "מותגים" עבור "גלובס" מגלה כי תעודות אחריות הן המסמך השמור ביותר - 77% מהנשאלים שומרים אותן לטווח רחוק, ו-3% משליכים אותן מיד או תוך חודש.

מנגד, בולט נתון אחר - 55% מהנשאלים נפטרים מהקבלה מיד לאחר הרכישה, מבלי לחשוש שיזדקקו לה בהמשך, כאשר שליש מהצרכנים שומרים קבלות לפרק זמן של חודש.

במקום השני במצעד השמורים, אישורי תשלום על חובות וקנסות: קרוב ל-60% מקפידים לשמור אותם לטווח רחוק כדי לוודא שאיש לא בא אליהם בטענות. 20% שומרים אותן עד שנה, ו-10% לא טורחים לעשות אפילו את זה.

36% מאיתנו שומרים על-פי הסקר לטווח ארוך את דפי החשבון מהבנק ומחברת האשראי, וכחמישית שומרים למשך שנה; כאן כבר גדל ל-20% שיעורם של אלה שכלל אינם שומרים את המסמכים (ו-17% שומרים אותם לחודש).

ומה עם החשבונות השוטפים? מחצית מהנשאלים שומרים אותם לטווח רחוק, וכרבע - לשנה; עשירית מחזיקים בהם חודש, ו-6% כלל לא מחזיקים בהם.

תעודות אחריות

עקרונית, מסבירים במועצה לצרכנות, תעודת האחריות תקפה במשך שנה בלבד. אולם היצרן חייב להחזיק מלאי חלקי חילוף במשך תקופה ארוכה יותר - 7 שנים לפחות (כלומר שנת האחריות 6 שנים נוספות) עבור מוצרי חשמל "לבנים" וטלוויזיה.

* כמה זמן לשמור?

בהתאם, מומלץ לשמור חשבונית וקבלה או תעודת האחריות עם חותמת המוכר ותאריך הרכישה במשך 7 שנים לפחות. ניתן לשמור מעבר לתום האחריות, כדי לדעת מי מתקן את המכשיר.

דפי חשבון (בנק)

תדפיס דפי בנק וכרטיסי אשראי ופירוט פנקסי ההמחאות בהם עשינו שימוש, אוצרים בחובם לא מעט מידע פיננסי חשוב במיוחד. כעיקרון, ניתן להשיג עותקים של דוחות פעולות אשראי או חשבון בנק דרך חברת האשראי או הבנק - אולם הדבר כרוך בתשלום ניכר.

* כמה זמן לשמור?

עו"ד מוטי וחדי, שותף במשרד וחדי דינס, העוסק בדיני בנקאות והוצאה לפועל: "לפי חוק ההתיישנות, ניתן להגיש תביעות כספיות ותביעות מכורח עילה צרכנית כלפי הבנק או חברת האשראי במשך 7 שנים מיום תחילת המחלוקת. לכן מומלץ לשמור את האסמכתאות במשך 7 שנים".

במועצה לצרכנות מסכימים. אם אתם משלמים משכנתא, מזכירים במועצה, כדאי לשמור את העותקים עד תום תקופת ההחזר או ביטול רישום המשכנתא בטאבו.

תלושי שכר וטופס 106

טופס 106 כולל את האינפורמציה המופיעה באופן פרטני בכל תלוש שכר, ולכאורה אין הכרח לשמור את תלושי השכר, אולם בפועל, הימצאות תלושי שכר ייקלו באופן משמעותי על העובד לנהל תביעה ולבסס טענותיו אל מול המעביד.

* כמה זמן לשמור?

עו"ד דגנית לפידור זינגר, מומחית לדיני עבודה, ממליצה לשמור תלושי שכר 7 שנים מסיום יחסי העבודה: "תביעה בין עובד ומעביד, גם באשר לשכר המשולם, מתיישנת כעבור 7 שנים. באשר לטופסי 106, הרי שהטופס מעיד על תשלום המסים לביטוח לאומי ומס הכנסה. קרו לא מעט מקרים בהם הועלו דרישות מצד רשויות אלה כעבור שנים בשל חוב שנצבר - והנישום או המבוטח לא יכול היה לסתור את טענתם מאחר שלא שמר את הטפסים".

קבלות וחשבוניות

כשרוצים להחליף מוצר או להחזירו, הוכחת קנייה היא הכרחית. גם עם תחילת השימוש במוצר הוא עלול להתגלות כפגום, ונדרשת קבלה כדי לפנות לחנות או לחברה.

במועצה מתקבלות תלונות של צרכנים שרכשו שירותי תיקונים של מוצרי החשמל בבית מסוכן מכירות שראה את המוצרים והבטיח כי ניתן לתת שירותי תיקונים. הצרכנים חותמים על עסקה ל-5 שנים או יותר עבור מוצר בן 8 שנים או יותר, וכאשר הוא נזקק לשירות - החברה טוענת כי אין חלקי חילוף, משום שהמוצר ישן. החשבונית מוכיחה כי הסוכן ידע שהמוצר ישן.

* כמה זמן לשמור?

במועצה לצרכנות ממליצים לשמור את כל החשבוניות של המוצרים שבהם אתם עדיין עושים שימוש. "לעתים אנחנו צריכים להוכיח כי רכשנו את המוצר בתקופה מסוימת, וזו הדרך היחידה לעשות זאת".

אישורי תשלום קנסות

"אנחנו משלמים דוחות חניה וקנסות ומניחים שזה סוף הסיפור", אומרים במועצה לצרכנות, "אולם לפעמים מערכת המחשוב של הגובה לא עודכנה, וממשיכה לשלוח דרישות תשלום בתוספת הוצאות גבייה, ריבית וכדומה".

* כמה זמן לשמור?

מומלץ לשמור 7 שנים למעקב והוכחה. במועצה לצרכנות התקבלה תלונה מצרכן ששילם קנס, ולמזלו שמר על הקבלה במשך שנתיים. אחרי תקופה זו קיבל עוד דרישת תשלום והוכיח כי הקנס שולם. הפעם הוא דרש מכתב התנצלות ואישור בכתב כי מדובר בטעות וכי החוב שולם ושמר אותו. אולם מספר שנים לאחר מכן הוא קיבל דרישה נוספת לתשלום אותו חוב בדיוק - למזלו, למד הוא מהניסיון ושמר את כל הוכחות התשלום.

דוחות פיננסיים

רבים מתקשים לעקוב אחר הדוחות הפיננסיים - ביטוחים, תוכניות חיסכון, קופות גמל ועוד, וצוברים אותם למקרה הצורך. מתי זה עשוי לקרות?

"סביב נכסים פיננסיים וביטוחים עלולה להתעורר מחלוקת אף כעבור שנים באשר לסכומים שנצברו", אומר עו"ד ערן יעקובוביץ', מומחה לדיני ביטוח. "שמירת האסמכתא מאפשרת לבחון את השתלשלות החיסכון. לגבי תוכניות חיסכון, מספיק לשמור את הדיווח האחרון. כשמדובר בקופות גמל וקרנות השתלמות, יש לשמור דיווח רבעוני אחרון לצד הדיווח השנתי האחרון".

ומה עם ביטוחים (רפואי, ביטוח חיים)? "לאחר כמה חודשים אנו מקבלים את הפוליסה, את פירוט הכיסוי, ואת העתק ההצעה עליה חתמנו. שמרו את כל האסמכתאות, את הדיווחים השנתיים לכל השנים, ואת הדוח הרבעוני האחרון. כשמדובר בביטוח רפואי, לעתים יש שינויים (למשל בהתאם לגיל הילדים). ההמלצה: לשמור דיווח באופן קבוע".

חשבונות שוטפים

המעקב אחר תשלום שוטף לגורמים השונים אינו פשוט: טלפון, סלולר, אינטרנט, ערוצים, חשמל, מים, גז, ארנונה - רשימה חלקית של גורמים עבורם אנו מחויבים בסכומים שונים מדי חודש. ערמות הניירת, בהתאם, תופסות לא מעט נפח.

"מאחר שהמטרה היא לייעל את המערכת ולא רק לתייק הכל לשם השקטת הנפש", אומר ד"ר דורון מייסון, יועץ ומרצה לכלכלת המשפחה המנהל את חברת "בדק-בית לעתיד המשפחה", "מוטב לעשות כן תוך 'היגיון תיוקי' מסוים - שמירת החשבונות בקלסר מסודר לפי תיקיות המוקצות לכל חברה, וסידור כרונולוגי על-פי מועד קבלתן".

* כמה זמן לשמור?

ד"ר מייסון ממליץ לשמור במשך שנה את פירוט החשבונות לצורך מעקב אחר ביצוע התשלום. במקרים בהם ספק השירות טען כי התשלום לא הועבר או נפרע, נדרש פעמים רבות הלקוח לטרטר את עצמו בחיפוש אחר ההוכחה הנדרשת. שמירת האסמכתאות יסייעו במקרה שיתעוררו חילוקי דעות עם ספקי השירותים.

* סלולר ותקשורת:

כשמדובר בחשבונות של ספק סלולר או שירותי תקשורת אחרים - מומלץ לשמור את החשבונות גם לצורך מעקב אחרי תנאי התוכנית, שינויים חד-צדדיים שהחברה עלולה לבצע ומועדי סיום הטבות. פעמים רבות מדי, כשמדובר בענף הזה, נוצר מצב בו יש לדרוש תיקון רטרואקטיבי של טעות.

"החשבונות אף נדרשים לצורכי השוואה בין חודשים, במידה שחל שינוי מפתיע בגובה החשבון", מזכיר מייסון.

* חשבון חשמל:

רצוי לנצל את המידע בחשבונית שמתקבלת מחברת החשמל, הכוללת פירוט של צריכת החשמל ב-12 החודשים שקדמו למועד קבלת החשבון המסוים.

גם כאן, שמירת החשבוניות שנה אחורה מאפשרת לנו להשוות את הצריכה והתשלום בתקופה המקבילה בעבר, ולדרבן אותנו לחסוך במקרה הצורך.

* קופת-חולים:

באמצעות הדיווח ניתן לבדוק מי מהמשפחה כלול בכיסוי, ולפי איזו דרגה (בסיסי, משלים וכו'). די בשמירת הדיווח האחרון.

* חוזים:

את חוזי ההתקשרות עם ספקי השירות - מחברת האשראי או הבנק ועד לשירותי תקשורת - מומלץ מאוד לשמור לפרק זמן של שנה לאחר תום ההתקשרות, כדי לוודא שהיא אכן נחתמה כנדרש מבלי דרישות תשלום נוספות (וכמובן, לבדוק במהלך ההתקשרות מה אומר החוזה במקרה הצורך).

8 דברים נוספים שכדאי לדעת על סדר בניירת

1. חשבונות במייל:

כמעט את כל החשבונות מומלץ לקבל במייל. זה לא רק ירוק ותורם להגנת הסביבה, וגם חוסך לא מעט מקום. זה גם עשוי להקל על שליפת המסמך הרצוי בעת הצורך, אם תדאגו לשמור ולגבות הכול בתיקיות ייעודיות על המחשב (ומחוצה לו).

2. סדרניות בתשלום:

לא מעט חברות מציעות שירותי סדר בבית - וכחלק מהם, גם שירותי מיון וסידור של ניירת שאין לכם את הכוחות להתמודד עמה - תמורת תשלום סמלי יותר או פחות.

3. סדר בניירת הפיננסית:

במנורה מבטחים השיקו שירות "סדר בניירת" - באמצעותו יכול כל עמית של החברה שיש לו דוח שנתי גם מקרנות/חברות אחרות לפנות לחברה ולקבל ייעוץ והסבר דרך מוקד שירות הלקוחות של החברה.

ללקוחות דיסקונט המנויים על שירותי האינטרנט מוצע שירות דואר@דיסקונט - באמצעותו יכול הלקוח לנהל את כל ה"ניירת" מהבנק ולשמור בתיקיות ממחשבות את המסמכים השונים 7 שנים לאחור.

4. לא להכניס הביתה:

את מיון הדואר הראשוני עשו ליד תיבת הדואר ומשם היפטרו כבר מדואר זבל - פרסומות ודברים שאין לכם צורך בהם. אל תשמרו לאורך זמן דואר שיווקי ש"אולי תצטרכו".

5. כל אחד והדואר שלו:

הכינו מגירות לכל מקבל דואר בבית ופזרו את הדואר שמגיע לכל אחד מהדיירים.

6. מיון תקופתי:

קבעו מועדים קבועים למיון וסידור הדואר הנכנס למניעת הצטברות של ניירת. מדי פעם, רצוי וחשוב לדלל את החומר שכבר אין בו צורך כמו, הוראת הפעלת מכשירי חשמל ותעודות ביטוח של מכוניות שכבר אינן או מקררים שכבר החלפנו.

7. מיון כרונולוגי:

סדרו את הניירת במגירות או מגשים לפי טיפול מיידי, בעוד כמה זמן וכדומה.

8. תיוק עם חוצצים:

התאימו את שיטת התיוק המתאימה לכם - מהקלסרים הקונבנציונליים (שגם אותם רצוי להתאים לכמות החומר שצריכים לתייק), דרך ארוניות תיוק עם תיקים נתלים ועד תיקיית מגירות (כמו זו של "חוליות").

בכל שיטה שלא נבחרה, חשוב להשתמש בחוצצים שעליהם יהיה רשום מה בתיק, לרשום מה יש בפנים ולא לסמוך על הזיכרון. אפשר להשתמש בצבעים שונים לזיהוי נושא או שנה, בדרך מובנת ופשוטה.

הטיפים נאספו בעזרת שרית גושן-פנטי, בעלת "סידורים" החברה לארגון וסידור הבית והמשרד - www.weorder.co.il.

עושים סדר בניירת

עוד כתבות

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20