גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה עומד מאחורי המעבר של יעקב אילון למאקו?

כפי שנחשף ב"גלובס", אילון יקים במאקו מערך חדשות, שאמור לכלול פעילות וידיאו נרחבת ■ במאקו טוענים כי מדובר בחומרים שיתווספו לאלה של חברת חדשות 2 ■ התחרות בזירת החדשות באינטרנט מקבלת זריקת מרץ - מה השלב הבא?

המפץ הגדול של השידור הישראלי? איש החדשות הבכיר יעקב אילון נמצא בימים אלה במשא-ומתן מתקדם, וקרוב לסיכום, על הצטרפות לאתר mako של זכיינית ערוץ 2 קשת.

אילון, כפי שנחשף אמש (ד') באתר "גלובס", אמור להקים את מחלקת החדשות והאקטואליה של אתר האינטרנט, שהולך ותופח בשנים האחרונות. בקשת מקווים להשלים את החתמתו של אילון בהקדם, על מנת להכין מערך שידורים משמעותי לפני הבחירות המתקרבות בתחילת השנה הבאה.

להבאתו של אילון משמעויות דרמטיות, שכן ברור כי אילון, שמגיע בעיקר כמנהל וכעורך ראשי לשידורי החדשות תחת יובל נתן, מנכ"ל mako, לא יסתפק בהעלאת ידיעות שגרתיות. מי שהוביל מהדורות חדשות בחדשות 2 ובחדשות 10, אמור להקים מערך חדשות הכולל פעילות וידיאו ענפה - כלומר להקים חברת חדשות לכל דבר.

גורמים בזכיינית אומרים כי מדובר במהלך אסטרטגי, שאמור להיטיב ולחדד את פעולתו של האתר ואת מיצובו בזירה התחרותית שבה הוא פועל. אך לצד זה הולכת ועולה השאלה, מדוע קשת מקימה מערך חדשות כה מורכב, אם היא חברת-אם של חדשות 2, שאתרה מופעל מתוך אתר mako?

יובל נתן, שכבר נשאל על-ידי "גלובס" שאלה דומה בתחילת השנה, עם הקמת מגזין סוף השבוע "M" של האתר, אמר אז כי מדובר בחומרים שיתווספו לפעילות חברת החדשות, ובשום אופן לא בתחליף לחברה המצליחה. נתן חזר על הדברים גם היום, על רקע הבאתו של אילון לאתר, מהלך שהוא הגורם המרכזי שעומד מאחוריו.

אין פיקוח

יש להסתכל על הדברים בקונטקסט רחב יותר. רק בראשית אוגוסט הצטרף לאתר וואלה עיתונאי הטלוויזיה, ינון מגל, שעזב זה מכבר את מהדורת "מבט" של הערוץ הראשון. מגל צפוי להיות דמות מרכזית במערך שידורי החדשות ההולך ונבנה של אתר האינטרנט הפופולרי ויתבסס ברובו, באופן טבעי, על וידיאו.

גם ב-ynet לא נשארים מאחור. זכור במיוחד יום השידורים המורכב שהרים האתר ביום שחרורו של גלעד שליט מהשבי באוקטובר 2011. בעוד שמרבית האתרים הסתמכו על פיד שידורים שהועבר אליהם, באתר מבית "ידיעות אחרונות", פרסו עיתונאים משלהם בנקודות שונות ברחבי הארץ והוכיחו כיצד האתר יכול להקים חברת חדשות לכל דבר. עובדה זו מצטרפת גם לאולפנים מפוארים שנבנו רק באחרונה באתר.

בעוד שהאתרים הדומיננטיים עושים צעדים דרמטיים לכיוון שידורי חדשות ואקטואליה באינטרנט, הרשת כולה זורמת בכיוון הזה. התנועה כוללת הקמת מערכי שידור וידיאו רוויי תוכן מקורי בערוצי הספורט של one וספורט 5, באתרים הכלכליים כמו "גלובס" למשל, וכמובן באתרים המלווים עיתונים כמו "מקור ראשון", "שבע", "פאנט" ו"ישראל היום" - שם הקימו אולפן טלוויזיה חדשני. הרחק מאחור נמצאים אתר nrg של "מעריב" ואתר "הארץ", שעשו צעדים בכיוון אך עקב קשיים כלכליים נטשו את המהלכים.

כניסתו של רון לאודר, בעל המניות הדומיננטי של ערוץ 10, לזירה עם רכישת נענע10 על-ידי חברת JCS שלו, דוחפת גם את האתר הזה אל הזירה השוקקת הזו. זאת, לאור העובדה שלאודר מבקש להקים חברת חדשות דוברת אנגלית שתשדר מישראל לעולם, מעין אל-ג'זירה ישראלי.

כל אלה מצטרפים אל חברת החדשות של ערוץ 2, שהייתה הראשונה כבר לפני שנתיים להקים ערוץ חדשות לכל דבר באינטרנט. החברה משדרת מבזקים ותוכן לאורך כל היום, מתוך אתרי הזכייניות רשת וקשת. חברת החדשות לימדה את השוק כולו עד כמה במדינה כמו שלנו, ובכלל בעולם המתחדש, אירועים טלוויזיוניים אקטואליים, מביאים גולשים וטראפיק חשוב.

תקווה לעיתונאים

בקשת מכחישים זאת, אך האקלים הרגולטורי של ערב מעבר הטלוויזיה המסחרית לעידן הרישיונות מרפה את הקשר החזק בין חברות-האם לחברת-הבת החשובה - חברת החדשות של ערוץ 2. גם אם זה לא יקרה בשנים הקרובות, עוד יגיע היום שבוא רשת או קשת ייאלצו לוותר על חברת החדשות, אם יקימו ערוץ משלהן, וחשוב לבנות בהקדם בסיס ליום שאחרי.

הכניסה של אתרי האינטרנט אל העולם החדשותי תשפיע גם על העיתונאים. שם אולי טמונה התקווה של כל הכוחות העיתונאיים בשוק הנדמה לעת עתה רווי ומסתמך על 3 חברות חדשות בלבד.

ואולם, עדיין קיימות שתי מכשלות לקראת פריחת הזירה הזו: האחת היא נושא הרגולציה - הרשת היא פרוצה, ועולם החדשות הוא רגיש ביותר ואולי ראוי לפיקוח מכל ז'אנר אחר.

הבעיה השנייה והמשמעותית אולי יותר - הכסף. האם הרשת הישראלית כיום מספיק חזקה כלכלית כדי לחולל את המהפכה? ימים יגידו.

החדשות באינטרנט

עוד כתבות

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר