גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוי סקוף: בקרוב נקים גרסה של "האפינגון פוסט" בישראל

סקוף, העורך הראשי של העיתון המקוון "האפינגטון פוסט", מתארח השבוע בארץ בכנס INTV של זכיינית ערוץ 2 קשת ■ בראיון בלעדי ל"גלובס" הוא אומר: "אם עיתונאי לא חש בנוח לעשות שימוש במדיה דיגיטלית - הוא בצרות"

בעוד שעמיתיו ברחבי העולם הולכים, מקצצים ומצמצמים את ארגוניהם העיתונאיים, רוי סקוף - העורך הראשי של ה"האפינגטון פוסט" - שכר בשנים האחרונות 100 עובדים במקצועות עיתונאיים. ה"האפינגטון פוסט", האתר המקוון שאולי מסמל יותר מכל את העידן הדיגיטלי של המידע העיתונאי, לובש בימים אלה פנים חדשות ועובר לגלגולו הבא - רשת שידורי ווידיאו בסטרימינג בשם "האפ פוסט לייב". לאחר שהטמיע את התפיסה שבית עיתונאי מוביל יכול לכלול בתוכו חדשות מספקי מידע זרים ומכותבי בלוגים חופשיים, החליטו ב"האפינגטון", בהובלתו של סקוף, להעביר את מיליוני גולשי האתר אל קדמת הבמה.

"כשנרכשנו על-ידי AOL (בשנת 2011 בתמורה ל-352 מיליון דולר, ל"א), לאריאנה האפינגטון, המייסדת, היה רעיון ברור לאן אנחנו צריכים ללכת", אומר סקוף, המבקר בימים אלה בכנס INTV של קשת בראיון בלעדי ל"גלובס".

לדבריו, "אחת הנקודות היא פיתוח הווידיאו המקורי שלנו. שכנענו את הדירקטוריון החדש שלנו לממן את הקמת ה'האפ פוסט לייב' והקמנו רשת לייב סטרימינג, עם תוכן חי בסטרים, ויצרנו פלטפורמה שמעודדת מעורבות".

במסגרת זו, ללא הפסקה, במהלך היום כולו, מועברים שידורים חיים באתר ה"האפינגטון פוסט" בהשתתפותם של גולשים, המשדרים חדשות באמצעות מצלמות רשת מרחבי העולם. המרואיינים של פעם, המקורות של העבר, הפכו להיות הפנים של החדשות. "מאז שהשקנו את ה'לייב סטרים' יש לנו 10,000 מתחברים מ-90 מדינות שונות. זה הוביל לדמוקרטיזציה של המדיה. אתה לא חייב לראות את אותם האנשים שמשדרים לך כל הזמן את החדשות".

סקוף, ממייסדי ה"האפינגטון פוסט" ואחד מכותביו, הוא דמות ידועה בתוכניות הטלוויזיה השונות בארה"ב. בעברו שימש כמפיק טלוויזיה וכתסריטאי. "הקמנו את ה'האפינגטון' לפני 8.5 שנים. גדלנו והשתנינו ואנחנו היום פלטפורמת מולטי מדיה. אנחנו בינלאומיים ובדרכנו להיות בעשר מדינות. החלטנו באופן מוקדם מאוד בהתפתחות שלנו מה הזהות שלנו, שתייחד אותנו לעומת האחרים, ואחד הדברים ש'ההאפינגטון פוסט' תמיד התגאה בו, הוא הקהילה המאוד מעורבת שלנו".

לדבריו, "היום יש 265 מיליון תגובות באתר. 70% מהתגובות שלנו הן לתגובות אחרות - אנשים מנהלים שיחות ביניהם. אמרנו לעצמנו, מה אם ניקח את השיחות האלה ונשים אותם במרכז ובקדימות, וכשעשינו את זה, שינינו את הפלטפורמה, את הטכנולוגיה, את האנשים ששכרנו. זה נהיה כוכב הצפון שלנו. בינתיים הטכנולוגיה כל-כך התקדמה, עד שאנשים יכלו להתחבר אלינו מכל מקום שהוא וזה הפך את העולם לנגיש יותר".

- יש משהו מפחיד בארגון - החדש יחסית - בשינויים הדרמטיים שמתרחשים סביבו ושהוא חייב לציית להם?

"בהחלט. אבל זו לא עיתונות שונה, זה לעשות בעיתונות שימוש אחר. אנחנו לא מחליפים את העיתונאים. אנחנו לא לוחצים על כפתור וכל מי שרוצה עולה ומדבר, יש לנו מפיקים ועורכים. בדיוק כשם שאתה כעיתונאי יוצא ומוצא מקורות, מראיין ומצטט אותם, כך גם אנחנו עושים את אותו הדבר - ועושים את זה בווידיאו וחי. לעיתונאי אין יותר את הכוח המוחלט להחליט לבדו מה לצטט ומה לא.

"דבר נוסף שעשינו, הוא שהרחבנו את ההגדרה של מה או נכון יותר מי הוא ה'מומחה', וזו נקודה חשובה. ידוע שכלי תקשורת, אחרי כל אירוע שמתרחש, מתקשרים אוטומטית לאותם אנשים כל הזמן. פה הרחבנו את זה. יש מקום להרבה יותר. יש למשל דיון נרחב מאוד על רפורמת הבריאות של אובאמה. אם תגיד שאתה בעד או נגד, ולא תסביר מדוע, זה לא יעבור. אבל אם נביא אדם שיספר סיפור אישי, על בנו, ויסביר על מה שמתרחש בחייו ומה עשוי לקרות לו - זה עדיף. אנחנו בעידן של אוקיינוס של מידע. כל עיתונאי רוצה לספר סיפורים, אבל זה בדיוק מה שחסר לנו - יש לנו את המידע אבל חסרים לנו הסיפורים והנרטיבים. את זה אנחנו יכולים לעשות באופן חזק, הרבה יותר מפרינט, זה בטוח. אם אומר שהאבטלה היא 7.2%, זה רע, אבל רגשית זה לא מעניין אותי. אבל אם אגיד לך, תכיר את ג'ון שהוא מובטל, זה חזק ביותר. אנחנו מעניקים בשר ודם למידע".

- איך דואגים למהימנות המידע בשיטה שלכם?

"הדרך לעשות זאת היא באמצעות תחקירן שמסנן ומפיקים. אל תשכח גם שרואים את הפנים, וזה הופך את זה לקל ולמהימן הרבה יותר. יש אנשים שקולם נשמע לראשונה, וזה חזק במיוחד. אנשים אמרו שזו הפעם הראשונה שהם נשמעים. זו דרך נהדרת למצוא קולות אחרים. אני עייף מאותם חמישה אנשים שבאים לטלוויזיה ויודעים הכול, כאילו הם אלוהי המידע. תומאס פרידמן היה אצלנו באותו היום ודיבר על היחס לנשים בסעודיה ואישה בסעודיה צפתה, השאירה תגובה, ותוך דקה הראנו את זה. הוא נדהם".

עיתונות היברידית

"אני מבוגר, אני אוהב עיתונים", אומר סקוף, "עצוב לי שאת 'לוס אנג'לס טיימס' אני מסיים לפני הקפה, הוא מאוד דק. אבל הם משקיעים בדיגיטל. אני חושב שאין בעיה בעיתונות איכותית, אבל אני חושב שיהיו פחות מקורות לזה". סקוף מודע היטב לעולם המשתנה סביבו, וכמו בכירים רבים בעולם העיתונות המצליחה - היום, הוא קורא לעמיתיו הצעירים ממנו להתעורר ולחוש באדמה הרועדת תחת משלח-ידם. "אנחנו בנקודה של חיבור גדול. השאלה היא פחות האם אתה עושה תוכן כזה או אחר, ואיך טלוויזיה שונה מהאונליין. העניין הוא שאתה עושה תוכן והשאלה היא על איזה מסך זה מופיע, סלולר, טלוויזיה, מחשב".

אחת המשימות הברורות של סקוף בכל הקשור לעיתון המקוון שהוא מנהל, היא שהוא יהיה נגיש בכל מסך אפשרי. "באתי הביתה וראיתי את אשתי צופה ב'דאונטון אבי', אבל היא ראתה את זה דרך נטפליקס. הקווים מטשטשים וזה ילך ויתחדד. זה מרתק עבורנו כי זה יאפשר אינטראקציה גדולה יותר".

לדבריו, "אין דבר כזה יותר היום עיתונאי של דיגיטל או של טלוויזיה או פרינט. זה הכול ביחד והשאלה איפה צופים בזה, היא ארכאית. פעם חשבו שבלוגרים הם אנשים בפיג'מה שיושבים במחשכים, היום זה אחרת לגמרי. הם בקדמת הבמה.

"בכל הקשור לטלוויזיה מול אינטרנט - אומר זאת כך: עשיתי סיור בקולג'ים ב-2008, ושאלתי כמה אנשים כאן צופים בטינה פיי עושה את שרה פיילין, 100% הרימו יד. אבל אף אחד לא אמר שראה את זה ב'סטארדיי נייט לייב' - כולם ראו את זה בהולו, או בסלולרי או שמישהו שלח להם את זה.

"במה שמופיע באינטרנט יש משהו חזק יותר מאשר בטלוויזיה - יותר אותנטי, לא מופק, לא מכירתי. יש לנו אולפנים משוכללים ואנחנו מעלים אנשים בסקייפ - וגם רשתות טלוויזיה עושות את זה. זה שאדם בסקייפ, זה נראה יותר אותנטי. זו הרי אותה פלטפורמה שבה אני מדבר עם אימא שלי".

איך ייראה העתיד?

סקוף מתייחס גם לעתיד העיתונות כולה ומאמין, כי "אנחנו הולכים לעידן היברידי - זה לא זה או זה. אם אתה עיתונאי, ואתה לא חש בנוח לעשות שימוש במדיה חברתית ולא במדיה דיגיטלית או בשילוב וידיאו ומולטי מדיה, אתה בצרות. אלה החיים, והחיים משתנים.

"היום אני שוכר הרבה אנשים שהדיגיטל הוא חייהם, ורק כך הם חיים. כשעשיתי ראיונות עבודה, שאלתי אנשים איך הם משתמשים בדיגיטל. אם הם אמרו 'אני עושה שר לכתבה בטוויטר', לא זימנתי שוב. קראתי למי שמחפש שם מקורות".

- בני כמה הם?

"24-32, אבל לא רק. רצינו אנשים עם ניסיון טלוויזיוני. יש לנו מיקס טוב, ויש לנו אנשים מכל מקום אפשרי - מסי אן אן, האוניון. אנשים שהיו פרילנסרים.

"אנחנו מעדיפים לשכור אנשים ולא להעסיק עובדי פרילנס. אנחנו מאמינים גדולים בקידום עיתונות ושאנשים יקבלו כסף טוב עבור זה. יש לנו צוות טוב".

- אתם מתכננים להקים גם "האפינגטון פוסט" בישראל?

"כן, זה במפת הדרכים השלנו. כל הבינלאומיות שלנו היא בשפה המקומית, ויש כל-כך הרבה חדשנות בישראל, והיו לנו הזדמנויות לעבוד עם הרבה ישראלים.

"AOL קנו את אתר סרטוני ההדרכה פייב מינטס שהקימו בתל-אביב. אנחנו עובדים עם חברת הטמעת סרטוני הווידיאו טאבולה, יש דברים מדהימים. זה יקרה בקרוב".

המסקנות

* תנו במה לגולשים: הפכו אותם לגורמים המדווחים ולפנים של החדשות.

* הקשיבו ליותר אנשים: הרחיבו את ההגדרה של מי נחשב למומחה. אל תיצמדו תמיד לאותם אנשים שנחשבים ל"אלוהי מידע".

* אין דבר כזה עיתונאי של דיגיטל או של טלוויזיה או פרינט: העיתונות היום היא היברידית. יש לשלב את כל הפלטפורמות ולהיות נגיש בכולן.

* הפכו את העולם לנגיש: אמצו את הטכנולוגיה. גם לדיווח באמצעות סקייפ יש ערך - הוא אותנטי ומעניק למידע "בשר ודם".

עוד כתבות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • שבעה ישראלים נפצעו, בהם שלושה במצב קשה, מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, גבר כבן 65 נפצע קל מרסיסים • צה"ל והשב"כ חיסלו את אחד ממפקדי חטיבת רפיח בג'יהאד האיסלאמי • עדכונים שוטפים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון