גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרו"ח שנאבק בחברה לישראל: "נהניתי מאוד"

רו"ח בועז יפעת יצא למאבק בחברה לישראל לאחר שהעבירה 246 מיליון דולר לחברה-הבת צים, אך נאלץ להסתפק לבסוף בהסכם פשרה צנוע ■ בראיון ל"גלובס" הוא מסביר למה לא ישן טוב בלילה שאחרי הפשרה, ולמה זה בכל זאת היה שווה

חדר של רו"ח בועז יפעת, שוכבים כ-10 קלסרים שעליהם רשום "ח"ל" - החברה לישראל. הקלסרים הרבים מתעדים את מאבקו הבלתי מתפשר של יפעת בחברת ההחזקות של עידן עופר, שהחל בדצמבר 2009, עת הגיש בקשה לתביעה נגזרת נגד בעלי המניות והדירקטורים, על העברת 246 מיליון דולר לחברה-הבת צים שבשליטתה. המאבק הסתיים בחודש שעבר, לאחר שאסיפת בעלי המניות של החברה לישראל אישרה הסכם הפשרה בתביעה הנגזרת, במסגרתו תחזיר צים 45 מיליון שקל לחברה-האם.

במסגרת הפשרה שילמה החברה לישראל לשני משרדי עורכי הדין שייצגו את יפעת - מנחם גלברד, ועמית מנור ויוקי שמש - 5% מסכום התביעה, בתוספת תשלומים נוספים, ובסך-הכול כ-3 מיליון שקל לכל אחד מהם. יפעת קיבל 225 אלף שקל, ולסכום זהה זכה גם תובע נוסף בשם יעקב זליכה.

- 45 מיליון שקל מתוך 246 מיליון דולר? לא מאכזב קצת?

"האמת היא שגם אני לא ישנתי טוב בלילה שאחרי הפשרה. כמעט התחרטתי. מצד שני, בדיוק באחרונה הייתה ידיעה בעיתון שאחרי עשר שנים התקבל פסק דין בתביעה ייצוגית נגד אלביט, וברייכרט - אחרי 16 שנה. אמרתי לעצמי: זה מה שאני רוצה? שהעיזבון שלי ינהל את זה?"

"ריח של רדיפה אישית"

הכול החל באוגוסט 2009, כשהחברה לישראל כינסה אסיפת בעלי מניות כדי להחליט על הזרמת כסף לצים, מאחר שכפי שנכתב בזימון לאסיפה, המהלך עלול להיראות כעסקת בעלי עניין בשל הקשרים העסקיים בין צים לבעלי השליטה בחברה לישראל, משפחת עידן עופר. אלא שכשנה לפני כן, החברה לישראל העבירה 246 מיליון דולר לצים, במסגרת הנפקת זכויות, ואז הדבר נעשה באישור הדירקטוריון בלבד. "אמרתי לעצמי, שאם היום נדרשים אישור ועדת ביקורת ואסיפה כללית - גם אז נדרשו", אומר יפעת.

יפעת פנה לחברה לישראל וביקש לדעת מה החומר שעמד בפני דירקטוריון החברה בעת שהחליט על גיוס הון בצים. כשלא נענה מספר פעמים, איים להגיש תביעה נגזרת, כלומר תביעה בשם החברה כנגד האחראים לכך. בתשובה, נאמר לו שעדיף לו לוותר על הרעיון. יפעת: "כבר בתשובה היה משום איום, והוא היה פשוט: חבל שתנקוט הליכים כי ייגרמו לך הוצאות".

וכך נכתב בתשובת החברה, אותה ייצג עו"ד פנחס רובין: "דירקטוריון החברה ישב על מדוכתו, ולאחר ששקל בעניין החליט שאין מקום, עילה, טעם או הצדק להגשת תביעה כנדרש על-ידך כלפי חברת-הבת צים ו/או כלפי הדירקטורים המכהנים בחברה או מי מהם ו/או כלפי בעלי העניין בחברה... אין צריך לומר שדירקטוריון החברה אינו חפץ להגיש תביעות סרק ולרתק לשם כך ללא צורך וללא תועלת משאבים פנימיים וחיצוניים גם יחד. לאור האמור אנחנו מבקשים לשקול בזהירות יתרה הנעת גלגלי תובענה נגזרת, שיטילו על החברה ואנשיה מעמסות והוצאות מיותרות, שבסופו של יום יתגלגלו לפתחכם".

למרות האיום המרומז, יפעת לא נבהל והחליט בכל זאת להגיש את התביעה. במקביל, בין מועד פנייתו לחברה לבין הגשת התביעה, הוגשה תביעה אחרת, דומה מאוד: בעל מניות בחברה, יעקב זליכה, הגיש תביעה נגזרת בגובה 345 מיליון דולר - שעניינה אותם 246 מיליון דולר שהועברו מהחברה לישראל לצים, בתוספת העברה נוספת של 100 מיליון דולר, שלטענתו הועברו ללא אישורים מתאימים.

תגובתה של החברה לישראל הייתה חריפה. בתגובה, הנפרסת על פני 70 עמודים, נטען כי "שיעור החזקותיו של המבקש במניות החברה הינו כה זעום, עד כי ניתן לראות אותו כמי שאין לו אינטרס כלכלי אמיתי להגן עליו וכמי שאינו צפוי לזכות בטובת הנאה אישית ממשית מן הזכייה לטובת החברה. עובדות אלה מעוררות תהייה בנוגע לאינטרס האמיתי של המבקש בתובענה.

"התנהלותו של המבקש מצביעה ומלמדת על אינטרס זר המנחה אותו במהלכי התביעה אשר הוסתר מבית המשפט ואשר אינו קשור עם טובת החברה. התנהלותו מלמדת על עניין במאבק ציבורי מתוקשר, המשמש את המבקש כקרדום לחפור בו וכמנוף לקידום ענייניו המקצועיים האישיים, ופרסומו ברבים".

בנוסף טענו בחברה כי יפעת אדיש לגורלה של צים. והראיה לכך, שבאסיפת בעלי מניות של החברה לישראל במסגרתה נדונו תוכניות ההבראה לצים, הוא אמר בין היתר ש"אולי כדאי לוותר על צים". באותה אסיפה, נטען, מסר יפעת מחצית ממניותיו לעיתונאית בכדי שתוכל לסקרה, מה שמעיד לכאורה על כך ש"הליווי העיתונאי והסיקור התקשורתי למהלכיו באסיפה הם היקרים לליבו...".

יפעת, נטען עוד, מנסה ליצור סכסוך מלאכותי, שנודף ממנו "ריח של רדיפה אישית כלפי משפחת עופר", והמוטיבציה היחידה שלו היא קידומו ופרסומו האישי. "כל זה מביא למסקנה", נטען בתשובה, "כי הוא חרת על דגלו סמל מאבק ציבורי פופוליסטי במשפחת עופר או קבוצת עופר. עניינה של החברה לישראל ומצב קופתה מעניינים אותו ככל הנראה כשלג דאשתקד. על פני הדברים, נראה כי התנהלותו וההליכים המשפטיים שנקט, משמשים אותו אך כקרדום לחפור בו ומנוף לקידום ענייניו המקצועיים ופרסומו ברבים. המניע האישי שלו זו התועלת שתצמח לו באופן אישי ומקצועי מכך שהליך מתוקשר יהיה רשום על שמו".

החברה לישראל אף ציינה כי זמן קצר לפני שהגיש את התביעה, עזב יפעת את משרד רוה"ח בו עבד כך שמובן שיש לו אינטרס מובהק לפרסם את שמו, ליצור לעצמו מוניטין ולקדם את עסקיו כמי שבקיא כביכול בתחום".

- הם טענו בין היתר שקבלת התביעה תביא לקריסתה של צים ולפגיעה בחברה לישראל. מה עניתם בתשובה?

"אמרנו שמי שצריך להחזיר את הכסף, הן החברות של בעלי השליטה".

- כמה כסף נכנס אליהם?

"קשה היה לכמת. בסופו של דבר היה צריך להוכיח שלחברה לישראל נגרם נזק. זה ברור היום שלנוכח ההפסדים של צים נגרם נזק לחברה לישראל וכי הכסף לא יחזור".

"העורך דין שלי היה בהלם"

מה שכמעט הוציא ליפעת את הרוח מהמפרשים, הייתה ההחלטה להטיל עליו הוצאות בגובה 30 אלף שקל. זה היה כשביקש שהחברה לישראל תגלה מסמכים מסוימים, והשופטת לא נענתה לבקשה וחייבה אותו בהוצאות.

כשבועיים לאחר מתן ההחלטה, כבר שיגרה החברה לישראל ליפעת דרישה לתשלום ההוצאות שהוטלו עליו, בצירוף הצמדה וריבית. "כשיש תובע ציבורי - בתביעה ייצוגית או נגזרת - צריכה להיות לו הגנה מקסימלית מפני הוצאות", אומר יפעת. "העו"ד שלי היה בהלם. אני הרי לא מרוויח כמו ניר גלעד (מנכ"ל החברה לישראל, ה' מ') פה צריכה להיות מחשבה ציבורית. לא ייתכן שבא תובע ציבורי, משקיע מאמצים, ואם ביהמ"ש מחליט לדחות את התביעה - הוא נענש".

בצד המלחמה העיקרית על הזרמת הכסף, ניהל יפעת מאבק על פרסומו של דיווח לבורסה על התביעה. "אני טענתי שאם יש אסיפה כללית של החברה לישראל שאמורה לדון בהסדרים עם צים, בעלי המניות והמוסדיים צריכים לדעת על ההליך שלי", הוא מסביר. "החברה לישראל לא דיווחה על זה, וכשפניתי לזהר גושן (היו"ר הקודם של רשות ני"ע, ה' מ') בעניין הזה, הוא לא ענה. בסוף השיבו לי שזה לא רלוונטי. ברור שאם הם משתהים זה הופך להיות לא רלוונטי".

בחודשים האחרונים החלו המגעים לפשרה. "בהתחלה הם לא הציעו כלום", הוא מספר, "ועמדו מאחורי ההחלטה ההיא להזרים את הכסף. הם הביאו חישובים, כולל של יוסי בכר, שמראים כמה ההזרמה תיטיב עם החברה לישראל, כי צים תהיה שווה פי כמה ויוכלו להנפיק אותה".

כשבוע לפני המועד שבו היה אמור יפעת להעיד, הציעה החברה לישראל סכום מסוים, קטן יותר מהסכום שנקבע בסופו של דבר, ויפעת סירב. ואז, ממש ימים ספורים לפני הדיון, הוצעה הפשרה הנוכחית, זו שיפעת קיבל אבל כאמור לא בלב שלם.

"זו הבעיה של תביעות נגזרות וייצוגיות: שאם מישהו רוצה ללכת עד הסוף, מי שנהנה מזה בסוף זה העיזבון. מסלול הייסורים שצריך לעבור תובע, הוא כמעט בלתי אפשרי עבור אדם מהיישוב, אז אם יש אדם שמוצא ליקויים בהתנהלות, רשות ני"ע צריכה לגבות אותו. היום הם מציעים סכומים מגוחכים כדי לסייע".

- אז היה לך מסלול ייסורים?

"נהניתי מאוד. זה היה אתגר אינטלקטואלי, לעבוד מול ארבעה משרדי עורכי דין".

- ועכשיו תפנה את החדר מהקלסרים?

"בשמחה רבה".

- האם ההליך פגע בפרטיות של סמי עופר?

הדבר שאולי הכעיס יותר מכל את אנשי החברה לישראל הייתה העובדה שיפעת כתב בתביעתו, כי לא הכניס אליה את סמי עופר ז"ל (שאז עוד היה בחיים), בשל גילו ובריאותו. "דרושה מידה בלתי מבוטלת של עזות מצח, אם לא לומר חוצפה, על מנת לפגוע כך בכבודו ובפרטיותו של זר להליך תוך הוצאת דיבתו רעה", כתבו בחברה. "סמי עופר הוא אדם פרטי. עומדות לו זכויות יסוד בסיסיות לשמור על פרטיותו ובכלל זה על מניין שנותיו ומצבו הבריאותי".

- אתה מצטער שהכנסת את סמי עופר בדלת האחורית?

"לא הכנסתי אותו. פשוט הסברתי למה לא הכללתי אותו".

- הם טענו, בין היתר, שקבלת התביעה תביא לקריסתה של צים ולפגיעה בחברה לישראל. קצת ציני לטעון כך, לא?

"ציני מאוד".

- מה עניתם בתשובה לטענה הזו?

"אמרנו שמי שצריך להחזיר את הכסף הן החברות של בעלי השליטה".

עוד כתבות

משתתפי כנס ''עולים על מדים'' / צילום: יונית שילר

הצעירים מרחבי העולם שבחרו להתגייס לצה"ל דווקא בעת המלחמה

כ-500 צעירים בגילאי 16-22 לקחו חלק באירוע "עולים על מדים" - יוזמה של "נפש בנפש", הסוכנות היהודית וקרן מיראז' ישראל ● חלקם עלו עם המשפחה, אחרים ישרתו כחיילים בודדים ● ישראל מתגייסת

בית המשפט עלול להעביר מידע מדיונים חסויים לרשות המסים / צילום: Shutterstock, Shutterstock

הסיכון שבית המשפט ילשין עליכם למס הכנסה

בתי המשפט לענייני משפחה נחשפים דרך קבע לעבירות מס שונות ● במקרה שהוכרע לאחרונה החליט ביהמ"ש להעביר לרשויות המס את פרוטוקול פסק הדין, למרות שההליך התנהל בדלתיים סגורות - מתוך חשש שהתבצעו עבירות מס בהיקף משמעותי

האם הזינוק בחשיפה לחו''ל מסוכן? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

אלטשולר שחם הגזים? החשיפה של כספי הישראלים לחו"ל בשיא כל הזמנים

גלובס חשף כי בית ההשקעות הגדול בישראל מתכוון לחתוך בחצי את החשיפה של לקוחותיו למניות בישראל ונתקל בביקורת ● כעת נתוני בנק ישראל מגלים כי חשיפת הגופים המוסדיים, מנהלי חסכונות הציבור, למט"ח, זינקה תוך עשור ב־76% לסכום של 154 מיליארד דולר ● הסיבה המרכזית: הוצאת כספים להשקעות בחו"ל במטרה להשיג תשואה גבוהה, בין היתר בשל חולשת השוק המקומי ● המומחים מסכימים כי התהליך הוא כורח המציאות אך חלוקים בשאלה האם מדובר במגמה חיובית או מסוכנת

את'ריום / צילום: Shutterstock

הביטקוין לא לבד: מטבע קריפטו נוסף מגיע לוול סטריט

רשות ני"ע האמריקאית אישרה השקת קרנות סל שעוקבות אחר מחיר האת'ריום בספוט, מה שהופך אותו למטבע השני שייכנס בדלת הראשית של וול סטריט, אחרי הביטקוין ● מה משמעות המהלך, מה הוביל לשינוי ואיך זה יעבוד בפועל? ● גלובס עושה סדר

אחרי ההכרזה על מדינה פלסטינית: המכה החדשה שעשויה להגיע מכיוון נורבגיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: קרן העושר הנורבגית מתמודדת עם לחץ להפסיק להשקיע בישראל, למה כרים חאן החליט להודיע על הצווים בראיון ל-CNN, מפגינים פרו-פלסטינים השתלטו על אוניברסיטה בברלין ובאירלנד מסקרים איך מדווחים בישראל על המדינה ● כותרות העיתונים בעולם 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטריאון וריטיילורס ירדו ב-8%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.2% ות"א 90 ירד ב-1% ● בסיכום שבועי עלה מדד ת"א 35 ב-0.45%, מדד ת"א 90 ירד ב-2.9% ● שותפות לוויתן חתמו על הסכם גז גדול עם קבוצת דליה ● בדיסקונט רואים התאוששות בשוק הנדל"ן המקומי ● בהראל צופים צמיחה שלילית לנפש בשנת 2024 ● ביוליוס בר ממשיכים להיות אופטימיים לגבי הביקוש לנחושת

מספר מניות אירופיות יכולות להציג תשואות עודפות למשקיעים / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בוול סטריט; הנאסד"ק עלה ב-1.1%, אנבידיה הוסיפה 2.5%

נעילה שלילית באירופה ● ההנג סנג צנח בכ-1.4% ● תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות בירידות שערים קלות ● מניית יצרנית השבבים הדרום־קוריאנית סמסונג אלקטרוניקס ירדה בכ-3%, לאחר שדווח על בעיות בחלק מהשבבים שלה

אין עם מי לדבר בחברות התעופה / צילום: Shutterstock

המכה החדשה שמנחיתות עלינו חברות התעופה

המתנה של שעות על הקו, טיסות שמבוטלות ללא פתרון ופיצויים שמאחרים להגיע ● חברות התעופה הישראליות נשארו לבד במגרש, וללקוחות שצריכים אותן אין עם מי לדבר ● איזה מוקד החליף את הנציגים בבוטים ולמי אין בכלל שירות טלפוני? ● בדיקת גלובס

בנייה חדשה. יש חשש ליציבות המון שחקנים בשוק / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות יפשטו רגל ומה יקרה למחירי הדירות: התחזית של כלכלני S&P מעלות

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● איך משפיעים מבצעי ה־80/20 על התזרים של חברות הנדל"ן למגורים, ועד כמה ההתחדשות העירונית משמעותית ● רגע לפני עונת הדוחות, כלכלני S&P מעלות בחנו את הנושאים הבוערים בשוק

תמותה של קיפודי ים באי ריוניון / צילום: אוניברסיטת תל אביב

מגיפה עולמית מסכנת את קיפודי הים; חשש לשוניות האלמוגים

מאז דצמבר 2022 מגיפה חיסלה את רוב פרטי קיפודי הים מהמינים שנפגעו בים האדום ● מחקר חדש מגלה שהמגיפה התפשטה לאוקיינוס ההודי ● ד"ר עומר ברונשטיין, אוניברסיטת תל אביב: "המחזה היה סוריאליסטי. לראות מין שהיה כל כך דומיננטי בסביבה מסויימת פשוט נמחק בפרק זמן של שעות"

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

לנהל 40 מיליארד שקל בשנה? למירי רגב אסור להישאר בתפקיד אפילו עוד יום אחד

תחקיר "המקור" ששודר בערוץ 13 חשף עד כמה שיקולים פוליטיים צרים מושרשים עמוק בתוך התנהלותה המקצועית של השרה רגב ● רגב ואנשיה משתמשים בתקציב המדינה כדי לשמר את כוחה בליכוד, על חשבון קידום פרויקטים לרווחת הציבור - והיא איבדה כל לגיטימציה ציבורית לכהן כשרת תחבורה

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

מהמוסד ועד ראשי ערים: במדינת ישראל כל אחד יכול לבקש לעצמו תחנת רכבת

בניגוד לדעת הדרג המקצועי והתוכניות המאושרות, וגם במחיר של פגיעה בשכונות מגורים והזזת קו מטרו: משרד התחבורה בראשות מירי רגב מקדם בימים אלו הקמת תחנות רכבת במוקדים שונים בארץ, שיפגעו בשירות התחבורה ● הסיבה, לפי גורמים: לחצים ושיקולים פוליטיים

מתחם ההשלמה, כפר שלם / צילום: יח''צ

אחרי 6 שנים: החברה שוויתרה על פרויקט נדל"ן גדול בתל אביב

אזורים פרשה מפרויקט התחדשות עירונית באחד המתחמים בשכונת כפר שלם לאחר שלא הגיעה להסכמות עם הדיירים ● בכך ויתרה על הכנסות של כ־889 מיליון שקל ● השבוע נחשף בגלובס כי אקרו ותדהר נטשו מיזם דומה בעיר

תאגיד השידור הציבורי / צילום: שלומי יוסף

התאגיד פנה לאוצר: מעוניינים להעסיק טאלנטים בשכר של כ-60 אלף שקל בחודש

על פי מידע שהגיע לגלובס, מדובר בסכום שמיועד למספר קטן של עובדים ● לדברי התאגיד, מודל השכר הקיים נוצר לפני 8 שנים, והוא אינו מעודכן לתרחישי השכר הקיימים כעת בענף

אלברט איינשטיין / צילום: לע''מ

החוקר שמנסה לפרק את המיתוס של אלברט איינשטיין

נתחיל מהסוף: איינשטיין היה גאון. אבל האם הסיפור שהוא שינה לבדו את כל מה שאנחנו יודעים על העולם שבו אנחנו חיים נכון? ספר שיצא לאחרונה באוניברסיטת פרינסטון מציג מציאות מורכבת יותר ● פרופ' חנוך גוטפרוינד, המנהל המדעי של ארכיון איינשטיין באוניברסיטה העברית ומחבר משותף של הספר, מסביר מדוע איינשטיין לא פעל בחלל ריק

רכב חשמלי בהטענה / צילום: Shutterstock

בניסיון למלא את הקופה בעוד מאות מיליוני שקלים: באוצר בוחנים גזרה חדשה

משרד האוצר בוחן להעלות את המס על רכבי בנזין, על־ידי הקטנת ההטבה הכספית של "המס הירוק", שמוענקת לכל כלי הרכב המיובאים לארץ, בהתאם לרמת הזיהום שלהם ● וגם: שלושה דגמי פרימיום חדשים של ב.מ.וו, אאודי ו־JEEP הושקו בארץ ● השבוע בענף הרכב

הנשיא הנבחר של טייוואן, לאי צ'ינג-טה / צילום: ap, Chiang Ying-ying

הסלמה במזרח אסיה: צבא סין מקיף את טייוואן במסגרת תרגיל, "כעונש" לדברי הנשיא הנבחר

הצבא הסיני פתח הבוקר בתרגיל "חרבות משולבות", כשהוא מתפרס מסביב לאי הטייוואני מכל צדדיו ומתרגל תמרונים ● לפי התקשורת הסינית, הדבר נעשה כ"פעולת הענשה" לדבריו של נשיא טייוואן הנכנס, לאי צ'ינג-טה, שקרא בנאום ההשבעה שלו לסין "להפסיק עם שיטות ההפחדה" ● כיצד תשפיע ההתפתחות על שוק השבבים העולמי?

אום אל פאחם. המכרזים הקודמים נכשלו / צילום: איל יצהר

רשות מקרקעי ישראל פרסמה גל מכרזים חדש עם 8,200 יח"ד - אחרי חודש רובם עדיין לא פתוחים להצעות

ערב חג הפסח פרסמה הרשות 29 מכרזים, אולם ב־23 מהם, השיווק טרם החל בפועל ● רמ"י: "כל המכרזים שפורסמו נמצאים בתהליכי עבודה וחוברות יתפרסמו בקרוב"

עו''ד בת אור כהנוביץ', מנהלת המחלקה להנחיית תובעים מוסמכי היועץ המשפטי לממשלה / איור: גיל ג'יבלי

מחלקה קטנה במשרד המשפטים תורמת לחגיגת עבירות בנייה ברשויות מקומיות

רשויות מקומיות מעסיקות תובעים חיצוניים על מנת לטפל באכיפת חוקי עזר עירוניים, בהם חריגות בנייה ועבירות חניה ● תחקיר גלובס מעלה כי חלקן מוצאות את עצמן ללא תובע פלילי, בשל טענות למדיניות נוקשה של המחלקה האמונה על מינויים בפרקליטות ● כתוצאה, האכיפה נפגעת, נאשמים מזוכים, ודיונים מתבטלים ● משרד המשפטים: "רוב בקשות ההסמכה בהן חל עיכוב אושרו זה מכבר, וברשויות מכהן תובע"

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: Reuters, Mohammed Salem

דקות אחרי החלטת בית הדין בהאג: חיל האוויר תקף ברפיח

בית הדין בהאג הוציא צווים לעצירת הלחימה ברפיח • לוחם מילואים נפצע קשה בקרב בצפון הרצועה • מיליציות פרו-איראניות בעיראק קיבלו אחריות לירי כטב"ם לאילת וטענו כי שיגרו כטב"ם לעבר נמל חיפה • בהמשך לכך, דובר צה"ל עדכן כי מטוס קרב יירט כטב"ם בצפון הארץ, וכי שרפה פרצה באזור צפת בגלל שברי המיירט • עדכונים בולטים