גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יזם. איש לילה. נטורופת. פליט ריאליטי. גיא גיאור מדבר

לאחר שהשיק מיזם דיגיטלי בתחום תכנון החתונות, גיא גיאור לא מצטער לרגע על שהשתתף ב"הישרדות" ושהיה "הרווק", אך מבהיר: "זו חרב פיפיות חדה"

מחוץ לעולם שכולו תדמיות תקשורתיות, עולם כמו זה שבו דרך כוכבו של גיא גיאור, מעניין לעמוד על הפער שבין הדימוי לבין הגילוי. הדימוי, לו אחראי במידה רבה האיש עצמו, בבחירותיו הטלוויזיוניות ובפרסומו, הוא כמובן של פליט ריאליטי, סלב, יפיוף צפוני - וכפועל יוצא, אולי של שום דבר עצמאי ומעמיק.

הגילוי, בוודאי בעיניי, היה שונה לחלוטין. לא שאין שם ריאליטי ופרסום (ואף יפיופיות), אלא שיש הרבה יותר.

גיאור, 32, ההוא מ"הרווק" ומ"הישרדות" ומתוכניות הבריאות והטיולים - חולש היום על קשת של עיסוקים ועסקים. הוא שותף פעיל במסעדות ובברים בתל-אביב ("גורדו", "בוטיק דיזנגוף", "בוטיק קינג ג'ורג'"), במכון כושר לאימונים אישיים ("פופאי") ובמיזם החתונות האינטרנטי החדש, "וודנינג בוק". אבל את רוב זמנו תופס תפקידו כמנהל פרויקטים בחברת "תארא" לייעוץ אסטרטגי ולניהול פרויקטים של עובד יחזקאל, מזכיר הממשלה לשעבר. בקיצור, גיאור הוא מסוג הטיפוסים שלצדו אתה חש כי אינך עושה כלום בחייך - גם אם בעיני עצמך אתה עובד כחמור.

"אני היפראקטיבי", מעיד הנחתום. "כל הזמן חושב, כל הזמן עובד, 20 שעות ביממה. בשעות העבודה תסתכל עליי ותראה אדם עם רגל קופצת. אני רואה שחובת ההוכחה, שחובת ההצלחה - עליי. אני נמצא בשלב בחיים שבו אני מפתח את עצמי, מנצל הזדמנויות שנקרות בדרכי באופן מאוד קפדני. השלב הבא יהיה שלב הפוך, שבו אוריד הילוך. ואז, הדבר הכי חשוב יהיה להקים משפחה. אני רואה דברים בשחור ולבן. אומר: קודם תצליח, ואז תיצור את התא המשפחתי".

בחיי הלילה, סביב הזנב של עצמו

התא המשפחתי ממנו בא גיא גיאור עיצב את אישיותו הכלכלית. הוא בן למשפחה אמידה מרמת השרון, בה שני ההורים עצמאיים. "הייתי פותח וסוגר את מרכז הטניס", הוא מתאר את שגרת יומו בפרבר הבורגני. גיאור מספר שכילד, אביו היה מצרף אותו לפגישות עסקים ומתייעץ איתו. "מה שהייתי אומר כן, היה כן, ומה שלא, היה לא. ולפעמים, כשהיה עושה אחרת, העניין היה נדפק". כשהיה בן 13, פקד את המשפחה "משברון כלכלי" שנמשך כמה שנים, וגיאור, לדבריו, "עשה מהלימונים לימונדה, דבר שאקח איתי כל החיים". זה היה השלב בו הבין שעליו לעבוד עבור שאיפותיו ומותרותיו, ואת זה הוא עושה מאז במלוא המרץ.

גיאור סיים שירות צבאי במורן, יחידה מיוחדת בחיל התותחנים, בשורותיה הוא עדיין פעיל במילואים ("מאוד נהנה. אוטוטו אימון של שבועיים. מחכה לזה, ניקוי ראש"), ואחרי טיול בהודו פנה ללימודי נטורופתיה. "אבא שלי רצה שאלמד ממשל, וכשחשבתי בשלב מסוים ללמוד וטרינריה, זה פוצץ אותו. רציתי ללמוד משהו שאני אוהב כדי לעסוק בדבר שאני מאמין בו". נושא הבריאות קרוב ללבו גם כיום ונוכח מאוד באורח חייו. "העובדה שלמדתי נטורופתיה ואני מיישם אותה על עצמי נותנת לי שליטה על החיים שלי. מעטים הדברים שאני נלחץ מהם", הוא אומר.

במקביל ללימודיו, עבד בברים כברמן וכמנהל, עד שהפך למנהל "בלנד", אחד המגה-ברים הראשונים בתל-אביב. היום, עם המשרה המשרדית וענייני היזמות, גיאור נשאר יצור לילה. "סיגלתי את זה לעצמי. קשה לי לוותר ולא להיות ער בשעות האלה. אין בהן טלפונים, אין עבודה, הן נטו לעצמך".

הוא העמיק את מעורבותו בתחום המסעדנות, פתח מקומות חדשים ולאורך כל הדרך למד את חשיבותו של ההון האנושי. "היכולת לעשות הרבה דברים תלויה קודם כל בהחלטה לגבי האנשים שיקיפו אותך. הערך הכי חשוב הוא מי הפרטנרים שלך". ועל הפרטנרים שלו, חברים מימים ימימה, הוא מרעיף מילים רבות, טובות ונרגשות כל כך, עד שקשה שלא להשתכנע שגיאור הוא איש של אנשים - ושהוא מתכוון למה שהוא אומר עליהם.

הבחור סיים את לימודיו, התחיל לעבוד כמטפל, ניהל את הברים שלו, אבל "הרגשתי די תקוע, שלא מספיק דברים קורים לי". את מה שקרה לו בשלב הזה קשה היה לצפות. המפיק מוטי רייף הבחין בו יום אחד ב"גורדו", התעניין מיהו והחליט שהוא רוצה בו לעונה השנייה של "הישרדות". "אמרתי 'אין מצב'", נזכר גיאור, ומסביר שבסופו של דבר נעתר כי ייחל לשינוי בחייו. "הייתי קצת עצוב. עשיתי המון, אבל הרגשתי שאני רודף סביב הזנב של עצמי. וזה היה משהו אנרגטי, שטרף את הקלפים. ב'הישרדות' רזיתי, שמנתי, הייתי בסיטואציה מטורפת".

- ואיך זה במבט לאחור?

"בפרספקטיבה של זמן - חוויה. היום אני מת על זה. שמח שעשיתי. אבל זו חרב פיפיות הכי חדה שיש. לא כל אחד צריך לעשות את זה".

- מי לא?

"מי שבא עם ציפיות לא רלוונטיות - להתפרסם מזה, לשאול 'לאן זה ייקח אותי'. אני חזרתי משם ועשיתי דברים שונים. לא רציתי למלא את עצמי בדברים השוליים שהתקופה הזו יכולה להביא. הדבר הכי מסוכן בתחום הזה הוא שאתה מתחיל לקחת את עצמך יותר מדי ברצינות. זה אסון, אסור שזה יקרה, אבל נורא קל ונורא טבעי שזה יקרה. אם אתה מתחיל לחשוב מה יגידו עליך, לחשוב מה ללבוש, אתה מוצא את עצמך נורא מחושב, נורא לא קליל. ואז צריך להתנתק רגע".

הרווק המועיל מול הרווק המביך

הוא אכן השקיע עצמו בעיסוקים מקצועיים, ובין לבין הכיר "איש יקר, אחת הדמויות המרכזיות בהתפתחותי בחיים". זה היה עובד יחזקאל, אז לקראת סיום תפקידו הציבורי, שצפה בו שתי דקות ב"הישרדות" והזמין את השורד לפגישה עסקית. "דיברנו על הקמת מרכז לרפואה משלימה. היום אני מבין שהוא בדק אותי. הרמתי את הכפפה, הבאתי אנשים - ובסוף החלטנו לא לבצע את המיזם, מסיבות כלכליות".

ואז, דווקא אז, שנה אחרי "הישרדות", הגיעה ההצעה להשתתף ב"הרווק". "ממש נעלבתי כששמעתי אותה", מפתיע גיאור כשהוא מתאר את תגובתו בזמן אמת. "אמרתי למפיק גיא המאירי, 'אני לא מאמין שזה מה שאתה חושב שמתאים לי'".

- וזה לא מה שמתאים לך?

"הוא שכנע אותי שמדובר במשהו רומנטי, מכבד, לא סליזי. אחד הדברים הבעייתיים שאני יודע על עצמי הוא, שאני יכול להיות מאוד אימפולסיבי, להיפגע ולהיסגר. אז ביקשתי 48 שעות למחשבה. כשאתה מקבל הצעה כזאת - אתה לא יכול לישון בלילה. לא יודע מה להחליט. התייעצתי עם קרובים אליי ועם אנשים בתעשייה והגעתי למסקנה שאי אפשר לדעת לאן זה יילך אחר כך. חזרתי לגיא המאירי אחרי 48 שעות ואמרתי שאנחנו עושים את זה יחד. יצרנו יחד את התוכנית, משהו שהוא אני. 'הרווק' הביא אותי לאקסטרים, לטיסה לזנזיבר, פאק איט - לנחות במסוק במגדלי עזריאלי ולצאת משם לארוחת ערב".

- עדיין לא הבנתי למה הסכמת.

"הסכמתי כי הרגשתי ש'הישרדות' הביאה אותי להשתפשפות, למצב שבו אני יכול לעשות כל דבר בחיים. הרגשתי שהדבר הזה, 'הרווק', יביא אותי לתוכנית. יכול להיות שלא יאהבו את זה, אבל אני אוכל להסתכל בעצמי במראה".

ועם זאת, שידור התוכנית גרם לו לפעמים חשק לעצום עין. או לפחות לא להישיר מבט. "לגבי 'הרווק' אמרתי שיש מצב טוב שאחרי זה אני עוזב את הארץ. מה שמראים בתוכנית, הדברים האינטימיים, היה מבחינתי נורא מביך. יש לי חברה אחת, נורא ביקורתית, והיינו רואים את התוכנית יחד, מתחת לשמיכה. השתדלתי להתעלם מהסביבה".

- אז אני מניח שלא היית עושה את זה שוב.

"לא הייתי עושה את זה שוב - אבל אין לי חרטה".

בשלב הנימוקים ל"אין לי חרטה" מציין גיאור תחילה את הרווח הגדול שלו מ"הרווק": בת זוגו דפנה דה גרוט, איתה הוא חי כיום בדירה בשיכון בבלי בתל אביב. "מציין" יעשה עוול להתייחסותו של האיש לנושא. "משתפך" ידייק יותר. "הכרתי את האדם הכי קרוב אליי בחיים. זו בחורה מאוד מוזרה במובן החיובי. היא רואה את המציאות בדרך שלה והיא תעביר לך אותה באופן שיעלה לך חיוך על הפנים. היא חמה, היא מעניינת, היא מצחיקה, ובתוך התוכנית הזאת, היא עשתה לי בית ספר".

נימוק נוסף, תועלתני יותר ודובשני פחות, הוא הנימוק המקצועי: "יצרתי לעצמי תחום נוסף, תחום המדיה. ב'הרווק' הייתה התמודדות הרבה יותר חזותית עם מצלמה, במאים, הפקה, ממה שהייתה ב'הישרדות'".

- אתה אדם דו-צדדי שכזה. מה אתה יותר, בעצם: איש עסקים שהתגלגל לריאליטי, או כוכב ריאליטי שהתגלגל לעסקים?

"אני לא רואה עצמי כאיש עסקים, אלא כיזם, כאופורטוניסט. אם אני רואה משהו בתחום המדיה, זו הזדמנות לייצר בעזרתו דברים נוספים. הלוואי שכל דבר שאני עושה ישרת את הדברים האחרים. והמדיה זה גם פאן".

- אתה לא נראה לי תמיד משועשע מהשלכותיה. הזיהוי ככוכב ריאליטי מסייע במיזמים, או מחבל בדימוי העסקי?

"כשמציגים אותי בתחילת פגישה או כנס כ'גיא גיאור פליט הריאליטי', זה מביך אותי. זה מרגיש לא נוח. אבל אני נכנס לפגישה ומביא את התוכן. אני לא מביא את 'הרווק' או את 'הישרדות'. אני מרגיש מאוד יציב, רציני, עם הרבה אחריות על הכתפיים. עמדתי בהרבה מבחנים בחיים, עמדתי מאחורי עקרונות - ואני לא מצטער על מה שעשיתי. בהחלט לא".

- וזה שהדימוי שלך בעיני רוב האנשים הוא אחר לגמרי - מבאס אותך?

"אני לא אתחיל לחשוב על מה אחרים חושבים. לא יכול להרשות את זה לעצמי. אחרת, אני אשתגע".

אם כך, יחסו של גיא גיאור לעולם הריאליטי אמביוולנטי למדי: הוא מוקיר את החוויה (או לפחות אומר זאת), הוא סחט מהלימונים האלה לימונדה אישית ומקצועית, אבל את התדמית הלא רצינית ואת הפולשנות המתלווה לפרסום המסוים הזה הוא ממש לא אוהב. "הייתה לי רוויה מהכניסה לחיי הפרטיים. נורא קשה שפותחים לך את העור ומסתכלים לך מתחת. זה נורא לא נעים. מביך אותי עכשיו לדבר על זה. עד היום השאלות האלה: 'נו, זה היה אמיתי? נו, אתם מתחתנים?' בשלב מסוים לא יכולתי לספוג את זה. הרגשתי שבא לי להקיא. החלטתי שאני רוצה יותר. לכן, הטלפון הראשון שהרמתי אחרי 'הרווק' היה לעובד יחזקאל".

החתונה כאפליקציה

הוא הבין שלא יוכל עוד לעבוד כמטפל בנטורופתיה ("אנשים הגיעו אליי מהסיבות הלא נכונות, בגלל המדיה"), ולצד עסקי הלילה החל לעבוד בחברת "תארא". כבר שנתיים וחצי הוא שם, עוסק בשיווק, בניהול פרויקטים, בייעוץ אסטרטגי לתוכנית בריאות של הפורום הישראלי לאורח חיים בריא בשיתוף המועצה הלאומית לסוכרת. גיאור שוטף מידע, הסברים ולהט, באופן שמבהיר עד כמה הוא שקוע בעניין ואף נהנה ממנו.

- זה מתאים לך, עבודת הניהול, במשרד, מול מחשב?

"מאוד לא. זה כמו לשים ציפור בתוך כלוב. אני מפעיל על עצמי את כל המניפולציות כדי לשבת ככה - אבל זה מה שצריך".

למרות שהעבודה ב"תארא" גוזלת את מרב זמנו, ולמרות שמה שנשאר מזמנו מתחלק בין כמה וכמה עיסוקים ועסקים, נכנס גיאור לאחרונה למיזם חדש. זהו אתר האינטרנט וודינג בוק (WeddingBook.co.il), אמצעי מתוחכם לתכנון חתונות.

כמו שיכול לקרות רק בברנז'ה התל אביבית, הוא התחבר למיזם דרך אמן הקעקועים שצייר על גופו. תחילה התבקש לשמש פרזנטור, מהר מאוד הפך לשותף - אבל נשאר גם פרזנטור, כפי שמוכיחים שלטי החוצות הענקיים שנפרשו במקומות שונים. "הרווק", המתווך עתה שירותי חתונה באינטרנט, נראה בהם, בין השאר, כשהינומה לראשו. "מה, אני לא מפחד שיהיו תגובות ציניות לקמפיין עם ההינומה? בטח שאני מפחד", הוא מודה.

האתר הוא מעין יריד חתונות וירטואלי, המאפשר לזוג המתחתן לשוטט בין ספקים המציעים שירותים רלוונטיים שונים, לקבל הצעות ולהשוות ביניהן, לדבר ולהתייעץ עם מתחתנים אחרים. גם הזמנת האורחים, קבלת אישורי ההגעה וביצוע סידורי הישיבה יכולים להיעשות דרך האתר. באלה אין למעשה חידוש בתחום, אבל, מגדיר גיאור, כאן מדובר בשילוב בין עולם החתונות לבין רשת חברתית.

- לא שאני מתכנן משהו, אבל נסה לי להסביר לי.

"הפלטפורמה הטכנולוגית שלנו מבוססת על הדור המתקדם באינטרנט. האתר מייצר מעגל סגור של חברים, האורחים באירוע, סביב החתן והכלה. אתה יכול להעלות תוכן - למשל, סיפור ההיכרות של הזוג, תמונות, תגובות. או מדד הרווקים והרווקות הצפוי בחתונה: כמה יהיו, מי יהיו. זה יוצר עולם חברתי סביב האירוע. והכל מתקיים בממשק עם פייסבוק".

- ומה הכי מיוחד אצלכם?

"אפשרות להענקת מתנה כספית לזוג דרך האתר - כשהתשלום מתבצע בכרטיס אשראי, בתשלומים, וגם אפליקציית וודינג בוק: כל תמונה שהאורחים מצלמים בסמארטפון בחתונה עולה און ליין לאתר ולמסכים באירוע עצמו".

- מה דעתך האישית על תרבות החתונות הישראלית, על האטרף הזה?

"קשה לי עם זה. ואני, גם אם זה יקרה לי וגם אם לא, עד שאני לא מתחתן אני לא מתחתן. את החתונה שלי, גם בגלל 'הרווק', אני יכול לדמיין בבית של ההורים שלי, עם חברים".

משפחה וחיות אחרות

"ברור שאני מותש בתקופה הזאת", גיאור מודה. "ויש חוק: ככל שאתה עושה, אתה עושה יותר. אז אני אוהב את זה - ואני עייף. נגזר עלי להיות היפר אקטיבי. אבל לא יהיה לי כוח לעשות את זה לנצח. מתישהו אני אתכנס. ארגיש שהצלחתי ביום שבו אוכל לחיות באורח החיים שאני רוצה להגיע אליו - עם המשפחה, שהיא ערך עליון בעיניי, כמו חברים, ליהנות, לעסוק באקסטרים".

- אבל עד אז אתה מסתער על כל החזיתות.

"אין לי ספק שיהיו לי מעידות, ושלא יהיה לי קל. יש המון אתגרים שאני מתמודד איתם. שום דבר לא זורם כמו מים".

- כישלונות לא מפחידים אותך?

"מאוד מפחידים אותי כישלונות".

- ובתוך כל היזמות הזאת, תרצה לשלב עיסוקי טלוויזיה ובידור, או שהספיק לך?

"למה לא? זה כיף. השבוע צילמתי תפקיד קטן בפיצ'ר, תפקיד בשני פרקים ב'המשרד' ופיילוט לתוכנית. אני יודע היום שאני יכול לעשות כל דבר".

- אני קובע איתך פגישה לעוד 20 שנה. איפה אתה חי ומה אתה עושה?

"אני לא גר בתל אביב, אלא באחד המקומות שאפשר לבנות בהם חווה, בבית עם מלא חיות. נשוי עם ילדים, מתעסק בבריאות, יש לי השקעות - וכמובן, יש לי מסעדה. תהליך של הקמת מסעדה הוא מרגש. זו יצירה, זה פיסול".

עוד כתבות

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס ל-AFP: אין בעיות מהותיות עם ההצעה לעסקה שהוצגה לנו


דיווח: מצרים הזמינה בכירים ישראלים לקהיר, במקביל להגעת משלחת חמאס • הבית הלבן: הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי, שר החוץ הורה להיערך ל"גל אנטישמי" • שרים איימו בהפלת הממשלה, גורם מדיני: עסקה לא תפגע במטרות המלחמה • עדכונים בולטים

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד