גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניתוח מיוחד: מהן הסיבות שהובילו לקריסת מוטו תקשורת?

הקריסה של קבוצת מוטו תקשורת היא לא עוד סיפור של התכווצות בענף המדיה ■ במקרה הזה מדובר בבעיות של הבעלים אילן ציוני דווקא בעסקיו האחרים, שהובילו לעצירת תזרים המזומנים לרשת המגזינים ■ מי עשוי לרכוש את הקבוצה?

"בימים הקרובים תתקבל החלטה אם להמשיך ולקיים את העסק כעסק חי או לסגור אותו" - כך אמרה הבוקר (ג') ל"גלובס" עו"ד רחל כרמי, המפרקת שמונתה אתמול (ב') לקבוצת המגזינים הישראלית "מוטו תקשורת".

בתחילת השבוע, 100 עובדי החברה עדיין האמינו שהם עובדים במקום יציב יחסית לשוק העיתונות. בשנה האחרונה לבדה עברה החברה קיצוצים בשני גלים - האחרון והמאסיבי שבהם לפני חודשיים - בסופם פוטרו 20% מאנשי המערכת.

בחודש האחרון, אחרי נסיגה ארוכה, נראתה לראשונה שורת רווח מתונה, הרבה יותר ממה שמו"לים אחרים יכולים לקוות לו היום. ואז, אתמול בבוקר הודיע אילן ציוני, בעלי הקבוצה, כי החברה פושטת רגל.

זה לא הסיפור הקלאסי המתבקש של מצב העיתונות שהכריע עוד קבוצת מדיה. הסיבה לקריסתה של החברה באחת, טמונה בעסקיו האחרים של ציוני. מי שמחזיק בקבוצה, המורכבת היום מ-11 מגזינים ומאתר האינטרנט הטרי Allmag, עסק גם בנדל"ן והחזיק במוסכים. אלה שימשו גב כלכלי וסיפקו תזרים מזומנים בכל פעם שהיה צורך לתמוך ב"מוטו". היקף החובות עומד כעת על 12.5 מיליון שקל.

אייטם בתוכנית חיסכון בערוץ 2 אודות מולר, אחת החברות של ציוני, שקרסה למגינת לבם של עשרות שהיו אמורים להיכנס לבתים חדשים שבנתה, לא ניבא אף הוא לעובדי "מוטו" שאפקט הדומינו יגיע אליהם. תזרים המזומנים עצר באחת, ולא ניתן אפילו לממן את הפעילות של החודש הקרוב.

ציוני זימן אתמול בבוקר את סמנכ"לית השיווק שירי אבקסיס לחדרו, ובישר לה את הבשורה הקשה. היא עצמה עברה קומה אחר קומה בבניין ברחוב יצחק שדה בתל-אביב - מרחק קצר מבית "מעריב" - וסיפרה לעובדים כי החברה עוברת לפירוק. 30 מהם עוסקים במקצועות העיתונאיים, היתר אנשי שירות, סחר וטלמרקטינג. עשרות עובדי פרילנס מועסקים על-ידי החברה. מעטים מהם אף פרצו בבכי.

"מוטו זו משפחה", אמרו הבוקר עובדים ל"גלובס", "אף אחד לא כעס על אילן ולא ראה בו אחראי למצב". חלקם סיפרו שאף ניגשו לחבק אותו.

הבוקר ציוני הופיע כרגיל לעבודה. במהרה הגיעו לבניין אנשי ארגון העיתונאים של ההסתדרות ועו"ד גלילה הורנשטיין המייצגת אותם. במקביל, מרכזיות החברה כמעט קרסו משיחות של ספקים ומנויים מודאגים.

לעובדים ברור שהדבר המיידי שצריך לעשות הוא לשמור על החברה כעסק חי ולהתחיל לחפש משקיע. כבר אתמול שלחה אבקסיס, כמו גם אחרים בקבוצה, מיילים לגורמים בכירים בשוק, וטלפונים הורמו כדי לקבוע פגישות עם רוכשים פוטנציאליים.

"עולה תמונה ברורה וחד-משמעית של חדלות פירעון", כתב סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב ורדה אלשיך, בהחלטתה בתיק שהובא בפניה. "מצבה של החברה הולך ומידרדר ועשוי להגיע לכלל קריסה ואי-יכולת להמשיך בפעילות שוטפת תוך זמן קצר ביותר. הדברים מקבלים משנה תוקף נוכח העובדה כי החברה עוסקת בהפצת מגזינים, ובתחום זה יש חשיבות עליונה לפעילות שוטפת, ודאי כאשר עונת החגים עומדת בפתח".

תקוות גדולות

"מוטו" היא גלגולה של קבוצת SBC. זו הוקמה בשנת 1997, וב-2009 הביא אותה המו"ל שלה, מאיר דוד, לחובות של 53 מיליון שקל, לפני שהורשע בפלילים ונשלח לכלא.

ציוני, שהחזיק אז במגזינים המוטוריים "מוטו" ו"הגה", עמד בראש אחת מ-4 קבוצות שהגישו בקשה לרכישת נכסי החברה. העובדה שציוני הציע לרכוש את כל הקבוצה כגוף אחד סייעה לו. הצעתו כללה תשלום של 3.35 מיליון שקל, שחולק על פני שנה וחצי, ונטילה על עצמו של התחייבויות החברה בהיקף של כ-7 מיליון שקל. הוא התחייב להמשיך להוציא לאור מגזינים לכלל לקוחות החברה.

לתפקיד המנהלות הוא מינה את שירי אביב ואת רחל בן-צבי, שתיים מהעורכות הבכירות של הקבוצה. הן היו אלה ששכנעו אותו לצאת להרפתקה הזו, מגובות בתוכניות עסקיות אופטימיות ומפורטות.

החברה עברה טלטלות עם שינוי הבעלות. מ-18 המגזינים שאיתם יצאה לדרך, נותרו ב-2010 רק 14, בהם מגזיני דגל פופולריים כמו "הורים וילדים", "דרך האוכל", "מסע אחר", "נישה" ו"גליליאו".

בראיון מלא ביטחון שנתנה באותה שנה בן-צבי, ששימשה כמנכ"לית (ובינתיים עזבה את החברה), היא סיפרה: "ניקינו בשנה וחצי את הגירעון, ואנחנו נמצאים במצב של רווחיות שעולה וגדלה בכל חודש. אנחנו נמצאים במצב שבערך 20% מההכנסות הם הרווח שלנו. אני מקווה מאוד שב-5 השנים הקרובות אני אגיע בערך למחזור של 200 מיליון שקל בשנה - פרינט וניו-מדיה יחד".

שני מנועי צמיחה עיקריים היו לקבוצה. האחד הוא בסיס המנויים שלה, והאחר הוא האתר שהוקם לפני כחצי שנה. הרעיון היה לקחת את נקודות החוזק של החברה ולהפוך אותן לספקי שירות.

בחברה הבינו שהם יודעים לשווק, למכור ולתחזק מנויים, ובמהרה שירותי מערך המנויים של החברה החלו לשרת לא רק את 100 אלף המנויים שלהם, אלא גם מנויים של מגזינים בהוצאות פרטיות. בתמורה הגדילה "מוטו" את מאגרי הנתונים שלה.

ציוני סיפר לא אחת כי 60% מההכנסות של החברה מגיעים ממנויים, והיתר מפרסום. בסוף השנה שעברה עידכן כי הביקוש למגזינים רק הולך וגדל ב-1%-2% מדי שנה.

האתר allmag התבסס על רעיון דומה - בית אינטרנטי למגזינים הישראליים באשר הם. פרט למגזיני הקבוצה, מצאו בו בית גם "אוטו", "טבע הדברים", "בית ונוי" ונוספים.

"בנינו מחלקת שותפים, שבאמצעות הידע ורמת הטכנולוגיה שצברנו, מאפשרת לנו להציע את המודל שלנו גם למגזינים מתחרים", הסביר אז ציוני. "יש כאלה שאנחנו מוכרים להם מנויים, וכאלה שאנחנו גם מוכרים להם מנויים וגם מפעילים את האתר. אנחנו מורידים את העלויות שלהם בכניסה לדיגיטל, במקום שהם יצטרכו להשקיע כסף בתשתיות ובתחזוקה".

והמיזם הצליח: בחודש יוני נכנסו לאתר 227 אלף גולשים בפועל. המגזין הפופולרי ביותר, לפי נתוני ועדת המדרוג לגלישה באינטרנט, הוא "דרך האוכל" (עם 57 אלף גולשים בפועל) ואחריו "הורים וילדים" (31 אלף גולשים בפועל).

אך בניית הפלטפורמה גם גבתה מחיר. החברה ספגה אף היא מהלומות מהירידה בפרסום בשוק, והסבת הייעוד של האתר הקודם שלה לחדש עלו מאות אלפי שקלים. ציוני ואביב יצאו למהלך דרמטי בחברה והחלו להיפרד ממותגים. בהם גם "מוטו" הוותיק, שנסגר לאחר 25 שנה והיה המגזין המוטורי הדו-גלגלי האחרון בישראל.

ציוני הסביר כי יבואני האופנועים ממאנים לפרסם, ולכן אין ל"מוטו" זכות קיום. ועם זאת, היו שאמרו כי בהתרחבותה של "מוטו" לתחומים אחרים שילם המגזין המאוד נישתי הזה את המחיר. גם מגזין "הגה", שאיתו הגיע ציוני, נסגר, והחברה עברה לשווק את "אוטו". "בל מוד", עיתון האופנה הישראלי היחיד, שהופעל בשותפות עם ג'קי בן-זקן, סיים את חייו הקצרים.

מי עשוי להתעניין?

"לא חשבנו שזה יקרה, כי עשינו את כל פעולות ההתייעלות. גם אילן תמיד שיתף כבעלים, ולאף אחד לא היה מושג שזה יגיע", אמר גורם בקבוצה הבוקר. "אלה לא חברות כמו 'מעריב', אלה מקומות משפחתיים. זו סיטואציה נוראית עבורנו".

בסמוך לשעה 10:00 הבוקר הגיעה עו"ד כרמי אל "מוטו" והחלה בפגישותיה עם בכירי הקבוצה, בהם ציוני. בתוך 14 יום היא אמורה לספק דוח לשופטת אלשיך (שניהלה גם את הפירוק הקודם של הקבוצה), אולם נראה כי מסקנות יגיעו עוד קודם.

בקבוצה מקווים שהחברה תעבור בנאמנות לכרמי, ובינתיים ציוני ובעיקר אביב יכתתו רגליים בין מערכות הפרינט השונות בישראל וינסו, בתקופה מאוד לא נוחה לעיתונות, למכור את נכסי הקבוצה. כבר להיום נקבעו פגישות, אם כי מוקדם מדי להצהיר כי נפתחו מגעים.

בסיבוב של לפני 4 שנים, בין מציעי הרכישה היה גם יובל סיגלר שביקש לרכוש את החברה כולה, ולא מן הנמנע כי יקבל פנייה גם הפעם. גם אלי עזור וקבוצתו הם אופציה ריאלית לגישוש מצד אנשי הקבוצה, וכך גם יזמים קטנים יותר כמו R&B Media של רפי רוזנפלד וניר ברזילי, המחזיקים ב"פורבס ישראל".

מאגר המנויים עשוי להיות הנכס היקר ביותר של "מוטו" כיום, ולא מן הנמנע כי יהיה מי שיקנה אותו לבדו - אולי אף מקבוצות העיתונות הגדולות. גם האפשרות למכור מגזינים שונים על מערכותיהם עומדת על הפרק.

אולי מעטים הגופים היום שיהיו מוכנים לקנות 11 מוצרי פרינט מאותגרים, אך יש לא מעט חובבי נישות שונות שיחשקו במגזינים מתחומים שונים.

הבעיה היא שמו"לים לא מקצועיים, מלאי תשוקה ככל שיהיו, הם גם דלי אמצעים יותר. במקרה כזה יתבססו על עסקים אחרים שאינם קשורים לעיתונות כגיבוי, ממש כמו במקרה של "מוטו".

פעילות הנדל"ן של ציוני: מונה מפרק זמני / שלומית צור

חברת האחים מולר שבבעלות אילן ציוני נקלעה לאחרונה לקשיים כספיים, כאשר שופט בית המשפט המחוזי בלוד בנימין ארנון מינה את עו"ד אלונה בומגרטן, ממשרד עו"ד נשיץ ברנדס, כמפרקת זמנית לחברה במטרה לנהל את נכסי החברה ולהפעילה כ"עסק חי".

החברה מבצעת פרויקטים בתחום הבנייה עבור יזמים שונים בעיקר בכפר-סבא הירוקה, הוד-השרון ושכונת הגוש הגדול בתל-אביב.

בומגרטן מסרה ל"גלובס" כי החברה נקלעה לקשיים עקב קשיי נזילות, ובהתאם להוראות בית המשפט היא בוחנת בימים אלה את הפרויקטים בהם החברה מעורבת באתרים שונים, על מנת לבחון אילו מהפרויקטים ניתן להשלים אם בכלל, כאשר את הבדיקה מבצעת בומגרטן על-ידי מהנדס, ובשיתוף ציוני עצמו המשתף פעולה עם ההליך. כמו כן, בהליך מעודכן גם הנושה המובטח של החברה הבנק הבינלאומי המיוצג על-ידי עו"ד יונתן סונדרס.

בהתאם לממצאים אליה תגיע בומגרטן יוגש דוח להערכת המצב הכלכלי של החברה, במקביל להמשך ביצוע פרויקטים הנמצאים באמצע הליך בנייה.

יש לציין כי הפרויקט בשכונת כפר-סבא ירוקה נצמא לקראת סיום לקבלת טפסי אכלוס לדירות.

עוד כתבות

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה