גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גלעד כהנא, סולן להקת הג'ירפות: "לא יכול לספק את אותה הסחורה"

גלעד כהנא מתעקש לאכזב את הקהל שלו. זה המפתח למתיחת המוזיקה והיצירה לגבולות חדשים ("תראו מה קרה לנינט") ■ ב"פרונטו" הוא מתעקש שהטעויות של השף דיוויד פרנקל יוצרות את החוויה הכי גדולה. על הפילוסופיה של המקרה

ב"פרונטו" האוכל לא עשה עניין מעצמו, זרם אל השולחן בביט מהודק, החברה - המוזיקאי גלעד כהנא, השף דיוויד פרנקל והבעלים רפי אדר - חבורה סימביוטית, מצחיקה, בלי אלוהים, והאווירה - קצת פרומה. פרונטו המסעדה, שקיימת כבר 20 שנה, מתמקמת כעת היטב לאחר שנכפה עליה לעבור למקום חדש. החיים במקום החדש קרטעו, ההתחלה הייתה קשה ועכשיו רפי אדר יכול לומר: שרדתי, עשיתי את זה, כי המסעדה הומה והומייה. המיקום (אוף שדרות רוטשילד) צמוד לתדר - הבר הנכון לסגור איתו את הערב, והשף שלו, פרנקל, הוא הצעיר המבטיח של העיר.

כהנא הוא חבר טוב של אדר. בא לפני כמה שנים בגלל האוכל ונשאר בגלל החוויה. אל הארוחה הוא מגיע אחרי שהרדים את שתי הבנות הצעירות שלו, מזמין יין שבלי קר לכל השולחן, ממתין ללחות המהבילה מבחוץ שתשקע. "אני עמוק במונוגמיה. תשע שנים נשוי לאותה אישה, אז את הגיוון שלי אני רוצה באוכל. פה אני יכול להסתחרר. אני אוכל בחוץ המון. לצערי, הרבה פעמים אני מוצא את עצמי משועמם".

כמו שקורה לנו בחודשים האחרונים, השיחה הולכת לראיון הפרובוקטיבי שנתן מאיר אדוני ל"ליידי גלובס". פרנקל עבד אצלו. "אני מכיר אותו ומאמין בו", הוא אומר. "אדוני הוא שף כישרוני ביותר, אבל לא אותנטי עד הסוף. הוא ער למה שקורה בעולם, מכיר את המטבחים של אלאן דוכס, של רובושון ושל כל השפים הנחשבים בעולם, והטעות שלו שהוא מנסה להעתיק אותם לישראל. זה לא עובד ככה. מה שרנה רדזפי, השף של מסעדת נומה בקופנהגן עשה, זה בדיוק ההיפך. הוא לקח את כל מה שראה במסעדות המישלן למיניהן ושבר את זה. יצר משהו שהוא הכי קופנהגן, חקר את העיר ואת הים ויצר משהו אחר, באווירה משוחררת ונטולת גינונים. אתה לא יכול לעשות ניו יורק בתל אביב, ולבכות שלא מבינים אותך".

- אתה מציע לו לעשות חציל בטחינה? על זה בדיוק הוא מתקומם.

"ממש לא. תראי את גלעד כהנא. להקת הג'ירפות מוכרת, מושמעת, אבל המוצר שהוא עושה זה הכי לא מיינסטרים. אתה יכול להיות רוק'נרול לא מתפשר ועדיין למכור אלבומים ולהיות מושמע בגלגלצ. הבעיה עם מאיר אדוני זה שהוא לא מספיק אותנטי. הוא לא מביא את עצמו לבישול, לא מגדיר את החוויה עד הסוף. אנשים באים, נהנים, אבל לא חוזרים, כי חסר משהו".

- להתפשר זה לרדת ברמה?

"להתפשר זה להבין שאתה לא יכול למכור עיקרית ב-240 שקל. זה נגמר".

אכזבת הקהל

כהנא עוסק הרבה בטקסטים שלו, בתהליך העבודה וביחסים עם הקהל. הוא ידוע כמי שדואג פעם אחר פעם לאכזב אותו. שם, לדעתו, טמונה מערכת היחסים האמיתית עם הסביבה, זה בדיוק הרגע שבו נמתחת האמנות אל גבולות של תעוזה ואומץ.

"זו צריכה להיות תמיד האג'נדה הנסתרת", הוא אומר. "הנשמה כל הזמן זזה, מתקדמת. אתה מוציא תקליט, אנשים אוהבים את מה שאתה עושה ומצפים ממך לעוד מהחומר הזה. מור אוף דה סיים. אבל אני כבר זזתי קדימה, ומאכזב את הקהל שלי שרוצה לשמוע את הלהיט המוכר שלי".

- זו עמדה מאוד מתנשאת, לא לספק לקהל את מה שהוא רוצה. בוב דילן עשה את זה בהופעה שלו, והרגיז.

"זה לא מתנשא, כי זה לא מודע. אני לא עושה דווקא. אני יוצר בתנועה, ומסרב להיתקע. גם אני חי מאהבת הקהל, ורוצה שיקנו את האלבומים שלי, אבל אני לא יכול לספק את אותה סחורה כל הזמן. מה קורה? אמנים מאמינים וניזונים מהפידבק שהם מקבלים מהקהל, ואז כשיוצא להם משהו אותנטי, הם גונזים אותו מרוב פחד שזה יפגע בהצלחה".

- ומה רע בהצלחה?

"לא רע. רק שהצלחה היא לא פרמטר מספק בעיניי. הצלחה היא עגל זהב. מי מצליח כרגע? אנשי ריאליטי. הם הדבר הכי רלוונטי כרגע, והתקשורת כמובן נוטה להתעסק בהם. ההצלחה לא חשובה".

- מה כן חשוב?

"להישאר רעב. סקרן. להיות אותנטי, לשקף את ההתפתחות האישית שלך".

- לא הזכרת הכרה.

"הכרה זה משהו שגם אני שואף אליו, אבל לא מוכן לרתום את היצירה שלי לשם. גם אני אכלתי אצל אדוני, ולהגיד לך את האמת אני לא זוכר אף מנה, ממש לא זוכר כלום. אני כן זוכר שהחוויה הייתה מעולה, ובסוף זה מה שחשוב בעיניי, כי זה מה שנשאר. הרמה בארץ גבוהה מאוד, אבל האוכל משעמם".

- דיוויד, אתה יודע שכל השפים נוהים אחרי רוק'נרול. גילינו שכולם רוצים לעשות מוזיקה.

"גם החלום שלי זה להיות על במה, למרות שהאדרנלין בסרוויס הוא דומה. זה לנצח על הפקה עצומה. אבל בסוף אני רוצה להיות גלעד כהנא, כי יש לו אומץ להגיד מה הוא חושב. אם הייתי עושה את זה הייתי מסתבך. אולי גם אני צריך ללמוד להעיז, להגיד, לא לרצות את העולם".

שני שירים מהאלבום החדש של כהנא, "הג'ירפות 4", כבר שוחררו. שניהם מרמזים על רוח הדיסק: "דפני" ו"קיץ 2". "שניהם שירי מחאה, שבסופו של דבר קוראים לאנשים לצאת מהבית, להתנער מהפסיביות", אומר כהנא.

- מחאה? זה לא פאסה?

"מבחינתי, המחאה עוד בחיתוליה. השיר 'דפני' יצא חודש לפני המעצר שלה. הייתי בהפגנה שבה היא נעצרה. המחאה הורידה פאזה, אבל כשהמצב מחמיר מסביב, וביבי מטיל עוד ועוד גזירות כלכליות, אני מאמין שזה יגרור התעוררות נוספת, אבל הכי חשוב שנפל דבר. השיח השתנה לעד. אנשים מדברים היום על דברים שלא עניין אותם לדבר עליהם בעבר".

- יש תיאוריה שמדברת על קונסיפרציה של התקשורת, שיש לה אינטרס להשקיט את המחאה.

"למה קונספירציה? אני יודע בוודאות שזה נכון. המחאה פגעה בתקשורת, בענף הפרסום, בפרנסה של התעשייה. זה נגע בנשמת אפה של השיטה הקפיטליסטית, שיודעת לדבר רק במושגים של רווח והפסד. אנחנו נמצאים בתהליך לידה של משהו חדש, שיוביל להנהגה חדשה".

- אתה רואה באופק הנהגה חדשה?

"אני לא נביא, והאמת שכרגע אין. אבל יהיה. אני ראיתי בהפגנות ילדים בני 14 שמדברים על חשיבות הדיור המוגן, כאלה שלא מוכנים לקבל גזירות משמים. אלה פירות שעוד ייקח זמן עד שיבשילו, אבל זה יקרה".

- גם האמנים בקושי שורדים.

"אני מוצא פרנסה ממכלול האמנות שלי. יש לי טור קבוע בעיתון, אני כותב ספרים, עושה מוזיקה, מופיע. אני חייב להמציא דרכים להיות רלוונטי".

אין סודות

לשולחן מגיעים ויטאלו טונאטו, עגל חלב ברוטב טונה טרי וצלפים (ציון: 8.5), טרטר טונה עם חלמון שלוי ורוטב שזיפים (8.5) וברוסקטות אנשובי ועגבניות (8). הטעמים עמוקים וברורים - אין כאן תהליך של פענוח. 2-3 מרכיבים בביצוע מדויק. זו נוסחת הקסם של פרנקל. כהנא מאמץ אליו מנה של טליוליני לימון עם אינטיאס צרוב (9).

הטליוליני (המנה הנבחרת, ראו מסגרת) מוגשת בגודל סביר, הכול במידה. "זו מנה שנולדה מאלתור, מסקרנות", מסביר פרנקל. "תמיד נוהגים לדבר על איכות החומרים. הרעיון הוא להביא את עצמך מהבטן. הרכבתי את המנה הזו באופן חד פעמי, ספונטני, מניסוי ותהייה, והיא מצאה את דרכה אל התפריט".

"רוב הישראלים מחפשים כמות ופחות איכות, וזה מה שגורר בינוניות", משלים כהנא. "כולם רוצים ואליו פור מאני, שאם אני משלם 60 שקל על פסטה, אז שיהיה הרבה. הביצוע המושלם ורמת חומרי הגלם פחות מעסיקים אנשים".

אז מה סוד המנה, גלה לנו, "מה סוד? אין סודות!", מזדעק אדר. "אני בז לסודות. כל מי שמכיר את המתכונים של אהרוני יודע שהוא מסתיר משהו. לשף אין מה להסתיר - ממילא הטעם נקבע על ידי היד, המגע האישי, התשוקה, יכולת האלתור".

על זה שלושת היוצרים מסכימים: וירטואוזיות זה גם טכניקה. לא רק. "אני חסיד המקרה והטעות", מוסיף אדר. "שיר טוב יוצא במקרה, ואז אתה משחזר אותו, מוסיף טכניקה".

- השפים היום הפכו לסלבריטאים החדשים.

כהנא: "כי לבשל זה הכי רוק'נרול. זו תשוקה אדירה, יצירה עם המון אינטואיציות".

"השפים המיוחצנים, שהמדיה הופכת לאלילים שמבינים ללבה של עגבנייה, זה משעמם אותי", רומז פרנקל. "אני דווקא חושב שאייל שני משורר גדול", פותר כהנא את החידה.

פרנקל: "רוב השפים חושבים כלכלית. לא לוקחים סיכונים, מכוונים לטעם הרחב. אני אוהב לחקור. גדלתי בבית עם אבא יקה, שחקר כל חייו, היה יועץ פטרוכימי, וזה צד שאני אוהב - לא להגיד אני יודע הכול, אלא יש לי עוד מה ללמוד. גם לי יש מה ללמוד. ברור, ואני עדיין נוסע להשתלם".

כהנא: "אני לא זוכר שאי פעם חלפה לי מחשבה כזאת בראש - לעשות מוזיקה לטעם של המאזינים".

אין כאן מטבח ישראלי

אנחנו נצמדים ליין הלבן הצונן, בחירה שאין מנוס ממנה בהבילות של החוץ. יין גאבי מחבל פיאמנטה שבאיטליה. לשולחן מגיעים קפלטי זנב שור ברוטב בצלים (9), פפרדלה קלמרי שחור לבן בציר עוף מעושן (8.5) ופופקורן קינואה, שרימפס קריסטל ואספרגוסים בחמאת מרווה (9.5).

כהנא מקנח בניגוב הצלחת עם לחם. הוא אוכל יצרי, מבין באוכל, הרפתקן. הריגושים אצלו באים מרמת הביצוע. זו יכולה להיות שווארמה מעולה או מנה מתוחכמת.

- יש גם טרנדים, גלים שבאים והולכים, וכולם מגיבים להם.

פרנקל: "אחרי הסושיות הייתה מתקפה של מסעדות שוק. כשאני רואה בתפריט מנה תחת הכותרת 'סרדינים מהשוק שהשף עוד לא החליט איך להגיש', אני מרגיש שמישהו מזלזל בי. מתי בדיוק אתה מתכוון להחליט?".

- תגידו, מי אשת השנה שלכם?

כהנא: "עדיין דפני ליף. ללא ספק".

- ועוד לא אמרנו כלום על נינט, שהחיבור שלה איתך נתן לה דחיפה גדולה בהתקבלות.

"זה כבר מוגזם לדבר על נינט שהפנתה עורף לכוכב נולד, בכל זאת עברו עשר שנים ואפשר לומר שהכיוון שלה מגובש. היא הבת הבכורה של הריאליטי הישראלי, לכן כולם מרגישים שיש להם בעלות עליה, והדיון הציבורי עליה לא מפסיק לקלוח. יש לה כישרון אינסופי".

- וגם היא אכזבה את המיינסטרים.

"אמרתי, אין דבר יותר מדויק מלאכזב את הקהל שלך. הדיון הזה מוכר עיתונים, ולכן הוא עוד מתקיים. בינינו, אף אחד לא ממש מתעניין במעמקי היצירה שלה".

דיסק האוסף של המדינה

אנשים כבר מתקפלים. את רובם אנחנו מכירים ממדורי הרכילות. "אני נמצא ממש ליד בנק לאומי", אומר רפי אדר, "וכן, מעת לעת רואה את גליה מאור ואת רקפת רוסק-עמינח. כשעברתי לכאן פתחתי גם מעדנייה עם דליקטסים משובחים. החלום שלנו היה לספק כריכים לכל הבנקים והמשרדים שבסיטי. אבל נחסמנו, כי לא היינו כשרים. עזבי, לא רוצה לפתוח את הפה. המעדנייה נסגרה, והמשכתי".

כהנא כבר רוצה להתקפל - יום ארוך, שהתחיל באולפן ביתי ונסגר עם השכבת הבנות. אחרי שנים של שוטטות, שהניבו ספר שירים ואת הפרויקט the walking man, הוא מתרגל שגרה.

- היו שראו בך וולט וויטמן הישראלי כשגמאת את תל אביב ברגל. מה נכנס בך?

"יצאתי לשוטט כי הרגשתי שהחיים בלתי נסבלים. נמאס לי מהכול. יצאתי לרחוב, לדרך שהגדירה אותי מחדש, משהו שהוא מעבר לסמארטפון והקריירה. חוויה שהיא לגמרי קטנה מהחיים. כאדם כותב - אני מפרמט כל דבר".

- אתה נחשב לאחד היוצרים הכי אורבניים. תל אביב היא בשר מבשרך.

"נולדתי במקסיקו ושם גדלתי בתשע השנים הראשונות שלי. מאז עברתי המון מקומות, אבל רק כשהגעתי לתל אביב לפני שמונה שנים הרגשתי בבית. העיר הזאת הפכה מיד לבית בשבילי, ואני בכלל לא רואה בה משהו אורבני גדול. היא בשבילי כמו כפר חמים. אני מרגיש כאן שייך, עטוף בחמימות. רוב התל אביבים לא נולדו בה, תל אביב היא דיסק האוסף של המדינה, כור ההיתוך, אתה יכול להיות זר, אבל עדיין שייך".

- אריאל הוא מקום שתופיע בו?

"אני מתקשה עם כל החרמות הללו. אם יזמינו אותי להופעה מעבר לקו הירוק, אלך. 40% מההופעה שלנו זה אילתורים, מונולוגים, ואין דבר יותר מדהים מלעשות את זה מול קהל שלא מסכים איתך. אני מצטיין בלהיות גיס חמישי".

המנה הנבחרת

טליוליני אינטיאס

מרכיבים:

לפסטה:

550 גרם קמח פסטה

6 חלמונים

4 ביצים שלמות

10 גרם מלח

1 כף שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון עד להיווצרות בצק. נותנים לבצק לנוח מינימום 12 שעות. מרדדים במכונת פסטה לעובי של 1 מ"מ, וחותכים לרצועות צרות בעובי 6 מ"מ

מרכיבים למנה:

160 גרם פילה אינטיאס נקי, פרוס לשני מדליונים

160 גרם מהטליוליני המוכן

4 כפות מיץ לימון

2 כפות ציר עוף

2 כפות חמאה לא מלוחה

8 עלי אורגנו

23 כפות עירית קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

שמן זית

אופן ההכנה:

משבצים את הדג בעלי אורגנו, ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. צורבים במחבת חמה משני הצדדים, אם יש גריל - עדיף. מבשלים את הפסטה כדקה, עד שהיא צפה. במחבת מחממים את מיץ הלימון עם ציר העוף ומביאים לרתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את החמאה והעירית הקצוצה, מערבבים עד להסמכה.

מעבירים את הפסטה לרוטב ומערבבים. מניחים מעל את הדג ומגישים.

עוד כתבות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי