גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איזו אפליקציית אייפד לעיבוד תמלילים הכי נוחה לשימוש?

עד שמיקרוסופט תשחרר גירסת אופיס לאייפד, נראה שאין עדיין אפליקציה שמאפשרת כתיבת מסמכים על האייפד בצורה מושלמת - בטח שלא בעברית

הטאבלטים (מחשבי הלוח), ובעיקר האייפד של אפל, הפכו לפופולריים מאוד, כאשר על-פי נתוני IDC ישראל, השנה יימכרו בארץ 200 אלף טאבלטים לעומת מיליון מחשבי פי.סי, כאשר ברבעון השלישי השנה אפל החזיקה 61% משוק הטאבלטים, סמסונג - 20%, אסוס - 11%, ואייסר - 8%. בסך-הכול נמכרו כמעט 50 אלף טאבלטים ברבעון זה.

למעשה, הטאבלט הפך אותו למחשב נייד שצרכנים לוקחים איתם במקום לפטופ, מה שמחייב אותו להציע יכולות משרדיות כאשר נמצאים בשטח, כמו מעבד תמלילים טוב, שיאפשר לכתוב בעברית בקלות, מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק זמן רב בתיקון של סימני פיסוק וכיוונים של הטקסט.

בחודשים הקרובים צפויה מיקרוסופט, על-פי דיווחים שונים, להשיק גירסה מיוחדת של ערכת התוכנות המשרדיות אופיס לאייפד, מה שוודאי יהפוך אותה לפופולרית מאוד, בעקבות הבלגן ששורר היום בשוק זה.

אם מיקרוסופט לא תאכזב, החברה גם תשיק תמיכה בעברית, כמו שהיא עושה בקביעות בערכת התוכנה שלה לפי.סי, אולם בינתיים אין מידע שתומך בנושא זה.

"גלובס" בדק אילו מעבדי תמלילים יש היום בשוק, ואילו אפליקציות יאפשרו לכתוב בעברית בקלות ובדרך לוותר על הלפטופ לשימוש זה.

המסקנות שלנו מבדיקות מעבדי התמלילים באייפד לא מעודדות במיוחד - אין היום שום אפליקציה שיכולה להציע למשתמש שרוצה להקליד בעברית פתרון נוח שמאפשר גם כתיבה נוחה מימין לשמאל עם סימני פיסוק בכיוון הנכון - וגם אפשרות להמיר את הטקסט לאחר מכן לקובץ וורד לצורך שליחה שלו לאדם אחר.

לטאבלטי אנדרואיד: בעיקר גוגל דוקס, שמתאים יותר לקריאה ופחות לכתיבה

גם טאבלטי האנדרואיד השונים הקיימים בשוק מציעים יכולות של עיבוד תמלילים. האפליקציה הכי מוכרת בתחום היא דוקס (Docs) של גוגל, שמציעה אפשרויות רבות ונוחות מאוד בפי.סי בעברית, אבל במעבר לטאבלט משהו עדיין לא עובד מספיק טוב.

הסיבה היא שהטקסט לא נכתב בימין לשמאל, בעוד שסימני פיסוק מופיעים בצורה נכונה, אבל כשמנסים להכניס נקודה בסוף משפט, היא מופיעה בהתחלה. גם הממשק של המסמך מופיע בצורה מבולגנת עם פונטים קטנים מאוד.

גוגל דוקס מציעה גישה מטאבלטי אנדרואיד לכל מאגר המסמכים שהמשתמש כתב באמצעות השירות במחשב שלו, מה שמספק יכולת נוחה מאוד של חיפוש בכל התוכן האישי של המשתמש, כאשר הוא נמצא בדרכים.

הסיבה היא שהאפליקציה עובדת כשירות אינטרנטי המחייב חיבור לרשת. מה שמציע יכולות טובות של שירות ענן, אבל מגביל את המשתמש למקום שבו יש אינטרנט זמין.

* בשורה התחתונה: גוגל דוקס באנדרואיד טוב לקריאה של מסמכים קיימים, אבל כרגע עדיין לא מתאים לכתיבה.

* עלות: חינם.

הפתרון למקלידים הרבה: מקלדת חיצונית

כתיבה של מסמכים על-גבי האייפד היא תענוג נחמד, אבל לא מספיק נעים, כאשר ההקלדה מתבצעת על המסך. לבעיה הזו יש פתרון זריז - רכישה של מקלדת נפרדת המתחברת לאייפד כאביזר.

* המקלדת המקורית של אפל: מציעה עיצוב תואם למכשיר, כאשר היא מגיעה במראה קומקפטי ומתחברת לטאבלט באמצעות תקשורת בלוטות' אלחוטית. מחיר: 400 שקל ברשת iDigital.

* מקלדת משולבת בנרתיק של Dazzle: פתרון אחר היא מקלדת המשולבת בתוך הנרתיק של האייפד. הנרתיק-מקלדת של Dazzle מדגם IBTK11 מציע נרתיק המאפשר לעבוד עם האייפד בצורה אופקית, כאשר החלק התחתון של הכיסוי הוא מקלדת אלחוטית הפועלת בתקן בלוטות'. המקלדת כוללת מקשים בעברית. מחיר: 300 שקל ברשת באג.

Pages: מעבד התמלילים הרשמי של אפל

מעבד התמלילים הרשמי של אפל לאייפד ולאייפון הוא Pages, שנוצר על-ידי אפל. מדובר באפליקציה עם ממשק מהנה שממשיך את האווירה שהטאבלט של אפל מספק.

לאפליקציה הזו יש מספר יתרונות, למשל חיבור לשירות הענן של אפל iCloud. האפליקציה יודעת לגבות את המסמכים ולאפשר גישה אליהם דרך מכשירי אפל השונים המשתמשים במערכת ההפעלה iOS.

* חוויית השימוש: יש הבדל בין משתמש שהוא דובר השפה עברית לבין משתמש שאינו דובר עברית.

כאשר השימוש הוא בשפה האנגלית (הממשק לא גוייר), האפליקציה הזו נוחה מאוד לשימוש - היא מאפשרת לכתוב טקסטים, להכניס תמונות בקלות, לשנות פונטים ולהדפיס ישירות ממנה.

במקרה שרוצים לכתוב בעברית, האפליקציה אומנם מאפשרת לכתוב מימין לשמאל, אבל הפיסוק לא מופיע בכיוון הנכון. מלבד זה, Pages מאפשרת לשלוח את המסמך כקובץ דוק או PDF דרך המייל.

האייפד שלנו שלח כל הזמן מיילים ריקים מקבצים כאשר ניסינו לשלוח את המסמך כדוק, ב-PDF זה דווקא עבד.

* בשורה התחתונה: מעבד תמלילים פשוט לשימוש עם חוויית אפל, רק לא למי שרוצה לכתוב בעברית.

* עלות: 10 דולר.

Hebrew Pad Writer: תמיכה מלאה בעברית

קשה מאוד למצוא מעבד תמלילים שנוצר במיוחד לעברית. הפאד-רייטר (Pad Writer) היא אפליקציה כזו שלא תסבך את המשתמש בכיוונים של ימין ושמאל או שילוב סימני פיסוק במיקום הנכון שלו בחלק הנכון של הטקסט.

* חוויית השימוש: האפליקציה מאוד בסיסית, ומלבד היכולת לשלוח בקלות את הטקסט בגוף המייל (אין אופציה לשמירה כ-Doc), אין לה כמעט אופציות מיוחדות, והיא דומה מאוד לשימוש באפליקציית "פתקים" הקיימת כבר באייפד ומאפשרת לבצע פחות או יותר אותו דבר.

מה שכן, ל-Pad Writer יש אופציה של ניווט בתוך הטקסט עם חיצים. מדובר בשיטה נוחה, כאשר רוצים להגיע לנקודה מסוימת במסמך ומתקשים לדייק עם האצבעות.

* בשורה התחתונה: אפליקציה זולה, בעברית, אבל לא משדרגת את העבודה.

* עלות: 1 דולר.

DocsToGo: לא ברורה ולא תומכת בעברית

האפליקציה DocsToGo מציעה כתיבת מסמכי בפורמט Doc וגם מסמכי בפורמט XLS של אקסל, מה שאמור לספק למשתמש הנייד, יעילות כאשר הוא נמצא בשטח. האפליקציה כוללת אפשרות של שליחת המסמך ישירות ממנה, כאשר הממשק שלה מעוצב בצורה פשוטה, אבל חסר היופי של Pages.

* חוויית השימוש: כמו באפליקציות אחרות, הבעיה היא שהתוכנה הזו לא נבנתה לדוברי השפה העברית, כך שמלבד ממשק באנגלית, גם התמיכה בעברית לא קיימת. בניגוד לאפליקציות אחרות, ניסיון לכתוב בעברית הביא לכתיבת טקסט הפוכה ולא רק לבעיות בניקוד ובפיסוק, מה שהפך את האפליקציה לחסרת שימוש עבור שימושים מקומיים בה.

מצד שני, כותבי מסמכים באנגלית יוכלו להדגיש חלקים שונים בטקסט בצבעים, לספור מילים ולהגדיר מספור אוטומטי של נקודות במסמך. מצד שני, הממשק לטעמנו לא היה מספיק פשוט.

* בשורה התחתונה: אפליקציה לא זולה, שלא מתאימה בכלל לעברית ומציעה ממשק לא מספיק ידידותי.

* עלות: 10 דולר.

CloudWord: כתיבה בעברית והקלטה קולית

אפליקציה ישראלית בשם CloudWord פונה לקהל דובר השפה האנגלית, אבל מציעה תמיכה חלקית בעברית.

* חוויית השימוש: האפליקציה הזו בנויה מעט שונה מרוב אפליקציות מעבדי התמלילים - היא מאפשרת כתיבת מסמכים בעברית, והיא כן מסתדרת עם סימני פיסוק, ניקוד והכנסה של סוגריים בתוך הטקסט, מבלי לבלגן אותו, אולם הטקסט עצמו לא מיושר לימין.

כמו כן, ניתן לשלוח את המסמך במייל ישירות מהאפליקציה, אבל לא כקובץ Doc, אלא כטקסט המופיע בגוף המכתב. מצד שני, בשליחה למייל, כאשר הטקסט מגיע למשל, לג'ימייל, הוא מגיע מיושר בצורה נכונה.

לאפליקציה יש יכולת להקליט קבצי סאונד באמצעות המיקרופון הפנימי של האייפד וכך לאפשר תמלול של הרצאה מסוימת במועד מאוחר יותר, ישירות מתוך המסמך עצמו.

* בשורה התחתונה: הממשק דורש למידה מסוימת של היכולות שלו, אבל יש תמיכה סבירה בעברית עם בעיות יישור לימין.

* עלות: 2 דולר.

עוד כתבות

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס ל-AFP: אין בעיות מהותיות עם ההצעה לעסקה שהוצגה לנו


דיווח: מצרים הזמינה בכירים ישראלים לקהיר, במקביל להגעת משלחת חמאס • הבית הלבן: הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי, שר החוץ הורה להיערך ל"גל אנטישמי" • שרים איימו בהפלת הממשלה, גורם מדיני: עסקה לא תפגע במטרות המלחמה • עדכונים בולטים

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35