גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"החיבור בין הרשתות החברתיות לטלוויזיה הוא בלתי נמנע"

אבי שריר, מייסד ומנכ"ל אורעד המתמחה בפתרונות גרפיקה לטלוויזיה, מספר ל"גלובס" על הסיבות לכניסת החברה לשוק שרתי הווידיאו ועל ציפיותיו ממנו

יורו 2012 יצא לדרך (אליפות אירופה בכדורגל, למי שלא מחובר לספורט), וחלק ניכר מקוראינו יהיה צמוד בחודש הקרוב למסכי הטלוויזיה. כל גול וכל פנדל יקפיצו אותו מהספה, וערוצי הטלוויזיה שישדרו את המשחקים השונים ישתדלו לספק לצופה המכור כמה שיותר מידע סטטיסטי (על המשחק, השחקנים ועוד) בזמן אמת, ואפילו ייאלצו אותו לצפות בפרסומת וירטואלית (כמו התינוק של "במבה", שפוסע לו על המגרש בניסיון לא מוצלח להבקיע).

מאחורי פתרונות אלה, לפחות בחלקם, עומדת חברה ישראלית ותיקה, אורעד (Orad), שכבר חיה ובועטת כמעט 20 שנה, ועיקר פעילותה חולקה עד כה ל-4 סגמנטים: הראשון - פיתוח אולפנים וירטואליים (אולפן שבו לא קיים דבר מלבד המגיש והשולחן); השני - גרפיקה מבוססת מסך לשידורי חדשות; השלישי - פרסום וירטואלי; והרביעי והאחרון - פתרונות גרפיים עבור הפקות ספורט (למשל, הצגת זמני ריצה על המסך בתחרויות אתלטיקה).

4 תחומי פעילויות אלה הפכו את 2011 לאחת השנים הטובות במחזור חייה של אורעד, הנסחרת בשוק ההון הגרמני. הכנסות החברה עמדו בשנה זו על 35.3 מיליון דולר - גידול שנתי של 21% - ואילו הרווח הנקי עמד על 3.4 מיליון דולר.

"קצב הגידול השנתי הממוצע שלנו הוא 20%, וכולו אורגני", מבהיר אבי שריר, מייסד ומנכ"ל אורעד, בראיון מיוחד ל"גלובס". "אך זה לא מספק אותנו", הוא מבהיר. "פעילות הגרפיקה שלנו לא תוכל להמשיך לצמוח לנצח, ולא נוכל לנגוס ביותר נתחי שוק ממה שיש לנו כעת (15%). לכן בחרנו להיכנס לשוק שהוא גדול לפחות פי חמישה משוק הגרפיקה - שוק שרתי הווידיאו, Video Server".

לפני שנסביר מהו שרת וידיאו, החלטה זו של אורעד, בדומה להחלטות אסטרטגיות אחרות שקיבלה ואותן נפרט בהמשך, התקבלו בחברה לאחר שזו הבינה כי אל לה להסתפק במה שעשתה עד כה. "זה נכון", מעיד שריר, "לא רצינו להיות רק חברת גרפיקה".

שרת וידיאו, כפי שמתאר אותו שריר, הוא למעשה תחליף פשוט, יעיל וזול יותר לכל אותן קלטות שנשמרות במחסני תחנות הטלוויזיה, ונשלפות מהם כאשר יש צורך בשידור איזשהו קטע ארכיון. "עבר זמנן של הקלטות, שמתכלות לאחר תקופה מסוימת, ועכשיו כל התוכן נשמר על שרתי וידיאו ולאורך זמן", הוא אומר.

הסקטור הענק הזה מגלגל מחזור שנתי של כמעט 2 מיליארד דולר, ואליו החלה אורעד לחדור, בעיקר בשנה האחרונה, ובעיקר בכל מה שקשור לתכני ספורט - סקטור שבו היא מתמחה. "המוצר שלנו נמצא בשוק כבר בערך שנתיים, ועל לקוחותיו נמנות ענקיות דוגמת ESPN, רשת שידורי הספורט האמריקנית, ו-TRT הטורקית".

לדברי שריר, פתרון שרת הווידיאו של החברה כבר היה אחראי אשתקד לכעשירית מסך הכנסות החברה. "הייתי רוצה שהפתרון הזה יהיה גדול בתרומתו להכנסות, כמעט כמו הפתרונות שלנו לשוק הגרפי. זה מנוע הצמיחה העיקרי שלנו".

שריר לא מסתפק בפתרון שרת הווידיאו, ומודה כי הרכישה האחרונה שביצעה אורעד נועדה להגדיל את סל הפתרונות של החברה ולהכניס אותה לתוך עולם התוכן. אורעד רכשה 63.4% מהון המניות של IBIS האנגלית תמורת 2.1 מיליון דולר, כולל אופציה לרכוש את יתר המניות בחברה במשך 54 חודשים החל מאפריל אשתקד.

IBIS מתמחה במה שנקרא "MAM" (Media Asset Management) - קרי ניהול של תכני מדיה, בעיקר עבור שידורי ספורט וחדשות. IBIS פעילה בצפון אמריקה ואסיה, ועם לקוחותיה נמנות תחנות כמו ESPN ,BBC ואחרות.

"IBIS מאוד התאימה לנו, כי אנחנו חזקים בשידורי ספורט, ו-MAM זה משהו שהיה חסר לנו". דוגמה ל-MAM היא הצגה גרפית מיידית של גולים היסטוריים של שחקן שזה עתה הבקיע.

החדירה לשוק שרתי הווידיאו ושוק ה-MAM אינה המהפך היחיד שביצעה החברה. "עד עכשיו מכרנו רק טכנולוגיה, ואילו באחרונה התחלנו לתת שירות, במקביל למכירת הטכנולוגיה עצמה", מסביר שריר.

"כשחיפשנו חברות לרכוש, גילינו שחלק מהן עושות דולר אחד על מתן שירות על כל דולר של מכירת תוכנה. הבנו שגם אנחנו יכולים לעשות את זה, וכך ליצור לעצמנו מקור הכנסות נוסף".

שירות, במקרה של אורעד, הוא למשל לעצב את האולפן הווירטואלי לאחר שנבנה אצל הלקוח, לפי השינויים שהוא דורש.

"תלת ממד בבית - לא תופס"

קשה לדבר עם שריר מבלי לנסות להבין ממנו מה לדעתו יהיה "הדבר הגדול הבא" בעולם הטלוויזיה. "פעם חשבו ששידור טלוויזיוני בתלת-ממד (D3) זה 'הדבר הגדול הבא', אך זה כבר לא כך. ראשית, רוב האנשים לא אוהבים לשבת הרבה שעות מול מסך D3. שנית, אין סטנדרטיזציה של משקפי התלת-ממד. לכל טלוויזיה יש סוג אחר של משקפיים, ולכן, כמוצר ביתי זה לא תופס. זה אולי מתאים לבתי קולנוע, אך לצפייה ביתית זה לא ממש מתאים".

שריר אפילו אינו רואה בשידורי HD (רזולוציה גבוהה) משהו שיעשה מהפכה בעולם הטלוויזיה, בעיקר על רקע חדירתו האיטית בכל רחבי העולם. דווקא את החיבור בין הרשתות החברתיות למיניהן - דוגמת פייסבוק וטוויטר - לטלוויזיה, הוא רואה כדי טבעי, שילך ויתפוס תאוצה בעתיד הקרוב.

"נניח שאת יושבת בבית וצופה באיזשהו אירוע ספורט בשידור חי, מישהו שקופץ במוט, והיית רוצה להגיב על זה דרך העמוד שלו בפייסבוק או לתקשר תוך כדי השידור עם מעריצים נוספים שלו. דרך הטאבלט תוכלי לעשות את זה, ואפילו להקרין לעצמך בטאבלט את הקפיצה בשידור חוזר במקרה שפספסת חלק ממנה".

לטענתו, לא מדובר על טלוויזיה אינטראקטיבית - ניסיון שכשל - אלא במשהו אחר. לדבריו, "החיבור בין הרשתות החברתיות לטלוויזיה הוא בלתי נמנע".

לבסוף, כדי לסגור מעגל עם תחילת דברינו, נספר כי אורעד תרוויח בשנים הקרובות מחדירתה לשווקים מתעוררים, בעיקר ברזיל, שתארח את אליפות העולם בכדורגל בשנת 2014, ואת אולימפיאדת 2016. שני אירועים אלה יסייעו לחברה למנף את הכנסותיה, במקביל לחדירתה לשווקים מתעוררים אחרים דוגמת דרום אפריקה.

הווידיאו לא הרג את הרדיו

"Video Killed The Radio Star", שרה להקת הבאנגלס האנגלית לפני 33 שנה, ככל הנראה מתוך חשש כי המדיום הטלוויזיוני חיסל את המדיום הרדיופוני. ובכן, הרדיו עדיין כאן, ובמקום להתחרות מול הטלוויזיה, בסיוע רשת האינטרנט הוא דווקא משתף עמה פעולה במה שנקרא "Radio TV".

יותר ויותר תחנות רדיו ברחבי העולם מעבירות את שידוריהן על גבי רשת האינטרנט, ומכיוון שהן צמאות להכנסות מפרסום, הפלטפורמה האינטרנטית מסייעת להן להפוך את שידור הרדיו לחזותי ולא רק לקולי. כך גדלה האטרקטיביות של השידור הרדיופוני עבור המאזין, ולא פחות חשוב מכך - עבור המפרסם.

לדוגמה, תחנת רדיו שמשדרת את תוכניותיה תחת נותן חסות מסוים, יכולה להציג את הלוגו והמוצר של נותן החסות לכל אורך התוכנית על המסך בשידור האינטרנטי.

לכאן נכנסת אורעד, שפיתחה סל של פתרונות שמיועד לאותן תחנות רדיו, ובשנה האחרונה הוא החל לתפוס תאוצה ולהפוך למנוע צמיחה. אורעד מאפשרת לאותן תחנות למקם מצלמת טלוויזיה בתוך אולפן הרדיו, ולהפוך את השידור הרדיופוני לחזותי. השירות כולל הצגת מידע גרפי על מסך המחשב (למשל, סטטיסטיקות ממשחקי ספורט) ופרסומות.

הפתרון של אורעד הוא אוטומטי לחלוטין, ומבוסס על תוכנת זיהוי קולי. כך, המצלמות שממוקמות בתוך אולפן הרדיו אינן זקוקות ליד אדם כדי לשנות זווית, והן כבות ונדלקות באופן אוטומטי.

"המגיש לא מרגיש משהו שונה, והנוכחות של המצלמה בדרך-כלל לא משנה את אופן ההגשה שלו", אומר שריר.

לדבריו, עלות מצלמה כזו נעה בין 1,000-2,000 דולר, וניתן כבר למצוא את הפתרון הזה בתחנת רדיו צרפתית מובילה - Radio France International - שהייתה בין הראשונות לרכוש אותו.

"צרפת היא מהמדינות היותר אינטליגנטיות בעולם. זה השוק הראשון שתמיד מחפש אחר חידושים, לפחות בעולם הטלוויזיה. כמעט כל מוצר חדש שאנו משיקים, ההתקנה הראשונה שלו היא בצרפת", מספר שריר, שאינו מסתפק בכך, ותעיד על כך התקנה דומה לפתרון שהוזכר, שנעשתה באחרונה בתחנת רדיו ברוסיה.

באותו הקשר, מודה שריר כי שוק הטלוויזיה הישראלי מפגר אחרי שאר העולם, למרות שאנו צורכים חדשות כמעט בכל רגע נתון. "ישראל רחוקה שנות אור ממה שקורה בשאר העולם".

לא מס שפתיים: שריר רכש מניות אורעד תמורת 1.8 מיליון דולר

הנהלת אורעד מתוסכלת, ולא בגלל איזשהו מנוע צמיחה שאיבד דלק. ההנהלה מתוסכלת בגלל המחיר שלפיו נסחרת כרגע מניית אורעד, ובגלל פלטפורמת המסחר שבה היא דרה כעת - בורסת פרנקפורט.

אורעד, נזכיר, הונפקה בראשונה בנובמבר 1999 במה שאז היה קרוי "נויר מרקט" - גירסה גרמנית לבורסת המשנה האנגלית, AIM, שהחלה אז לפרוח. את מה שקרה זמן קצר אחרי, כולנו זוכרים: הבועה (עוד אחת מני רבות) התפוצצה, ושוקי ההון ראו רק את הדרך מטה.

כפועל יוצא, בורסת "נויר מרקט" נסגרה, וכל המניות שנסחרו בה עברו לבורסה הראשית של פרנקפורט, ובגלל גודלן הקטן יחסית הן הלכו לאיבוד בתוך מניות של חברות שהיו שוות מאות מיליוני דולרים.

אורעד, שעדיין רחוקה מרחק שנות אור מרמות השיא, שאליהן נסקה רגע לאחר ההנפקה (57 אירו לעומת משהו כמו 3 אירו כרגע), הייתה אחת מהן, ואפשר להגיד שעד עכשיו המיצוב של המניה בשוק ההון הגרמני לא ממש השתנה. המניה מרכזת מחזורי מסחר של אלפי מניות (במקרה הטוב), ויש רק בית השקעות אחד שמכסה אותה.

הנהלת אורעד מנסה לשנות את המצב, ואחד הפתרונות שעלו בדעתה הוא לבצע רישום כפול בבורסה המקומית (למרות שזו מתירה רק לחברות שנסחרות בארה"ב ובאנגליה לעשות זאת).

"יש לנו שתי אפשרויות", מבהיר שריר, "להמשיך לדשדש בבורסה הגרמנית, וזו לא אופציה מבחינתנו. זה תוקע אותנו, ולא רק בגלל שקשה לנו להשתמש במניה כמטבע רכישה. המכפיל שלפיו החברה נסחרת, הופך אותה ללא אטרקטיבית אפילו בעיני חברות ששקלנו לרכוש בעבר", הוא מודה, "זה ממש הפך למכשול".

האפשרות השנייה מבחינתו, כאמור, היא "לצאת לבורסה אחרת. הדירקטוריון החליט לבחון את האופציה של הבורסה המקומית".

לדברי שריר, הנפקה בנאסד"ק - אפילו ברשימת המניות הקטנות (Small Cap) - אינה רלוונטית, כי הוא "לא רוצה להיבלע שוב בתוך בורסה של חברות ענק".

שריר מדבר בשבחה של החברה ועתידה הוורוד, אך לא מסתפק בכך. בשבוע שעבר הודיעה אורעד כי שריר רכש 545 אלף מניות של החברה (4.9%) לפי מחיר של 2.55 אירו למניה, ותמורת 1.4 מיליון אירו (1.8 מיליון דולר).

בעקבות רכישה זו הפך שריר לבעל המניות הגדול בחברה עם החזקה של 24.8% מההון. בעלת המניות השנייה בגודלה בחברה היא קרן ויולה (18.6%).

ויולה, לטענת שריר, אינה זו שדוחפת למעבר של המניה לבורסה אחרת, למרות שכקרן פרייבט אקוויטי מטרתה היא להנזיל את החזקותיה בשלב כזה או אחר. "כבעלת מניות, ברור שויולה אינה מרוצה ממחיר המניה", הוא מבהיר.

שריר רכש את המניות מקרן הפרייבט אקוויטי רוטשילד, אחד מבעלי המניות באורעד, שאחרי המכירה נותרה עם החזקה של 7.4%.

עוד כתבות

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס: "רוצים להגיע להסכם, לא בכל מחיר"

בארגון הטרור מוכנים לוותר על השלטון ועובדים על מערכת שלטונית חדשה ● המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית • דיווח בתקשורת הערבית: חמאס לא ימסור הלילה את תשובתו למתווכות • בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי על ההצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

וול סטריט ג'ורנל: ישראל רוצה להיכנס לרפיח, וזה יכול להיגמר רע

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים